SZÜLŐSÉG

Kismamadivat: továbbra is elegánsan

2009. január 22., csütörtök 13:00

A Poronty tesztcsapata arra volt kíváncsi, mennyiért tud megvásárolni egy komplett téli ruhatárat egy várandós nő. A hónunk alá fogtunk egy félidős kismamát és nyakunkba vettük a várost. Olyan darabokat kerestünk, amelyek csinosak és praktikusak is egyben, és az áruk láttán sem ájul el az amúgy is vérnyomásproblémákkal küzdő terhes nő.

kismamadivat2

 

Elsőként a Lövőház utcában található b.boom üzletben jártunk. Először azt gondoltuk, hogy a kis alapterületű boltban nincs túl nagy választék, ám a látszat csalt: a Poronty kedvenc fehérneműitől kezdve az alsó- és felső pólókon keresztül a báli ruhákon át a kabátokig és a pelenkázótáskákig mindent megtaláltunk. Itt kezdtem el sajnálni, hogy nem vagyok terhes: amikor pocakos voltam, körülbelül három boltból tudtam öltözködni: a néhai Megatoys-ból, a méregdrága Brendonból és a megfizethetetlen Formes-ból. Utóbbi tudomásunk szerint meg is szűnt.Visszatérve a ruhákra:
Le kell szögezni, hogy itt akkor fogunk csak vásárolni, ha nagy bennünk a harci kedv és az elhatározás, hogy most aztán nagyon szépet fogunk választani magunknak. És így is lesz, a kínálat ugyanis nem csak széles, de nagyon igényes is, én is határozottan kedvet kaptam egy pocakra (persze csak egy közepes méretűre), amit nem kell behúzni. Jó hír az akcióvadászoknak, hogy ott jártunkkor sok ruha árát kurtították meg, s ezzel egy lélektani határ alá kerültek, amit még én is kiadnék értük. Néhány tavaszhírnök lila darab is beszerezhető, akár bátor top formátumban is (Heal strap top: 3.490,-), vagy hosszú ujjú tapadós pólóként (Fia slim placket top: 8.490,-).
 

kismamadivat13

Gondoltak a tervezők azokra a kismamákra is, akik még javában dolgoznak és fontos szempont a napi, elegáns megjelenés pocakkal is. Mivel én nem haladok a divattal, ne lepődjetek meg, hogy továbbra is a szürke és a fekete ruhák maradnak a kedvenceim, azok közül is a blúzok, ingek, amikről terhesen sem kell lemondani. Ha nem akarunk bajlódni a feszülő gombokkal, csinos átmeneti darab lehet egy blúz póló ( Doraline blúz 8.990,-), ami nem annyira testhez simuló, de kiemeli a vonalakat szépen. De választhatunk olyan inget-blúzt is, amit szerintem egy vékony alkatú, egyáltalán nem terhes nő is szívesen felvehet,ráadásul trendi és csinos is lesz benne, megbolondítva egy mell alatti kötővel (Carita blúz: 10.290,- helyett 8.290,-). Ugyanezt a darabot kis övcsattal is megvehetjük (Rona öv: 2.490,-).

Hiába érezzük azt, hogy jövünk kifelé a télből, azért jó pár fagyos hónap vár még ránk, a pocak pedig természetéből adódóan csak nő. Kabátot pedig muszáj felvenni. Érdemes olyat darabot venni, amit jövőre is szívesen fel tudunk venni (és itt a „tudunk-on” van a hangsúly). Gyönyörű fenékig érő kabátot vehetünk (Olla kabát 24.990,-), ami hasban bő, de nem vagyunk benne olyanok, mint egy jóllakott bárányfelhő. Kedvencem, a szürke- fehér-fekete, pepita szövet kabát (9f kabát 27.990,-), ami annyira elegáns, ráadásul most éppen divatos, hogy egyáltalán nem jut róla eszembe, hogy kismamáknak gyártották. Találtunk terhesfarmert is 6490 forintért, ennek árát kétszer is megnéztük, mert nem hittünk a szemünknek. Amennyiben nem szeretnénk macikkal tarkított pelenkázótáskát, hanem továbbra is nőies darabokban kívánjuk a büfirongyot és pelenkát hordani, kérjük az elkövetkező összes születésnapunkra előre az OiOi Carry All pelenkázótáskát (26.900,-), hogy miénk legyen az életérzés.

Ha nem nagyon akarunk költeni, s szeretnénk, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon, vegyünk egy szépséges sálat (sál: 3.490,-), hogy dámának érezzük magunkat (azok is vagyunk!). Nem kell ugyanis mindig praktikusnak lenni, néha jót tesz a lelkünknek, ha nőnek, nem pedig pandamackónak érezzük magunkat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.22 14:24:17mazsola84

  másutt, nekünk is befigyel egy esküvő augusztusban, remélem addigra pocakos leszek. Van egy szuper varrónőm, ő fogja megoldani a kérdést. Ha nem leszek terhes, akkor is rá fogom bízni magam. Ő mentette meg az esküvőmön viselt menyecskeruhámat is, pedig dühömben majdnem a kukában landolt.

 • 2009.01.22 14:26:17pomme-pomme

  Szerintem azért abból, hogy "nyakunkba vettük a várost. (...) Elsőként a Lövőház utcában található b.boom üzletben jártunk." elég egyértelműen kiderül, hogy lesz még folytatás...

 • 2009.01.22 14:29:53pomme-pomme

  Szerintem azért abból, hogy "nyakunkba vettük a várost. (...) Elsőként a Lövőház utcában található b.boom üzletben jártunk." elég egyértelműen kiderül, hogy lesz folytatás is.  És bocs, ha sznobnak éreztek, de hol lehet 8-10 ezer forintnál olcsóbban Budapesten normális nadrágokat kapni? Olyat, ami nem tiszta műszál és még jövőre is jó lesz. (Értelemszerűen nem kismamanadrágokra gondoltam.)

 • 2009.01.22 14:30:12Baatkaa

  Hol van a hozzaszoloasom??

 • 2009.01.22 14:30:21piszti

  dodó

  Nem vettem annak ,azt viszont nem értem, ha valaki el akar adni valamit, miért nem tesz meg mindent, hogy minél többen lássák. Elgügyögi, aztán meg senki nem találja meg.

 • 2009.01.22 14:30:24pomme-pomme

  Hopp, vicceskedik velem a blogmotor. Bocs az ismétlésért!

 • 2009.01.22 14:37:21Baatkaa

  Na, akkor megegyszer.  Sziasztok, en ugy oldottam meg, hogy kifejezetten kismamaruhat csak nadragot. A tobbi mezei ruha volt, elsosorban nyulos anyagu polok es szoknyak (A-vonalu, gumisdereku, lehuzve a pocak ala), ill. egy-ket mellben vagott ruha, es szinten nyulos anyagu "macskanadrag". Ezeknek nagyreszet ma is hordom.

 • 2009.01.22 14:38:18Baatkaa

  Ahhh, grrr. Kimaradt a vettem szo. Bocsi.

 • 2009.01.22 14:40:05kisördög22

  Hm... bele se merek gondolni, hogy velem mi lesz majd.... 192 centi vagyok, eléggé vékony.. és nadrágot már eleve nem kapok magamra! Mindegyik a bokámon fityeg. :(

 • 2009.01.22 14:40:31mirka

  a pelenkázótáska szerintem tök fölösleges. nekem van, mert nem tudtam, hogy ez így van, meg hát szeretem is a táskákat, de őszintén szólva semmi értelmét nem látom. a hozzá tartozó kihajtható pelenkázólapot pl. egyszer sem használtam, ki is vettem belőle.

  így meg tk. olyan, mint egy rendes táska, sok belső zsebbel és néhány (nem, vagy alig használt) kiegészítővel.

  jól néz ki ez a huszonezres is, de azért meg lehet lenni nélküle. egyébként csinosak a felpróbált ruhák.

 • 2009.01.22 14:48:36sylblog

  Első kismama öltözködési mizérián már túl vagyok. Szerintem kimondottan kismama boltban egyáltalán nem szabad vásárolni, mert ha már ráírják a címkére, hogy kismama, akkor pluszban fizethetsz több ezer forintot.Ugyanolyan fazonú ruhát, akár ugyanabban az üzletben (amit nem a kismama részlegen árulnak) jóval olcsóbban kaphatod meg.(pl.C&A).Mellalatt húzott blúz,ruha,tunika stb. érdemes nézni.Én azt csináltam, hogy tudtam a méretem és ahogy nőtt a pocakom pamut, rugalmas pólókból mindig egy-egy mérettel nagyobbat vettem.Láss csodát, irigykedtek barátnőim.Kismama nadrágot/farmert turkálóban is lehet találni.

  Nagyon nagy pocakosoknak ajánlom kabátként/kora tavaszra JYSK-ben kapható POLÁR KAPUCNIS PONCSOT (KB. 3000 FT., jól alá lehet öltözni.Egyedül kismamaövet vettem Brendonban, akciósan egy szürkét és egy olívazöldet.

 • 2009.01.22 14:50:45sylblog

  Hirtelen fejszámoltam a terhesség kilenc hónapja alatt max. 8.000 ft-t költöttem ruhára, ezek nagyrészét az idén tavasszal/nyáron is fogom hordani, mert pl. gumis derekúak.

 • 2009.01.22 15:10:15kele

  C&A, Maternelle, és mindkettő nemcsak a fővárosban.

  Kismamanadrágot a Maternelle-ben vettem, nagyon szépek, jól bírták a mosást, simán jók lesznek a következő terhességnél, és az utolsó pillanatig jók voltak. És sokkal kényelmesebbek a C&A-s nadrágoknál, ott inkább a felsők, pólók jók, és nemcsak a kismamáknak szánt, hanem a többi is!

  És a Manu Art-ban is jó pólók vannak, 3ezerért, az kibírható:)

 • 2009.01.22 15:24:55poke

  Másodszori terhességemre már vettem egy farmert, pont itt a b.boomban (13.000.-), amit még most a 9. hónapban is tudok hordani (sőt csak ezt).

  A többi terhes ruhámat pedig a h'álisten mostanában amúgy is divatos tunikák és hosszú pulcsik teszik ki, amiket még terhesség előtt vettem óccsón, a szokásos nagy bótkifosztós leárazásokon. Remélem nem nyúlnak ki nagyon és jók lesznek még szülés után is :)

  Szal'csak azt akartam kihozni ebből, hogy sztem elég egy kismama gatya meg egy jó kabát, amit össze tudok húzni (ha télen vagy pocakos). A többit meg belehet szerezni normál női ruhaboltokban is ahol nem tesznek rá + X%-ot csak mert kismamaruha és hű de speckó.

 • 2009.01.22 15:27:06poke

  Másodszori terhességemre már vettem egy farmert, pont itt a b.boomban (13.000.-), amit még most a 9. hónapban is tudok hordani (sőt csak ezt).

  A többi terhes ruhámat pedig a h'álisten mostanában amúgy is divatos tunikák és hosszú pulcsik teszik ki, amiket még terhesség előtt vettem óccsón, a szokásos nagy bótkifosztós leárazásokon. Remélem nem nyúlnak ki nagyon és jók lesznek még szülés után is :)

  Szal'csak azt akartam kihozni ebből, hogy sztem elég egy kismama gatya meg egy jó kabát, amit össze tudok húzni (ha télen vagy pocakos). A többit meg belehet szerezni normál női ruhaboltokban is ahol nem tesznek rá + X%-ot csak mert kismamaruha és hű de speckó.

 • 2009.01.22 15:27:37poke

  uppsz! sorry...

 • 2009.01.22 15:30:28Subbantósdi

  Én egyik terhességem idején sem jártam tipikusan kismama divatboltokban, hanem turkákban vásároltam, illetve a C&A-ban mindig vannak olyan fogasok, amiken kismamáknak szánt ruhákat lógatnak ki.

  Így is tudtam olyan ruhát találni, amivel azért lehetett a napi dolgokat intézni, utcára menni, dolgozni és sokat spóroltam.

  Megmondom őszintén, én a kismama divatboltok árait irreálisan magasnak tartom ahhoz képest, hogy milyen kevés ideig van módom hordani.

  De ez csak egy vélemény, én azt hiszem, csinos és divatos, hozzám illő, kényelmes és sportosan elegáns ruhákat tudtam így is összeválogatni, mindenki úgy gondoltam, hogy a ruháim miatt is szép kismama vagyok! :o)

  Persze én szerencsés voltam, mert szinte csak a hasamra híztam és a végén is csak 46-48-as ruhákat kellett hordanom, nem nőttem hatalmasra, mint mások. :o)

 • 2009.01.22 16:52:18viznyuszika

  Aki eleve S-es M-es méret könnnyebben talál mindenhol.De én xxlről indultam.Turiban sincs ekkora naci.Megoldottam vartunk 1-et a barátnőmmel 1 farmeromba tettünk pocakbetétet nyúlós anyagból.Passzé anyag.Cickóban lessz gond!

 • 2009.01.22 17:04:47burek

  1.Nem tudom, hogy a kismamáknak miért kötelező szürke-fekete-fehér kombinációt hordani.

  2. Az meg végképp nem értem, hogy miért fontos kellék egy 27 000.-os pelenkázótáska. Az magától tisztába teszi a bébit??????

 • 2009.01.22 17:07:18andie

  pomme

  "de hol lehet 8-10 ezer forintnál olcsóbban Budapesten normális nadrágokat kapni? Olyat, ami nem tiszta műszál és még jövőre is jó lesz."  Ugye viccelsz? Ezer helyen. Mondjuk nálam a farmer is nadrág, pláne a fekete, és abból remek szabásút vettem 3700 ft-ért tesco-ban.

  Szövet nadrág problémásabb, de nem lehetetlen.  Pláne, hogy ott is van leárazás, ahol 8-10 ezer egy gatyó! ;-D

 • 2009.01.22 17:15:28ditakai

  burek,

  az ár szerintem is kiakasztó, de ezekben a táskásban nem kevered össze a korrektorodat a popsikrémmel és nem a cumisüveg kerül a kezedbe a tárcád helyett, sőt, a slusszkulcsot is ki lehet belőle venni öt perc kotorászás nélkül  én kifejezetten értékeltem volna ezeket a táskákat - feltéve, ha minimum egy tízessel kevesebbe kerültek volna

 • 2009.01.22 17:50:31burek

  ditakai,  egy cumisüveget egy tárcával összekeverni-hát nem tudo. Az ár nagyon is kiakasztó. a korrektort meg szerintem limarad a kismama életéből. Amúgy 1000ért lehet olyan hátizsákot kapni, amiben szintén nem keveri ezeket össze az ember. Az árak amúgy azért borzalmasak, mert alig hordjuk őket. HA csak nem az első terhességünk után folyamatosan terhesek akarunk lenni. Egyébként a ZARA-ban vettem farmert három hét utánajárás után, 7990ért, a leértékelt kismamaszekcióban. c und a-ban a méretezés pocsék, a kínálat szintén és főleg 42-44-est kapni, az is szürke. Egy kismama, aki előtte 36ost hordott, nem nő ekkorát

 • 2009.01.22 17:53:59ditakai

  burek, nem sosem szoktam személyeskedni, de elég frusztrált lehetsz, ha a fenti képletes példa nem volt elég érthető a számodra, és még egy korrektort is soknak találsz egy kismama arzenáljában  képzeld : ezer forintért nem lehet olyan hátizsákot kapni, amiben legalább 12 különféle rekesz van, lehetőleg ideális méretben

 • 2009.01.22 17:54:57ditakai

  nem -nélkül :-)

 • 2009.01.22 17:58:44burek

  ditakai  attól a szótól, hogy frusztrált, elhányom magam. nem értem, hogy egy kismamának egy pelenkázótáska a legnagyobb problémája. amúgy nekem sem kenyerem a személyeskedés, de ha már ilyen kedvesen nekem címezted, hát válaszoltam. én egyszerűen röhögőgörcsöt kapok ezeken a posztokon. Olyan, mintha minden kismama milliomos lenne, sőt, mintha előírás lenne, hogy csak a milliomosok vállalhatnak gyereket.

 • 2009.01.22 18:07:59ditakai

  burek,

  hogy kinek mi a legnagyobb problémája, az ugye főként élethelyzet-függő  egy kismamának nem a legnagyobb problémája a pelenkázótáska - de hát nem az a gyerekülés se, a babakocsi se...  tulajdonképp a legfontosabb, "hogyegészségeslegyen"  viszont ezek a dolgok általában naponta többször kergethetnek az őrületbe, ezért tanácsos kiküszöbölni ezeket a helyzeteket - tekintve azt a párezer alkalmat, ami 1-2-3 gyerek esetén előfordulhat  leosztva a megfontolatan kiválasztott árucikkek eladási árát a párezer használattal, mindjárt nem kerül milliókba egy-egy jó vétel ;-)

 • 2009.01.22 18:12:59burek

  engem ezek, sőt semmi nem kerget az őrületbe. pedig nincsenek, de majd lesznek. biztosan. de hogy az őrületbe kergetnének....fura

 • 2009.01.22 18:24:56ditakai

  burek

  mármint se gyerek, se babakocsi, se egyéb?  jössz te még a mi utcánkba! :-D  és ne gondold, hogy konkrétan ezek a csipcsup dolgok idegesítőek - persze, hogy nem ezek - hanem minden más - hisz a gyerek ellenére sem áll meg az élet  majd ha odajutsz, rájössz • 2009.01.22 18:30:27burek

  odajutottam. gondolod, olvasnám a posztot, ha nem lenne aktuális. 25. hétben vagyok és semmiféle aggodalom nincs, hogy jaj, nincs még ez vagy az, pedig semmi nincs. De annyi a hülyeség, hogy lehet, nem olvasom többet. Hogy mást ne írjak- nem ide tartozik, de amikor arról írogatnak, hogy a terheléses cukorvizsgálat kibírhatatlan, arra gondolok, hogy még nem éreztek olyat

 • 2009.01.22 18:34:20ditakai

  ebben maximálisan egyetértek veled  az előzővel végigdolgoztam a terhességem, és rá se néztem sem a porontyra sem más terhestémákra - így utólag, szerintem jobb is volt, mert nem kezdtem magam feleslegesen halálraparázni  az ilyen cukorterheléses dolgokat tanuld meg ignorálni ;-)  úgy emlékszem, hogy mi annak idején a 8. hónapban rántottuk össze a gyerekdolgokat, úgyhogy semmi renitens nincs a viselkedésedben :-))

 • 2009.01.22 18:42:21burek

  akkor már nem hiába olvasom a porontyot. végre valaki, aki nem parázza szét magát a mások hülyesége miatt. neked hány gyereked van, és hogy viselted a terhességet?

 • 2009.01.22 18:55:46ditakai

  ne offoljuk a posztot, inkább folyt. köv. a 13. hétnél

 • 2009.01.22 20:11:22barbicsek

  bureknél a pontom :) Nekem az a problémám a kismama ruhákkal, hogy tényleg szinte kizárólag fekete-fehér-szürke színben lehet kapni cuccokat. Most tartok félidőnél és hát, vásárolgatok, de eddig mindenhol csak ezek a színek voltak... :( Nem akarok én csilicsálé mintás csodákat, csak mondjuk egy kis elegáns lilát a szürke szoknyámhoz, vagy esetleg egy egyszínű piros felsőt, ilyesmi. A problémát megoldandó pár napja bementem egy Takkoba és ott vettem két élénkebb színű nem kismama felsőt, ami jól nyúlik, olcsó és viszonylag nagy méretű.

  Árak kérdésében én is ki vagyok akadva. Szörnyű, hogy milyen lehúzás megy!

 • 2009.01.22 21:15:33panka

  Lehet úgy vásárolni terhesruhát, hogy ne látsszon rajta, hogy az, és akkor a szoptatás alatt végig lehet hordani, vagy amíg el nem fogynak a felszedett kilók. Én már vagy két és fél éve hordok pár 2in1 felsőt, ez idő alatt voltam terhes, szoptatós, dagi és karcsú nő is. Most megint terhes, úgyhogy tiszta haszon a beléjük fektetett pénz.

  Amúgy nekem a B.boom is bejött, de főleg a sok örökölt és kölcsön kapott holmi, amikért egy fillért se kellett kiadni :D.

 • 2009.01.22 21:16:37panka

  Ja, és valahogy pelenkázó táskára sose volt szükségem/igényem. Simán megtette egy hátizsák, ami jól kiegyensúlyozott, amikor a kendőben volt a gyerek.

 • 2009.01.22 21:59:54fatyol11

  A pelankazotaska nekem is csak remalom, pedig jopar van belole, ezekbol egyet vettem en, mert a 3. gyereknel elszegyeltem magam, hogy eddig milyen trehany voltam, meg ilyenem se volt, a tobbeit meg baratnoktol kaptam. Nos rekeszek ide, vagy oda, amikor felkezzel probalja az ember a gyereket megtartani, vagy lefogni, akkor a rekesz minden, csak nem segitseg. ugyhogy a vegen minden a taska kozepen landolt. Nem hasznaltam a tartozekait sem soha, mert a pelenkazo alatet baromi keskeny, arrol a par hetes gyerekem is legurult fel pillanat alatt, inkabb volt nalam mindig itt canadaban reciver padnak nevezett flanel akarmi, amit konnyu nagyon mosni, puha, es eleg nagy a pelenkazashoz. raadasul a pelenkazo taskak tobbsege nehez, es ha az embernek olyan gyerkoc jutott, mint az en 3. csibem, aki minden babakocsit alapbol utal, a bevasarlokocsikban 3 percet marad meg, azaz cipelhetem, vagy rohangalhatok utana a boltokban, egy alapbol nehez taska csak istenverese, foleg ha a hosszu vallpantja miatt allandoan lifeg korulottem, meg oldalra rant, ha lehajolok.  Kismamaruhak.. Regebben nem nagyon lehetett kapni csak kertesz gatyot kismamanadragkent, igy aztan vettem nadragtartot, es leoperaltam a farmerjaim derekat, majd ezzel hordtam, mar ameddig belefert az altajam, ha mar nem, akkor valami sztreccsre valtottam hasonlo megoldaasal, fole meg jott egy jo nagy polo (mindez akkor amikor otthon a kismamaknak gyartott ruhanemuk csak a multszazadi fortelmekbol alltak). Az akrilharisnyakat is ekeppen oldottam meg, csak azokhoz nem kellett nadragtarto, egyszeruen az amugy is "honaljban szorit" derekat kicsit olloval bevagtam, es maris feljott a pocakra, ahhoz pedig kotott hosszu szoknyat huztam, csak eppen a mellem ala huzva, es fole a pulcsi.

  Most a 3-nal mar vettem kismamafarmert, de ennyi volt a beruhazasom, a legtobb polom sztreccs, igy fert a pocakra is, es jo azota is.

  Egyebkent tenyleg szepek a ruhak, de meg itteni keresettel nezve is dragak szerintem, foleg, hogy tenyleg csak nehany honapra kellenek.

 • 2009.01.22 22:02:20burek

  nincs is rá szükség, csak biztos sokakat örömmel tölt el, hogy jó sok pénzt kiad fölösleges cuccokra. és meg is magyarázza magának, hogy arra márpedig szükség van

 • 2009.01.22 23:23:24zskoncz

  :-) ezen a pelenkázó táskán mindig vigyorgok!!

  kicsit olyan mint a kutacsvédő. igazábol nem értem miért jó? oké praktikus soksok zseb soksok tasak. külön a tiszt-, a pisis a kakis pelusnak a pelenkázóalátétnek, a kenőcsöknek egy egész patikának. csak a legtöbb dolog egy nagyobb táskában valóban elfér. és annyi nyavaját nem kell cipelni.de ha már van legalább jol néznének ki! de kb a 90%a ezeknek a táskáknak csúnya. olyan mintha egy béna sportszatyrot cipelne magával az embetlánya a klottgatyával, meg tornafelszereléssel. és a 27E kicsit sok egy lepukkant sportsztyorért, még akkor is ha tényleg égető szükséget érez valaki arra hogy vegyen egyet.

 • 2009.01.23 00:30:16Davidanyu

  Nekünk van pelenkázótáskánk -ugyan némileg olcsóbb volt- és igazán hasznos darabnak tartom. Jó ha nem keveredik benne a pelenka, étel a babának, játék, papírok, stb.... Nekünk rengeteget kellett úton lennünk és nagyon jól kihasználtam a pelenkázótáskánkat. :)

  Ruhák: tényleg drágák és én anno nemigen találtam s-es méretben nadrágot. Amit nagy nehezen sikerült azt se tudtam sokáig hordani. Majd legközelebb.:)

  Az a lényeg, hogy a kismama jól érezze magát a ruhákban.

 • 2009.01.23 02:55:53Vierre_

  Szerintem többségében rettenetesen unalmas darabok, elővetítve azt, hogy terhesen vagy kismamaként unalmasnak kell lenni. Nekem ha négy darab tetszett akkor köbö reális vagyok. Az árai horrorisztikusak és tipikusan bele esik abba a hibába, hogy a vékonyan induló köbö három hónapos nőnek jók, de egy husibb már baszhata, a fazonok egyértelműen vékony nőre szabottak, és megveszed húsz rongyért, dobhatod ki hat hónaposan.  Ellenben.  Nem tudom ki volt a modell, de nagyon szép cicije van :DDD És egy két ruci különösen jól állt neki, üzenem, hogy amikor egy faszi azt mondja, hogy egy nő terhesen nem lehet vonzó vagy szexi akkor az ő képét kéne mutogatni, mert szerintem nagyon is az. Bár csak nekem lettek volna- lennének ilyen mellyeim. :DDD Ha pasi lenne még az is lehet, hogy megkörnyékezném :)))))))))

 • 2009.01.23 03:13:26Vierre_

  lennék, nem ő lenne. Pasinak azért az a didkó nem állna olyan jól :DDDDDDDD

 • 2009.01.23 03:22:39Heatherette

  van, aki szexi - Jennifer Lopez szexi volt.

  nekem maga a test várandósan pl. nem tetszik. uh, gáz ezt itt felvállalni, mi? :) szép, meg el is pottyantok pár könnycseppet, de szexinek nem nevezném. csak szép. más értelemben.

 • 2009.01.23 03:27:02Vierre_  a carita blúz különösen jól áll neki. Meg van az a kissé bizarabb kabát, aminél nem tudom eldönteni, hogy vissza tért e a nyolcvanas évek rendkívül szórakoztató azonban végtelenül ízléstelen stílusa, vagy fasza és egyedi, e kettő között örlődöm. :DDDDD

 • 2009.01.23 03:36:07Vierre_  a carita blúz különösen jól áll neki. Meg van az a kissé bizarabb kabát, aminél nem tudom eldönteni, hogy vissza tért e a nyolcvanas évek rendkívül szórakoztató azonban végtelenül ízléstelen stílusa, vagy fasza és egyedi, e kettő között örlődöm. :DDDDD

 • 2009.01.23 08:09:21kancellar

  Ezeknek a fele a terhesség második felében már nem is jó! Ennyi pízér már elvárnék tőle ennyit.

  Amúgy én anno a kínaiban vettem cuki felsőket, épp akkor volt dívat a mell alatt összerántott anyagú topp.

 • 2009.01.23 14:39:32burek

  A kertésznadrágot sose értettem. Mire kismama kicsomagolja magát belőle, pont bepisil.

  Éljenek a turkálók vagy a barátok levetett cuccai, normális kismamaboltban nincs semmi használható. Ha van, az ára csillagászati.

  A Rákóczi út 33.-ban van egy emeletes turi. A másodikon ha szóltok az eladónak, hogy mit is kerestek, elétek rak egy halom kismamaruhát. Főleg nacik.

  Egy kifejezetten kismamáknak szánt üzletben-nevét nem mondom- az eladó elmesélte nekem, hogy azért nem jó semmi rám-átlagos testalkatú vagyok-mert a varrónőnek keskeny a csípője és magát veszi alapul. :-)

  Hajrá.

 • 2009.01.24 10:00:12tupyka

  Szerintem lehet találni jó kismamaruhákat, a barátnőim a waitingforYou-nál vásároltak.

  Vannak elegáns cuccaik is akár menyasszonyi ruhát is vehettek náluk.Úgy tudom el is készítik akár méretre is.Én csinosnak találtam ezeket a ruhákat rajtuk, lehet, hogy még nem túl ismertek, de érdemes körülnézni náluk.A Ráday utcában van az üzletük, de van honlapjuk is.www.waiting.hu

 • 2009.01.26 16:18:06Szorcsi

  én még nagyon messze vagyok a babavárástól, de amikor ilyen posztokat/kommenteket olvasok mindig olyan jó érzés fog el:) Éljenek a babák:)

 • 2009.02.07 16:55:25Agatia

  www.kismamavilag.com

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta