Pedofilok leselkednek a gyerekeinkre?

A nemrég nyilvánosságra került sárvári pedofil ügye sokkolta a közvéleményt, különösen a gyermekes családokat. Mi van, ha legközelebb a mi gyerekünkkel történik hasonló eset? Megelőzhető-e a pedofilok által elkövetett erőszak



A legutóbbi sárvári esetben egy hétéves kisfiút édességgel csalogatott el játszótéri pajtásai mellől egy húszéves férfi, aki végül albérletébe vitte a gyermeket, fajtalankodott vele és brutálisan megerőszakolta. A kisfiú reszketve, zaklatottan tért haza, ahol édesanyjának elmesélte, mi történt vele.

Azt hiszem, szívinfarktust kapnék egy hasonló esetben, ám ez újabb kérdést vet fel. Felelősek-e a szülők az erőszakért? Vajon mennyire sulykolták a gyerekbe, hogy idegenektől ne fogadjon el semmit, ne menjen el velük sehova, sőt, még csak szóba se álljon velük?

Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya szerint a szülőknek kell megtanítaniuk gyermeküket arra, hogy semmiképp se menjenek el idegennel. Ha ajánlatokkal zaklatják őket, forduljanak ismerős felnőtthöz, vagy egyenruhás rendőrhöz.

Ti megtanítottátok már a gyerekeiteknek?
Oszd meg másokkal is!
Mustra