SZÜLŐSÉG

Babakocsi trend: méregdrága ufók az utakon

2009. január 14., szerda 12:00

A gömbölyödő pocak mellett számos kardinális kérdés merül fel anyában, aminek néha több köze van a divathoz, vásárláshoz, mint a praktikához. Ilyen a babakocsi problémája, amivel időről időre mi is foglalkozunk , s nem csak azért, mert előbb-utóbb mindenkiből kismama lesz (kivéve, ha alsógatyát hord), hanem mert a gyártók figyelnek arra, hogy gyerekenként új design jelenjen meg a piacon. Így az a kismama, aki szereti követni a trendet jó, ha figyel, mert különben egyszer csak azt veszi észre, miközben a tesót tolja a piacon, hogy szép csendben kiment a divatból.A babakocsi ma már nem csak egy hasznos és alapvetően nélkülözhetetlen használati eszközünk, hanem státuszszimbólum is. Akinek fontos a látszat, elég, ha egy drágább darabba ruház be, s máris ő lehet az irigyelt anyuka a parkban, s még az sem baj, ha az öltözet és a kocsi között minőségbeli lyuk tátong.Így lehetett ez régen is, ugyanis az első hivatalos babakocsit egy angol nemesi család megrendelésére készítette egy építész 1730-ban, s sokáig csak a gazdagabb családok kiváltsága maradt a gyermek kerekeken való szállítása. A nagy babakocsi-boom csak az 1900-as években robbant, amikor végre egyre több család sétálgathatott, felszabadulva a mázsás fenekek cipeléséből. Ekkor, már több mint száz fajta babakocsit lehetett vásárolni, de hol volt ez a mai választékhoz képest, amikor annyi féle és fajta kocsi közül választhatunk, mint égen a csillag?
 

Míg anyáink attól őrültek meg, hogy a mély, fekvős, egyenbabakocsinak műanyag, panorámát álmodtak meg a tervezők, kicsit később pedig rácsodálkozhattak a sport-, ülős kocsira, addig nálunk már évszakról évszakra is találkozhatunk újdonsággal. Hol van már a bolygókerék és az állítható támla varázsa?! A fejlesztők annyi szempontot vesznek figyelembe, hogy egy-egy alkotásban annyi befektetett energia van, mint egy grafitszálas versenybicikliben. A mai, korszerű kocsi könnyű, mint a pihe, s oly egyszerű összecsukni, majd kinyitni, hogy akár fél kézzel, fogmosás közben is elvégezhetnénk a műveletet. A legújabb trendek egyébiránt, akár csak az öltözködésben, időről időre visszanyúlnak régebbi formákhoz. Így történhet meg az is, hogy keverednek a néhány évtizede divatos sportkocsik elemei a háromkerekű gyártmányok elemeivel, s így egy igazi XI. századi stílus született. A vonalak már nem olyan kockásak, hanem legömbölyítettek, de egyszerűségre törekszik minden kis alkatrész. Nézzünk néhány kevésbé ismert márkát! 
 

A Bugaboo Cameleon babakocsik is a fenti, futurisztikus hangulatot idézik, mindenféle kiegészítővel, autós üléssel, fekvős mózessel, terepjáró, nagy kerékkel, szúnyoghálóval, mindenestől , kapaszkodjunk meg, 195.000 forint. A Bugaboo Bee már 116.000 forintért is hazavihető, újszülött kortól ajánlják, bár ránézésre egy egyszerű sportkocsi csupán, nagyon könnyűnek és praktikusnak látszik.

 

A Micralite Toro , hasonlóan a fenti két típushoz, két nagyobb és két kisebb kerékkel van felszerelve, az ülés része pedig olyan, mint egy kis űrkabiné, kagyló alakú és minimális méretű. Szarvacska alakú toló része egy kissé a versenybringákra is emlékeztet, s a kocsit akár már 150.000 forintért is birtokolhatja gyermekünk. 
 

A Silver Cross Dazzle olyan babakocsi, mintha rajzolták volna. A vonalai vékonyak, s kitöltöttek, sehol nincs szabad felület. Az egészen pici babát a kocsihoz tartozó gyerekülésben tolhatjuk, később pedig a minimál stílusban gyártott sportkocsiban. Nem más gyártja a kocsit, mint az angol királyi család beszállítója, ennél jobb ajánlás nem is lehetne neki, ráadásul Jennifer Lopeztől Heidi Klumig ebben tolják a celebek a babáikat. Az életérzés 60.000 forinttól a miénk lehet.

 

A Stokke Xplory babakocsi nem csak látványban szép, de tudományosan is támogatott. A fekvő-ülő rész jóval magasabban van, mint az átlagos (ha van még egyáltalán ilyen) kocsiknál, s séta közben szemből csodálhatjuk gyermekünket, ő pedig minket. Így a gyerek sem érzi magányosnak magát. A kocsihoz háromféle babahordozó adapter kapható, Maxi Cosi, Graco, Peg Pereg. Olyan könnyen tolhatjuk egy kézzel, hogy fél kézzel foghatjuk közben a gyereket is, vagy szatyrokat. A kocsit használtan sem tudjuk 170.000 forint alatt hazavinni, s csak a táskája kerül 25.000 forintba, a babakocsi újonnan viszont a 250.000 forintot is meghaladja.

;

A jó öreg Quinny azért kicsit ismertebb nálunk is, a Quinny Bazz volt az első igazán meghökkentő kocsi a magyar járdákon, igazi városi, szaladgálós járgány lett. A Quinny Zapp majdnem egyforma a Bazz-al, két kézzel viszont nehezebb tolni, mint a fenti darabokat, mivel a toló kar kétszarvú, a kocsi összecsukása viszont egyszerű, ráadásul a legkisebb csomagtartóba is befér mindkét típus. Boldog Quinny tulajdonosok lehetünk már 100.000 forintért is, s aki egyszer kipróbálta, a következő gyereknél is azt fogja használni.

A fenti néhány kocsi csak töredéke a piacon található kínálatnak. Ha nem mindegy számunkra, hogy milyen babakocsiban jut el velünk gyermekünk A-ból B-be, nem kevés időt kell szánnunk arra, hogy kiválasszuk a számunkra legideálisabb típust. Azon pedig ne hökkenjünk meg, hogy a modern kocsik már jobban emlékeztetnek űrhajóra, mint gyermekszállító eszközre, s az áraktól se essünk hanyatt! Az sem világvége, ha használt kocsiban cseperedik a gyermekünk...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.15 09:02:56Labrador

  Kövezzetek meg. Nincs Stokke- nk, Bugaboonk és Quinnink. A Stokke nem tetszik,- a kisfilmről meg annyit, hogy mindenki ki tudja emelni, hogy az övé miért tuti- az utóbbiak meg fájnának a pénztárcánknak.

  Teutonia mistral s- ben közlekedik a babónk és imádja. mi is. főleg azért mert kifutó modellt vettünk meg, sokkal olcsóbban.  kérek követ még még- dönthető támlájú etetőszékben üldögél 4 hónapos kora óta, míg én főzök. lát engem, vigyorog, beszélgetünk- nem mindig értjük egymást- és jól érzi magát.

 • 2009.01.15 09:03:42Labrador

  ja és mindennap főzök...plusz még egy kő

 • 2009.01.15 09:21:43Magenta

  Körbejártam a babakocsinkat. :)

  Tehát:

  -van hozzá mózeskosár

  -hordozó-autósülés, ami berakható a vázba

  -sportkocsi, három fokozatba dönthető és szembe tudom ültetni magammal a gyereket

  -bolygósítható első kerék

  -alul pakolórész

  -a sportkocsiban is van biztonsági öv

  -3 magasságban állítható tolókar  Ilyen:

  pandababahaz.hu/shop_artdet.php?shop_id=9159&cikk=unas_948438  Szerintem elég jó árban van, de itthon nem egy ismert márka. Még legalábbis, Auchanban már jóval drágábban láttuk.

 • 2009.01.15 10:16:46sylblog

  Tényleg sok "ufós" babakocsit látok én is a környezetembe, amiket méregdrágának találok.Pláne, hogy egy használt autó áráért adják (lada pl) mozognak. Első gyerekes szülőként mindig az ember a legjobbat akarja.Amikor kismama lettem, elég korán el kezdtem felmérni mire is lenne szükségünk és rá kellett döbbenem, hogy ártól függetlenül alapfunkciókat nem találok meg egy babakocsiban.Röhej, hogy egy babakocsival nem tudjuk a babáskorszakot végig vinni.Nekem fontos volt, hogy könnyű,fordulékony(bolygosítható kerekekkel),stabil,vízszintesig dönthető,két irányból tolható,kényelmes legyena gyereknek a babakocsi.

  , autónk csomagtartójába beférjen Magenta: Titi babakocsink van, szuper jó áron vettük, DE TÉLI/ŐSZI BABÁNAK NEM AJÁNLOM, MERT A MÓZES TELJES FEKVŐHOSSZA CSAK 70 CM!!!.A gyerkőcünk 3 hónaposan 64 cm volt+ téli ruha, meg voltam lőve, hogy akkor mivel mozduljunk ki.Próbaképp beleraktam a sportrészbe, de nagyon elveszett benne és hiába raktam bele téli bélést plusba,nincs kellően védve a hideg és az időjárás viszontagságai ellen.Ezért hosszas nézelődés után vettünk Baby Point Flash babakocsit, én "katicabogárna" hívom a tolókarja miatt, mert olyan mint bogárcsáp.Sajnos nincs babakocsitárolónk, ezért a baba kocsi súlya nekem nagyon nem mindegy, mert a 2.-ra kell felcipelnem, egyelőre gyerekkel együtt.Ezektől függetlenül mindenképp fogjuk használni a sportrészt, ahogy nagyobb lesz a gyerek, akár bölcsödés koráig.A sportrész nagy előnye, hogy vízsintesig dönthető.Vidékre terepjárók való, családi háznál nem gond a nagy súlyú babakocsi, Pl. klasszikus bergon modellek, tiko, tako lengyel gyártmányok stb.

 • 2009.01.15 10:36:56vasszűz

  A hordozósklubot itt futballistafeleség néven kommentelő hozta létre, blogja:  hugipakk.blog.hu/  7 kg fölött a gyerek ritkán akar már órákig rajtad lógni, bár tény és való, ha valamiért kell, egy jól megkötött kendőben sem olyan nehéz.

  De nem csak kendő létezik, ki lehet próbálni mást is.

 • 2009.01.15 11:24:17Magenta

  sylblog, én gyerekem október elején született, már akkor 58 centivel, egyelőre kényelmesen elfér a mózesben, felöltöztetve, lábzsákkal.  De lehet, hogy rosszul csinálok valamit. :)  Én szeretem. :)))

 • 2009.01.15 12:37:09mirka

  sylblog, nekem is titi van, aug. végi gyerekkel, és már nem sokáig fog beleférni a mózes részbe. ráadásul havonta egyszer járunk egy gyógytornászhoz (csak ellenőrzés), és ő azt monda, hogy addig, amíg nem ül fel magától, a mózest kell használni. szóval nem tudom mi lesz itt néhány hét múlva.

  egyébként én a hasonló pierre cardin stb. kocsik mózesrészét sem találtam nagyobbnak. • 2009.01.15 12:39:50babó

  "7 kg fölött a gyerek ritkán akar már órákig rajtad lógni, bár tény és való, ha valamiért kell, egy jól megkötött kendőben sem olyan nehéz."  mi kb 10 kilóig nyomtuk a kötős kenguruval (házi gyártmány) nyilván nem órákig, de városban nagyon hasznos...  nekem tetszik a fenti kocsik dizájnja, de ostobán drágának találom őket, és a babának a legjobbat akarom című mondattól meg a falnak megyek, mert valahogy mindig a drága vacakok megvétele jön utána.  össz 20 (22?) ezer ft-t költöttem két ÚJ babakocsira, tökéletesek, könnyűek és kiszolgálják a kisebbiket is. (egy kitétellel: túrázni, terepre nem alkalmasak, de nálunk ez nem volt igény). csak egy fellépőt kell szerezni hozzájuk a nagyobbik gyerkőcnek.

 • 2009.01.15 13:12:57sylblog

  mirka:

  koppra ugyanúgy néz ki a Pierre Cardin PS682TS tip. babakocsi mint a Titi. A méretben van a legnagyobb különbség, a mózesrésze hossza 80 cm és szélesebb (de annál nehezebb) és arányosan drágább.Én is úgy vagyok a babócámmal, jobb ha fekszik, amíg nem ül magától.Ám a gyerkőc már két hónaposan megfordult,3 hónaposan hátra,most már nagyon rutinosan forog oda-vissza, kúszik, kinyomja magát.Így hát a majdnem vízszintes póz a Baby Point Flash babakocsiban megfelel nekünk (175 fok).Szélesnek nem mondanám ezt a babakocsit, de max. 1 éves korig rohangálós, sétálós, orvoslátógatós babakocsinak (nem terepen) tökéletes.Ha nem lesz kényelmes már számára váltunk Titi sportrészre, a Baby Pointos-at pedig szépen becsomagoljuk a következő gyerkőcig.A következő gyerkőcőt késő téli/kora tavasziként szeretnénk vállalni idővel.Akkor eladjuk a bébihordozót, mert az előbb volt meg, mint a Titi babakocsi és nem kompatibilis az ALU vázszerkezettel, és megveszem a Titi bébihordozóját.Szerintem tavasszal/nyáron 2-6 hónapos kor között bébihordozó a babakocsivázon is megoldás arra az esetre, ha nem akarunk nagy súlyokat cipelni.

 • 2009.01.15 13:33:24m. kira

  Mi úgy gondoltuk, hogy az első hónapokat féllábon is kihúzzuk, így Pierre Cardint vettünk, de megbántuk. Nehéz, nem kanyarodik rendesen… A lányom négy hónapos volt, mikor már nem volt hajlandó feküdni benne, a gyógytornásza viszont nem engedte, hogy üljön. Ezért héthónapos koráig kenguruztunk (Babybjörn Baby Carrier Active), amit a dévényes tornászunk is támogatott. Utána vettünk egy középkategóriás sportkocsit, amit mindenkinek csak ajánlani tudok: Maclaren Quest Sport. A fő szempont a súly volt, ezt könnyedén felvittem gyerekestül a harmadikra, remekül navigálható és megfizethető. Májusra várjuk a tesót és most én is hordozót keresek, amit újszülött kortól jó lelkiismerettel lehet használni, de mivel nyár lesz én az ötméteres szövetet nem tartom jó opciónak. Most ezeket találtam a neten: Infantino Kenguru Sling Rider vagy Huggababy Sling. Van valakinek tapasztalata ezekkel?

 • 2009.01.15 13:52:16madz

  m. kira, ránézésre ezek nem rosszak, bár az elsőt csak pár hétig lehet használni. ezért jó a kendő, mert ezt mind tudja. de abban igazad van, hogy nyáron nagyon meleg és több vele a macera.

  bármit is választasz, az a fontos, hogy a baba ne lötyögjön benne, a háta és a feje meg legyen támasztva (ezért jobbak a kendők és meitaiok, mint a merev falú kenguruk), terpeszülésben üljön (ezért nem túl jó a babybjorn...) és semmiképp se legyen kifelé fordítva

 • 2009.01.15 14:29:14buborék

  Látott már valaki wheelybug-ot? Ez is gurul és teljesen beleszerettem, úgyhogy belinkelem ide

  www.hippychick.com/index.cfm/children/Products.List/category_id/86/subject/wheelybugs  m.kira: barátnőm is nyáron szült és tök jól elvolt a kendőben a kisbaba! Én mindig télen szültem ezért nem is vettem ilyent. Amúgy sorstársak vagyunk, az én első babám is dévénytornázott.

 • 2009.01.15 15:57:40epi

  kira,

  megkérdezhetem, hogy mekkora volt a lányod, mire kinőtte a babybjörnt?

  Nekünk a babakocsi mellett rugalmas hordozókendőnk van, de a ded már négy hónaposan majd' 8 kiló. Így, bár leszakad a hátam a kendőben, nem ruháznék be egy babybjörnbe, ha egy hónap múlva kinövi.

 • 2009.01.15 16:17:11Kipikopi

  epi: (bar nem vagyok kira, azert tapasztalatbol tudok en is segiteni). Az en kisebbikem most 7 kilo, pisis pelussal, teli gonccel egyutt mondjuk kicsit tobb es babybjorn-ben elbirom 2 oran at, de tobbet nem es nagyon erzem a kulonbseget mar 5-6 kilos kora ota. Szoval: nem ajanlom a babybjorn-t 4 honapos, 8 kilos gyereknek. Szerintem probalj ki egy ergo-t, mei tai-t, amit hatra is lehet kotni.

 • 2009.01.15 16:22:53epi

  Kipikopi,

  köszi a választ. Hát, remélem hamar megtanul járni. :) Mei tai-t már próbáltam, az ugyanolyan derék- és egyéb hátgyilkos, mint a kendő.

  Nekünk amúgy Bugaboo-nk van, de tömegközlekedni számomra lehetetlen egy mózesben fekvő 8 kilóssal télen olyan helyeken, ahol nem alacsonypadlós a járat. (papírkutya vagyok, na) A négyeshatoson király :))

 • 2009.01.15 16:48:12Kipikopi

  jaj, engem a negyeshatoson eddig 3x raboltak ki... nekem ergo-m van (hasznaltan olcson), az nem olyan kinzo. Nekem a mei-tai-osok eskudtek ra, hogy az is jo, de akkor ezentul nem ajanlom, ha azt mondod, hogy az is huz. (biztos jol volt amugy megkotve? En neha a babybjorn-t is kepes vagyok rosszul meghuzni es egybol erzem, hogy valami nem jo).

 • 2009.01.15 16:49:06kancsika

  Ezt a babakocsi témát én is túlkombináltam. A mi választásunk chicco trio for me lett, 3 funkciós. A jó benne, hogy a mózes beköthető az autóba, meg a váza kicsi és könnyű. De az én gyerekem is kinőtte a mózest(bár ez 80 cm hosszú, szélességét nem tudom, de a gyerek keze már kb. 2 hónapja nem fér el maga mellett) és ugye januárt írunk (gyerek még javában fekszik, 6 hós), a sportkocsi rész meg "picikét" szellős....lábzsák van hozzá, de oldala nincsen nagyon. segítsetek, ilyenkor mi van? bundazsák a sportkocsiba vagy olcsó mélykocsi? mondjuk én is az ebayen vettem, úgyhogy jóval olcsóbb volt, mint az itthoni boltokban, de van egy fél év amit nem tudom, hogyan lehetne áthidalni.

 • 2009.01.15 17:17:01Ariaden

  Hát csajok én mint kezdő csirke körbenéztem! :D Nem kell nekem ilyen babakocsi. :)

  Nagykerekes, kétfelől tolható, állítható karfájú, vízszintesre dönthető kell, téli babához, (augusztusban szülök) és vidélre széles járdákkal, családi házba, lépcsők nincsenek. Szóval én egy nehezebb kocsit fogok választani, nagyobb mózesrésszel. Ha tudtok az igényeimnek megfelelőt ajánlani, szívesen venném. Ja, max 70.000-ig. Többet tuti nem költünk rá. Még akkor sem, ha a gyerek később azt mondja már ilyen korán komplexusokat okoztam neki. :)

 • 2009.01.15 17:40:52dodóó

  Én nagyon szerettem a Pierre Cardin babakocsinkat.

  Travelsistem-ként is,meg magába is.  Most a hordozóval 45 körül lehet kapni.

 • 2009.01.15 17:42:35monsterwoman1

  Ariaden

  ilyenem van,és mivel nálunk már nincs rá szükség, éppen árulom.:)  www.bababirodalom.hu/product.php?id=909

 • 2009.01.15 17:44:27Ariaden

  aranyosak vagytok, de még 3-4 hónapig nem veszem meg. :) Csak nézegetek, úgy keveredtem ide is. Aztán jól el is kerekedett a szemem.

  monsterwoman, köszönöm, egyelőre nem, de érdekelnének a tapasztalataid róla!

 • 2009.01.15 17:46:35dodóó

  kancsika,de jó hogy fekteted a babádat.

  Sokszor látom mostanság hogy 2-3-4 hónapos kicsiket ültetnek.

  Sőt a 3-4 hónapos maga kéri a bébikompot:-)

 • 2009.01.15 17:52:36monsterwoman1

  Nem akartam rádtukmálni, természetesen.:)))  Pontosan olyan viszonyok közé ideális, amiket írtál, viszont városi közlekedésre alkalmatlan.Ezért vettem egy könnyű P. C. sportkocsit is.

  A Kortinát azért szerettem, mert bármilyen rossz időben ki tudtam vinni a gyerekemet levegőzni (decemberben szültem), nagyon jó a rugózása, és rossz terepen is bírja a strapát.+ nekem tetszik ez a fajta, nemigen bírom a futurisztikus dolgokat. • 2009.01.15 18:08:42Magenta

  "

  2009.01.15 17:46:35 dodóó

  Sokszor látom mostanság hogy 2-3-4 hónapos kicsiket ültetnek.

  Sőt a 3-4 hónapos maga kéri a bébikompot:-"

  Jó ég, hogy a pékbe lehet ültetni egy ekkora gyereket???

  Körbepárnázzák?

 • 2009.01.15 18:12:12m. kira

  Epi: van a babybjörnnek egy olyan verziója, mi kiméli a hátad és a derekad. Kb. egy tizesssel drágább a normálnál, de nekem nagyon megérte.

  4 és 7 hónapos kor között kizárólagosan használtam, utána a sportkocsi kiegészítésének.

  Elvileg 12 kg-ig használható de ezt persze a te erődtől és a gyerek habitusától függ.

  Én akkor hagytam abba a használatát, mikor újra teherbe estem, ekkor volt a lányom egyéves.  Okoska: köszi, megkeresem!

 • 2009.01.15 18:28:50dodóó

  Engem is elszomorít.

  de az anyuka szerint a kicsit már most minden érdekli.

 • 2009.01.15 18:34:03Magenta

  dodóó, az enyémet is és utál is feküdni, de sajna le kell nyelnie ezt a békát még pár hónapig  :))))

 • 2009.01.15 19:12:12kele

  Vagy hasra kell fordítani a drágát a kocsiban, hadd nézelődjön úgy is egy kicsit:) Nekünk ez vált be, amikor kezdte unni a drága a fekvést, ülni meg még nem tudott. Persze ha szabaddá lehet tenni előtte a ponyvát, a mienken meg lehetett oldani.

 • 2009.01.15 20:09:24Magenta

  kele, a mienken sajnos nem lehet.

  Hiába fordítom hasra a mózesben, semmit nem fog látni, főként mert ha nagyon hideg van, felhúzom a feje fölé a sátrat is.

 • 2009.01.15 20:34:34macskosz

  epi,  a rugalmas kendő újszülötteknek meg pár hónposoknak való, nagyobb gyereket jó minőségű, szövött kendővel érdemes hordozni.

  MI a jó minőség? Didymos, Hoppediz, Storchenwiege márkájú kendők. Nem olcsók, de szuperül tartanak.

  Aki meg nem akar kötni, annak ott a rengeteg csatos hordozó, manduca, beco, ergo.

  Egyik sem hátgyilkos, terpeszti a gyerek lábát és hálistennek csak befele lehet bennük vinni a gyereket.

 • 2009.01.15 21:03:05ditakai

  nekünk úgy sikerült fektetve tartani a gyereket, hogy vettünk néhány zenélő/lígőlógó tarka izét és fellógatuk a mózesre - így elvolt a bébi

 • 2009.01.15 21:25:01Kipikopi

  macskosz: a benduca meg a beco milyenek? Ergo-nal jobbak? Mi a tapasztalatod?

 • 2009.01.15 21:38:29ditakai

  hát nemtom...

  tényleg nagyon cukik ezek a hordozók, de a 26.000Ft körüli összeg szerintem agyrém...

 • 2009.01.15 21:43:28buborék

  kancsika, a chiccoval én is így jártam, hogy elveszett benne a fiam - kaptunk ideiglenesen egy szűkebbet kölcsön - de hamar belenőtt és azóta is imádja pedig már 2 éves elmúlt. A miénkhez volt ülésszűkítő az segített. Szerintem a lábzsák alá tömködj még egy vastag takarót, most úgyis olyan vidám idő van, hogy nem lesz túl melege...

  Mi a mózest vagy 8 hónapos koráig használtuk a kocsiban ha hosszabb útra mentünk, tök jókat aludt benne, nagy találmány.

 • 2009.01.15 22:04:16madz

  divat mostanság lenézni az egyszerű nandu kendőt (6000 ft körül van), de szerintem teljesen jól használható. igen, kicsit vastagabb, de nekem ez nem ért meg húszezreket.

  ha jól van egy kendő vagy meitai megkötve (mi most már ez utóbbit használjuk), nagyon jól eloszlik a súly.

  az is a gond a kira által említettekkel, hogy egyvállasak. na az biztos baromi kényelmetlen...

 • 2009.01.15 22:12:30ditakai

  én a nandun utáltam azt az öklömnyi csomót meg az abroszmintát, de azt legalább össze-vissza lehet bármire használni  reptéren és útközben kész főnyeremény volt a párhónapos babával  napi használatra pedig szerintem mindegyik pusztán szükségmegoldás és nem egészséges • 2009.01.15 22:23:31madz

  ditakai, épp hogy sokkal egészségesebb, mint a kenguru vagy akár a babakocsi.

 • 2009.01.16 10:37:53vasszűz

  Nem egészséges? Hát ez jó nagy hülyeség!:D

  Szerintem jó lenne egy "nagy olvasói hordozós poszt", ahol leírnánk, milyen hordozónk van, és miért szeretjük - pár mondatban, fényképekkel, meg minden.

  Mert olvasói részről látom, van rá igény, de a Velvet részéről?

  Én szívesen írok, nekem hosszú Nandum van.

 • 2009.01.16 11:24:37ditakai

  Igen, vasszűz, te a Nanduról beszélsz, de itt egyébként még egy sor egyéb cucc előfordult és mindegyik azt hirdeti magáról, hogy jajjdeideális - amiről ugye tudjuk, hogy sokszor nem fedi a valóságot.  Igen, bizonyos körülmények között jó megoldás, de azért a legideálisabb egy gyereknek mégis a szabad mozgás - csak hogy a másik végletet említsem ;-)  Az általad lereagált "nem egészséges" a kontextus helyes értelmezése nélkül, önmagában állítva tényleg nagy hülyeség, de ha aprólékosabban olvasol, akkor majd a helyes értelmezés is sikerül.

 • 2009.01.16 13:10:16marla singer

  Én úgy tudom, hogy 4 hónapos kor vagy 6 kiló felett nem jó elől hordozni semmiben. Előbbi a baba miatt, utóbbi az anyuka háta miatt.

 • 2009.01.16 14:22:35sylblog

  kancsika: nem olcsó mulatság, de érdemes babakocsi sportrészét téliesíteni -függetlenül attól, hogy van-e lábzsák-.Én vmilyen noname lengyel irha téli bélést vettem,ami kívül orkános,vízlepergetős.Nem olcsó,de megéri(8550 ft),mert mindenféle babakocsihoz használhatod,nagyobb gyereknek is jó. Teljes hossza 100 cm.Vissza lehet hajtani, pl. derekáig van benne a gyerek, ha már ül.

 • 2009.01.16 14:51:38kancsika

  buborék, sylblog, köszi a tippeket.téliesítek.

 • 2009.01.16 16:17:26Kipikopi

  marla singer: kerlek, ird meg, hogy ezt hol olvastad. En pont az ellenkezojet tudom ugyanis, hogy a babanak az a jo, ha testkontaktusa van a szulovel, nem csak 4 honapos korig. Nalunk peldaul a babakocsiban sirt a lanyom, meg rangatta ki magat belole, rajtam meg bekesen elvan es hangosan nevet. es lassan 11 honapos. Az anyuka hata meg egyentol fugg szerintem. Van, aki egy 5 kilos gyereket se bir el, van akinek 8 kilo meg se kottyan.

 • 2009.01.16 16:40:11madz

  ditakai, a szabad mozgás a gyereknek csak onnantól lesz természetes igény, hogy önmagától is képes helyváltoztatásra. addig a szülővel való fizikai kontaktus majdnem olyan szükséglet neki, mint az evés és az alvás.

  a elölhordozás felső határának a 7-8 kilót szokták megjelölni. háton meg amíg csakbírja az ember. és egy jó hordozóval nagyon jól eloszlik a gyerek súlya.

 • 2009.01.16 18:48:16marla singer

  kipikopi, olvasd el légyszi megint a hozzászólásomat.Én azt írtam, hogy nem jó elől hordozni 6 kiló felett és 4 hónapos kor felett. 6 kiló felett nem csak a derekadnak rossz, hanem a gátadnak is, persze ezt nem érzed, csak esetleg pár év múlva, mondjuk, ha vizeletvisszatartási zavarod lesz. 4 hónapos kor felett pedig a babát már annyira érdeklik a világ eseményei, hogy nem elégszik meg azzal, hogy téged bámul. A kifelé fordítás ugye alapból kiesett ezért marad a csípő illetve a háton hordozás. Az én lányom 11 hónapos és nagyon élvezi mind a kettőt. ja és ha jól van elől megkötve egy 7-8 hónapos baba, akkor a feje a te fejeddel van elvileg egyvonalban.

 • 2009.01.17 15:51:17Lolcsika

  Már nem tudom, ki kérdezte, hogy 2 éves nagytesó és 2 hónapos baba mellé milyen kocsit vegyen. Szerintem egyszerűbb és olcsóbb megoldás lenne egy testvérfellépő, a 2 éves gyerek már úgysem szívesen ül a kocsiban, mehet a saját lábán, ha elfárad, fellép a fellépőre.

 • 2009.01.17 16:29:14Kipikopi

  Marla Singer: koszonom a valaszt. Errol a gat dologrol nem tudtam. Pont egyidosek a lanyaink :-)  Teli kabatra ra tudod kotni a gyereket oldalra vagy hatra? Nekem nem sikerul. Probaltam hatra atrakni, de kiabalt. Azert van meg mindig elol babybjorn/ben tavaszig (az enyem kis sulyu). Es oldalt hordozva tudod mondjuk 2 oraig vinni? Mert nekem legalabb 1-2 orat kell cipelnem, mikor megyunk a nagytesoert.

 • 2009.01.18 10:14:02marla singer

  Kipikopi, én most télen csípőn hordom a lányomat, overált adok rá és kész. Elvieg lehet háton is, ezerféle kabátot, poncsót, kabáttoldalékot lehet kapni, ami direkt a kendővel és télen való hordozáshoz lett gyártva (a mamami.hu-n írogatók között sokan nagyon profik ebben, ők mindent tudnak a dologról). Én erre nem akartam beruházni, meg aztán sétálás alatt jó a csípő nekünk, ha hosszabb távra megyek vagy bevásárolni, akkor babakocsizom. Igazából én azért szeretem a hordozást, mert ilyenkor soha nem sír, ha álmos, akkor rámhajtja a fejét és kész. Létezik hordozókendő tanfolyam is, én is jártam decemberben. Ott kipróbálhatod a Nandutól a Lanáig az összes kendőt, ingyen lehet kölcsönözni is és persze megmutatják hogyan kell jól megkötni a babákat. Én így vagyok nyugodt, hogy jól van hordozva. Ja és a BabyBjörnt-t szerintem felejtsd el, abban lóg a lába és azt mondják, hogy az nem jó a babának.

  Ja és ha a hátadra kötve egy számmal nagyobb kabátot veszel fel, akkor még össze is tudod cipzárazni. Egy nagy sál a nyakadba és kész is. A hátra való felrakás pedig tényleg egyszerű ha egyszer vki megmutatta neked.

 • 2009.01.25 20:11:05SzAnett

  Sziaszok!

  Láttam, hogy néhányatok említette a chicco trio s3-as babakocsit. Segítenétek, hogy mik az előnyei és hátrányai? Épp' egy ilyet néztünk ki... Előre is köszi!

  A.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta