Gergő tizenhat évesen egyetemre jár

Zseni tanul a Szegedi Tudományegyetem matematika szakán. Öt évesen kezdte el az iskolát, a harmadik és a negyedik osztályt összevonva végezte és 16 évesen már az egyetemen tanult Gyenizse Gergő - írja a Független Hírügynökség a Délmagyarország nyomán. A fiúval az óvónői újra akarták járatni a középső csoportot, mert véleményük szerint nem volt elég fejlett és nem tudták lekötni a figyelmét. A szülők a döntést azonban nem fogadták el, ezért elvitték Gergőt Bajára a tanulmányi képességeket vizsgáló bizottság elé. Ők megállapították, hogy a fiú nagyon is fejlett, ezért jobb, ha minél hamarabb elkezdi az iskolát. Így kerül 5 évesen az iskolapadba.



A most másodéves hallgató SZTE-re 16 évesen felvételizett, 144 pontos maximális eredménnyel és két OKTV-s versenyeredménnyel. Gergő bár matematika szakra jár, nem szereti a számítógépeket és nem érdekli az informatika. 143-as az IQ-ja és ő a legfiatalabb hallgatója az egyetemnek - olvasható a lapban.

A hír elgondolkodtató: ha a szülők nem elég rámenősek és nem viszik vizsgáló bizottság elé az ügyet, akkor talán a fiú most nem egyetemista, később jönnek rá a képességeire és adottságaira és a képzése jóval később kezdődik meg. Ha viszont az óvónők nem akarták volna "évet ismételtetni", akkor szintén lehet, hogy később derül ki: a fiú zseni.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek