44 kilót akar ledobni a Poronty fogyicsapata

A két évvel ezelőtti közös fogyókúra után a Poronty új fogyicsapata ismét szembeszáll a kilókkal. Van, aki csak három kilót szeretne leadni, van, aki tizenhármat. Mindannyian különböző módszerekkel próbálkozunk: candida-, szénhidrát- Norbi-, saját diétától és egy fogyasztó kezelésekből álló sorozattól várjuk a csodát. Négy anyuka és egy férfi kolléga összesen negyvennégy kilótól próbál megszabadulni két-három hónap alatt. Beszámolók hetente, itt a Porontyon. Csatlakozzatok ti is!



Tünde

Az elmúlt két év sikerült visszatornásznom magamra a fölösleges kilókat, sőt, kitartó munkával elértem, hogy most pont annyi vagyok, mint első gyerekemmel a szülés előtti napon. Mivel odabent nem rugdos senki, mégis úgy mozgok, mint a birodalmi lépegető, muszáj lefaragnom néhány centit és kilót, hacsak nem akarom a teljes ruhatáramat két számmal nagyobbra cserélni. Bár kétségkívül nehezebb, mégis jóval olcsóbb megoldás, ha fogyózni kezdek. A candida-diétát választottam, homeopátiás cseppekkel kiegészítve. Ennek lényege, hogy semmi olyat nem szabad fogyasztani, amiben liszt vagy cukor van, de kerülni kell a rizst, a krumplit és a tejet is. Meglehetősen redukálva van az ehető kaják száma, de azért nem panaszkodom: roston sült húsok, saláták, natúr joghurtok szerepelnek az étlapomon, és a nem túl édes gyümölcsök is jöhetnek. Emellett természetesen mozogni is kell, kölcsönkértem egy lépcsőzőgépet, konditerembe úgysincs időm eljárni. Esténként, amikor a kölykök alszanak, a pasi meg tévézik, fogom a fülhallgatót és kedvenc zenéimre taposok egy fél órácskát. Álmom mínusz nyolc kiló, de ha hat lemegy, már boldog leszek.

Win

Jelenleg 53 (cél az 50 maximum) kiló vagyok, s mielőtt lekiabálnátok a hajamat, megosztom azt az eddig titkolt infót, hogy ehhez viszont 161 cm-es magasság tartozik. Nem vagyok kövér, sőt, még csak húsos sem, csak hát az évek és az ülőmunka nyomokat hagyott rajtam. Én ettől a 3 kiló plusztól úgy érzem magam, mintha tonnákat mozgatnék és képzeletben reng a zsír a combomon, amikor haladok előre (vagy hátra. Mivel ülőmunkát végzek, amúgy sem árt a mozgás, amit azért véglegesen soha nem hagytam abba, amíg nem jött a gatyaszaggató hideg futottam (néha). Szénhidrát-diétára fogom magam, kvázi felveszem a harcot a kristály- és egyéb cukorral, bizony, a gyümölcscukorral is, s napi 200 grammos szénhidrátlimitet engedélyezek magamnak, a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrátú ételek variálásával. Amennyiben életben maradok és lesz erőm, s miért ne lenne, naponta 30 percet töltök majd görgőkre helyezett versenykerékpáron, ahol a pulzus megfelelő tartományban tartásával tekerem majd a kilométereket. S ugyan ez nem fogyókúra, hanem sport és egészséges táplálkozás, azért beígérem, hogy nyárra bombasztik bébi leszek.

Terabithia

Újságba becsomagolva vittem haza Norbi Utolsó titok című könyvét, mert alapvetően marha ciki lett volna a városban cirkálni a remekművel. 3500 forintért olyan humoros félmondatokat olvashattam, mint például nefoggyále, nefürgyéle, na ez volt az a pont, amikor befejeztem az olvasást és kitéptem négy lapot, az egész könyv értelmét: az update 1-es cuccok felsorolását. Később rájöttem, hogy az egész ott van az interneten, sebaj, a stessz is fogyaszt. Szóval eldöntöttem, hogy fogyózni fogok, nem kicsit, nagyon. (Konkrétan annyi zsír van rajtam, hogy simán elcsúsznék Rómáig.) Időm nulla - a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem otthonról dolgozom -, napi nyolc óra robot, két óra utazás és három gyerek mellett képtelenségnek tűnik még akármilyen egészségcentrumba belibbenni és ugrabugrálni, így a hajnali kocogás marad, plusz az ugrókötelezés esténként. Na meg az update 1. Mínusz tíz kiló a végcél, óra indul, szép leszek, majd meglátjátok. (Nem.)

Cukorka

A szülés miatt felszedett 28 kilóból visszamaradt 13-at akarom leadni a hasamról és a seggemről, de elsősorban a hasamról. Merthogy hiába cipelem a fiam ide-oda, csak nem tűnik el az a sok felesleges kiló. Kaptam egy 15 alkalmas testfogyasztó kezelés bérletet, ahol kilókban és centikben mérhető látványos fogyást ígértek.

Benito

Lustaság, időhiány és korosodás miatt elhanyagolt, egykor sportolóra, manapság egyre inkább vemhes vízidisznóra emlékeztető test megmentésére tett kísérlet következik. A márványsajtos bendő oldalra már szétterjedt, és csodálatos bőrövet alkot, a fogyókúrához vezető ijedtséget azonban a toka és a csöcsök felbukkanása okozta. Taktikámat a szovjet hadseregtől kölcsönöztem, lényege a várható áldozatokra fittyet hányó frontális támadás: cukor, tészta, alkohol teljes eliminálása az étrendből, 18h után semmi szilárd, mellé otthon súlyzózás, futás, foci, és mindenféle egyéb testmozgás, amikor csak lehetőség van rá. Jelenleg mindenkori rekordot jelentő 95 kg vagyok, a versenysúlyom 83 kg körül lenne, de a mázsához közelítő cocacsöcsök izommá dolgozásának reményével a szívemben megelégszem a mínusz 10 kilós eredménnyel.
Oszd meg másokkal is!
Mustra