SZÜLŐSÉG

Tovább bénáznak az apák

2009. január 12., hétfő 16:00

Legutolsó, férfiakhoz kapcsolódó gonosz posztunk után a szerkesztőség úgy döntött, hogy közzéteszi a legjobb sztorikat, mert nagyon vidám perceket okoztatok nekünk, a hozzászólásokat pedig van, aki nem olvassa. A sok vicces történet után levontuk a konzekvenciát, s feltaláltuk a spanyolviaszt: a férfi egyszerűen működik, nem bonyolítja túl a dolgokat, legyen az öltöztetés, főzés, vagy etetés. Míg mi nők, elméletet gyártunk az elméletre is, addig a másik oldal sokkal boldogabban és komplikációmentesen éli az életét. Egyedüli hiba a mátrixban, hogy mi viszont folyamatosan felhívjuk a figyelmüket arra az aprócska tényre, ha valamit nem jól csináltak. Szerintünk.Kedvenceink tehát az öltöztetős történetek voltak, de hát így igazságos az élet, valami vidámság (gyermekünk nevetésén kívül) hadd érje az óvónőket is, amikor például szembetalálják magukat az alsónadrágban beérkezett kölyökkel.

„Az enyém alsónadrágban hozta a fiát bölcsibe. Az összes munkatársnőm összeszaladt, rémülten hívtak. Mikor megkérdeztem miért nem adott a gyerekre nadrágot, ártatlanul nézve megkérdezte: Ez nem az? Sőt! Megkérdezte a másfél évest, hogy miért nem szólt:)(anyabanya44)” Nos igen, még a gyerek is átállt a sötét oldalra.

A férfiak következő vesztőhelye a konyha. Ráadásul a legtöbbjük nem távirányítható, így ha valami kell nekik, két verzió van: Vagy két órán keresztül vezényelgetünk „nem ott, mögötte, nem, az a vaj, mellette, nem a jobb, a másik bal kezed…” és így tovább. De nyilván ezt hamar megunjuk és előbb utóbb kimegyünk, hogy a kezükbe nyomjuk a cuccot, s ezzel meg is van a pavlovi reflex, hogy legközelebb nem is próbáljuk a férfira bízni az ügyet. Okosak, nemde bár?

„Ő: Hol van papírzsebkendő?
Én: A fürdőszoba szekrény alsó részében, legelől. (Mint mindig...)
Ő: (kinyitja, ott van az orra előtt) Nem látom.
Én: (miközben úgy teszek, mintha sminkelnék) Pedig biztosan ott van, nézd meg.
Ő: (kotorászik, szuszog) Nem itt csak színes, gyerekeknek való pézsé van.
Én: (odalépek) Itt van a fehér, sima (előhúzom tényleg legelőről)
Ő: Jaaaa, nem láttam.
Én: Talán mert túl közel volt... ” (Mafalda)Karácsonyra legközelebb térképet kapjon!

Egyéb háztartási munkában is akadhatnak bonyolult mozzanatok, a legtöbb háztartásban a mosógépnek például csak a földrajzi helyét képesek meghatározni. Hogy mi történik vele és a ruhákkal, az nagyobb titok, mint a halál utáni élet:

„ Az én párom nőket meghazudtolóan bír "háztartást vezetni". Mosni viszont nem mosott soha. Pár hete otthon volt, felhívott, hogy sürgősen ki akarja mosni az akármijét, mondjam el, hogy kell. Öten ülünk az irodában, többsége pasi, hallgatják, hogy magyarázom. Nem, nem abba a rekeszbe, oda az öblítőt. A kettesbe a fehérítőt. Nem az a kettes. Nyomd meg a gombot. A kisebbiket. Kb. negyed órán át magyaráztam, mikor leraktam. Akkor esett le, hogy a többi pacák levegőt sem vett - főnököm (pasi) rám néz: párod mosni akar? Mondom, igen. Erre ő: elmehetsz korábban, ha gondolod... :D Két óra volt, ötig tart a munkaidő :D” (Sünmalacka) Rózsaszín alsónadrágja pedig előbb vagy utóbb, minden férfinak lesz…

Sajnos a kommentekből nem csak az derült ki, hogy milyen vicces tud lenni egy férfi, ha furcsa, új feladatot kell ellátnia, hanem az is, hogy sokan személyes sértésnek veszik a férfi és női szerepkörök boncolgatását. A vidám élet titka pedig a humor, amit jó, ha megtartunk, s tudunk könnyesen nevetni magunkon is. Ezért kaptok búcsúzóul egy saját történetet, amit én követtem el:

„ Fáj a gyerek füle, már jó pár csíkozáson túl vagyunk, de még nagyon szenved, ráadásul vidéken vagyunk. Este már nagyon kínlódik, s keresem az ügyeletet, ahol tovább irányítanak, végül felhívom a Heim Pál éjszakai számát, végül is csak tanácsra van szükségem. Mobil elő, nem szarozom a 06-01-el, csak nyomom a többit. Álmos hang, gyanúsan fiatal, sebaj, biztosan gyakornok. Érdeklődöm, hogy mit csináljak a gyerekkel, ha már minden gyógyszert bevetettem, szabad-e rátolnom plusz egy fájdalomcsillapítót. A válasz: nem tudom. Én kissé meghökkenek, és forszírozom, hogy csak tud ott valaki segíteni, adja oda. Kisvártatva: Anya, valami nőnek a gyerekének fáj a füle. Még ekkor sem esett le, biztos csak rokonok a portán. Csitt-csatt, kagyló átvesz. Köszönök, levegővétel nélkül hadarom, mert már biztosan orvoshoz jutottam: Mi a baja, hány éves, mit szedett, szedhet-e még egyet most. Válasz: Ö, hát én beadnám neki. Köszönöm, viszont hallásra. Ránéztem anyámra, de bonyolultak ezek a Heim Pálban. Később R.E. felvilágosított, hogy felhívtam egy magán mobilt 11-kor. Gondolom, azóta nem tudnak gombot varrni ránk.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.12 20:49:49ruju

  zzz, bocs hogy így beleugatok, az én férjem is meg TUDJA csinálni mindezeket. magyarázzam?

 • 2009.01.12 20:56:41zZz

  ruju: az rendben, hogy meg tudja csinálni, ezzel nincs is semmi gond. Csakhogy epresmaci azt írta, férje nem csak tudja, meg is csinálja. Ha ezeket a férj megcsinálja, akkor epresmaci mit csinál?

 • 2009.01.12 20:57:56ruju

  ja, ezen átsiklottam. hát instruálja! az is rém idegesítő és fárasztó tud lenni :-DD

 • 2009.01.12 21:09:00zZz

  ha viszont instruálni kell, akkor mégsem tudja ;)

 • 2009.01.12 21:16:25Magenta

  Hát bevallom, ezen én is elgondolkoztam. De aztán arra jutottam magammal, hogy az ő dolguk. :)

 • 2009.01.12 21:16:28ruju

  oké, igazad van (de talán csak akkor tudja, ha már a kezében a tollseprű... na jó, abbahagyom) elolvastam a kommentet megint, bennem inkább az merült fel, hogy de szép, de ki dolgozik? na jó, ez már télleg gonosz...

 • 2009.01.12 22:12:56Dexter68

  Takarításnál én sem tudom, hogy melyik izének hol a helye a polcon, mert számomra semmi jelentősége. Mivel nem köt le az egész, teljesen máshol jár az agyam, nem figyelek rá, hogy mi hol volt.

  Viszont az rémes, hogy egyszer régen a nejem praktikussági okokból megcserélte a varrósfiókot egy másikkal (ennek kb. 16 éve). Na én azóta nem tudom elsőre, hogy hol a varrósfiók. Annyira nem, hogy már új bútor van és még mindig... :o))))

 • 2009.01.12 22:54:33Bambano

  A mosógép kezelése nem bonyolult. Az a bonyolult, amíg a pasi kideríti, hogy azt a ruhát, amit egyébként lehetne mosni 8 féleképpen, a nő konkrétan hogyan szokta kimosni. Mert a nőnek másképp nem jó.

 • 2009.01.12 22:59:20mirka

  múltkor mindketten összevisza kerestük a vajat a hűtőben. egyszerűen fel nem foghattuk, hova lett. feladtuk, megoldottuk vaj nélkül. na a legközelebbi hűtőbenézéskor meglett: szemmagasságban, a polc közepén, legelöl. :)

 • 2009.01.12 22:59:52mirka

  össze-vissza, na...

 • 2009.01.12 23:13:06cozumel

  "Aszongya a nejem, hogy vegyem elő a piros fazekat, ott van a baloldali szekrényben alul. Meresztem a szemem, szétpakolom a szekrényt, de semmi. Odajön, lehajol és a SEMMIBŐL előhúzza a piros fazekat. Biztos pasi vagyok :o))))"

  Egyszeruen MUSZAJ, hogy erre legyen valami tudomanyos magyarazat! :-)  Britt tudosok, hol vagytok? :D

 • 2009.01.12 23:21:00patjusz

  Én óvóbácsi vagyok, egyenlőre saját gyerkőc nélkül

  Nekem a legnagyobb problémám az a rohadt HAJFONÁS!!!! No meg a hajcsatok...

  És persze a jányoknak nem jó, ha a dajkanéni csinálja, mindenképpen engem akarnak (hogy egyem meg Őket:))

  Kis időbe telt mire a T. Szülők megszokták, hogy nem vagyok egy Hajas Laci. Azóta semmi probléma!!!

 • 2009.01.12 23:26:15malkavitamin ventrueknak

  Én apámon szoktam kuncogni, saját példányt nem tartok otthon. Na már most, ő ezermester, szeret főzni és tud is, isteni sütiket süt. A főzéssel egy baj van. Sehogy sem találja meg elsőre az edényeket, pedig ő is segíteni szokott a pakolásban... Szóval ha ő főz, hajnalban kell kezdeni. De délre percre pontosan kész van vele. Más kérdés, hogy mennyit kell mosogatni utána...

  Ellenben jól nevelt minket, a négy lányát. Csak a villany-, gáz- és vízszereléshez kell szakembert hívnom. Ja, meg egy darab villanykörte becsavarásához, mert létráról sem érem el azt a vacakot:) De polc felfúrása, elkészítése igazi fából stb. nem okoz gondokat, tapétázok, festek, parkettát és csempét könnyedén felrakok. Akárcsak a húgaim. Mondhatni, tökéletes hibrideket csinált belőlünk...

 • 2009.01.13 00:14:22trollkotze

  "Mert a nőnek másképp nem jó."

  Ööö, biztosan így van (másoknál). Én többnyire csak beszórok mindent a mosógépbe, oszt' kész :)

  Fehér ruhám nem nagyon van (fehérneműből sem), úgyhogy ez sem gond.

 • 2009.01.13 03:10:17glad az egyetlen

  Az előző posztal nem az volt a baj, hogy férfi gyengeséget boncolgatta, hanem azt, hogy ezt olyan általánosítva "hülyegyereket" lesajnáló, "de azért szeretjük, mert csak ez van" stilusba tette.  De látom tanult a poronty azóta...

 • 2009.01.13 07:21:50Subbantósdi

  ""Aszongya a nejem, hogy vegyem elő a piros fazekat, ott van a baloldali szekrényben alul. Meresztem a szemem, szétpakolom a szekrényt, de semmi. Odajön, lehajol és a SEMMIBŐL előhúzza a piros fazekat. Biztos pasi vagyok :o))))"

  Egyszeruen MUSZAJ, hogy erre legyen valami tudomanyos magyarazat! :-)"

  cozumel: biztos árnyék vetődött rá. :o)

 • 2009.01.13 07:23:42Subbantósdi

  "2009.01.12 16:33:57 Subbantósdi

  Magenta: Nem kell ezt komolyan venni, de néha a férfiak tényleg nem annyira érettek, mint mi, nők.

  Marhaság, ezt verd ki a fejedből, a saját érdekedben. Ez csak illúzió. Nők is csinálnak gyerekes dolgokat időnként, csak más jellegűeket, amik talán nem annyira szembeötlőek. Nincs is ezzel semmi baj egyébként."

  ZzZ: így is van, erre én is írtam még fentebb példát.

 • 2009.01.13 07:27:11Subbantósdi

  Nekem az is aranyos volt, hogy mikor szülés után kórházban voltam napokig és párszor behozta a férjem a lányomat is, ugye 35 fokos meleg, szóval sok ruhát nem kellett ráadni, és mutattam, meg azért szokta úgy öltöztetni, hogy itthon vagyok és már megbeszéltük, hogy pont a kéznél levő ruhák azok, amelyeket fel kell rá adni, erre egyszer egy olyan sortban hozta el, amit én jól felülre tettem és még hátrább is, hogy majd jó lesz jövőre, mire belenő (kaptuk olyanoktól, akik már kinőtték).

  Nem szóltam semmit, mert nem ez volt akkor a lényeg, de azóta is nézek nagyokat, hogy a szeme előtt lévő és amúgy eddig onnan elvett ruhácskákból, Ő is onnan öltöztette, minek kellett mást keresni, ami amúgy el van jól mélyen dugva, felsőbb polcra?:o)

 • 2009.01.13 08:47:13Leona

  Nálunk a második gyerek születésekor, míg kórházban voltam, a férjem mindent kimosott, és tök jól.

  Igaz a két éves lányom mutatta meg neki, hogyan kell a ruhát szétválogatni, meg a programot is (akkoriban még egy ősrégi mosógépünk volt kb. három programmal, amiből kettőt használtam, így a lányom simán megjegyezte :)) Viszont cserébe teregethetett a lányom. Ami jó, mert ő örült, vasalni meg már úgyis nekem kellett :)  Viszont a pizsamáját öt év alatt nem tudta megjegyezni, hol találja.  Pár hete inkább kikészítem. :)  És igen, mindent kafán megszerel. (Nekem meg csak legyen türelmem végighallgatni a beszámolót az egyes munkafázisok izgalmairól.)  És egyébként nagyon szeretem, így ahogy van.

 • 2009.01.13 09:00:44szövetszöcske

  Emlékszem mikor úgy 10 éve összeköltöztem az asszonnyal, és ugye még akkor kezdtem beletanulni a férfi a háztartásban szerepkörbe. Gondoltam rögtön villantással kezdem, vettünk falipolcokat a kikában, mondtam felszerelem, merhogy az igazi férfi polcszerelésben az ász.

  Stikában vettem fúrógépet, bementem a barkácsboltba, mondtam kérek egy fúrót, de jót ám, mer nyolc lyukat kell vele fúrni a falba, kérdezték milyen fal, mondtam nem tudom, na akkor erre bármelyik gép jó lesz mondták. Kértem akkor egy közepeset (gondolván, hogy nagyméretű szerszámot akkor vesz az ember ha a saját szerszámának méretét akarja kompenzálni, az ici-pici fúrógép meg milyen röhejes lehet már), Vettem hozzá tiplit, csavart, aztán hazafelé kicsomagoltam az egészet mintha használatban lenne, de látszódjon, hogy úgy szeretem a szerszámokat, mint a szemem fényét és újszerű állapotban tartom őket.

  Naszóval, felfúrtam a polcot, kb. 15 másodpercig tartotta magát, aztán kiszakadt a falból magától. Akkor felfúrtam megint, láttam frankó, szóltam az asszonynak. Nna, ő rátett egy plüssmacit, de mellé már nem tudott semmit tenni, mer a polc ettől le is szakadt, ahogy az kell. Akkor adtam a dologra némi transzcendens magyarázatot (szar a fal, benne a vízerek biztosan kimosták a fugát a téglák közül, meg porladóssá tették a vakolatot), aztán lerongyoltam a sarki barkácsboltba nagyobb csavarért. Tipliket mostmár akkurátusan körbenyomkodtam gyufaszálakkal, ahogy az igazi mesteremberek szokták csinálni, polcot felszereltem nagyobb csavarral, asszony rátette a plüssmackót, kibírta, mellé egy adag burda meg lakásdizájnolós újságot, ezt is kibírta. Aztán amíg vacsoráztunk, leszakadt megint. Mondtam, hogy ez a fal teljesen kész, elnyargaltam az este is nyitvatartó teszkóba, vettem egy egész csavar-tipli készletet, kiscsavartól nagycsavarig. A jó nagy csavarral felskeráztam a polcot, megpakolta az asszony jól, mindenki örült, nyugovóra tértünk fent a polc felett a galérián. Éjjel álmomban azt álmodtam, hogy a felrobbant űrrepülőgépen utazom, csssss elindul, bumm leválik az első fokozat, majd rettentő nagy bumm meg csörömpölés, ahogy felrobbanunk a sztratoszférában még a zűr előtt. Aztán ébresztgetés, hogy bazmeg ez megint leszakadt, de talán a fal is kidőlt olyan hangja volt. Hát a fal ugyan nem dőlt ki, de a polc leszakadt, ráesett az alatta levő karosszék karfájára, szétrepültek róla az újságok meg a mütyik, aztán visszapattant a fotelről, és ráugrott az asszony melózós számítógépére, aminek a monitora nem bírta a lapítást, szétdurrant frankón. Na mindegy, nem volt nagy gáz, két hete laktunk együtt, nyomtunk egy menetet hajnali altatóként, aztán reggel bő másfél óra alatt eltakarítottuk lentről a romokat, a gép meg céges gép volt, és nem leltári darab, de ötödszörre azért már nem próbálkozhattam. Valahogy mindent el kell kezdeni...

 • 2009.01.13 09:18:02anyatájger

  szövetszöcske :)))

  Azért nem semmi nejed van ám neked, tudod-e? Én szex helyett inkább lezavartalak volna takarítani :) Bár, ha jobban belegondolok, amikor két hete laktunk együtt a zurammal, biztos én is hasonlóan reagáltam volna.

 • 2009.01.13 09:19:01Selkt-Sa

  szövetszöcske:

  muhaharöffröff, azóta ki szereli a polcot? végül lett polc felszerelve? (engem ez arra az időszakra emlékeztet, amikor a koliban fatalpú papuccsal vertük be a szögeket a falba, és egyszer ki akartunk cserélni egy égőt, és kiégett az egész aljzat... :D)

 • 2009.01.13 09:31:21anyatájger

  Amúgy várom már az asszonyokról szóló cikket, mert azért mi is (legalábbis én) tudunk alkotni.

  Múltkor pölö teljesen befordulva kenegettem a kezem fürdés után, mert annyira szétrepedezett, hogy már fájt. Babaolajat kentem jó bőven rá, majd felhúztam egy fájintos cérnakesztyűt és ledőltem a drágám mellé, aki már békésen szuszogott. Majd horkolt. Én egyre idegesebb lettem, mert nem tudtam elaludni, zavart a kesztyű nagyon, meg hát az embert sem akartam kesztyűben megfogdosni. Addig-addig pörgettem magam, míg rámjött a cigizhetnék. Felöltöztem, kimentem és nagy okosan rágyújtottam a kesztyűvel a kezemen. Abban a pillanatban lángra gyúlt, mire én hatalmas üvöltéssel próbáltam lerángatni a kezemről. Persze így a másik kesztyűm is elkezdett égni, én meg tovább üvöltöttem. A kutyák kicsit nyüszítettek körülöttem, amúgy nyugodt, csendes este volt. Nagy nehezen lerángattam végre a kesztyűket, jól megtapostam és bevágtam a kukába.

  A férjem reggel atyai hangon kérdezte tőlem, hogy mi történt drágám, láttam a kesztyűt. Mikor elmeséltem, ordenáré módon kiröhögött, majd úgy nézett rám, ahogy egy anyuka néz a gyámoltalan gyermekére...

 • 2009.01.13 10:48:12Jegesmacko

  Úúúhhh... Jó! A kommenteken átsiklottam némiképp... azt azért el kell árulnom, hogy vannak párok akiknél pont fordítva van... :) Mosolyogva jelenthetem ki, hogy nálunk is... :D

  Asszonykám remekül elboldogul a dolgokkal... de "néha" kikéri a véleményem, ha a konyháról van szó... :)

 • 2009.01.13 10:50:37Dexter68

  Anyatájger: ne haragudj meg rám, de én is majdnem leestem a székről a röhögéstől... kb ilyen lehet, amikor Tarantino cseh filmet rendez... :o))))

 • 2009.01.13 10:52:57Dexter68

  Anyatájger: ne haragudj meg rám, de én is majdnem leestem a székről a röhögéstől... kb ilyen lehet, amikor Tarantino cseh filmet rendez... :o))))

 • 2009.01.13 10:56:51Subbantósdi

  szövetszöcske, anyatájger: jót mosolyogtam a történeteteken, annyira vizuálisan meséltétek el, hogy szinte el is képzeltem az eseményeket. :o)

  Nálunk szerencsére a falfúrásokat egyfelől mesterember csinálta, van ilyen családi ismerős, aztán az tudta, hogy hova milyen csavar, tipli és fúrógép való, ugye pl. vezetéket sem jó átfúrni, na mindegy... :o)

  Amit meg a férjem, az máig tart, valahogy szerencsénk volt, pedig előtte Ő sem csinált még ilyet, szellemi emberke révén. :o)

  De azért megvett mindent, amit csak lehetett az OBI-ban és a Praktiker-ben és nekilátott. Jó az, hogyha minőségi géppel és alkatrésszel dolgozol, mert az sokat segít.

  Amúgy nekem is, mint nőnek, voltak azért "mozzanataim", a régi lakásban, ahol éltem, párszor nem tettem jól vagy elfelejtettem betenni a mosógép csövét a kádba vagy mosdóba, és hát így a lakás egy részét, pl. a parkettákat is, amik ettől feljöttek és lehetett újra házilag lerakni, valahogy, ragasztót szerezve és faragva a fát, elöntötte a mosólé.

  Aztán meg egyszer az adventi koszorút hagytam kint felügyelet nélkül égni a konyhában, még a régi lakásban, és csak úgy kimentem valamiért és már lángolt a konyhaasztal, a terítővel együtt, kb. egy perc, és leégett volna a fél konyha, szerintem. :o)

  Na ezért is mondtam én, hogy azért nőknek is vannak veszélyes dolgai meg ügyetlenségei, persze. :o)

 • 2009.01.13 11:08:45anyatájger

  Dexter, bevallom, én is röhögtem magamon...

 • 2009.01.13 11:19:32manka78

  Anyatájger! Felétek nem esett hó? Csak bele kellett volna markolásznod.:)))

 • 2009.01.13 11:20:04kriszi

  Ha már asszonyos sztori: az én fantázianevem otthon Anya, a Romboló :)))))) Ha rosszkedvem van, akkor kő kövön nem marad körülöttem. Az egy dolog, hogy minden rezdülésre török mindent, ami egy-két méteres körzetben van, de ezzel együtt ömlik a tej, borul a málnaszörp, zúdulnak a morzsák, cserepekkel és virágfölddel elegyest. Ha nagyon felhúzom magamat, akkor lerepül a mixer keverőkése, zárlatos lesz a mikró, szikrázik a kenyérpirító. Egyszer volt olyan is, hogy egy nagyon rossz napot úgy zártam le, hogy kék halálba küldtem a melóhelyi gépemet, aztán nagy puffogva elindultam hazafelé. Amerre mentem, sorban aludtak ki az utcalámpák. (Komolyan, ha mesélte volna valaki, nem hittem volna el.) Otthonra lehiggadtam, nem hiányzott volna még egy villanyszerelő...

 • 2009.01.13 12:12:08mesianyu

  Ez jó volt, végig olvastam mindent :)

  Múlt hét végén költöztünk, így apa végre használhatja a vadi új fúrógépét. Olyan lelkes, időnkét le kell beszélni, nehogy több lyuk legyen a falba mint szükséges.

  Nehogy lemaradjak, én meg új tűzhelyet kaptam. Eddig sima gázom volt ez most egy kerámialapos csoda masina. Egy hetet vártam mire beszerelték, másnap reggel muszáj volt megtapogatnom, hogy tényleg ott van és nem álmodtam a dolgot. Apa pedig csak elnézően mosolygott a bajsza alatt :)

 • 2009.01.13 12:36:55anyatájger

  manka: "Anyatájger! Felétek nem esett hó? Csak bele kellett volna markolásznod.:)))" - hja, utólag könnyű okosnak lenni :) • 2009.01.13 12:40:11Subbantósdi

  kriszi: egy parafenomén veszett el benned? :o)

 • 2009.01.13 12:43:32Subbantósdi

  mesianyu: szép is az, de jobban kell ám tisztítani, mert könnyen bekoszolódik. Nekünk is ilyen van, már több, mint két éve és mi szereztünk hozzá speciális kaparót, hogy a ráégett vagy csak rácsöppent és odaragadt dolgokat le lehessen tisztítani, mikor már kihűl. És van egy nagyon jó tisztítószer, kicsi fekete flakonban, Denk Mit a DM saját gyártmányú kerámialapos tűzhelytisztítója, én ajánlom, azt használd, folyékony és tényleg, könnyebben lejön a trutyi róla így, főleg, ha sokáig hagyod rajta, rácsöppentve.

  Letörölni meg vizes rongy után száraz papírtörlőt ajánlok, attól szép fényes lesz.

  Jó főzést, sütést rajta! :o)

 • 2009.01.13 12:44:52Subbantósdi

  Babaolaj helyett még jó a Linola-Fett krém is, patikában kapható.

 • 2009.01.13 12:51:17manka78

  Anyatájger! Igazad van! Mentségemre legyen mondva, hogy nem dohányzom.:)))

 • 2009.01.13 12:57:39nutika

  "Babaolaj helyett még jó a Linola-Fett krém is, patikában kapható."  Igazad van, Subbantósdi, az biztos sokkal jobban ég :-)))

 • 2009.01.13 13:01:50manka78

  Nutika! Muhahaha!:))))

 • 2009.01.13 13:09:26Magenta

  2009.01.13 09:00:44 szövetszöcske

  2009.01.13 09:31:21 anyatájger  Mindig megfogadom, hogy nem ülök ide kajálni!

  Majdnem megfulladtam a röhögéstől, ráadásul igencsak vizuális típus vagyok, úgyhogy pörögtek a képek a szemem előtt. :)))))))))))

 • 2009.01.13 13:37:18kriszi

  Subbantósdi :) Sajnos akarattal nem megy... pedig néha hasznos lenne ;)

 • 2009.01.13 21:30:45Subbantósdi

  nutika, kriszi: engem Ti lányok nagyon, de nagyon félreértettetek!:o) Arra gondoltam, hogy általában a babaolaj mellett ezek a kenőcsök is jók extra száraz bőrre, azt nem tudom, hogy ezzel mennyire lesz éghető a kezed, de nem is ez jutott az eszembe, mikor ajánlottam.

 • 2009.01.13 21:49:48anyatájger

  nutika :)))  Köszi a kézkrém tippet Subbantósdi, de már félig feladtam a harcot. Én is hibás vagyok, mert nem húzok kesztyűt a hidegben (hehehe) és egészen forró vízben szoktam mosogatni. Úúúúútálom a kesztyűt!

 • 2009.01.13 21:52:33Magenta

  Ezért tűzzel melegíted a kezed... :-D

 • 2009.01.13 21:58:09anyatájger

  Magenta :)

 • 2009.01.14 06:37:17Subbantósdi

  anyatájger: hát ezeken a szokásokon bizony nem ártana változtatni a jövőben, tehát kesztyű és langyos víz... :o)

 • 2009.01.14 10:08:53nutika

  és persze Linola-fett krém :-)

 • 2009.01.14 10:37:58Subbantósdi

  :o)

 • 2009.01.14 12:17:18manka78

  Szigorúan dohányzás előtt!:)))

 • 2009.01.26 11:15:10mesianyu

  Ezt most találtam és nagyon ide passzol :)))  PASIKÉPZŐ OKJ-s szakképzés

  A képzés alcíme: Olyan intelligenssé válni, mint egy nő.

  Cél: aktiválni a férfiak agyának idevágó részét, amelynek létezéséről sejtésük sincs.

  A tanfolyam árát a tényleges szükségletek felmérése után állapítjuk meg, kedvezményt adunk azoknak a jelentkezőknek, akik mindegyik kurzuson részt vesznek!!!  KÖTELEZŐ TANTÁRGYAK:

  1. Leválni az anyámról (2000 óra)

  2. A fizetésemet a feleségemnek adom (550 óra)

  3. A feleségem nem az anyám (350 óra)  KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ TANTÁRGYAK :

  1. Nem vagyok féltékeny a gyerekemre (50 óra)

  2. Kész vacsora ... egy mosolygó feleség (200 óra)

  3. Nem viselkedem úgy, mint egy fajankó a feleségem barátai előtt (több mint 500 óra)

  4. Hogyan lazítsunk úgy, hogy ne tűnjünk lustának (300 óra)

  5. Leküzdeni a távirányító-szindrómát (550 óra)

  6. Nem pisilek a WC mellé (100 óra, gyakorlati foglalkozás videó rögzítéssel)

  7. Előbb sikerül kielégítenem a feleségem, minthogy elkezdené tettetni (kb. 1500 óra)

  8. A cipők maguktól soha nem mennek el a cipős szekrényig (800 óra)

  9. Hogyan jussunk el a szennyes tartóig úgy, hogy útközben nem tévedünk el (50 óra)

  10. Hogyan éljünk túl egy náthát agonizálás nélkül (200 óra)  FAKULTATÍV TANTÁRGYAK:

  1. Emésztési technika, hang nélkül

  2. Agyamba vésem, mely napokon esedékes a szemétlevitel3. Konyha - kezdő szint: háztartási gépek: ON (bekapcsolni), OFF (kikapcsolni) 4. Konyha - haladó szint: az első zacskós levesem anélkül, hogy elforralnám az összes vizet

  5. A jégk.ockatartó megtöltésének veszélyei (diavetítéssel kísért bemutató)

  6. A legújabb tudományos felfedezés: a házimunka nem okoz impotenciát

  7. A WC ülőke dörrenésmentes lehajtása

  8. Miért nem szükséges a takaró emelgetése, miután megszabadultunk bélgázainktól?

  9. Alapvető különbségek a szennyeskosár és a padló között (zeneterápiás laborgyakorlat)

  10. Hogyan repül a kávéscsésze a mosogatóig (gyakorlatok David Copperfield irányításával)

  11. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az esetekre, amikor világosan elmondják, hogy a keresett dolog a szekrényfiókban van, ilyenkor ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény, melyik fiókjában?  HÁZIDOLGOZATI TÉMÁK:

  (A témák nehézsége és összetettsége miatt csak 2 dolgozatot kell beadni)

  1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a ruhásszekrényig

  2. Én és az elektromosság: a villanyszerelő kihívásának anyagi előnyei villamossági hibák esetén (a legbanálisabbaknál is!)

  3. Miért nem bűntény virágot a.jándékozni a nőnek a házasságkötés után?

  4. A WC papír: a WC papír vajon a papírtartóban jön a világra?

  5. Az eltévedt férfi autóvezető is kérhet útbaigazítást a járókelőktől anélkül, hogy impotensnek tűnne

  6. Tisztítószerek: adagolás és gyakorlati felhasználási tanácsok a javíthatatlan károk elkerülése céljából

  7. A mosógép: a nagy ismeretlen felfedezése

  8. Milyen genetikai akadályai vannak, hogy szó nélkül végignézzük, amint egy nő leparkol.

 • 2009.01.26 11:21:42mesianyu

  "11. Érzékeken túli kommunikáció: mentális gyakorlatok azokra az esetekre, amikor világosan elmondják, hogy a keresett dolog a szekrényfiókban van, ilyenkor ne kelljen visszakérdezni, hogy melyik szekrény, melyik fiókjában?"  Pont aktuális. Tegnap Életem Értelme áll a szoba közepén:

  -Hol van a távirányító?

  -Az asztalon.-mondom a konyhából.

  -Melyiken?  Oké, két asztal van a szobába, de az egyiken nem volt semmi. Vajon hova rejtettem a távirányítót előre megfontolt gaz, galád szándékkal? Helyes megfejtők között kisorsolunk egy szóbeli vállveregetést is.  Nehogy szó érje a ház elejét én is balfácánkodtam de azt majd az ellen posztba írom le :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta