SZÜLŐSÉG

Nyomás nélkül bújt ki Noémi feje

2009. január 25., vasárnap 09:30

Éva a 38. héten hasmenős vírus után kiszáradva tartott a kórház felé, ahol infúziót ígértek neki. Arra nem számítottak, hogy már csak kettőben megy haza onnan. Vajúdás alatt szinte észrevétlenül tágult ki 8 centire, a szülésznő ijedtében a gumikesztyűt is fordítva vette fel. Szeretnéd megosztani olvasóinkkal szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!A történet onnan kezdődik, hogy Tomi csütörtök éjjel beteg lett, elkapta a hányós-hasmenős vírust, küzdöttünk 2 éjjelt és kezdett jobban lenni szerencsére. Ekkor jártam a 38. hétben a kislányommal Szombat délelőtt én is elkezdtem hányni, délutánra már a hasam is ment, én pedig szorgosan utána, úgy 10 percenként.Délutánra már annyi erőm sem volt, hogy üljek, csak feküdni bírtam, totál legyengültem és kiszáradtam, nem maradt bennem semmi. Este 6-kor elmentünk az ügyeletre, ott is megállapították, hogy nagyon ki vagyok száradva, ezért adtak beutalót a 25 km-re lévő város sürgősségijére, hogy töltsenek fel infúzióval. Tomit összecsomagoltuk, Párom kivitte anyukámékhoz, én addig tovább kókadoztam otthon. Mielőtt indultunk volna a kórházba, mondtam Janinak, hogy vigyük a táskát, biztos, ami biztos. De ő lebeszélt róla, mondván csak infúziót fogok kapni, nem tartanak benn, a szülésig pedig van 2 hét. Kár, hogy hallgattam rá.

Ahogy mentünk, arról beszélgettünk, hogy most legalább le tudjuk mérni, hogy mennyi idő alatt érünk át, ha majd eljön a nagy nap (nem sejtettük, hogy a főpróbából élő adás lesz). Fél 9-kor értünk a kórházba, bekötötték az infúziót és pedig szépen feléledtem tőle! Fél 11-re folyt le az infúzió és közben azt éreztem, hogy egyre gyakrabban keményedik a hasam. Egész nap a kislányomért aggódtam, hogy mennyire fogja megviselni ez a procedúra. Kimentem vécére és akkor már kicsit véreztem is, elkezdődött a tágulás. Az ügyeletes doki javasolta, hogy menjünk be a klinikára egy ctg-re, hogy minden rendben van-e a babával, megfogadtuk a tanácsát.

A következő dilemma az infúzió felvétele után jött, mert akkor már éreztem, hogy itt bizony szülni fogunk, ha tetszik, ha nem. Csak kérdés, hogy előbb hazamenjünk a táskáért vagy egyenesen a klinikára?! Jani hazament volna szíve szerint, de én ragaszkodtam ahhoz, hogy menjük a klinikára. Nagyon féltettem Noémit. 11-kor már a klinikán voltunk, a vizsgálat alapján már akkor 3 centire kitágultam, a fájásaim 2-3 percesek voltak és még szinte nem is fájtak. Ekkor következett egy félórás ctg, ami mutatta, hogy Noémivel minden oké és a fájások is jönnek szépen.

Konzultált két doki és az orvosomat is felhívták, abban egyeztek meg, hogy várnak 2 óráig, akkor kiderül, hogy szülünk vagy sem, ekkor volt fél 1. Kimentem Páromhoz a folyosóra, beszélgettünk, sétálgattam és elkezdtek erősödni a fájásaim is. 1-kor a szülésznő behívott, hogy feküdjek le kicsit pihenni, ami tényleg jól is esett, de egyre erősebb fájások jöttek. A szülésznő kíváncsiságból megvizsgált és döbbenettel állapította meg, hogy már 8 centinél tartunk! Párom gyorsan átöltözött, hogy velem lehessen és a dokimat is riasztották, hogy siessen, mert rövidesen szülni fogok.

Innentől kezdve felgyorsultak az események, jöttek a fájások, én átadtam magam nekik és hívtam a kicsi lányomat, hogy jöjjön-jöjjön-jöjjön! Éreztem, ahogy halad egyre lejjebb és már nem kell sok időt várni a nagy találkozásra. Végig oda tudtam figyelni magamra és a kicsi lányra, aktív részese voltam a szülésemnek, nem szenvedő alanya. Aztán már jöttek a tolófájások, nem is kellett nyomnom, már ki is bújt Noémi fejecskéje félig (amit meg is simogattam), ekkor toppant be a dokim. A szülésznő is annyira meglepődött a gyorsaságon, hogy sietségében fordítva húzta fel a gumikesztyűket.1-2 fájást el kellett sóhajtanom, nyomtam kettőt és meg is született az én kis gyönyörűségem! Egyből felsírt, apuka elvágta a köldökzsinórt és a pocakomra tették Noémit. A nyakára volt kétszer tekeredve a köldökzsinór, de a szülésznő egyből meglazította. Így született meg Noémi Csilla 2008. február 17-én, éjjel 1 óra 50-kor 3340 grammal és 51 centivel. A szülésemben egy picike gátmetszés volt az egyetlen beavatkozás, az is csak azért, mert nagyon gyorsan jött a kishölgy. Vasárnap reggel már ülve szoptattam és úgy mentem, mint aki nem is az éjjel adott életet egy gyönyörű kislánynak! Az érzéseink is teljesen mások voltak, nem volt félelem egyikünkben sem (csak aggódás a babáért), de tudtuk, hogy mi miért történik, kértünk és kérdeztünk, nemcsak sodródtunk.

Nem volt sírás-rívás, csak nagy boldogság és nevetés, amikor megszületett a kishölgy. Jani első mondata az volt, hogy a harmadik már otthon fog születni. Ha nem lettem volna beteg, kétséges lett volna, hogy időben beérünk-e. Örülök, hogy megtapasztalhattam azt, hogy így is lehet szülni! Nem tudom, hogy minek köszönhető, hogy ilyen gyorsan megérkezett Noémi, de hálát adok az égnek, hogy nem kellett sokat szenvednem. Pedig a táskában elő voltak készítve a homeopátiás bogyóim, amit vajúdás közben akartam szedni, hogy gyorsítsam a folyamatot.

A szülés utáni 3 nap szörnyű volt a szülőszobán, végighallgattam egy csomó szülést, mindig égett a villany, pont az én szobámnál voltak a műszerek, ott készítették elő a tálcákat, amiket szüléskor használtak, állandó volt a zaj és a beszélgetés. Pihenni szinte egy percet sem lehetett. Noémi éjjel-nappal velem volt, ha fürödni mentem, az ott lévő szülésznőket kértem meg, hogy nézzenek kicsit rá. Aki már szült, tudja, hogy a szülőágy: nem valami kényelmes, nos én ezen a szerkezeten töltöttem 3 éjszakát, alvással próbálkozva.

De egész nap együtt voltunk, szopiztunk, beszélgettünk és próbáltam pihenni, ami lehetetlenség volt a körülmények miatt. Már kedd hajnalban beindult a tej, estére már 30-40 grammokat szopizott Noémi, azóta is cicifüggő a drágám. Nagyon szép és gyors szülésem volt, ilyet kívánok mindenkinek!

Éva

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.25 11:45:04Meni

  Ez most komoly, hogy 2008-ban Magyarorszagon meg van olyan korhaz, ahol 3 napig a szuloszobaban, a szuloagyon tartjak a kismamat? Hat az egesz epuletben nem volt egy olyan osztaly sem, ahova befert volna? Esszel fel nem foghatom...  Mar bocsanat, hogy ez jott le, nagyon aranyos tortenet volt, es tunderiek a fotok is, csak eppen leesett az allam, azt keresgelem azota is...

 • 2009.01.25 11:53:58evatomi

  Sziasztok!  Először is köszönjük Nektek a gratulációkat :-)!

  Sub!

  Igen, álomszülés volt a javából a vírust leszámítva.

  Örülök, hogy ezt is megélhettem, mert a kisfiammal, Tomival sokat szendvedtem...másfél óra kitolási szak, volt oxitocin infúzió, injekció, bekönyöklés, buksiigazítás kézzel fájások alatt...az arcomon az összes hajszálér elpattant...Első babának kicsit nagy volt a maga 3900 grammjával. De megcsinálta az utat a huginak :-).  Meni!

  Azért maradtam a szülőszobán, mert vírusfertőzéses voltam, így nem mertek sem engem, sem a gyerekemet összetenni a többi kismamával, arra meg nem volt napi 10ezrem, hogy különszobát kérjek...Szerda reggelre kiderült, hogy "tiszta" vagyok, de akkor már mentünk haza....

  Legalább lesz majd mit mesélni az unokáknak :-).

 • 2009.01.25 12:06:25Meni

  Orulok neki, hogy ilyen pozitivan tudsz hozzaallni a dologhoz, nagyon szerencses lelki alkatod van, de komolyan! Gratulalok a babahoz, tenyleg nagyon aranyos!  Itt kene abbahagyni, de nem allom meg> egy virusos kismamanak szerintem baromira nem a szuloszoba a biztonsagos megoldas. Ha beteg vagy, akkor a tobbi szulo not, a szulesznoket is megfertozheted, mert az elvalaszto fuggony nem vedi meg oket. Ha meg oket megvedi, akkor nyugodtan lerakhattak volna titeket a szuleszeti osztalyra, szinten egy fuggonyel elkeritett kulon kis sarokba, nem?  Ne haragudj, ilyenrol meg soha nem hallottam, tenyleg nem ertem, hogy tortenhet ilyen. Es felre ne erts, nem az orvosodat akarom fikazni, mert lehet o egy nagyon rendes ember, ha ez a korhazaban a bevett gyakorlat, akkor nem tud mit csinalni. De talan 2008-ban egy szuleszettel rendelkezo korhaznak mar fel kene keszulnie egy virusos anyukara, nyilvan nem ti voltatok az utolsok vagy az elsok...na befejeztem, meg egyszer gratulalok!

 • 2009.01.25 12:11:33nyuszómuszó

  Nekem is rögötn ez jött le, Meni, csak nem akartam rögötn negatívkodni.. • 2009.01.25 12:21:58Meni

  Nem, nem, en sem akarok, ezert is irtam, hogy nem akarom sem az orvost, sem az anyukat, sem senki mast fikazni, hogy ezt hogyan hagyhattak. Nyilvan abban a korhaban ez volt a bevett szokas, gondolom ezt pl. abbol, hogy a szulesznok kozul egyik sem tiltakozott, amikor ra kellett pillantaniuk egy ujszulottre. Csak egyszeruen magatol a tenytol vagyok rosszul, hogy ez igy normalis...

 • 2009.01.25 12:36:14Tessina

  Meni, azért egy-két kórházban vannak egyszemélyes szülőszobák. Gondolom, nem függönyösben volt ő sem. Ettől függetlenül ultragáz, hogy nem utaltak ki neki ingyen egy egyágyasat. Ilyen esetben szerintem ez lenne a normális megoldás.

 • 2009.01.25 12:57:26Subbantósdi

  Ha vírusos fertőzés okán nem mehetett szülés után a többi kismamás kórtermek egyikébe, akkor is csak azzal értek egyet, hogy valamilyen fajta elkülönítésre a többi anyuka és újszülött miatt szükség van.

  Nem tudom, hogy mennyire van ez leszabályozva, de én hallottam olyanról is, hogyha valakinek ilyen jellegű, fertőző betegsége van, akár influenza és éppen szül, vagy akár ez a fosós-hányós, bármilyen, akkor a kórház fertőző részlegében fel kell egy ágyat számára szabadítani és ott kell a helyzethez megfelelően ellátni.

  Amúgy amikor én szültem a fiamat nyáron, bekerült egy frissen szült nő is oda, második gyerekét szülte, és szerintem hörghurutja lehetett, mert éjjel-nappal köhögött megállás nélkül.

  Megmondom őszintén, nem volt jó érzés egy szobában, még akkor is, hogyha nagy szoba volt, hat ágyas és tőlem a legtávolabbikban feküdt.

 • 2009.01.25 13:19:00B-

  Meni: én is kicsit ledöbbentem azon, hogy a szülőszobában töltött 3 napot (tudják azt rendesen fertőtleníteni, hogy a következő anyukára és a babára ne legyen veszéllyel? Azért remélem, egy kórházban ez nem probléma :-)) )

  Viszont azt is remélem, hogy 2008-ban már nem sok többágyas szülőszoba van. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen intim pillanatot szívesen megosztanák egy másik nővel, a férjével, szülésznőjével meg a dokijával :-)

 • 2009.01.25 13:24:2678as évjárat

  És mekkora az esélye annak, hogy egy vírusos anyuka megfertőzi a szobatársát, társait? Ott vannak a látogatók. Azok is bevihetnek bármiféle bacit. Jó, influenzás időszakban megtiltják a látogatást kórház szinten, de sosem lehet tudni.

  Ahol én szültem ott is bejöttek a szobába a látogatók, konkrétan a szobatársamhoz a szűk családja, kb. 6 fő. Fényképeztek, videóztak. Oké, csak a köhögős, orrfolyós unokatesók maradhattak volna inkább otthon.

 • 2009.01.25 13:25:3478as évjárat

  Bocsi, bocsi!!!  Éva, gyönyörű a kislányod és kellemes volt olvasni a történetedet. Olyan egyszerű, de nagyszerű! Gratulálok4

  Ja, és tuti a frizkó!

 • 2009.01.25 16:06:42Hemish

  Ez annyira gyönyörű volt!!! Még akarok ilyet olvasni! (és csak ilyet) a gyermek pedig egy angyal!!!

 • 2009.01.25 16:15:39mary75

  Gratulálok! Nagyon szép kislányod van.

 • 2009.01.25 16:52:07Huhuka

  Sziasztok!

  Most őszintén! Mi a nagy szám abban, hogy valaki egy évvel ezelőtt szült egy kislányt??? Komolyan.. hogy került ide ez a ..szerintem naplórészlet? ..és miért???

 • 2009.01.25 17:01:22dodóó

  Huhuka!  Nem egy éve szülte.

  Azért került ide mert ez az oldal erről szól.

  A babákról,érkezésükről stb...

  Azért mert minket érdekel???

 • 2009.01.25 17:03:04angyalom

  :)

  Csodás történet!!  Nálunk nem engedtek be családtagokat! És mindenhol így kellene lenni,mert nem csak vírusok vannak, hanem szoptatás, meg kismama kínlódás zacsikkal betétekkel stb.... Nálunk folyosó végén ablakon keresztül, még az apuka is!! 5 nap nem a világ, utána otthon lehet agyabagyázni. Bár ott is érdemes orvosi áll arcban. szerintem

 • 2009.01.25 17:03:55Huhuka

  Igazad van! Végül is még van cirka 3 hét addig:)))) ..de örülök, hogy ez érdekfeszítő cikk számotokra:)

 • 2009.01.25 17:05:28dodóó

  Nálunk sem engedtek be.  Én is örültem neki.

  Bár akkor meg sem fordult a fejemben hogy ez máshol nem így van.

 • 2009.01.25 17:06:27dodóó

  Ajánlom figyelmedbe a helyszínelőket,vagy akár a Muffint.

 • 2009.01.25 17:09:33Szuszi

  Huhuka,

  mindig van szüléstörténet itt fent a Porontyon, valószínűleg nem jártál errefelé eddig, azért lepődtél meg, hogy itt egy ilyen írás. Mindig van és tök jó. Mivel az olyan tapasztalatlan (még nem anyukákat, mint amilyen én is vagyok), vagy akár a már tapasztaltabbakat érdekli a téma. Ha nem érdekel mások szüléstörténete, de a baba-téma igen, akkor találsz itt más cikkeket is...

 • 2009.01.25 17:14:18Huhuka

  Figy! Ez a cikk az Index nevű híroldalon lett közzétéve. Különben nem érdekel különösebben egyik téma sem, ha nincs benne különlegesség.. én is szültem, nem egyszer, de nem hiszem, hogy bármikor is publikálnám, hiszen semmi extra nem volt benne(szerencsére,vagy sem, ezt nem tudom). Igaziból szerintem egy híroldalra olyan HÍR-eknek kéne kerülniük, amik HÍREK, HÍR JELLEGŰEK:) ..mondjuk a tegnapi óriásbébi! Azzal semmi baj sincs, odavaló!

  További kellemes mesedélutánt nektek!

 • 2009.01.25 17:19:53Szuszi

  Igen, az Index-en BELÜL, azon BELÜL a Poronty blogban. Nem a főoldalon, hanem böngészni kell, minimum három kattintással...és a Poronty blog nem a bulvárért van, hanem az információ megosztásáért, eszmecserékért, esetleg örömhír közléséért. Mellesleg az óriásbébi IS fent van. Az, hogy mi kell itt legyen, az igények szerint alakul.

  Egyébként NEKED nem volt benne semmi extra. Nekem pl volt. És amíg van rá igény, addig lesznek fent ilyen cikkek.

  Ui: a Poronty mióta híroldal?! grrr

 • 2009.01.25 17:21:45Huhuka

  Tévedés! Egyetlen kattintással kerültem ide. Eszemben sem volt annyit kattintgatni:)) ezt elhiheted!

 • 2009.01.25 17:22:39Huhuka

  Újra ellenőriztem. ...asszem matek óráról is hiányoztál:)))

 • 2009.01.25 17:25:59Szuszi

  Jól van Huhuka, pihenj van! :)

  Nekem: Index, Velvet, Poronty. Ez testvérek közt is három, mindegy...

 • 2009.01.25 17:27:04Huhuka

  A cím van ott hivatkozásként... sok ész, hová méssz?????

  ..én el innen, ami tuti, az tuti!

 • 2009.01.25 17:28:47angyalom

  Szuszi! Ne vitatkozzunk! Tényleg az INDEX oldal alsó részén a Velvetnél megtalálható, de ott a VELVET! fővím!!! Akkor már tudhatod Huhuka, hogy az nem a gázról, vagy a tőzsdéről fog szólni... Ha annyira nem érdekel a dolog, válts lapot, ennek semmi értelme, hogy itt károgsz. Nem érdekel, ne hallgass! ( Bocsi for president)

 • 2009.01.25 17:30:38Huhuka

  Ti károgtok:)) ..de "angyalom" legalább eljutott addig, hogy megnézze,amit "károgok":)) Piros pont érte! Sziasztok!

 • 2009.01.25 17:30:46Szuszi

  Az ilyen Huhuka félékre szoktuk a férjemmel azt mondani, hogy: ba**atlan. :)))

  Ok, befejeztem a vitát, én vagyok a hülye, hogy folytattam. Nah. :)

 • 2009.01.25 17:36:52Huhuka

  Gratulálok a felismeréshez! ..de még mindig jobb a "ba**atlan" jelző,mint a negatív IQ-szint:) ...de nem sértegetek senkit, csak megjegyzés volt:)

  Egyébként jó szórakozást szereztél nekem ma délutánra, ennyit régen nevettem egyszerre:)!

 • 2009.01.25 17:41:35Szuszi

  Szuper, mert mi viszont a férjemmel már ketten röhögtünk rajtad, idehívtam az előbb! :)))

  Mellesleg aki ennyiből máris megállapítja más IQ-szintjét, az valószínűleg zseni. :)

  Ahhoz képest, hogy mennyire nem érdekel a téma, felesleges volt a regisztrálásodhoz is pazarolni a drága idődből. Egy lángésznak a bulvár cikkek olvasása szerintem inkább növeli az IQ-ját. :)))

 • 2009.01.25 17:44:21Huhuka

  :)))) Tudod, ha kettőtök vasárnap délutáni programja ennyiből áll, akkor nem is tudom ki a "ba**atlan":)))))))))))) Nem kérem a férjedet:)))))))))) Köszi, hogy reklámozod:))

 • 2009.01.25 17:45:12dodóó

  Szuszi mi a picsa szót is mondjuk utána.

 • 2009.01.25 17:48:48Huhuka

  Óóóó! A nyelvtannal is vannak gondok:)

 • 2009.01.25 17:53:36cozumel

  Huhuka  kepzeld, volt itt mar olyan szulestortenet, ami valamikor a 70es evekben zajlott.

  Nehogy a szivedhez kapj!  A Fold azert megszokott utemeben forgott tovabb es meg fogsz lepodni: olyanok is voltak, akik szivesen olvastak azt az osregi sztorit.

 • 2009.01.25 18:00:35madz

  huhuka

  ez egy blog. feltűnt? ez már nem a hírportál.

  és valóban, a nyelvtanoddal tényleg vannak gondok.

  valamint szerintem is baszatlan lehetsz, ha ilyeneken fennakadsz

 • 2009.01.25 18:01:37manka78

  Huhuka! Hátra arc! Lépés indulj!

 • 2009.01.25 18:02:19manka78

  Éva! Gratulálok. Tündéri a kiscsajszi.

 • 2009.01.25 18:06:47zolnaid

  Gratulálok a babához!  (Huhuka, gyógyszer, vibrátor meglett?)

 • 2009.01.25 18:14:07Piszkoshank

  Vigyázz a vízöntőkre! Elég könnyűvérűek.

 • 2009.01.25 18:15:27Starlark

  Gratula a kiscsajhoz :) Nagyon szép szemei vannak :)

  Én csak 1 éjszakát töltöttem szülőszobán epegörcs miatt /este nem tudták hova tegyenek/ de legalább a visszatartásosok infúziós szobájában ahol rendes ágy volt/bár mind1 volt mert feküdni se nagyon tudtam nemhogy aludni/...  B: 2008-ban sajnos még vannak több ágyas szülőszobák. Saját tapasztalat. Egyik oldalamon üvöltöttek a másikon az augusztusi meleg miatt nyitva volt az ablak és csak az nem látott be aki nem akart...

  A szomszédom kitolási szakaszában kizavartak minket a folyosóra, nagy élmény volt olyan epegörcstől görnyedezve mintha kés lett volna a hátamba és forgatnák + az oxitocinos összehúzódások az indítás miatt...

  Szal sajnos 2008-ban még van ilyen hely.

 • 2009.01.25 18:18:56Starlark

  A velveten mióta vannak hírértékű hírek????

  Amúgy én se értem minek kell a porontyot oda kilinkelni, olyankor mindig beszabadul pár érdekes elem...

 • 2009.01.25 18:24:50alderaan

  :) gratulálok!  Vhogy én is hasonlóan szültem, vizsgálatra mentünk be, és mondta a doki, hogy hívjam a választott szülésznőt, mert ebből szülés lesz még ma.

  Szülésznő megvizsgált, elfolyt a magzatvíz, se beöntés, se egyéb,meg sem mozdulhattam, a párom segített neki alattam összerakni a szülőágyat, közben kiabáltak a dokinak, h azonnal jöjjön. Pontosan 25 percet töltöttem a szülőszobán, mire kezembeadták a kisfiamat. Nálunk is köldökzsinór 2x-esen a nyakán - mondták az első tolófájásnál, hogy na ezt most tartsam vissza, majd a következőre mindent adjak bele, mert a picuri élete múlik rajta. Sajnos a gyors nem azt jelenti, hogy nem is fáj, hiszen ugyanannyit tágultam, csak kevesebb idő alatt, mint az átlag, és egy kicsit repedtem is. Viszont van egy egészséges kisfiam (meg egy egészséges nagyobb kislányom) :)

 • 2009.01.25 19:45:56evatomi

  Továbbra is köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, gratulációkat :-).

  Természetesen egyedül voltunk a szobában,fallal és ajtóval elválasztva a többi szülőszobától, biztosítottak külön tusolót s wc-t is.

  De hiányzott a nyugalom a meghittség és pihenés.

  Az orvosom mindennap szabadkozott a kialakult helyzet miatt...

  Látogató itt sem mehet be az osztályra, üvegen keresztül lehet a babákat is megnézni (2005-ben, amikor Tomim született, akkor még bejárhattak a látogatók).

 • 2009.01.25 21:44:33Magenta

  Tündéri ez a lány! :)  Évi, gratula hozzá, így utólag is.

 • 2009.01.25 23:14:41kis patkány

  ...

  Én aranyosabb voltam kiskoromban...

 • 2009.01.25 23:35:04Cyr

  kis patkány: ... aztán látod, mi lett belőled...

 • 2009.01.26 11:03:04warfarin

  Huhuka .. egyetértek.. Grétsy tanúr úr bizonyára sírna, ha ezt olvasná..

 • 2009.01.26 11:03:50warfarin

  " szopizunk" mindketten?? ejjha..:))

 • 2009.01.26 15:10:49Huhuka

  Szia!

  Köszi Warfarin:)! Jó fej lehetsz!

  Szép napot!

 • 2009.01.27 14:17:10Mifi

  huhuka

  "én is szültem, nem egyszer,... hiszen semmi extra nem volt benne"

  Hát nem tudom a hozzáállásod miatt, téged vagy a gyermekeidet sajnáljalak jobban.

  Ez 1 ilyen oldal.Ez Nem 1 hír, nem újdonság, hanem 1 történet.Éva így élte meg a szülést, és szerette volna megosztani az olvasókkal.

  Akinek nem tetszik, ne jöjjön erre az oldalra.Ennyi.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta