Válogatott kínzások várnak az agydaganatos kislányra

Inez

Inez mindössze négy éves, azonban már túl van egy agyműtéten: eltávolítottak egy 13 centiméter átmérőjű daganatot a homloklebenyéből, melyről kiderült, hogy rosszindulatú. A kislánynál a gyermekrák egyik legagresszívabb típusát, a PNET-et diagnosztizálták. Átesett számos sugárkezelésen és kemoterápián, és két éven keresztül hasonló kezelések várnak még rá. A kislány történetéről édesanyja, Kamarás-Krasznai Krisztina leveléből értesültünk, melyből kiderült, segítségre van szükségük.

Novemberig Inez még a kiscsoportos óvodások felhőtlen életét élte, okos, életvidám kislány volt, aki beteges sem volt sosem. Ekkor azonban elkezdett fáradtságra panaszkodni, és néhányszor hányt is. A háziorvos először valamilyen emésztőrendszeri betegségre gyanakodott, de pár nap alatt Inez állapota tovább romlott, november 30-án már alig tudta kinyitni a szemét és egyáltalán nem tudott beszélni. Ekkor átküldték a Heim Pál Gyermekkórházba CT vizsgálatra, amely kimutatta, hogy egy 7 centiméteres daganat van a homloklebenyében.

Ezek után azonnal rohammentő vitte az Amerikai úti idegsebészetre, de mivel vasárnap volt, nem vizsgálták meg alaposan, és a szülőknek azt mondták, csak szerdán műtik meg a kislányt. Inez azonban még aznap éjszaka kómába esett és lebénult. Ekkor életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A tumor kivételekor már 13 cm átmérőjű volt. Szerencsére nagyon hamar regenerálódott, a mozgása és a szeme is szépen javult. Azonban a műtét után egy héttel kiderült, a daganat rosszindulatú. PNET-et (primitív neuropectodermális tumor) diagnosztizáltak nála, amely a legagresszívabb gyermekrák.

Primitív neuroectodermalis tumorok (PNET): Az idegrendszeri daganatok újabban elkülönített csoportját nevezik így. Ide a különböző, zömében éretlen sejtekből álló idegrendszeri daganatok tartoznak. Igen rosszindulatú, agresszív daganatok. Rendszerint csak gyermekekben fordulnak elő. (Forrás: daganatok.hu)

A kislányt ezután átszállították a Semmelweis Egyetem II. Gyermekklinikára (Tűzoltó utca), ahol a neuro-onkológián megkezdték a kezelést. „A protokoll két évre szól. Válogatott kínzásokat tartalmaz, kemoterápiát, gerincvelőbe adott kemoterápiát, teljes idegrendszeri sugárkezelést, csontvelő átültetést, mindezt négy évesen”, mondta el Inez édesanyja. Azonban a terápia még az elején tart, a legnehezebb része most következik. Inez édesanyja egy vastag mappát mutat, melyben Inez eddig leletei és a további kezeléseket tartalmazó lista van. „Olyan kezelések várnak rá, amelyek egy nagyobb gyerek szervezetét is teljesen leterhelik”, tette hozzá.

A kislány a terápiák miatt nem sokat eszik: betegsége előtt 22 kiló volt, mostanra azonban 16 kilóra fogyott. „Egyáltalán nincs étvágya, úgy kell belediktálni az ételt, és ha sikerül is ennie, a legtöbbször kihányja azt”, mesélte Inez édesanyja, aki hozzátette, hogy a kislány ennek ellenére nagyon jól tűri a kezeléseket. „Tudja, melyik kórházban mi fog történni, tudja, hol kap majd szurit. Szerencsére nem azt látja tőlünk, hogy idegeskedünk – igyekszünk tartani magunkat előtte -, ezért ő sem stresszel annyira, ráadásul a nővérek is imádják”.

Klikk!


„Teljesen átalakult az életünk. Igazából csak vele foglalkozunk, megpróbálunk minden lehetséges gyógymódot, táplálékkiegészítőt. Így amellett, hogy idegileg és fizikailag tönkremegyünk, lassan anyagi forrásaink is elapadnak. Arra kérek mindenkit, aki egy picit is át tudja érezni a helyzetünket, és lehetősége nyílik rá, kérem, segítsen. Minden forint számít, hiszen értékes gyógyszereket és krémeket tudunk venni rajta, amihez máshogy sajnos nem tudunk hozzájutni.”, kérik Inez szülei.

Számlaszám:
Kamarás-Krasznai Krisztina
Banco Popolare Hungary Zrt.
14700002-00102100-01013021

IBAN HU66 14700002-00102100-01013021
SWIFT kód: INCNHUHB

 

Aki felvenné a családdal a kapcsolatot, erre a címre írjon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra