SZÜLŐSÉG

Kehidakustányban is a gyerekmedencében punnyadnak a felnőttek

2009. január 20., kedd 10:00

Van abban valami perverz érzés, amikor kint röpködnek a mínuszok, egy üvegfallal elválasztott világban viszont tárt karokkal viháncolunk a vízben. A wellness, mint olyan, alapvetően ilyenkor nyeri el az értelmét, már ha van időnk értelmezni és egyben megvalósítani a jelenséget.


Forrás: kehidatermal.hu

Az ugyanis, amit gyerekkel az ember művel, általában mindennek nevezhető, csak wellnessnek nem. De legalább vizesek leszünk, ami valljuk be, nagy élmény így télvíz idején, már önmagában is. Legutoljára Gyopárosfürdőről jelentkezett a wellness híradó, most pedig a Kehidakustányban található Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe csempésztük be magunkat néhány röpke órára, hogy beszámolhassunk róla olvasóinknak.Míg sok családnak több napos kiruccanás és egyben az év egyik vagy egyetlen pihenésre szánt időszaka az ország ezen pontján épült családbarát komplexumot meglátogatni, addig számunkra most a balatoni korcsolyázás után mindössze egy fürdés erejéig jutott a jóból, de ezt tulajdonképpen egyáltalán nem bánjuk. Szerencsénkre a nagymama néhány kilométerre lakik Kehidától, télen kézenfekvő programnak tűnik, hogy a gyerekekkel egy szűk mozinyi összeget költsünk a belépőre. A kétórás ott-tartózkodásunk ugyanis 3.750 forintba került (felnőtt jegy: 1.500,-; gyerekjegy: 750,- 6 év alatt ingyenes) a zöld zónába. A zóna színe egyáltalán nem mindegy. Háromféle jegyet válthatunk, természetesen különböző áron. A zöld karszalaggal az élményfürdőbe és a szabadtéri strandra juthatunk be, a fehér zóna az élményfürdő, termálfürdő és szabadtéri strandot tartalmazza, a piros pedig a fenti összest, plusz a szaunákat. De mit is kapunk a pénzünkért?

Érkezés után azonnal átveszi az ember a „Hű, de klassz helyen is vagyunk” életérzést, s néhány lépcső után boldogan vedlik fürdőruhába, úszógumiba, kispapucsba, vízálló pelenkába, kinek mit diktál a természete. Több időpontot is kipróbáltunk már, a legdurvább a többnapos ünnep középső napja volt (s tiszta víz helyett opálos valami fogadott csak), a legjobb pedig egy sima hétvége vasárnap délutánja. Ha sűrűbb napon érkezünk, gyakorlatilag kis eséllyel találunk magunknak nyugágyat, vagy akár kéttempónyi szabad vízfelületet. Az uszoda fedett részén egy nagyobb vízfelület van, amely kis szigetekkel, pici hidakkal, valamint egy sodró medencével tarkított. A gyerekmedence egy kicsiny külön sarok, s mindössze egy metál csúszdával felszerelt, valamint a térdig érő vízben punnyadó felnőttekkel színesedő zug. Ilyennel a nyáron már találkoztunk Bükfürdőn. Persze nem a bohócok hiányoznak, akik köpik gyermekemre a vizet, vagy néhány elszórt műanyag játék, mert azt még hozhatok is, csak valahogy minden alkalommal hiányérzet gyötört. A gyerek ugyanis öt lecsúszás után rongyol tovább a „nagyobb” vízbe, ahol együtt mászunk, ülünk, négykézláb. Ha már elmúlt tízéves a gyerekünk (vagy közelít hozzá), az egyetlen óriás csúszdával is feldobhatja magát, ami igazán jó mókát jelenthet még a felnőtteknek is.

Ki tudja, hogy a gázhiány miatt, vagy egyéb okból, legutolsó látogatásunkkor majd' megfagytunk. Ez pedig olyannyira kényelmetlenné tette az ottlétünket, hogy alig feledtette velünk, hogy gyakorlatilag évek óta először, simán volt ülőhelyünk is. Ennek csak akkor örültem, amikor még nem voltam vizes, de hát ezt ugye nem lehet elkerülni, így első vízbemerülésem után már nem volt kedvem odafagyni a műanyag ágyra. A gyerekek lilultak a csúszdázás közben és előtte, és sajnos a víz sem volt a „nagy medencében” olyan meleg, hogy kényelmes legyen benne ülni. Úszni ugye esélytelen egy derékig érő vízben, ülni borzongós, így végül örömmel vettük tudomásul, hogy hamarosan lejár a tervezett két óránk.

A főépülettel összekötött kinti nagy medencébe esélyünk sem volt kimenni, maximum, ha búvárruhában vagyunk, annyira hideg volt. Láttunk egy forró vizes medencét a park közepén, de annyira messze van, hogy meg sem kíséreltünk odajutni. A sodró medencét 5 kör után megunta a gyermek, s már régen kinőttek abból a korból, hogy az üvegkalitkában, amit kisgyerekeknek alakítottak ki külön játszórésszel (néhány plüss figura és gyereknyi puha építő kockák) és etető sarokkal, minthogy elszórakozzanak benne.

Ha netán enni és inni is szeretnénk, készüljünk fel a tumultusra, ugyanis a gyorsbüfé rendszerben működő ellátó egység pici, zsúfolt és alapvetően drága. Vagy tűrjük a tömeget vagy viszünk elemózsiát és úgy hárítjuk a víz okozta éhhalált.

Az igazán nagypályás látogatók bizonyára be tudják osztani okosan az idejüket, és amíg apa a habokban pattog a gyerekkel, anya szaunázhat egyet, vagy átmasszíroztatja a testét (működhet fordítva is). Mivel én egyiket sem bírom, értelmét veszti az egész wellnessezés, s nem marad más hátra, mint kiélvezni azt, ami maradt. Fanyalognom pedig igazán nem szabad, nem rossz hely Kehida, csak hamar megunható. Azért megyünk még...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.20 11:36:23Ronja

  nyuszomuszo, mi pont egy ilyen szombatnak nezunk elebe: bebi lead nagyszuloknek, ferjjel wellness itt pesten, majd este egy etterem. :)

 • 2009.01.20 11:38:12Ronja

  nalunk mondjuk a wellness max annyit fog jelenteni h beulunk a termalvizbe es atmassziroztatjuk magunkat. pont.

 • 2009.01.20 11:38:33Ronja

  akkor nem is wellness. na jo mentem

 • 2009.01.20 11:42:11másutt

  Egyebkent a wellness (vagy spa, vagy mittomen) tenyleg nem egyeztetheto ossze a kisgyerekekre valo vigyazassal....  nemregen tortent, hogy volt egy varva-vart kozmetikus+pedikuros kombo idopontom. (kozmetikus kb 3 ev ota eloszor!) Draga Parom vigyazott volna a gyerekre, meg volt beszelve. hat nem lebetegedett aznap! eppen a pasi-influenzaja volt neki szegenynek  (az olyan, mint a noi influenza, de sokkal rosszabb: mellette SEMMIT nem lehet csinalni, csak nyogni. elote 1 hettel volt noi influenzam, a gyerek ellatva, tiszta lakas, minden. termeszetesen.)  szoval Draga Parom agyban nyog, sir, hogy milyen rosz most neki, es vigyem magammal a gyereket, o nem marad otthon vele, "en mar ugyis megszoktam". Indulnom kellett, OK, gyerek jon.

  A pedikurt meg atmajomktta, majszolt, vigyorgott. Szalonban csajok osszeszaladnak, korberajongjak kicsi angyalomat.

  Mire a kozmetikusra kerult sor, gyerek mar unta a banant. Rizs-sutik kozott fel-fel sirt, nyaffantott. pedig mindenki duruzsolt neki, jatszottak vele.

  A vegere ugy felhuztam magam, hogy NA. ("ennyit nem erdemlek? 1 ora arcmaszirt??"). nagyon zabos voltam. Amit ugy varva-vartam, mint relaxalas 1 oraig, abbol majdnem agyverzes lett!

 • 2009.01.20 11:54:38Subbantósdi

  másutt: megértelek, nekem két havonta vagy ilyen kényeztetés-igényem, nevezetesen: fodrász.

  A helyzet nem vészes, mert a fodrász lány, akihez már lassan két és fél éve járok, mióta ideköltöztünk, az üzlettel együtt az utcánkban van, szóval oda és vissza kb. tíz perc az út.

  Ott lenni viszont, mivel vágás+mellír festések vannak, hát két óra min.

  Na ezeket csak este tudom kieszközölni, mikor párom hazajön, mert az utóbbi időben, mivel nem forgalmas helyen van az üzlet és a villany-gáz árak is nagyon magasak, nem ér meg nekik szombaton is kinyitni délelőtt...eddig akkor mentem, kb. fél évvel ezelöttig.

  Na most akkor mindig kell egy péntek estét találnunk, mikor azért férjem hamarabb hazajön és akkor én oda tudok menni hat és nyolc között, amúgy jó a hangulat, van ott kozmetikus, műkörmös és mégegy jó fej fodrásznő, egy idősebb, negyvenes, de nagyon fiatalos és laza, a csaj meg, akivel csináltatom a búrámat, már mindent kibeszéltünk magukkal kapcsolatban, hiába van köztünk vagy tíz év az Ő javára, nem cserélném le, na szóval egyenlőre az a helyzet, hogy én is mindig félek, hogyha ilyen betegség valami olyan program jön közbe, amit nem lehet átteni, lemondani, akkor ugrik ez a kis szórakozásom... :o)

  Amit bánnék... :o(

  A pasi és női influenzával kapcsolatban meg, hát igen, utóbbi nekem még nem volt, szerencsére, de a férjemnek sokszor van ilyen náthája, olyan torokgyulladása és volt influenzás is, arcüreggyulladás, stb., hát hasonló a felállás, eléggé össze tud menni és csak aludni akar, megértem, mert szar állapot, és jobb nem ráragasztani a gyerekekre, de sokszor túlzásokba esik, szerintem is. :o(

 • 2009.01.20 11:54:51nyuszómuszó

  :( sajnálom, másutt, hát igen, gyerekkel minidg befigyelhet valami..  A pasi-influenza tényleg nagy találmány.. bár én is megengedhetném magamnak:D

  Nektek meg jó szórakozást Ronja, szerintem az ilyen programok, tök jók, és igenis wellness, vagy ki minek hívja:D

 • 2009.01.20 12:02:06Subbantósdi

  Ronja: Nekem is az az ötletem támadt, hogy időnként el kell szabadulni a gyerekektől, ha már nagyobbak lesznek és egy vasárnap délutánt mondjuk a Széchenyi Fürdőben tölteni, aztán meg akár a Ligetben, akár valahol a környéken egy étteremben megvacsorázni. Szerintem nagyon jó program...De még pár év kell hozzá, legalább kettő. :o(

 • 2009.01.20 12:09:46Kibou no Hikari

  Kehidán mi nyáron voltunk. Kinti levegő volt vagy 18 fok, az eső már két napja szakadt, mi pedig harmadik napja nyaraltunk, így jobb híján... hát nagyot csalódtunk. Tájékoztatás nuku, szervezés nulla, rugalmasság szintén. A nyári bejáratnál álltunk sorba (ott tett le a busz) és csak amikor már bejutottunk tudtuk meg, hogy ez milyen hátrányokkal jár. Aki ott ment be az ugyanis választhatott a között, hogy minden cumójával együtt fürdőzik, vagy vállalja, hogy egy szál fürdőruhában sprintel át esőben szélben a fedett területre, mivel szekrénykulcsot csak a nyári részlegre szólót kaphattunk (a főépület a fedett medencékkel viszont onnan vagy 150 méterre volt). No végül nálunk a párom bevállalta ezt a feladatot kettőnk helyett is, így míg ő rohangált a cuccal én a melegben öltöztem fel és le is. A tömegről: még a folyosón se lehetett haladni annyian voltak, igazán kitehették volna a megtelt táblát időben (kívülről ez nem látszott). Bent szinte semmit se tudtunk kipróbálni (fehér karszalag), mert mint a heringek... a vízbe lépés is próbatételt jelentett. Végül a kinti termál medencékben áztattuk magunkat, főleg a tető nélküliben, mert csak ott volt viszonylag elég hely. Egyébként igényes, szép hely, van babaszoba, különböző foglalkozások, de egy csöppet elszámíthatták magukat a méreteket illetően, amikor a helyet tervezték. :( Jobb időben biztos élmény lett volna.

 • 2009.01.20 12:11:16másutt

  A PASIFLUENZA modern korunk egyik legsulyosabb es legfenyegetobb betegsege. legalabb mi nok biztonsagban vagyunk... csak kozvetve hat rank.

 • 2009.01.20 12:15:24Subbantósdi

  másutt: az már igen, de rám szerencsére a sima influenza sem nagyon hat. :o)

 • 2009.01.20 12:19:30csutkababa

  A pasinfluenza súlyos szövődményekkel járhat, kérem, forduljon tapasztalt barátnőjéhez, anyukájához, gyóntatóatyjához,házassági tanácsadójához.

 • 2009.01.20 12:22:03másutt

  Subb, az csajfluenza. Sokkal enyhebb lefolyasa van.

 • 2009.01.20 12:27:53Subbantósdi

  másutt: igen.

 • 2009.01.20 12:30:33madz

  jajigen, a pasinfluenza... az súlyos. ugyanígy a pasiláb-, hát-, fej- stb. -fájás, a pasirosszkedv, pasiproblémák. ezek tudvalevőleg mind sokkal súlyosabbak és komolyabban veendők, mint női változatuk.

 • 2009.01.20 12:48:40ditakai

  Kibou no hikari

  Kehidakustányról nekem is lesúlytó tapasztalataim vannak. Egy rakás csillag, a szolgáltatás viszont olyan mint a Komjádiban :-) Eladnak jegyet nem üzemelő szolgáltatásra, senki nem tud semmit - elnézést kérni pedig szintén nem tanultak meg.

 • 2009.01.20 12:49:30Magenta

  Mit teszünk, ha megvágjuk az ujjunkat?  Nő:

  1.) gondolja: au

  2.) bekapja az ujját, hogy a vér ne csöpögjön a szőnyegre

  3.) a másik kezével elővesz egy sebtapaszt, leragasztja a sebet

  4.) megy a dolga után.

  Férfi

  1.) felordít: "A ku..!"

  2.) minél távolabb eltartja magától a kezét, mert nem tudja elviselni a vér látványát

  3.) segítségért kiált

  4.) nézi, hogy a szőnyegen egy szép nagy vérfolt keletkezik

  5.) le kell ülnie, mert hirtelen furcsán érzi magát (eközben megérkezik a segítség, vagyis a nő)

  6.) elbicsakló hangon közli, hogy kis híján elvesztette az egész kezét

  7.) visszautasítja a sebtapaszt, mert "egy ilyen sebre ez túl kicsi"

  8.) titokban ellenőrzi az Egészségügyi Enciklopédiában, hogy egy felnőtt ember mennyi vért veszíthet anélkül, hogy belehalna (eközben a nő elszalad a gyógyszertárba nagyobb tapaszért)

  9.) férfiasan tűri a sebtapasz felragasztását

  10.) steak-et kér vacsorára, a vörösvértestek képződésének elősegítésére

  11.) óvatosan felteszi a lábát az asztalra (a nő közben süti a steak-et)

  12.) megállapítja, hogy nem ártana néhány sör a fájdalom csökkentésére

  13.) ellenőrzi a sebtapaszt, hogy vérzik-e még (közben a nő elszalad sörért a benzinkúthoz)

  14.) addig piszkálja a sebtapaszt, amíg megint elkezd vérezni a seb

  15.) a nő fejére olvassa, hogy nem tud rendesen sebet ellátni

  16.) nehezen lélegzik és jajgat, amikor a nő leszedi a régit és felrakja az új tapaszt

  17.) megállapítja, hogy sajnos az aznapi teniszezést le kell mondania,

  de teljesen véletlenül éppen aznap van a TV-ben az Európa Kupa döntő focimeccs (közben a nő pucolja a vérfoltokat a szőnyegről)

  18.) éjjel többször felkel ellenőrizni, hogy a seb nem fertőződött-e el

  19.) ezért következő nap fáradt és ideges

  20.) megkéri a kedves kolléganőjét, hogy kötözze át a sebet, boldogan szívja be a nő együttérzését

  21.) két órával korábban elmegy a munkahelyéről az orvoshoz, hogy nézze meg, nem fertőződött-e el

  22.) jobb hangulatban megy este a barátokkal a sörözőbe és a kérdésékre szerényen csak annyit mond: "Semmiség, nem kell törődni vele"

 • 2009.01.20 12:51:09másutt  :)

 • 2009.01.20 12:56:20Nilüfer

  Tudom ajánlani nagyon jó szívvel az egrszalóki Shiraz hotelt/ nem a sós fürdő, egy hotel a faluban/.Barátságos, bababarát, van fürdőháza, masszázs, szauna, meg amit akarsz..és istenien főznek..viszont drága.De megérte:)

 • 2009.01.20 12:56:59Prinzessin Erbsen

  Erdekes, hogy annak idejen a fiammal Egerben a fürdöbe jartunk minden hetvegen, volt szauna, meleg kamara, masszazs, soli, kondi terem, - ma mar szalloda van a fürdö helyen - sosem tudtam, hogy tulaljdonkeppen wellness szolgaltatast veszek igenybe - jo igy utolag tudni, hogy nem maradtam le semmiröl

 • 2009.01.20 12:57:13Bato

  Kehidán még nem, de Alsópáhokon már voltunk. Isteni és tényleg családosoknak tervezték. A kölkök imádták, pedig a kicsi akkor még nem töltötte be az 1 évet. Minden van. Kinti játszótér, bölcsöde, óvoda, rengeteg játék. Gyerek medence, babakaja, gyerekmenű, babakocsi, bili, kiságy, kiskád, és még sorolhatnám. Én teljesen oda vagyok tőle és remélem, hogy az idán is eljutunk oda. Ha valaki teheti, tényleg bátran ajánlom, igaz nem egy olcsó mulatság.

 • 2009.01.20 12:59:05Bato

  Ja és ami nagyon tetszett. Ha vki épp szeretne egy romantikus vacsit eltölteni gyerek nélkül, akkor az ottani pedagógusok (nem tudom minek nevezzem őket) elviszik külön vacsizni a gyerkőcöket. Van kimondottan elkülönített hely az étterembe, ahol kis székek és asztalkák vannak.

 • 2009.01.20 13:04:24másutt

  Bato

  megneztem, ez tenyleg jol nez ki!

  www.kolping.hotel.hu/cgi-bin/hu/index.php

 • 2009.01.20 13:15:59Pandi

  Bato, mi most januárban voltunk ott, 5 napot (a Vakmacska által említett kedvezménnyel, 4-et fizetsz, 5-öt kapsz, mármint éjszakát:)) és gyakorlatilag mindent, amit mondtál, én is meg tudom erősíteni.

  Ez tényleg család- és gyerekbarát minden tekintetben.

  Viszont ott sikerült utolsó napra összeszednünk azt a bizonyos hányós-fosós vírust, aminek az utóhatását még most is nyögjük, szóval nem most lesz, amikor újra elindulunk ide, vagy máshova.:))) Különösen télen.  Ja és Subival is egyetértek abban a kérdésben, hogy az sem mindegy, hogy a lakóhelytől milyen messzire kell utazni, különösen télen.

  Mi 420 km-re lakunk Alsópáhoktól, így igencsak meg kellett állni etetni, tisztába tenni a dedet, hát mit mondjak, elképesztően nehézkes és kényelmetlen így, amikor a kinti mínusz 10 fok miatt minden ajtónak csukva kellett lennie. (Arról nem is beszélve, hogy visszafelé úton bennem már erősen dolgozott a vírus is.:D:D:D)

  Vagy csak én vagyok béna.:))))))

 • 2009.01.20 13:17:21Pandi

  Különösen télen.

  Ezt már csak azért írtam le, hogy meglegyen harmadszor is.:)))

 • 2009.01.20 13:18:02Subbantósdi

  Nilüfer: Köszi, már hallottunk róla, de nem volt még senki, aki mesélt volna erről a helyről.... :o)

 • 2009.01.20 13:19:56Subbantósdi

  kornelia: igen, egy három csillagos Hunguest Hotel, nekünk csalódást okozott... :o( De erről már írtam itt kicsit és hát az ongo-n is, Mamszi név alatt meg lehet találni egy élménybeszámolót galériával... :o)

 • 2009.01.20 13:20:55Subbantósdi

  Egyenlőre úgy látom, Alsópáhok valamivel előnyösebb lehetőségnek tűnik majd a jövőben.

  Mi most Mórra készülünk, ott is van egy wellness-szálloda, járt ott már valaki? :o)

 • 2009.01.20 13:22:15Kibou no Hikari

  Én Miskolc-Tapolcán a barlangfürdőt tudnám nagyon ajánlani, igaz csak kettesben voltunk, így nem tudom, hogy kisgyerekkel milyen lehet, de nekünk még szezonon kívül (tehát csak a belső részt használva) is óriási volt.

  www.barlangfurdo.hu/

 • 2009.01.20 13:25:23Subbantósdi

  Kibou: ott én is voltam már párszor, nagyon szerettem, igazán hangulatos és egyedi élményt nyújt, én is ajánlhatom. :o) És Tapolcán vagy Miskolcon azért lehet találni panziót, ahol kereshetsz szállást, no meg a környéken van lehetőség kirándulni is.

 • 2009.01.20 13:28:40Bato

  Pandi :-( Mi szeptemberben voltunk. A fiúk teljesen odavoltak ai indiánsátrakért. Én meg mindenért, főleg, hogy nem nekem kellett főznöm, mosogatnom stb. Igaz, mi csak 3 napot voltunk, de megérte.

 • 2009.01.20 13:29:16szövetszöcske

  Alsópáhok a legtutti-frankóbb. (nem részletezném, mer a multkor is meddő vita lett csak belőle)

  Ha nem rugnak ki, akkor idén is megyünk egy hétre.

 • 2009.01.20 13:30:43Bato

  Azért 1 gáz van Alsópáhokkal. Fél évvel a tervezett idő előtt már alig lehet szobát foglalni.

 • 2009.01.20 13:35:41Bato

  Ami nekünk még nagyon tetszett. Döbrönte. Kicsi ugyan, de gyerekekkel tökéletes. Igaz, akkor mi még gyerektelenül voltunk ott. Az volt az utolsó nyaralásunk kettesben.

 • 2009.01.20 13:41:59Pandi

  Bato, Szöcske, én is azt mondom, hogy nagyon frankó hely, a gyerekek szórakoztatásától kezdve a kajáig szinte minden.  A saját pechünkből kiindulva talán szerencsésebb lett volna nyáron menni először, csak azt meg ki tudja megfizetni?:)

  De le a kalappal, mert így, hogy a különböző épületek végig zárt folyosókkal vannak összekötve, télen is minden kiválóan és egyszerűen elérhető.  Azért apróbb kis hibák voltak, de gondolom, az mindenhol előfordul.

 • 2009.01.20 13:42:43kisbibe

  Most már nagyon izgatott vagyok, hogy páran megemlítettétek Alsópáhokot, pénteken megyünk a 22 hónapos kislányunkkal és tényleg nagyon kíváncsi is lettem. Apa kreatív volt, ezt kaptam a szülinapomra - nemhiába egyszer 30 az ember lánya - és mielőtt ketteske megérkezik, ennyi nekem is jár címszóval. :) Úgyhogy megígérte, kismamamasszázs is lesz, hát nem tudom... Most kicsit jobban örültem volna Kehida helyett Alsópáhokról szóló beszámolónak. :) Reméljük, kicsinknek is tetszeni fog.  Kehidán mi már többször voltunk, vas megyéből nem olyan vészes a táv, bibe nagyon élvezi, mi felnőttek meg kb 2-3 óra után megunjuk. De a kicsi annyira szereti a vizet, hogy örömmel vagyunk mi is vele és amikor már kicsit unatkozunk, előveszzük a fényképezőt és feldobjuk a hangulatot. Mellesleg, mi is ott ültünk nyáron a törpike mellett a gyerekmedencében, nehogy elessen, mert a kedvence volt a gyerekcsúszda és onnan nem nagyon lehetett elrángatni...

 • 2009.01.20 13:49:41Bato

  kisbibe: tetszeni fog. Engem is befizethetne a párom. Meg is említem neki este, hátha...:-)

 • 2009.01.20 13:50:40Pandi

  Kisbibe  Volt már egy poszt a Kolpingról itt a Porontyon is:  velvet.hu/poronty/2007/05/10/kolping070502/

 • 2009.01.20 13:50:55kisbibe

  Bato, ez csak szülinapra jár!!! :D:D:D

 • 2009.01.20 13:51:00Pandi

  Blabla

 • 2009.01.20 13:51:12kisbibe

  Köszi Pandi, már nézem is!!! :)

 • 2009.01.20 15:44:04-hattori-

  Tavaly voltunk wellnessezni - a 21 hónapos nagyfiú, a Zuram és jómagam 8 hónapos terhesen, barátokkal a balatonfüredi Flamingo Hotelben - csak ajánlani tudom minden kisgyerekesnek. Szuper minőségű minden, 4 csillagos a hely, de én szinte 5-öt adnék. Egy hosszú hétvégét voltunk, a legcudarabb időben, de mégis tökéltesen éreztük magunkat, a gyerkőcök imádták a hotel fürdő részlegét: nagy gyerekmedence, csúszda, jacuzzi, minden. A kaja osztályon felüli, a szobák szépek, barátságosak, kényelmesek, érdemes eggyel nagyobb méretet kérni, és primán elfér a babaágy is,amit ők adnak. Az ára, ha akciós egész baráti, nyáron kicsit zúzósabb.

 • 2009.01.20 17:44:39Heatherette

  "Fanyalognom pedig igazán nem szabad, nem rossz hely Kehida, csak hamar megunható."  pontosan ezt gondolom róla én is. és akkor nem én voltam a hülye, hogy feltűnt, esélyed sincs kijutni a szabadba, venni egy jó kis forró fürdőt.

 • 2009.01.20 22:59:32jem1

  Subba, mi megnéztük a nyáron Mórt, nagyon szép hotel, kicsit kicsi a medencéje, de nem vészesen. Alapvetően lovaglásra épül, de nagyon jó feeling-je van a hotelnek, és móriak is mondták, hogy klassz hely. És nagggyon jó árakkal dolgoznak és rugalmasnak tűnnek!  Tudom még ajánlani én is Döbröntét (bár itt kicsi a gyerekmedence - ill. nincs, csak jacuzzi, de ebben voltak a gyerekek), a legszuperebb fürdő a Puchner Kastély hotel, a fürdőházban érdemes szobát foglaltatni, egyben van a csúcszuper fürdővel, tényleg gyönyörű! Kapitány hotel is jó, jó a gyerekmedencéje is, fincsi a kaja is.

 • 2009.01.21 07:46:49Subbantósdi

  jem1: Köszi az infot! :o)

  A sümegi hotelt már mi is néztük, a weboldalát legalábbis, a Puchner-ről meg hallani mindenhol, mert jó a marketingje... :o)

 • 2009.01.21 10:38:22ruju

  Hááááát, 1x voltunk kehidán, 4 napos hétvégére, gyerek nélkül. nem vagyok panaszkönyvbe írogatós fajta, életemben ott először (és eddig utoljára - 4 éve volt) írtam, annyira felb...sztam az agyam. még mindig, ha rágondolok... szóval nem tudom, hol vették a csillagjaikat, de szégyenteljes volt szolgáltatás címén. pl: büfé-kaja. ami elfogyott, az elfogyott, pech (így, egyébként). dohányzó fedett étterem, ezért kint akartunk leülni, az összes asztalon ott az előzők csatatere, pincér megsértődik, hogy hát bent az a sok asztal, mit akarunk kint.... koszos borospoharaink EGÉSZ hétvégén a szobánkban figyeltek. takinéni tőlem kérdezi, hogy takarítson-e. szóval ennyi csillag mellé ennél kicsit több járna, a csillagok számához igazított árért, persze...

 • 2009.01.21 11:24:43Subbantósdi

  Nekem egyre jobban az az elszomorító kép kezd kialakulni a cikk és a kommentjeiteket olvasva, hogy Kehidakustánynak valaha tényleg kiépült egy jó reputációja, emellett jó volt a marketingje, tetszetős a weblapja. És most már úgy érzik az ott dolgozók, a vezetőség, hogy már mindenki őket emlegeti példaként és lehet lazítani a gyeplőn...

  Szerintem hosszú távon rossz stratégia a részükről, egyfelől mert az emberek egyre jobban megnézik, mire költenek és próbálnak kevesebből kijönni és nézelődnek, hogy hol van ilyenre mód, másfelől az igényszint meg nő és hogyha máshol találnak jobb helyeket, akkor még ha drágább is, oda fognak menni.

 • 2009.01.21 11:38:12Subbantósdi

  Win, mikor mész Alsópáhokra? :o)

 • 2009.01.22 21:31:23házsé

  Alsópáhokról gyakran jönnek el a vendégek hányós-fosós vírussal :( Még az uszoda rész nagyobbítása előtt voltunk, botrányos volt, hogy a megengedett gyerek duplája ücsörgött a bébi medencében. Mert a másik hideg volt és mély...A kaja is eleg sok kívánnivalót hagyott maga után.

 • 2009.01.23 15:59:29magdaattila

  T. Viktória!  Két kérdésem van a cikkével (velvet.hu/poronty/2009/01/20/csak_ulunk_a_vizben_kehidakustany#more889389) kapcsolatban:

  Miért baj az, hogy az 1-2 éves gyerekre felügyelő, ne adj Isten a velük játszó

  szülők a gyerekmedencében tartózkodnak?  A másik:

  Miért jár oda rendszeresen, ha annyira nem tetszik?

  "Ez pedig olyannyira kényelmetlenné tette az ottlétünket, hogy alig feledtette velünk, hogy gyakorlatilag évek óta először, simán volt ülőhelyünk is."  Kissé tudathasadásos az állapota: nem jó, de mégis odajárnak.

  Vagy mégis van benne jó is? Akkor azt miért nem tetszik megírni?  Én is gyakran járok Kehidára a családommal, tény, hogy vannak nem tetsző dolgok (hol nincsenek?, pl nyári tömeg),

  de azért észrevesszük a jó dolgokat is, ezért megyünk oda, és nem a rosszért. Bizonyára Ön is így van ezzel.  Üdvözlettel,  Magda Attila

 • 2009.01.23 16:16:16Vakmacska

  Sajnos mi múlt héten wellness nélkül kaptuk be a f-h vírust. Van az demokratikusan mindenhol ahol gyerek van, ha meg vízbe is mén, akkor pláne.  Ettől persze még maximálisan kell gondoskodni a higiénéről, csak ezek nehezen kivédhető dolgok, főleg ha a júzer oldalon nincs felelősségtudat.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta