SZÜLŐSÉG

Kismama 3.0: A terhes nők slampos bálnák

2009. január 28., szerda 11:30

27.hét

Légyszi, világosítson már fel valaki, hogy miért nem tud a kismamák jelentős hányada szépen, igényesen bálnásodni, ahelyett, hogy lóg rajtuk minden, mint tehénen a gatya? Süt róluk a “nehogy má’ befektessek egy fillért is abba a kilenc hónapba, úgyis felesleges,” utána dobhatom ki a kukába a cuccot, inkább túlélek a férjem régi kabátjában stb. Persze arra nem gondolnak, hogy ezzel a hozzáállással tovább erősítik azt a társadalmi beidegződést, hogy a kismamák a négy fal között tengetik unalmas és egyhangú hétköznapjaikat, játszónadrágban, mint ahogy ennek kispapákra lefordított verziójában olyan klasszul magunkra ismertünk az egyik múlt heti posztban.Pedig a terhesruha szerencsés esetben nem kilenc hónapra, hanem akár tizennyolcra is szólhat, nem is beszélve a szülés utáni időszakról, amikor még mindig hiába akarunk vidáman beleugrani a terhesség előtti kedvenc ruhadarabunkba. Megy a nyavalygás, hogy nincs pénz, idő, de az igazság az, hogy a második gyereknél már igény sincs, mert a kismama elfásul, hibernálja magát és jóízlését a GYES hátralévő idejére.A család, a környezet nyugtázza, ja, hát igen, ez egy ilyen igénytelen időszak, majd minden rendbejön, ha visszamegy dolgozni. Pedig szerintem sokan nem bánnánk, ha egy kismama külsejéről a szánalom helyett a friss, határozott, kedves babavárás derítené fel gondolataikat – arra az időre, amíg a kismama jellegzetes terheslépteivel odébb nem helyezi hatósugarát a közelükből. Hiszen egy-egy jól megválasztott ruhadarab igenis önbizalmat ad, és kinek van manapság nagyobb önbizalomra szüksége egy várandós kismamánál, akinek nap mint nap meg kell küzdenie a alapvető jogaiért a munkahelyén, az orvosi váróban vagy a BKV agyonzsúfolt járatain.

Arra gondoltam, két és fél terhességgel a hátam mögött talán már rámutathatok bizonyos előnyös szabású, kényelmes darabokra, amiket nem csak három, vagy hat, de akár tizennyolc hónapig is hordhatunk, feltéve, hogy nem állunk le egy gyerkőcnél kifulladva. Vigyázat, maratoni menet következik!

Kezdjük a nadrággal. Nekem az állítható nadrág nem jött be. Van belőle, nem is egy a szekrényben, mert első terhesként, naívan megvettem az első csinosabb darabot, ami szembejött velem a C&A-ban, és nem volt túl drága. Ezek a nadrágok a gombokkal állíthatók deréknál, és kábé az első öt hónapban hordhatók, később a rohamosan növekvő pocakról minden második lépésnél lecsúsznak. Ha igazán időtálló darabot szeretnénk, gumibetétes csípőnadrágot vegyünk. Ezek általában drágábbak, de jobb minőségűek is, bizonyság rá az azóta már három és fél terhességet kiszolgált és még mindig jó állapotban lévő Promiss “gálanadrágom”. Abszolút behozta az árát.

Most, Félgyerkőcnél már tutira mentem, és még a terhességem elején, amikor a H&M-ben belefutottam egy gumibetétes fekete nadrágba négyezer forintért, egy percig sem haboztam. Azóta is hordom, akárcsak a farmeromat, amit a sokat emlegetett Bboomban vettem karácsony előtt valami 6500 Ft-ért. Szuperkényelmes, pedig már lassan levegőt sem kapok a hasamtól, és nem csúszik le, ergo nem kell minden sarkon titokban igazítani rajta.

A felsők, pólók egy szubjektív műfaj, én a pamut ingeket és a szűkebb szabású felsőket preferálom, a megkötősek előnyt élveznek. Sosem vettem nálam két mérettel nagyobb pólókat meg pulcsikat, mert egyrészt pénzkidobás (na, azzal aztán tényleg mit lehet kezdeni terhesség után?), másrészt pedig eltűnik benne a csinos pocak, és helyet ad a “gyereket vár ez a nő vagy csak szimplán dagadt?” gondolatoknak. Egyszóval mindig kismamaboltban vettem a felsőket is, de nem egy közülük hordható pocak nélkül is.

Ami pedig az árak láttán rosszallóan összevont szemöldökű tömegeket illeti, azt javaslom, ha kezdő kismamák vagyunk, és legalább két gyerekre tervezünk, eleve osszunk le mindent kettővel. Így máris barátságosabban mosolyognak az árcédulák. Ha pedig tényleg úgy érezzük, a világválság még a gatyát is letépi rólunk, nemhogy felsőre telne, egy-két jópofa bandázzsal (magyarul: kismamaöv) leplezhetjük a nem-terhes-felső és a nadrág/szoknya között támadt szexis meztelenségünket. Egyszínűeket a H&M-ben, C&A-ban, mintásakat inkább a butikokban (Bboom, 2in1) találhatunk.

A szoknyák terén ugyanaz a helyzet, mint a nadrágoknál, a gumibetétes vált be, de vettem betét nélküli, laza gumis derekú Mama-licious szoknyát (leárazva 3500 Ft-ért), amin egy beépített öv takarja az elasztikus övrészt. Kicsit csúszkál ugyan, de nagyon kényelmes, és simán hordható pocak nélkül is. A kabátprobléma eddig engem nem érintett, mivel csak nyári gyerekeim voltak, hát most van bennem egy kis drukk, hogy meddig húzom még a normál télikabátommal. Ha mégis bajba kerülök, én ezen fogok spórolni, és nézek valami használt de csinos darabot az internetről.

Ami a színeket illeti, inkább az egyszínű, azon belül is a sötét darabokat ajánlom, és nemcsak azért, mert karcsúsítanak, hanem azért is, mert a különböző vad mintákhoz, színekhez sokszor nehéz a többi ruhadarabot hozzápasszintani. Meg aztán a fekete sose megy ki a divatból.

Végül itt van még a fehérnemű, ami egy cikis téma, mert a mell változása a terhesség alatt egyéni. Nekem rögtön az elején hatalmasra nőtt, de van barátnőm akinek csak a végén ugrott egy számot, és van olyan is, akinek szép folyamatosan nőtt kilenc hónap alatt dinnyenagyságúra. Választék van bőven, lehetsz szexis vagy nagymamás, én – ciki, nem ciki - a rugalmas, masszívabb darabokat keresem, merevítő nélkül. És igen, éjjel is hordok melltartót, már a terhesség alatt is, mert amellett, hogy kényelmes, tényleg segít a szép forma megőrzésében.

Persze nem véletlenül hagytam a fehérneműket a végére, hátha vannak jó tippjeitek, hol szerezzünk megfizethető, jó minőségű fehérneműt. Ja, és a nagy talány! Hol lehet terhesharisnyát venni? Vérmes reményeket táplálok, hátha van köztetek egy orákulum, de azt sem bánom, ha lehülyéztek, és ezrével ontjátok a címeket, csak plíz ne kelljen még egyszer combfixben fagyoskodnom télvíz idején ha ki kell rittyenteni magam valahová...

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.02.01 10:51:35manka78

  Heatherette! Eszembe jutott valami. Írod, hogy van olyan anyuka aki már nyitáskor ott toporog az üzlet előtt a bébivel. Na erről az jutott eszembe, hogy talán azért, mert reggel elviszi anyuka a nagyobbat suliba, oviba és nem szeretné még egyszer öltöztetni, lecipelni a kicsit és így inkább egy kalap alatt letudja a vásárlást is. Főleg ilyenkor télen tud gond lenni, mert mire felöltözteted az egész csapatot, már jól esne egy zuhany, mert folyik rólad a víz.

  Ahol nekem van az üzletem, a szomszédom egy turi. Na ott elég gyakori, hogy anyuka a babakocsiban kint hagyja a gyereket a turi előtt/ nem fér be babakocsi/ és a kicsi akár fél óráig is ott ücsörög a kocsiban. Aztán vagy megunja a várakozást vagy nem. Volt olyan, hogy egy 2 éves körüli kisbaba már kb. 10 perce kiabált , hogy anya. Anyuka még csak ki sem szólt a nyitott ajtón hozzá. A férjem megunta és odalépett a gyerekhez, és jó hangosan mondta a babának, hogy:"várjál türelmesen, anyuka még nem ér rá!" , jó kis dallamos hangleejtéssel. Erre már felfigyelt az anyuka is és kijött, elsunnyogott a babával. Szóval ilyen is van, de azért nem ez az általános.

 • 2009.02.01 11:45:49baudolinA

  hallohallo,

  csodálom a türelmedet, és egyetértek azzal, amit leírtál. :)  anyamadár,

  a matyóhímzés rettenetesen ronda (na jó, a fekete-pirosnak megbocsátok), úgyhogy örülj, hogy nem vagy olyan. :)

 • 2009.02.01 16:43:17Magenta

  www.vatera.hu/3_db_os_36_38_as_kismama_ruhacsomag_123087772.html  Egy kis ajánló, akinek ez a mérete. :)

 • 2009.02.01 16:53:36cozumel

  Rita

  biztos nem ittam meg eleg kavet, de nem birok rajonni, hogy mit akar ez az altalad linkelt oldal, mi a celja, mi a mondandoja.

  Fokepp nem ertem, hogy mikent bizonyitja a TE igazad. ...?

 • 2009.02.01 17:08:56hallohallo

  cozumel, tök jó, hogy írtál a linkről, megnéztem, és nagyon örülök neki :)

  (hm, lehet h azért, mert el is olvastam a szöveget :))

 • 2009.02.01 17:09:37hallohallo

  baud, köszi, de ne viccelj, én meg a türelem :D

 • 2009.02.01 17:16:07cozumel

  Hallohallo

  en is elolvastam, de nem talalom osszhangban az olvasottakat a kepekkel.

  Szoval meg mindig nem ertem.

  A csajszi arrol beszel, hogy 8 evesen valaki beszolt az alakjara, es azota "necces" viszonyban van a sajat testevel.

  Es hogy vigyazzunk, mit sugallunk a gyereknek, merugye egy beszolas is rombolhat.  Ez eddig jo es szep, csak a terhesseg altal veghezvitt "rombolasnak" ehhez mi koze???

 • 2009.02.01 21:14:05hallohallo

  cozumel, a mell-galériát régebbről ismertem, és arról konkrétan tudom, hogy az a célja, hogy megmutassa, hányféle mell létezik, hogy a női mell nem csak és kizárólag olyan, mint az újságokban, plakátokon látni, vagyis a női test sokféle, és ha valakinek a teste nem olyan, mint az egyedül szépnek bemutatott szupertest, hát nincs miért szégyenkeznie, mert 1. nem ő a kisebbség, hanem ellenkezőleg, a többség 2. az ő teste is normális, elfogadható, szerethető 3. senkinek nincs joga beszólni, kritizálni valakinek a testét, csak mert nem olyan, mint az éppen aktuális sztenderd (ami ráadásul _mindig_változik_!)  a kiinduló lap meg szerintem valami nagyon hasonlóról szólt. hogy gyakorlatilag rengeteg nőnek nem úgy néz ki a teste szülés után, mint szülés előtt, és a mindenhol megjelenő képek mégsem ezt sugallják. (sőt. visszanyerte alakját, újra a régi, stb stb) közben meg teljesen természetes és normális, ha valakinek megváltozik a teste és úgy is marad, és ezen nincs mit szégyellni.  a save our daughters menüpont meg szerintem egy kitekintés arra, hogy már gyerekkorban is mennyi kritika és negatív megjegyzés éri a lányokat a testükkel kapcsolatban, és már akkor mennyire romboló tud ez lenni.

 • 2009.02.01 21:24:59cozumel

  Hallohallo  ez mind vilagos.  Csak az nem vilagos meg mindig, hogy Rita (ehhez ismerni kellene Rita nezeteit Neked is) miert hasznalja pont ezt az oldalt ervkent.

  Annak bizonyitasara, hogy marpedig a terhes no nem lehet szep/szexi.

 • 2009.02.01 21:52:35csutkababa

  Egy nagykamasz és egy kiskamasz annnnyaként napi szinten kapkodhatnám a szeduxent, annyiszor állnak a tükör előtt, és utálják magukat, és tőlem várják a folyamatos ellenérveket, megerősítést, satöbbit.  A terhesen készült képeimen bálna vagyok, tokám van, meg oszlopcombom, és széles mosolyom. Is.

 • 2009.02.01 22:01:23hallohallo

  cozumel, bocs! akkor felesleges volt a kimerítő magyarázatom :)

  a rita-kapcsolást én sem értem, tulképp azért írtam, hogy én el is olvastam az oldalt, nem csak a képeket nézegettem - hiszen pont az ellenkezőjéről szól, mint amit ő mond

 • 2009.02.01 22:03:46cantaloupe

  Csutkababa,

  ez jo, meg a mosolyod is szeles volt..abszolut antitrendi! :)

 • 2009.02.01 22:13:46Heatherette

  a mosoly sosem megy ki a divatból, cantaloupe :)

  (pláne a Pimkie-féle)

 • 2009.02.01 22:17:56cantaloupe

  H,

  nem ertem ezt a trefat, igaz, mar 10 eve nem vasaroltam a Pimkie-ben. :)

 • 2009.02.01 22:25:32Heatherette

  ez nem humor volt, szoktam én olyat?

  a Pimkie-nek van egy jellegzetes smile pólója mindenféle színben (bár a citrom a legelterjedtebb), és tavaly óriási mánia volt. (azért se vettem olyat, hanem én a Juicy Couture-félét toltam, nehogymá', érted)

  tavaly itt ez volt a legnagyobb mánia, bizonyítva, hogy a mosoly sosem megy ki a divatból

 • 2009.02.01 23:01:34rita a felcser

  A kepek nem olyan szepek.Tehat a terhesseg valamennyire elrontja a noket.Szerencse kerdese,hogy kit mennyire ront el.Van akit minimalisan.Van akit sulyosan.

  Az,hogy baba szuletett megeri,termeszetesen,az mindent meger.De a tenyen,hogy esetleg egy picit rondabb vagy utana ,nem valtoztat.

  Itt meg van egy kep.Nezzetek a szoke,vekony szep arcu csaj hasat.Igen azt a harminchatodik heten.:(((( Szerintetek meg kimegy a strandra?Szerintetek meg kefel valaha vilagossagban?Mintha egesi sebek lennenk.Ilyen IS lehet a terhesseg.

  www.maternitygallery.com/

 • 2009.02.01 23:07:44Magenta

  rita, helyes a kisfiad. :)

 • 2009.02.01 23:16:50cantaloupe

  Rita,

  szerintem igen. Azt nem tudhatjuk, hogy nez ki a hasa utana, konyorgom, a kepen epp ket bebivel mindenoras! Nem lehet vasalodeszka-fitnesszhasa. Es lehet, hogy inkabb azon aggodott, hogy epen, egeszsegesen vilagra jojjenek a babak, kihordja oket es ne erkezzenek koran, ami ikreknel eleg gyakori.  Nem mindenki a te fejeddel/ertekrendeddel gondolkozik.  Amugy kimondott rosszindulat ez a lesajnalas, szerintem ezen buktunk ki tobben is mar a topik kozepe tajan. Ird le magadat, de ne a tobbi not, es plane ne sopankodj, mert annak a kiszemelt kismamanak gyonyoru moslya van es lehet, hogy szazszor boldogabb, mint te a striamuteted utan leszel valaha is.  Ha csak tokeletes Coca-cola reklamcsajok lehetnenek a strandon, mindenki mas max. otthoni medenceben husolne es szigoruan foldig ero haloingben, misszionarius pozban szeretkezne, bezarhatnanak a strandok es kihalna az emberiseg.

 • 2009.02.01 23:18:39rita a felcser

  Magenta ,lattad a gyerekemet?  (most eszembe jut a nagyapam,aki mindig azt mondta,hogyha kidobsz egy papirt a hazbol es rajta van a neved mindig tepd ossze ezernyi pici darabba:DD holnap meg is mondom neki)

 • 2009.02.01 23:18:43cantaloupe

  H,

  hat errol az iranyzatrol lemaradtam, itt nem volt ilyen, otthon meg nem voltam 2008-ban. De ha lettem volna is, ilyen tinibutikokba mar nem jarok. :)

 • 2009.02.01 23:21:29rita a felcser

  Nem arrol van szo teeeeee

  Arrol van szo hogy elromlott valami IGEN,Megerte?IGEN.Szebb a no az atlagnal meg igy is ?IGEN.Valtoztat valamit azon amit mind mondunk ,hogy a trehesseg nem egy szep es szxi allapot?NEEEM.

 • 2009.02.01 23:23:23Magenta

  Nekem volt ennyire ronda striás a hasam és bár időbe és rengeteg munkába telt, de volt utána lapos és izmos hasam, valamint fel tudtam venni bikinit.

  Teljesen nem tűnnek el, de kifehérednek és a sport (főleg a kardio-mozgás) rengeteget segít.  Igen, most a harmadik ekkora pocak után (kb. ekkora volt, mint a csajnak) már nem megy vissza úgy a bőr, hogy feszes legyen. Azért nem megyek a Dunának, legfeljebb egyrészes fürdőruhát veszek, na és? Nagyon csinosak vannak abból is.  És szeretkezem világosságban. Tudod, a férjem extrán jólnevelt és nemcsak erekciót tud produkálni, hanem sokszor mondja, milyen gyönyörű vagyok.

  Na erre varrj gombot.

 • 2009.02.01 23:24:20Magenta

  rita, igen, iwiwen. :)

 • 2009.02.01 23:24:31rita a felcser

  Az jo.

  Lattad a gyerekemet?

 • 2009.02.01 23:25:38Magenta

  Szerintem ez a csaj szép.

  A hasa nem, de a lány nagyon és az utcán biztos nem felhúzott pólóval szaladgál. :)

 • 2009.02.01 23:26:26rita a felcser

  Ha

  De engem nem lattal:DDDD

  Nem tettem kepet magamrol.

  Okos vagy ,hogy megtalaltad.

  Pedig nekem keves ismerosom van nagyon.

 • 2009.02.01 23:27:45rita a felcser

  Jelolj be.Lassam ki vagy?

 • 2009.02.01 23:28:31cantaloupe

  Rita en erre valaszoltam:  "Szerintetek meg kimegy a strandra?Szerintetek meg kefel valaha vilagossagban?"  Meg mindig: a valaszom NEM. Lehet, hogy a ferje minden nap ad joejtpuszit erre a hasra is, ahonnan kijott a ket csimotajuk.  Mar mondtam, nem minden ferfi bukik a tokeletes(nek gorcsosen latszani akaro) nokre.

 • 2009.02.01 23:28:59Magenta

  Ahham, te nem teszel fel képet, rólam viszont 25 van fent. :)))))))

 • 2009.02.01 23:30:10Magenta

  De a legkisebb kölykömet te is megtekintheted a szüléstörténetes posztban. :))))))

 • 2009.02.01 23:31:29rita a felcser

  Felteszek holnap vagy kedden.Annyi hulye kep ,van de le kell kicsinyiteni hogy legyen nemtom mennyi bite es hidd el,nincs turelmem hozza.

 • 2009.02.01 23:33:48Magenta

  rita, már nem, mert bővítették a tárhelyet.

  Ezen a linken van olyan kép is, amin a lány pl. 41 hetes és töksima bőre van a hasán, sehol egy repedés. Alkati kérdés is.

 • 2009.02.01 23:34:13cozumel

  Azer' nagyon halkan, icipici betuvel megjegyzem, az a has engem szemely szerint nagyon elkeseritene :-(

  Es tuti, hogy csak egyreszesben mennek a strandra ezutan, es tuti, hogy utalnam, meg akkor is, ha a ferjem nem erdekelne.  Pedig nem vagyok egy tokeletesseget hajszolo alkat, a csaszaros sebem siman "mutogatom", pedig nekem a hosszanti iranyban, koldokig felvagott valtozatom van.  De ha az egesz hasfalam igy nezne ki, nagyon szomoru lennek.

  VAN hiusag a vilagon.

 • 2009.02.01 23:38:47Magenta

  cozumel, mondjuk nem az egész hasfalam nézett így ki, hanem kb. köldöktől lefelé, de mint írtam, sikerült (az első után még) olyanná tenni, hogy ne szégyelljem.  Bár én, ha pl. strandra megyek, sose nézek másokat, nem állok le fikázni meg figyelgetni embereket, így az se tűnik fel, ha engem szólnak le éppen.

 • 2009.02.01 23:44:26rita a felcser

  Hal'Istennek.Vegre.  Felteszek most.Kepet.

 • 2009.02.01 23:48:43cozumel

  Magenta  kisebb feluleten engem sem zavarna, de ekkora reszen igen.

  En sem NEZEGETEK masokat a strandon, hanem LATOM a tobbi embert.

  Nem itelkezem, de latom. A szepet is, a kevesbe szepet is...Igy van ez, ha az ember nem vak :-)))  (es igen, feltunik ha engem neznek, meg ha nem az is :D)

 • 2009.02.01 23:57:12Magenta

  cozumel, bocs, nem rád gondoltam, de van a családban, akivel ez vitás pontunk szokott lenni. :)  Megyünk valahová és folyamatosan leszól másokat (én meg beszélgetnék vele éppen). Ettől megőrülök.

  Aztán persze rávilágítok, hogy ő sem tökéletes, erre sértődés van.

 • 2009.02.02 00:00:40rita a felcser

  A disznoszutyok ,idota iwiwre nem tudok kepet tenni.Eddig tudtam.Egy nagy szar az egesz.

 • 2009.02.02 00:04:49rita a felcser

  Ugyes vagy Magenta.

  Most en megkerestem magam mintha nem tudnam kirol van szo.Erre kiadott egy csomo csajt,vagy negyvenet.De hogy jottel ra pont hogy en az a csecsemos vagyok...igen ha belolvasol az adtalapba,de az hosszu es unalmas.

 • 2009.02.02 00:09:03Magenta

  rita, őszinte leszek...

  nem az én érdemem. :)  De azt nem fogom elárulni, ki talált rád, egyébként szerintem, ha az ember bogarászik kicsit, akkor nem olyan nehéz, tudni a keresztneved, hogy hová való vagy és hogy van gyereked. :)))

 • 2009.02.02 00:11:51Magenta

  Egyébként most megnéztem, a kritériumok alapján, amiket én megadtam volna, 31 csaj jött fel, ebből négyet néztem volna meg jobban és benne vagy. :)

 • 2009.02.02 00:12:38rita a felcser

  Rendben

  De

  Akkor is nagyon konnyu megtalalni,meglepodtem en is most ezen.Mindjart megprobalok kikeresni innen valakit.Dexterket kaptam egyszer meg.

  Ott sok Rita volt anyuka.:)))

  Mindegy.Marhasag az IWIW en soha a kurva eletben meg nem jeloltem senkit.

  Es egy pedofil is ugyanugy kikereshetne a kepemet.Marmint a gyerek kepet.

 • 2009.02.02 00:17:16Magenta

  Nem vagyok pedofil. :)))))  Sok rita volt anyuka, de mint írtam, én eleve csak négyet néztem volna meg valami miatt és bejött. :-D • 2009.02.02 00:18:51cozumel

  Tenyleg edes pofa a kolyok, Rita :-)

  De mar nem friss a kep, ugye?

 • 2009.02.02 00:21:28másutt

  nekem ez a regi kedencem, angolul tudoknak:

  theshapeofamother.com/

  The Shape of a Mother.

  Mindenfele erdekes kategoriak is vannak> pocik, mellek, ikrek, harmasikrek...tortenetek...

  erdemes csemegezni...

 • 2009.02.02 00:29:54rita a felcser

  :DDD

  Nem az a bebihaja volt.

  De nem tudok ujat feltenni.Magamrol se tudok.Pedig Anyamadarnak lefenykepztem ma az izmaimat es a csaszarmetszest, is.:DDDD

  En proballak teged kikeresni Cozumel de nincs idegem hozza.Most azt csinalom.

 • 2009.02.02 00:30:08Magenta

  cozu, te is megtaláltad?

  rita, nehogy emiatt most letöröld magad!  Én sajnálom, hogy nincs fent rólad kép.

 • 2009.02.02 00:31:17rita a felcser

  Masutt

  En is ezt ajanlatam,jo a site.

 • 2009.02.02 00:36:52rita a felcser

  Dehogy torlom.De nem tudok feltenni uj kepet.Majd holnap megprobalom ujra.

 • 2009.02.02 00:38:02Heatherette

  másutt

  kép? :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta