SZÜLŐSÉG

Nem minden gyerek kapja meg az ingyentejet

2009. január 31., szombat 11:00

Több ponton is sérti az Európai Unió iskolatejre vonatkozó rendeletét a magyar szabályozás, és ezzel diszkriminálja a gyerekek egy részét - írja a Magyar Nemzet. A közösség évi egymilliárd forintot fizet Magyarországnak erre a célra, a pénzért előírja, hogy a tej minden óvodásnak, általános és középiskolásnak ingyen jár. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium azonban szegénységi fok szerint kategóriákba sorolja a településeket, és csak egy részük kaphatja ingyen a tejet, a többi önkormányzatnak önrészt kell fizetnie.Ez azt jelenti, hogy amelyik település nem tudja vagy nem akarja kifizetni a tárca által meghatározott összeget, akkor az ottani gyerekek nem kaphatnak tejet. A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint az agrártárca gyakorlata jogsértő. Az EU emiatt meg is vonhatja Magyarországtól az egymilliárd forintos támogatást, írja a Független Hírügynökség a Magyar Nemzet nyomán. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.02 15:45:25cantaloupe

  B,

  ezzel en is egyetertek, szamitsak be a gyakorlatot is, de aki feljebb akar lepni, az vizsgazzon le belole. En sem tennem kotelezove a tanfolyamot, de a szamonkeres az jogos, maskulonben hogyan lehet ellenorizni a tudast?  H, mi baj a Guccival? Oke, akkor mondom a kedvencem: Jil Sander. Roluk mi a velemenyed? :)

 • 2009.02.02 15:46:28hallohallo

  B-, mint nem olyan régen végzett bölcsész és mint sok multit megjárt ember tudom mondani, hogy a tanári és/vagy bölcsész végzettséggel nagyon szívesen vesznek fel a szolgáltató szektorba a multik. nem asszisztensnek, nem recepciósnak, mittomén, beszerzés, számlázás, stb ügyfélkörbe.

  mert a bölcsészek - mily meglepő :) - tudnak szöveget értelmezni, levelezni, fogalmazni, könnyen betanulnak és ma már kötelező több nyelvet beszélni a diplomához. és amit láttam, a bölcsész végzettségűek szépen haladnak felfele a ranglétrán.

  amúgy szerintem is túlképzés van. és nagyon sok hülye is. de pl a külkeresek között is :)

 • 2009.02.02 15:53:33Vakmacska

  Csakúgy mint a tanárképzősök, a külkeresek is általában nem a külkerben dolgoznak.

  Én se....:)))

 • 2009.02.02 15:54:09Heatherette

  Jil Sander számomra nyomasztó és unalmas. sosem kedveltem, és nem is igazán követem figyelemmel, amit csinál.

  a Guccis dologról meg már írtam neked, úgy emlékszem.

  amúgy belegondoltam, milyen lenne, ha ezt a szakmát az egyetemen tanítanák. a divat arról szól, hogy nincsenek szabályok. a menő kirakatokban ma már egyetlen baba szerepel, egyetlen összeállítást visel magán. neked kell megtalálnod azt az egyet, ami mindent visz. ezt hogy tudják megtanítani neked? pedig az én szakmám épp erről szól. nyilván fontos a trendkövetés, de azt meg nem kell egyetemen tanulni, csak figyelni az aktualitásokat és az előrejelzéseket. de attól még, hogy milyen tudás van a fejedben, nem leszel jó. ez a szép benne. nem tanulható.

 • 2009.02.02 15:59:25hallohallo

  szólni kéne milánóban, hogy feleslegesen van az egyetemen dizájn-képzés.

 • 2009.02.02 16:01:37Heatherette

  tanítják a festészetet is, baszki! mégse leszel egy Frida Kahlo, ha elvégzed.

 • 2009.02.02 16:02:45cantaloupe

  H,

  peldaul ugy tanitjak meg, hogy be kell mutatnod egy osszeallitast, aminek te magadban cimket adsz, teszem azt huvos elegancia, bohokas stb. Es akkor vegeztel jo munkat, ha a kiaggatott gonceidrol a tanarnak es a diakoknek is beugrik az a szo, ami jellemzo a kollekciodra.  Mint mindent, ezt is gyakorolni kell. Mozart zseni volt, es 5 evesen komponalt, de mellette jatszott is hangszereken...ha erted mire akarok kilukadni.  Szoval engem nem gyozol meg, hogy van egy szakma is, ahol hasadra utsz es mindent tudsz, magadat fejleszted, nem kell semmi tanulas hozza csak amit te jonak tartasz.  Azt, amit J. Sanderra mondtal, osszehuzatta a szemoldokom szinten. :P

 • 2009.02.02 16:04:04hallohallo

  de nagyobb esélyed van rá. (amúgy kahlonak az apja fotós volt és tele volt a ház rendszeresen művésszel, volt honnan látnia a dolgokat. erre való a képzés is. :P)

 • 2009.02.02 16:06:00cantaloupe

  H,

  azt nem is mondtam, hogy a muveszethez nem kell tehetseg. Aki csak magol, az nem lesz sikeres. Kezdo fotoskent tudom ezt, es tobben mondtak, hogy ban erzekem hozza, megis erdekel az iskola ahol egy profi segit majd minel jobb kepeket kesziteni, ahol megtudok olyan technikakat, ami a gep hasznalati utmutatojaban nincs benn.  Amugy en abban hiszek, hogy az igazan brillians muvesz mindig kepes tanulni es megujulni. Aki egy dolgot megtanul aztan hatradol es egy kaptafara keszit mindent, az nem muvesz a szememben.

 • 2009.02.02 16:09:45Heatherette

  cant, én nem szeretem Jil Sandert. tudom, tudom, a fél világ imádja, ahogy Donna Karant is, mégis irtózom Donna Karantól. nyilván bennem van a hiba, de ez van.

  én nem azt mondom, hogy nem lehet tanulni, mert van, amit meg kell tanulni, de ez az a szakma, amiben úgy is lehetsz sikeres, hogy nem tanultad egyáltalán. míg mondjuk jogászkodni vagy agyat műteni lexikális tudás nélkül nehéz.

 • 2009.02.02 16:13:41cantaloupe

  H,

  na, akkor egyetertunk. Valoban vannak szakmak, ahol a targyi tudas kevesebbet szamit, ez igy igaz. Bemagolhatom en az egesz muveszettortenetet, de akkor sem fogok olyan nyulat festeni, mint Durer-ez igaz, nem is vitatom.

 • 2009.02.02 16:13:43hallohallo

  H, én úgy mondanám: ez egy olyan szakma, amiben úgy is lehetsz sikeres, hogy nem egyetemen szerzed a tudást, hanem innen-onnan, mindenféle emberektől, meg tapasztalatból, gyakorlatban.

  és ennél sokkal, de sokkal könnyebb - és szerintem jobb - út, hogy egy képzésen belül van lehetőséged meghallgatni, elolvasni, szervezett keretek között megtudni mindazt, amit egyébként kínkeservesen vagy a saját károdon tanulnál meg. ráadásul egy csomó olyan dolog is előjön a képzésben, amire egyébként nem gondolnál, amibe nem futnál bele, amiről nem hallanál. és egy képzés arra is való, hogy magadat próbálgasd, különböző helyzetekben, és akkor és ott tanácsot kapjál és így fejlődj.

 • 2009.02.02 16:17:55Heatherette

  hallohallo

  én ezt értem, de akkor sem érzem úgy, hogy nekem most aztán sürgősen be kell iratoznom egy tanfolyamra havi 40 ezerért, és akkor sokkal sikeresebb leszek. holott biztos tudnak újat mondani. ez olyan, mint amikor zaklattak azzal, hogy vegyek komoly pénzért olyan kis okos kártyákat, amikből játékosan megtanulható a Word, Excel, PowerPoint stb. használata. közöltem a telefonban, hogy informatika szakon végeztem. csönd. mire ő: hát de ez olyan információkat is tartalmaz, amit nem tanítanak az informatikusoknak. jó. lehetséges. de nem hiszem, hogy ha már a tudás nagy része a fejemben van, akkor nekem elölről kéne kezdenem az egészet, hagyni, hogy az a sok velem egykorú elhappolja előlem a jó munkát, míg én művelődöm, és kiessen x év. csak, mert én annyira ki akartam művelődni. közben meg valszeg anélkül is ment volna, hogy erre időt fecséreltem.

 • 2009.02.02 16:22:36hallohallo

  heatherette, te tudod. tanfolyamra én sem adnék már pénzt, de egyetemi képzésre igen. államilag finanszírozottra jártam, de simán fizetnék érte. megvan az eredménye (höhö, művészi vonalon nyomulok :))

  fentebb írtad, hogy nem lehet tanítani egyetemen azt, amit te csinálsz. hát kiábrándítalak: lehet. az más kérdés, hogy neked nem hiányzik az az út. ez egy döntés és kész.

 • 2009.02.02 16:24:14B-

  Heatherette: eddig azon sírtál, hogy a te szakmádhoz nincs képzés meg diploma, most meg azt fejtegeted, hogy ha lenne, se érdekelne, mert időpocsékolás :-)  Csatlakozom a előttem szólokhoz: a képzés arról szól, hogy ne neked kelljen feltalálnod a spanyolviaszt. Tehát ne kövess el olyan hibákat, amiket előtted már ezren elkövettek, és ne fecséreld az idődet útkeresésre ott, ahol már digitális térkép is van. Ennyi. Aztán hogy ezzel mit kezdesz, az már rajtad múlik.  A tehetségeden meg a motivációdon.  De legalább nem baszod az idődet azzal, hogy a spanyol viaszon töröd a fejed hétszámra.

 • 2009.02.02 16:33:47Heatherette

  hol sírtam én róla? azt mondtam, hogy nem elismert szakma. sőt, nem ismert. de ha átgondolom az egészet, mégis ez a legjobb állapot, ami most van. mert rettenetes volna, ha hirtelen bejönne egy visual merchandising szak, és az összes hp, meg az identitászavaros hülyegyerek megcélozná, mert olyan menő. a szakma halála lenne. az tök rendben van, hogy tanítják ezt a divatfővárosokban, elérhető annak, akinek elérhető, biztos hasznos, és tuti, hogy nem egy Zaráig jut vele az ember. de az nem földi halandóknak való, az már egy másik történet.

  de ez még nem jelenti azt SZERINTEM, hogy gagyi lenne bárki, akinek ne lenne róla diplomája, mert tényleg nem szükséges hozzá.

 • 2009.02.02 16:37:26cantaloupe

  H,

  a "gagyi" szot senki nem hasznalta, viszont az olyanokkal szemben, akinek tehetsege IS meg szaktudasa IS van, alulmaradnal.  Hallohallo, milyen muveszi teruleten nyomulsz? Ha nem titok...;)

 • 2009.02.02 16:40:19Heatherette

  cant, velük engem nem hoz össze a sors.

  ez olyan, mint egy csigának az autópálya túloldala: oda születni kell.

  amúgy nem kétlem, hogy így lenne, vannak felettem így is más arculatosok, akik a munkámat hivatottak kritizálni, és nyilván ők sokkal jobban értenek hozzá nálam. bár nem tanulták, csak cégen belül képezték őket. de hát, ez nem is a Gucci :)

 • 2009.02.02 16:41:07hallohallo

  ööö, szerintem te nem érted, amit itt többen írunk.

  amúgy a vizuális kultúra, bármilyen formájában, a földi halandóknak való. az egészen egyszerű földi halandóknak is. (ó de szeretnék szép óriásplakátokat látni! vagy az újságosoknál szép címlapokat! vagy igényes reklámblokkot, ahol nem egy db reklám lóg ki azzal, hogy nézhető! vagy egy szép ételfotót a magazinokban - ebben is nagyon messze állunk még az igényesebb vidékektől!)

  szerintem egyáltalán nem lenne rettenetes, ha képzett emberek végeznék el azt, amit most képzetlenek. inkább legyenek képzettek azok a hp-k és identitászavaros hülyegyerekek.

 • 2009.02.02 16:42:45hallohallo

  cantaloupe, én film :)  (és most bocs, de dicsekszem, nagyon boldog vagyok, szemlén megy versenyben a kisfilmem, és eddig csak és kizárólag jó kritikát kapott, sőt a nézőknek is tetszett, ami a legnagyobb szó :))

 • 2009.02.02 16:46:39B-

  Heatherette: általában az elismert szakma, ami mögött elméleti ismeretanyag, kutatás és oktatás, egy szóval: TUDOMÁNY is van. Ami mögött ilyen nincs, az mesterség, mondjuk.  Mesterember-szakember. Mindegy, csak jól végezze a munkáját :-)  Egyébként a legtöbb "elismert szakma" azért lett az, mert néhány lelkiismeretes ember tett azért, hogy az legyen. Összeszedte az elméleti alapokat, kutatások eredményeit, módszertant dolgozott ki hozzá, oktatást szervezett stb. Ez a folyamat aztán tovább gyűrűzött, mások is beszálltak, megtalálták a kapcsolatot a többi tudoműnyággal, nemzetközi együttműködés alakult ki stb.  Ha azt akarod, hogy elismerjék a szakmádat és ne gondolják azt, hogy 1 hét betanítással bármilyen jöttment meg tudja csinálni, akkor kell mögé emelned egy ilyen épületet. Abban hinni, hogy "ehhez érzék kell" "úgysem lehet megtanulni" stb stb naivitás. Mindig lesznek, akik azt gondolják pl, hogy "felöltöztetni 3 bábut, meg mögéjük tenni egy karácsonyi díszt, hát mi az? Majd én megcsinálom, a húgom úgyis virágkötő. Nem fogok ezért tízezreket kifizetni!" Ahhoz, hogy ez a gondolkodásmód eltűnjön, az kell, hogy beépüljön a köztudatba, hogy amiben éppen kontárkodik (vagy az az egyetemista, aki elvállalta ötezerért, bár fogalma sincs róla, hogy is kell ezt csinálni) - szóval az egy szakma, a maga szabályaival, módszertanával stb.  Egyébként én még minden "ezt úgy sem lehet megtanulni, ehhez érzék kell, vagy tudja, vagy nem " szakmában azt láttam, hogy aki képes végigcsinálni a képzést, az azért nagyon sok olyan dolgot megtanul, amiről a nagy öregek azt hiszik, hogy ahhoz érzék kell...

 • 2009.02.02 16:48:24cantaloupe

  Hallohallo, hol lehet megnezni?

  Erdekelne nagyon, mint elmeleti emberket (egyik valasztott szakagam a kommunikacio volt, azon belul is kinematografia es marketing).  Ha nem irod ide ki, dobhatsz egy melt is...

 • 2009.02.02 16:51:09Heatherette

  igen? akkor külföldön miért nem elismert ez a dolog, ha csak egy egyetemet kell nyitni hozzá? ott pedig elvileg vannak iskolák, nemde?

 • 2009.02.02 16:52:04hallohallo

  cantaloupe, adsz egy mélcímet? sajnos az én mélem az maga a nevem :)

 • 2009.02.02 16:53:35hallohallo

  heatherette, mi nem elismert külföldön? bocs, de nem értem

 • 2009.02.02 16:55:42cantaloupe

  H,

  mar miert ne lenne elismert? Tudod, hogy itt egy divat-szaktanacsado, vagy egy lakberendezo mennyit keres orankent, ha mar odaig viszi, hogy az elitnek dolgozik?  Olyan, mint a fodraszat, mas regiokban mozog Marika neni a garazsmuhelyben meg Hajas vagy Zsidro. Nemcsak anyagilag, szakmailag es megbecsules tekinteteben is.

 • 2009.02.02 17:00:03cantaloupe

  Hallohallo:

  blacktulip11@gmail.com  Ha megnezem, igerem, vissza fogok jelezni! ;)

 • 2009.02.02 17:06:04Heatherette

  oké, cant, nálatok. Amerikában, ha jól tudom, nagy hagyománya van a tanácsadók felkérésének bármilyen téren. talán még ahhoz is, hogy liliom vagy rózsaillatú papírral töröld ki a feneked. és ez tök jó, de Mo-n nem működik. ha itt is olyan nagy lenne a különbség egy diplomával rendelkező v.m. és egy mezei kis arculatos között, hogy megérné, akkor nyilván én is belátnám. de itthon még javában valami megfoghatatlan, úri passziónak gondolják azt a valamit, amit mi divatnak hívunk, és semmi megbecsültsége nincs annak, aki ezzel foglalkozik. mert ez csak valami sznob hiszti, itt azt képzelik. mindenesetre én nem ismerek híres visual merchandisereket, hirtelen nem tudnék neveket sorolni, ez talán jelent valamit.

 • 2009.02.02 17:10:33cantaloupe

  H,

  eppen azert emlitettem egy magyar peldat, hogy erzekeltessem, tan otthon sem mindegy, kinel tervezel arculatot.

 • 2009.02.02 17:10:37hallohallo

  cantaloupe, írtam!

 • 2009.02.02 17:12:42Heatherette

  na jó, azért a fodrász szakma más. fodrászhoz szinte minden pasi és nő jár, és a saját bőrükön tapasztalják, mit számít egy jó fodrász keze munkája. a divatot azonban egész máshogy közelítik meg, vagy hát sokan gyakorlatilag sehogy.

 • 2009.02.02 17:16:18hallohallo

  heatherette, én viszont ismerek itthon ún. art directorokat, akik szabadúsznak és akiket nagyon jól megfizetnek bármilyen arculati munkáért. általában, ja nem, az összes, akit ismerek, egyetemi végzettségű, iparművészeti, képző, vagy művészettörténet.

  és ismerek néhány divattervezőt is - nemzetközi szintűt, olyat is, akit párizsba hívnak évente -, akiknek saját boltjuk van, hát azt is ilyen profilú emberekkel csinálják, közösen.

  szóval attól még, hogy te épp nem találkozol a te közvetlen területeden velük, ott vannak.

 • 2009.02.02 17:18:20Vakmacska

  Hallohallo, off: akkor te biztosan tudod, hol lehet ezeket a szemlés meg doku filmeket megnézni! Már átlag halandónak.Moziban, főleg felénk, ilyen ugye nincsen, meg kiafranc ér rá hétköznap fél 11-kor (nem este...) bemenni megnézni. A mostani szemlén vagy 4 ilyet kinéztem magamnak, de miért "láthatatlanok" ezek a mezei halandónak? Akár internetes fizetős modellben, akárhogy, mert ezek tévében sincsenek még elérhetetlen időpontban se, esetleg úgy, hogy két nappal később rájössz hogy fel kellett volna vmit venni akkor éjjel fél egykor.

  ON

 • 2009.02.02 17:18:25hallohallo

  heatherette, én viszont ismerek itthon ún. art directorokat, akik szabadúsznak és akiket nagyon jól megfizetnek bármilyen arculati munkáért. általában, ja nem, az összes, akit ismerek, egyetemi végzettségű, iparművészeti, képző, vagy művészettörténet.

  és ismerek néhány divattervezőt is - nemzetközi szintűt, olyat is, akit párizsba hívnak évente -, akiknek saját boltjuk van, hát azt is ilyen profilú emberekkel csinálják, közösen.

  szóval attól még, hogy te épp nem találkozol a te közvetlen területeden velük, ott vannak.

 • 2009.02.02 17:19:24Heatherette

  jó, akkor adj nekem 5 millió forintot, és elmegyek Milánóba kiművelni magam

 • 2009.02.02 17:24:22hallohallo

  Vakmacska, tök bosszantó, hogy az információ tényleg elsikkad, szemleszervezés, jajj.

  tegnapig ingyen lehetett megnézni a kisfilmeket a filmklikk.hu-n, hát mától nem (én is lemaradtam egy csomóról, mérges is vagyok).

  néhány rövidfilm fent van a www.magyarfilmszemle.hu/ -n, de nem mind, egyenként kattintva jön rá az ember, hogy melyik. néhány megnézhető az origo tékában elvileg, teka.origo.hu/ , nekem nem játssza le :(

  amúgy lövésem sincs, én is kb így vagyok vele, mint te, és igyekszem az alkotóktól elkérni, ami érdekel, és ez tök abszurd. a dokumentumfilmeknek meg még mostohább a sorsuk, pedig az pláne érdekel.

  remélem, valamit segítettem, sajnálom, hogy csak ennyi...

 • 2009.02.02 17:25:26hallohallo

  heatherette, ha lenne most nekem annyim, elmennék én magam :)

  vagy szülnék gyorsan néhány gyereket :)

 • 2009.02.02 17:26:47Heatherette

  na látod, mondom én: oda születni kell  mi a címe a filmednek? a szemlén kívül hol lehet majd hozzáférni?

 • 2009.02.02 17:28:25hallohallo

  Vakmacska, még egy, talán a magyar.film.hu/ -n is van infó.

  amúgy én is a duna tv műsorát fogom böngészni. :S

 • 2009.02.02 17:32:13cantaloupe

  H, en nem hiszek az ilyen "oda szuletni kell" dumakban. Ugrodeszkanak persze nem rossz, ha nem kell veggijarnod a szamarletrat, de csak a penz nem segit. Dicsekedhetek egy kicsit? Parom egy indiai faluban szuletett, flipflop-papucsban flangalt es meg folyovizuk sem volt, most pedig elismert informatikus, Harvard-diplomaval (amire kolcsont vett fel annak idejen).  Szoval en a "nincs lehetetlen, vcsak tehetetlen" mondast jobban hiszem.

 • 2009.02.02 17:34:10hallohallo

  heatherette, fentebb írtam, magyarországon végzett iparművészetis, képzőművészetis, művészettörténész ismerősök. ide születtek, itt tanultak, itt sikeresek. nemzetközi produkciókban is dolgoznak.  és bocs, de a filmcímet hadd ne adjam meg, eddig sikerült nem összekötni a nickemet a nevemmel, a nevem mellett meg a neten fent van az összes elérhetőségem is. annyit elárulok, hogy a kisfilm kategóriában a legrövidebb film :)

 • 2009.02.02 17:40:33Heatherette

  hát cant, én is sokat agyaltam már azon, hogy lehetne feljebb jutni. gondoltam arra, hogy átkéretem magam egy külföldi üzletbe, de egyrészt megvan ott nekik a maguk csapata, nekik nem éri meg, meg ennyi fizuból nem lehetne fenntartani egy albérletet külföldön, még ha össze is jönne. oké, akkor nekiállhatok spórolni egy külföldi egyetemre, ha már állítólag ez a megoldás kulcsa, de mire összejönne a pénz, lennék 30 éves, és mindössze annyi pénzem van, hogy ott ki tudom fizetni az első félévet, és mondjuk pár hónapot a lakásbérletből. ez a 2 lehetőség van. vagy a többi: ha másba kezdek, illetve ha maradok ezen a vonalon, de nem álmodom nagyról. szar hivatást választottam, mert nyilván egy másik szakmával könnyebb dolgom lenne. de nem bánom, mert ezt szeretném csinálni. ha kicsiben, akkor kicsiben.

 • 2009.02.02 17:44:06Heatherette

  jó, hát a faszi, aki most nekem csapja a szelet, mérnökként végzett, aztán vhogy egy divatcéghez került, és most ott az egyik tervező a kettő közül. aztán köze sincs a szakmához. tök más designernek lenni az IKEA-nál, a lakberendezés azért más terület. én konkrétan sikeres visual merchandiserről még nem hallottam, de te se :)

 • 2009.02.02 17:55:01hallohallo

  ööö, beszélt itt valaki lakberendezőről?

  amúgy fentebb írtam, hogy a szabadúszó, jobb híján magukat általánosan art directornak nevező ismerőseim is végeznek - magas szinten - olyan munkát, amit egyébként visual merchandisernek hívnak.

  ha valakinek van egy alapos, átfogó tudása, képzettsége, hozzá tehetsége, nagyon sok területen képes sokat kihozni magából.

  simán elhiszem, hogy téged ez a szűk terület érdekel, és kívánom neked, hogy sikeres legyél benne, autodidakta módon. ezt egészen őszintén mondom.

 • 2009.02.02 18:00:09Heatherette

  jó. köszönöm.

 • 2009.02.02 18:37:31baudolinA

  B-

  megfeledkeztél a nagy pofáról: úgyis csak dumálunk egész nap, nem? :)

  (Egyébként én most is szeretem csinálni, amit az első diplomámnál tanultam, és nem is szeretném abbahagyni. De az már akkor is világos volt, hogy megélni nem fogok belőle, hanem majd hobbiból írogatom a tanulmányokat.)

 • 2009.02.02 19:16:01mamma01

  És van ahol senki nem kap, mert az iskolának macerás megszervezni, hogy reggel a szállítónak legyen hová letenni a tejet, és a szünetben kiosztani. Nehogy egy gyerek több pohárral is igyon, amikor csak 1 jár. Ezt a felelősséget semelyik pedagógus nem vállalta. Így nem rendelték meg.

 • 2009.02.02 20:17:38Vakmacska

  hallohallo  off

  Megnéztem a Filmkliket. Ötlet jó, megvalósítás hármas alá. Helyesírási hibákkal. Mijafrancér kell neki a családi állapotom, amikor csak filmet akarok nézni? Mi az hogy megveszem vagy kölcsönzöm - de hogy mobilos izé van az nem rossz, de ha meg van mobilos izé akkor minek egy csomó személyes adat - emelt díjas sms oszt csókolom, kérdezzék a mobilszolgáltatót (akit viszont hálistennek a családi állapotom nem érdekel, még jó hogy a család egy főre eső jövedelmét nem kérdezik, attól mindig berágok)  2 perc? ha jól (vagy rosszul) tippeltem, esetleg dobj mélt vakmacska@velvet.hu (ilyen címet csinálhacc amúgy te is, a nevemet én se osztogatom fórumokon, egy-két emberke tudja ki vagyok...)  on

  Remélem amikor gyerek nagyobb lesz még lesz ilyen tejosztás - mondjuk gyerekkoromban is mindig volt, csak én ne utáltam volna a tejet irgalmatlanul 3 éves korom óta.

 • 2009.02.03 09:50:15hallohallo

  Vakmacska, írtam! igen, két perc :)

  és még egy oldal eszembe jutott, daazo.com, egy ingyenes rövidfilmes honlap, a szemlés filmek közül is fent lesz néhány, a tulajdonos most válogatja, hogy melyikeket kérje el az alkotóktól.

  a magyar.film.hu-n is vannak fent infók, és egyenként is érdemes rákeresni az alkotókra, címekre, hátha.

  és köszi az érdeklődést :)

 • 2009.02.03 11:04:17Vakmacska

  Mél még nem érkezett, valahol gyalogol a drótokon...(pedig jól írtam meg...)  Majd turkálok. Amúgy tényleg a legreményteljesebb a Duna Tv, én azt is sajnáltam hogy idén nincs Kamera Hungária, tavaly az Indán volt egy csomó érdekes a nevezett filmekból.  (van egy filmezős barátnőm, de ő kötetlenebb munkaidőben el tudott menni a szemlére, meg a kölke is 8 évvel öregebb mint az enyém...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta