Hétvégi programok: A január mondjon le!

Utálom a januárt, a lehető legszomorúbb, legnehezebben múló, legüresebb és egyben a leghosszabb hónap. Túl vagyunk az ünnepeken, nincs már sehol csillogás, lekerülnek mindenhonnan a díszek, vége a varázslatos hangulatnak. Nincs a levegőben várakozás, csak megyünk előre és minden szürke. Az utcák, az ég, még az arcok is. A tavasz még messze van, harminc körül pedig csak hangyányit dob föl, hogy közeleg a farsang, sőt, egy újabb teljesítendő projektet látok csak benne.



Több javaslatom is van a problémára. Szilveszterkor mindenki elfogyaszt valami altatót, ami egészen márciusig hat, akkor már érdemes magunkhoz térni és még a január elsejei másnapot is kihagytuk. Esetleg össznépi, bolygóközi hibernálást hajtunk végre, szintén december 31-én, a folyamat menete pedig ugyancsak márciusig tart, a finnyásabbak felengedhetnek áprilisban is. Az a megoldás is szóba jöhet, hogy egyszerűen kihúzzuk a naptárból a januárt, de ez csak félig jó, ugyanis továbbra is hideg lesz, és unalmasan ronda minden. Ezért felterjesztek egy plusz ünnep beiktatására javaslatot, ami januárban kezdődik, egy hétig tart és egy nagy fiesta az egész, tánccal, fényekkel, alkohollal és meztelen nőkkel. Lehet, hogy néhány kontinenssel odébb születtem, Rio lenne nekem való.



Most azonban abból főzzünk, amink van, én ajánlom, ti menjetek. A végén pedig, hogy legyen a mai napnak is valami fénye, nézzétek meg az évszázad animációját a link alatt!

BUDAPEST
VAM Design Center
Gyermekkorunk játékai kerültek kiállításra január 20-tól a VAM Design Centerben a Legvidámabb barakk elnevezésű kiállításon, hiszen a Kelle Antal fémjelezte Játékanno szó szerint telepakolta a kiállítás egyik termét: a csipegető csibétől a kutyusos perselyen, a moncsicsin, az eredeti Gazdálkodj Okosan társasjátékon, az autós játékokon, Spejbl és Hurvinyek szép emlékű figuráin át a régi, mindnyájunk számára kedves játékmacikig majd' 150 játékot láthatnak a kiállításra ellátogatók. Ezek a játékok szüleink, sőt, nagyszüleink számára is igen sokat jelentenek, olyan nosztalgikus múltat idéznek meg, amelyekben még 3 forint 70 fillérért vehettünk egy teljes csomag marokkót. Játszani tehát jó, sőt, olyan játékokkal még jobb, ami mindenki számára rejteget valamilyen emléket, ami mindenkit megérint a családban: nagyit, tesót, aput-anyut.

Millenáris Fogadó
Szombaton, 16:00 órakor Makám koncert lesz, az előadás címe pedig: Kimegyek holnap az Állatkertbe. A műsor természetesen állatokról és az emberekről szó, s megpróbálja a városi gyerekekhez közel hozni a természetet. Belépő: Felnőtt jegy: 800,-; gyerek: 600,-; családi jegy: 2.000,-

International Buda Stage
Szombaton ismét Bombon Matinéra mehetünk 11:00 órára, ahol a Magyar Rádió Gyermekkórusa lesz az előadó, a műsor címe pedig: Artúr király. Okoska bérletet kisiskolások részére a helyszínen válthatunk, hogy korán elvessük a hangszerek szeretetének csíráját a gyerekben.

Budapest hegyvidéki XII. Kerületi Műv. Központ
A már jól ismert Maszkabál címmel Gryllus Vilmos családi koncertjén vehetünk részt vasárnap 10:30 órától. Még ezen a napon ismét jó programmal kedveskednek a látogatóknak a szervezők, lemezbemutató koncert lesz ugyanis a Kaláka Zenebolt koncertsorozatában, s ezúttal Sebő Ferenc új albumát mutatja be. A program alatt Lázár Ervin meséi zenei betétekkel is elhangzanak 16:00 órakor.

VIDÉK
Debrecen
A Józsai Közösségi Házban szombaton 10:00 órakor Megjött már az új esztendő címmel kézműves játszóház kerül megrendezésre.

Zalaegerszeg
A Keresztury Dezső ÁMK-ban szombaton, 18:00 órakor a Zabszalma együttes lemezbemutató koncertjét hallgathatjuk meg.

Győr
A Petőfi Művelődési Házban szombaton, 11:00 órakor a Katáng zenekar koncertezik, az Üveghegyen túl című előadásával. A jegyek elővételben 900,- helyszínen 1.200 forintba kerülnek.

Sopron
A Kolompos Színház és mulatság-"Újévköszöntő és a Csodaszarvas legenda" címmel szórakoztatja a közönséget vasárnap, 10:30 órakor.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Lehet, hogy a fent említett depresszióm abból is adódik, hogy régen voltam lazítani. A szilveszter ugyanis sokkal inkább egy protokolláris találkozó már, mint önfeledt buli, mindenkinek elmondani mi van a gyerekekkel, aztán lötyögni valami ezer éves számra, ehh. Hiányoznak a fesztiválok! Ahol sörrel a kezemben hallgatom a zenét, minden üvölt és meleg van, néha dumálunk, néha meg tombolunk. Szóval Kiscsillagra akarok menni, meg Balkán Fanatikra, utána Tankcsapdára. Mivel ez még messze van, szombaton beérem Péterfy Borival szombaton a Trafóban, 20:00 órakor. Végül pedig a beígért Shaun the Sheep videóval búcsúzom, gyerekkel, vagy anélkül, nagyon szórakoztató. Fanatikusoknak elárulom, rengeteg része van…
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek