Hétvégi programok: Legyen cirkusz és kenyér!

Ismét itt egy péntek, az idő még mindig mocsok (bár nézőpont kérdése, Zalában bizonyára szép most) én pedig olyan régóta írok nektek, gyakorlatilag naponta, hogy sokszor úgy érzem, mintha a cirkuszban dolgoznék. Nem miattatok, csak sokszor mókuskerekes a hangulatom. Mert mindig van egy új nap, mindig kell valami új ötlet, ami azért jó, de legalább nem túl rossz. A porond minden nap megtelik, a közönség várja a show-t, aztán hol jól szórakozik, hol nem, hol pedig egyszer volt, hol nem volt…



Mindeközben, bár sokszor ez nem látszik, alapvetően saját magunknak szeretnénk megfelelni, tudván azt is, hogy az évek ugyan pörögnek, a népnek még sem kell egyéb, mint a cirkusz és a kenyér. Így dobunk be néha mindegyikből, jó esetben arányosan súlyozva, miközben pontosan tudjuk, hogy ha elfogy a gáz, ha bedől a gazdaság, vagy ha piros hó esik, akkor is lesz internet (még ha kevesebben is olvassák majd). Egyszóval, the show must go on…



BUDAPEST
Millenáris Fogadó, Padlás Galéria
Szombaton 10:00 órakor kezdődik a galériában a majdnem egész napos program. 10:00 órától a megszokott Lépegető várja a gyerekeket, 10:00-16:00 óráig az Apró csodák kicsiny kertje, valamint a mesterség-bemutató. 11:00 órától a Vaskakas bábszínház: Kakasviadal – bábjátékán szórakozhatnak kicsik és nagyok. A napot 16:00-17:00 óra között a Bergengóc Zenegóc Társulat zárja bábozással és szerepjátékkal, Gyerekműsor Zenés mesekönyv címmel. Jegyárak: Gyerekjegy: 600 Ft ; Felnőttjegy: 800 Ft ; Családi jegy: 2000 Ft

Városligeti Műjégpálya
Guinness hógolyócsatát terveznek a jégpályára szombaton, 12:00 órakor, ahol a hógolyózási világrekord felállításának feltétele, hogy a jelenlegi rekordot meghaladó számú ember hógolyózzon egyszerre egy helyen. Nem tudom, hogyan hidalják át a szervezők a hóhiányt, mindenesetre egyéb programokkal is szolgálnak a lelkes látogatóknak. Lesz arcfestés, lufizás, fakutyázás, valamint sztárok is a jégen (Megasztár 4 dobogósai, hűű).

Fonó Budai Zeneház
Menjünk a Fonóba, egyrészt mert az jó hely, másrészt mert a gyerek is jól fog szórakozni, ugyanis szombaton a Kolompos lép majd fel!

Fabula Bábszínház
A társulat a gyermekek kedvenc meséit játssza el, vasárnap 16:00 órakor például a Mazsola - Zenés bábjátékot. A hétvégi előadások után pedig a kicsik maguk is elkészíthetik a bábfigurák egyszerűbb változatait.

Óbudai Művelődési Központ
Mióta tudom, hogy Szalóki Áginak mennyire jó hangja van és meggyőződhettem róla, hogy tényleg képes a légies megjelenésével elvarázsolni a közönségét, még bátrabban ajánlom a Cipity Lőrinc című előadását. Vasárnap 10:00 órától lesz látható a művelődési házban, a koncert után pedig kézműves játszóházban szórakozhatnak a gyerekek.

Marczibányi Téri Művelődési Központ
Figyelem, vasárnap már február van! Ennek alkalmából menjünk el a művelődési házba, ahol gyerektáncház lesz moldvai és gyimesi muzsikával: dalok, táncok, énekes játékok, kézművesség, mese, ünnepi szokások 1-7 éves gyermekek részére.

VIDÉK
Mosonmagyaróvár
A Fehér Ló Közösségi Házban szombaton délelőtt 10:00 órától farsangi játszóház lesz, ahol a gyerekek kézműveskedhetnek kedvükre.

Szombathely
Az AGORA Gyermekek Házában szombaton, 9:00 órától Kézműves Kuckó várja a gyerekeket, ahol a fánksütés rejtelmeibe vezetik be a szervezők őket. A belépő 350 forint.

Nyíregyháza
Szombaton, 15:00 órai kezdettel a Korzó Bevásárló- és Szórakoztató Központban a Burattino Bábszínház Vitéz László előadása lesz látható.

Debrecen
Szombaton, 16:00 órától a Józsai Közösségi Ház Népzenei estjén Aprók tánca - dal - és tánctanulásra nyílik lehetősége szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

GYEREKMENTES ÖVEZET
A múlt héten hangot adtam annak a panaszomnak, hogy mennyire hiányoznak a fesztiválok. Azóta arra is rájöttem, hogy nem csak azok hiányoznak, hanem egyszerűen a levegő, hogy tudjak lógni kint csak úgy, anélkül, hogy konkrétan megfagynék. Nagy bezártságomban még nagyobb barátom lett az internet és már olyan hülyeségekkel is szórakoztatom magam, mint ez a reklám itt , ami szerintem annyira jól sikerült, hogy betojás!! Ugye, hogy nincs is sok különbség a férfiak és a nők között… Ha mégis eljuttok valamilyen koncertre, akkor az legyen például az A38 hajón, szombaton 20:00 órától Quimby, Csókolom, Miki keveR szórakoztatja a népet ugyanis. Ha friss vérre vágytok, akkor menjetek el Székesfehérváron a FEZEN klubban Odett és a Go Gilrz! , Mantraporno, Zselenszky, Jurij koncertre. Ha valaki végighallgatja többször is a Találkozás a Logosszal című dalt, rájön, hogy miről is beszélek.
Oszd meg másokkal is!
Mustra