Nem fogadhat örökbe, mert túl kövér

Egy brit házaspár azért nem fogadhat örökbe gyerekeket, mert a férfi túl kövér. Az egészségügyi hatóság legalábbis ezzel az indokkal utasította el a kérelmüket. A közelmúltban pedig nagy visszhangot keltett egy brit önkormányzat rendeletet, mely szerint dohányos pár nem fogadhat örökbe gyereket. A hazai örökbefogadási procedúráról már beszámolt egy olvasónk a Porontyon, akik nemrég végre hazavihették örökbefogadott kislányaikat.



A 37 éves Damien Hall 185 centi magas és 155 kilós. Így a testtömegindexe (BMI) több mint 42, amit az orvosok "életveszélyesen elhízottnak" minősítenek. A telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó férfinak és 31 éves ápolónő feleségének nem lehet saját gyermeke, ezért elhatározták, hogy örökbe fogadnak a leedsi árvaházból. A gyámügy azonban elutasította kérelmüket, írja a Független Hírügynökség.

"A hatóságok lelketlenek - háborog Damien. - Azt mondják, hogy a gyerekek inkább maradjanak intézetben, csak mert én túl kövér vagyok és ez veszélyes az egészségemre.

A gyámügyben arra a rendeletre hivatkoznak, amely szerint a 40-es értéket meghaladó BMI már "közvetlen életveszélyt jelent", ezért a gyermek érdekében nem fogadhat örökbe senkit a férfi, amíg ezt a mutatót a kritikus 40 alá nem tornázza.
Oszd meg másokkal is!
Mustra