A nagymama vezette le a szülést otthon

Mobiltelefonon adta az utasításokat a szülő nő édesanyjának egy kazincbarcikai mentős, s mire a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai, már megszületett az egészséges baba. Az észak-borsodi település mentőszolgálatának hétfői közlése szerint telefonon segítséget kért a vajúdó nő édesanyja, és a mentésirányító instrukcióinak (is) köszönhetően baj nélkül vezette le a szülést, még a mentők érkezése előtt.



Az eset vasárnap történt, ekkor riasztották a mentőket egy Kazincbarcika melletti településre. A mentőkocsi már úton volt a mintegy 15 kilométerre lévő címre, amikor a szülés megkezdődött. A mentésirányító a szülő nő édesanyját telefonon folyamatosan segítette, így vezette le a szülést egészen a baba világra jöttéig, számol be az MTI.

Az újdonsült nagymama helytállásának - és a mentős pontos utasításainak - köszönhetően az első bejelentéstől számított 15 percen belül kiérkező mentők már egy jó állapotú újszülöttet - kisfiút - és édesanyát találtak a helyszínen, akiket további ellátás után kórházba szállítottak.
Oszd meg másokkal is!
Mustra