SZÜLŐSÉG

Anya nem lesz többé szerelmes

2009. január 16., péntek 12:00

Hiányzik a szerelem az életemből. Leginkább az ijeszt meg, hogy attól félek, már sose leszek szerelmes. Kiégett belőlem a hit és a bizalom a szerelem iránt, olyan ez, mintha már nem hinnék a Mikulásban. Mintha a szerelem valami titokzatos tárgy lenne, aminek nem ismert a funkciója és az sem, hogy hogyan működik, én meg egyszer csak rájövök, hogy ez baszki egy krumplihámozó, és csak annyi a titka, hogy végig kell húznod az éles részét a krumpli oldalán... Lelepleztem a szerelmet. Nincs már többé varázsa.Annyira szeretném újra érezni azt a gyomorszorítást randi előtt, a bizonytalanságot, hogy vajon mi lesz, ha találkozunk, a vágyat, hogy elkápráztassam a másikat, és lássam a szemében a 'húúú ez aztán a csaj' pillantást, és nekem is félre kelljen néznem, ha a szemembe néz, mert ő is ezt látná az enyémben...Hogy amikor kihúzza a széket nekem, vagy kinyitja a kocsiajtót, akkor megcsapjon a parfümje illata és megrészegítsen... Hogy amikor először megfogja moziban a kezemet a sötétben, akkor végtelen eufóriát érezzek. Hogy megint minden beérkezett sms-re szívdobogást kapjak és elpiruljak örömömben...

Hogy napokig gondolkozzam azon, hogy mit főzzek neki vacsorára először, és mit vegyek fel, amikor jön, hogy csinos is legyek, laza is, és persze kellően, de nem túlzóan dögös... Hogy odalegyek azért, mert a másik mindenhez hozzá tud szólni, és hallgatni legalább olyan jó vele, mint egymás szavába vágva lelkesedni… Bye bye szerelem, nagyon fogsz hiányozni, életem legszebb emlékei nagyrészt hozzád köthetőek. Kinőttük egymást, és nem kapok már belőled a méretemben, már nem gyártanak ilyet.

Ha egy kapcsolatot csak a szerelem tart össze, és álmaid hercege tényleg pusztán álmaid hercege, tévedtél, belátod, hibáztál, elismered, mindenki okos gondolatait meghallgatod, bólogatsz is, hogy igen-igen, tudod, mindent tudsz… De ha fogadat összeszorítva, ezerszer átgondolva, kianalizálva, belenyugodva, megbocsájtva, és igényeidből lejjebb adva sem működik, akkor mi van? Állsz a világban egy csecsemővel, nőként, a világ legboldogabbja vagy, ha ránézel, és romjaidban heversz, ha a kapcsolatodra tekintesz.

Millió darabra hullott szét. Ha összerakod, újra és újra szétzuhan. Nem, nem akarok újra és újra megpróbálni. Vége. Mind a ketten értelmes, normális emberek vagytok, becsülitek is egymást, hiszen hittetek egymásban, kimondtatok nagy szavakat, fogadkoztatok, hogy márpedig ez működni fog, és szégyenszemre be kell látnod, hogy nem, nem működik. Jó lett volna… de nem. Kéne a bizsergés, a vágy, a másik elismerése, hogy fel tudj rá nézni, hogy el tudd fogadni. Kevés az, hogy szerelmes vagy. Szeretned is kell.

Vagy egyszer csak ott állsz, és azt érzed, hogy a lelked helyén egy nagy kocka beton van, hideg, és szürke. Gyászolsz egy kapcsolatot, és időd jelentős részében a másikat jobban sajnálod, mint saját magadat. Tudod azt, hogy nőként, egy gyerekkel újrakezdeni olyan, mintha a hosszútávfutó versenyen te nem a startvonalról indulsz, hanem egy másik kontinensről. Mégis boldog vagy: bármi is történik, bárhova sodor az élet, a Lényeg már Veled van, nem hajt a tatár, már szültél egy gyereket, magát a Csodát, a többi meg majd lesz valahogy.

O.U.T.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.18 22:33:53csutkababa

  Nudlee

  Működő kapcsolat is elromolhat, zötyöghet, és lehet igyekezet az összetákolásra. De ha a szeretet is múlóban?

  Mert O.U.T blogján ami megfogott, az Mr Mindenható és Mr Sunnyogó ha jól emlékszem, így nevezte, tökéletes jellemzése sok pasinak.  Az enyém Mr Sunnyogó volt.20 év, ebből az első 10 klassz, a második 10 egyre rosszabb, az utolsó 1 maga a pokol.

 • 2009.01.18 22:40:24ditakai

  csutkababa,

  lehet, hogy te beljebb lennél pár nyugodt évvel, ha hamarabb válsz el, de sztem kb 16 hónap után tenni ugyanezt az elhamarkodott...

 • 2009.01.18 23:03:46O.U.T.

  ditakai  a problémáknak nem igazán a gyerek születéséhez van köze. súlyosbított rajta, mert addig csak szimplán különböztünk dolgokban, de ha már elméletben sem tudsz megegyezni nevelési világképekben, az katasztrófa. elhangzott mondat volt, még terhes voltam: ha nem lesz megkeresztelve, akkor neveld egyedül!. stílusosan: ámen.

 • 2009.01.18 23:05:23csutkababa

  O.U.T

  Úristen...

  Ezek a dolgok előbb nem látszottak? Vagy a rózsaszín köd effektus volt?

 • 2009.01.18 23:09:39Heatherette

  "Ébredjetek fel, a férjetek nem a Ben Eflekk, ti nem Ándzselina Dzsolik vagytok és nem filmben éltek, ez a való világ, ennyi..."  már csak azt nem értem, hogy jön az Eflekk a Dzsolihoz

 • 2009.01.18 23:17:27O.U.T.

  csutkababa,  nem tudom. azt hiszem hogy a valóságban mind a ketten el akartuk hinni, hogy működik, igazán szemellenzősen. nagyon bonyolult és hosszú történet ez, és nagyon sajnálom, hogy így alakult.

 • 2009.01.18 23:19:55ditakai

  Sok olyan példát ismerek, ahol a szülők vallása eltérő, vagy egyikük kifejezetten ateista. Ez nem a világ vége, és éppúgy, ahogy a gyereknek megtanulja kezelni, hogy mit szabad otthon/nagyszülőknél/oviban, ezt is helyén tudja kezelni, ha te nem tulajdonítasz neki túl nagy jelentőséget.  Ez egyáltalán nem fajsúlyos probléma - ennek tálalása a párod részéről már annál inkább, de ilyenek és még ennél is durvábbak nálunk is elhangzottak korábban első felindulásból. Mégis kisimultak a viszonyok, és szép lassan összecsiszolódtunk - letisztult, hogy mi fajsúlyos és mi lényegtelen az életünkben, és most már a kistesót várom.  Nem gondolom, hogy ez mindig működik, de te elgondolkodtál már rajta, hogy a párod konkrétan mivel elégedetlen veled kapcsolatban - mert erről nem igazán esett itt szó, mint ahogy arról sem, hogy vele milyen konkrét elementáris problémáid vannak.  Vessem bele magam részletesen a blogodba, aztán folyt köv?

 • 2009.01.18 23:21:09ditakai

  "Eflekk a Dzsolihoz" :-)))))))))

 • 2009.01.18 23:25:19csutkababa

  nudlee tud valamit???

  Efflekk és Dzsoli????

  Hogymikvannak!

 • 2009.01.18 23:31:40TA

  2009.01.18 18:59:53 O.U.T.  TA, ez a halálom: amíg a gyerek nem tudja, hogy kitől kapja, addig nem kell neki ajándék..  -szövegértelmezési hiba, nem ezt írtam.  #

  2009.01.18 23:03:46 O.U.T.

  elhangzott mondat volt, még terhes voltam: ha nem lesz megkeresztelve, akkor neveld egyedül!. stílusosan: ámen.  -ezt én mindig tisztázom, majd dönt a gyerek ha felnő. volt, aki egyházi esküvőt erőltetett, megmondtam nem fogok hazudni, nem várhatja el különösen ilyen fontos döntésnél, ez nem formalitás. jött a zsarolás: "ennyit sem vagy képes megtenni értem? mennyire szeretsz?" na ennyit a toleranciáról. ezért érdemes megismerkedni babázás, házasság előtt, de ez már késő bánat. • 2009.01.18 23:34:26O.U.T.

  ditakai,  azt gondolom, hogy nem lenne fair konkrétumokról beszélni. ezek az én érzéseim, ezeket jogomban áll leírni, de nem stílusom senki lejáratása. leginkább azért írtam meg ezt a cikket, mert kiváncsi voltam rá, hogy mások hogy élik meg a problémáikat. nem lepődtem meg azon, hogy a legtöbben jó nagyokat nyelnek a keserűből. szerintem egy kapcsolat akkor bír ki mindent, ha legalább az egyik fél nagyon meg akarja menteni, és a másik hagyja, hogy megmentsék. de ehhez az kell, hogy mind a két fél egyetértsen abban, hogy érdemes folytatni; az, hogy aztán ki tesz ezért többet, az más kérdés.

 • 2009.01.18 23:35:33ditakai

  TA

  na ennyit az empátiáról :-)  ahol ennyi empátia, ott nem sok tolerancia...

 • 2009.01.18 23:39:12O.U.T.

  TA,  tudom, hogy nem ezt mondtad, ettől én még utálom ezt a magatartásformát.  más: az ember ha szeretne valamit csinálni, akkor köt ezért kompromisszumokat, egészséges arányban a számára pozitív dolgok mennyiségével a másik oldalon. ettől függetlenül van az úgy néha, hogy azon kapod magad, több a kompromisszum a mérleg egyik oldalán, mint az eredendő pozitívum a másik oldalon. nem egy-egy dologról van szó - persze, nem probléma a vallásbeli különbség, ha minden más frankó. de ha a többi dolog sem frankó, akkor mi van?

 • 2009.01.18 23:39:47TA

  ditakai ezt most nem tudtam értelmezni, mihez meg hogy

 • 2009.01.18 23:39:58ditakai

  "ha legalább az egyik fél nagyon meg akarja menteni, és a másik hagyja, hogy megmentsék"  ez igaz :-|  csak azért kérdeztem a másik oldal véleményét és kifogásait, mert ugye ezek nélkül teljesen egyoldalú a sztori, így pedig nem igazán lehet hiteles képet kapni a felállásról - így aztán a megoldásban sem tudunk neked segíteni  nyilván a döntés a tiéd, de több szem többet lát - ha már elénk tártad a dolgot ugye..

 • 2009.01.18 23:40:28O.U.T.

  ditakai: örülök, ha elolvasod, sőt, a véleményed is érdekel, és megtisztel, ha elmondod.

 • 2009.01.18 23:42:48TA

  O.U.T., nem tudom, nincs nálam a tökéletes kapcsolat kulcsa. ha túl sok a kompromisszum az tartósan nem elviselhető  sajnos úgy látom a legtöbb stabil kapcsolat kölcsönös hazugságokra és szemhunyásokra épül

 • 2009.01.18 23:43:19ditakai

  TA  a tuskó exed toleranciahiányát firtattad, ezért próbáltam veled érzékeltetni, hogy bizonyos szempontból az empátia hiánya is csupán egy paraszthajszálra van a tolerancia hiányától :-)

 • 2009.01.18 23:45:03TA

  :)

  OK  én nagyon empatikus vagyok hálistennek

 • 2009.01.18 23:45:27O.U.T.

  TA,  stimmt. és nekem ez nem fér bele. én vagyok a defektes darab: nem bírok se alá- se fölérendelt lenni. ismerem mind a kettőt, köszönöm, elég volt. egyedül nehezebb, de leosztottak a játékszabályok. a kiegyensúlyozottság fontosabb számomra mindennél. és nemcsak nekem, a gyerekemnek is.

 • 2009.01.18 23:47:07ditakai

  sziasztok, megyek alunni :-)

 • 2009.01.18 23:47:11O.U.T.

  TA,  ugye nem ábrándítalak ki, ha nem értek Veled egyet az eddigi hozzászólásaid mintavétele alapján?:) te pasas vagy, ugye?

 • 2009.01.18 23:49:15TA

  nem ingathatsz meg :)  és a válasz: természetesen :D

 • 2009.01.18 23:56:25O.U.T.

  széllel szemben, leragasztott orral, fejjel lefele lógatva is felismerem a fajtád:)  kianalizálhatnám a mondatodban lévő összes ellentmondást, mely szerint: "én nagyon empatikus vagyok hálistennek" - de egész éjjel csuklanék, olyanokat gondolnál rólam, úgyhogy ettől megkímélem magam, és a Te vérnyomásodat is:)  isten ments, hogy én bárkit, bármiben is megingassak... ellenben meglepő, hogy férfi létedre elolvastad a naplómat, erre nem számítottam.

 • 2009.01.19 00:40:14TA

  2009.01.18 23:56:25 O.U.T.

  széllel szemben, leragasztott orral, fejjel lefele lógatva is felismerem a fajtád:)  - már szobatiszta vagyok többé-kevésbé..

  a kötözéstől elhatárolódom! és megengedem magamnak, hogy ne értsek velem egyet :) • 2009.01.19 00:52:37O.U.T.

  istenkém, Spielberg ki tudta találni A.I.-t, erre egy 10 éves gyerekbe költöztette... jellemző, hogy nem merte egy 35 éves pacákkal eljátszatni a szerepet, az nem scifi, hanem horrorparódia lett volna:)

 • 2009.01.19 00:52:56O.U.T.

  istenkém, Spielberg ki tudta találni A.I.-t, erre egy 10 éves gyerekbe költöztette... jellemző, hogy nem merte egy 35 éves pacákkal eljátszatni a szerepet, az nem scifi, hanem horrorparódia lett volna:)

 • 2009.01.19 01:01:46TA

  hm?

 • 2009.01.19 01:10:51O.U.T.

  tv2.

 • 2009.01.19 01:20:20O.U.T.

  na jó, utálom ezt a filmet.  na jó, mégsem. "egy robot szerető után nem vágysz hús-vér férfira" :))))

 • 2009.01.19 01:20:34TA

  azt tudtam, csak azt nem hogy ez most nősovinizmus vagy sem...

 • 2009.01.19 01:21:18TA

  elemesbarát. hát, ízlés dolga :)

 • 2009.01.19 01:33:12O.U.T.

  a szén alapú dolgokhoz vonzódom.

 • 2009.01.19 01:35:12O.U.T.

  és ettől a plüssmedvétől a filmben most végtelen szomorú lettem.

 • 2009.01.19 01:38:21TA

  karbon nanostruktúrás elemesbarát.. hightech, jó döntés!

 • 2009.01.19 01:41:15TA

  én pedig megerősítettem a nememhez kapcsolódó sztereotípiákat :)

 • 2009.01.19 01:43:10TA

  nem ment át. hm. szóval én pedig megerősítem a nememhez kapcsolódó sztereotípiákat

 • 2009.01.19 01:43:46TA

  nem megy át? vagy csak késleltetetett a megjelenése a szövegnek?

 • 2009.01.19 01:44:09TA

  áá, fáziskésés :)

  hirtelen sok lesz belőlem

 • 2009.01.19 01:53:01O.U.T.

  nem is zavarnálak ebben a kiemelt fontosságú folyamatban:)  ránézek a blogomra...jött ma pár levél...

 • 2009.01.19 01:55:35O.U.T.

  hirtelen sokk lett belőled:)  nem zavarnálak ebben a kiemelt fontosságú dologban;)  megnézem a blogomat, jött pár levél ma...

 • 2009.01.19 01:58:37O.U.T.

  sokk:))

 • 2009.01.19 02:10:16TA

  találtam kapcsolódási pontot a plüssmacihoz!  velvet.hu/blogok/muffin/2009/01/16/plusslanyba_maszatolhatnak_a_teddy_maci_szerelmesei/

 • 2009.01.19 02:24:03TA

  Plüsslányba élvezhetnek a Teddy maci rajongók

  2009.01.16. 13:41 - amál  A Real Doll babái kismiskák azokhoz a szüleményekhez képest, amikbe mostanság botlottunk az interneten. Egy amerikai cég kiemelt figyelmet szentel azoknak a férfiaknak, akik kölyökként a Teddy Bear-t maszatolták össze a takaró alatt, és felnőtt korukra hiányérzetük támadt.

 • 2009.01.19 12:02:03MOON

  Szia O.U.T.!

  Először is,elolvastam a naplódat is.Sokat röhögtem,nem keveset sírtam.Volt,hogy annyira nevettem,hogy barátom kiszólt a fürdőszobából,hogy ne sírjak.:)

  Ez,amit itt leírtál...Hát ismerős.Hozzá kell tennem,hogy nem vagyok férjnél,nincs gyerek,de attól még ugyanolyan rossz ilyen kiábrándultságot érezni.Bár én még próbálkozok.Mert tudom magamról,hogy sokszor velem van a gond.Nagyon sajnálom,hogy idáig jutottál.Ez mindenkinek rossz.De bízom benne,hogy rendbejön az életed.

  Ez a vagy megkeresztelitek,vagy egyedül neveled dolog "tetszett".Szeretem az ilyen kedves mondatokat.Nekem a kedvencem az,hogy neki sose lesz gyereke.X alkalom után meguntam,és válaszoltam:Nekem lesz!Legfeljebb nem tőled.Nna.

  A könyvvel hogy állsz?:)

  Minden jót!

 • 2009.01.19 13:06:22Vicuska.blog.hu

  Kedves O.U.T.!

  Szerintem itt én vagyok az egyetlen, aki nem tudja a blogod címét, és a hiba is biztos bennem van, de légyszi vagy itt, vagy priviben az én blogomon küldd át!

  Előre is nagyon köszi

 • 2009.01.20 00:23:14O.U.T.

  MOON,  alakul, már száz oldal nagyjából megvan... a kiadótól is függ, ha minden igaz, akkor tavasz közepétől már kézbe vehető.  Vicuska,  www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=11552 • 2009.01.20 08:01:44un-dokk

  O.U.T.  Bár nem neked írtad én is elolvastam./ gondoltam, ha te írod be, akkor ez már nem titok...:)/  Nagyon-nagyon tetszett! Több helyen sírva röhögtem.

  Aki ilyen cinizmussal, öniróniával, és legfőképpen humorérzékkel képes szemlélni az életét, az nem egy elveszett ember.  Várom a könyvet /én is/!

 • 2009.01.20 15:16:19O.U.T.

  un-dokk  az a nagy gáz, hogy én is sírva szoktam röhögni magamon...

 • 2009.01.20 18:56:53Vicuska.blog.hu

  szerintem ez a könyv az én polcomon is ott fog figyelni. Nagyon tetszett, köszi a linket, rendszeres látogató leszek.

  puszi

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta