Konyak és cigi a termálmedencében

Olvasónk, Brumibaby az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn járt családjával, ahol remek élményfürdőt fedezett fel. Négytagú családja négyezerötért a vizet köpő állatoktól a csőcsúszdán keresztül a jakuzziig mindent kipróbált: a családbarát helyen pelenkázó is van, a bátrabbak pedig szoptathatnak a kávézóban, ha már néhányan dohányoznak és konyakoznak a termálmedencében. Strandteszt.



Forrás: oroshaza.hu

Előre is elnézést kérek az orosházi lokálpatrióta olvasóktól, amiért az írást azzal kezdem: Orosháza punnyadt, lapos, jelentéktelen kisváros az Alföld közepén, Szeged és Békéscsaba közt úgy félúton a 47-es út mellett, távol az autópályától, egy vasúti szárnyvonalon. Lengyel József a legnagyobb magyar falunak nevezte, s a helyzet érdemben azóta sem sokat változott (leszámítva, hogy ma már Bivalybasznád is városi ranggal büszkélkedhet). S jóllehet itt van az ország egyetlen kútmúzeuma, és egy gyönyörű evangélikus templom, Orosháza nem az a hely, ahová tízezrével özönlenének a turisták.



Ha azonban van egy szabad téli hétvégénk, hó híján nem tudunk szánkózni, netán mindjárt lejár a cégtől kapott üdülési csekkünk, és pláne ha mindezek mellé gyerekünk is van, Orosházára feltétlenül érdemes elmenni. Az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn ugyanis emberbarát árak mellett remek fedett élményfürdő üzemel.

A családi belépő 4500 forint, ezért két felnőtt + egy gyerek, vagy egy felnőtt + két gyerek kombó mehet be, minden további gyerekért 1000 forintot kell fizetni. Ezért a pénzért egész nap lubickolhatunk. Az egész kicsiknek húszcentis vízben egy bohóc meg valami állat köpi a vizet, csöppnyi csúszda is van a medencében, közel a széléhez, így a szülő majdnem a partról is segíthet. A nagyobbacskák medencéje 60 centi mély, ebben egy elefánt ormányában lehet csúszkálni.

Iskoláskorú gyermekünk eközben már bizonyára faképnél hagyott bennünket, és a terem másik végén a nagy csőcsúszdát próbálja ki. 120 centis medencébe csobban, ahol körben dögönyözők, középen egy szigeten jakuzzi kényeztet, mely körül fantasztikus sodrófolyosón áramlik körbe a víz meg a tömeg.

Nos, a tömeg… A legokosabb korán menni, és akkor találunk helyet a törölközőnek a nyugágyakon. Ahogy a nap egyre magasabban jár, szaporodik a fürdőzni vágyók elszánt hada. Délutánra már helyesebb a gyerekekkel elmenekülni, mert a víz ellazít, gyermekké tesz, minek következtében tisztességben megőszült százkilós nagypapák és nagymamák zabolátlan kamaszok módjára gázolják le gyermekeinket a sodrófolyosón meg a dögönyözőben.

Gyermek nélkül, vagy ha a dedeket kicsit le tudjuk passzolni a párunknak, a 36 fokos vízben lehet üldögélni. Egy ilyen forró vizes medence a szabadban is üzemel. Nincs is ahhoz fogható, amikor hanyattfekszel a forró vízben, derekad alatt buborékok, és az égből szállingózik a hó…

A női zuhanyzóban nagy pelenkázóasztal van, ami engem illet, szoptatásra alkalmas helyiséget nem találtam, igaz, nem is szoptatok. Ha mégis szükség volna rá, hát a pihenőterasz tűnik a legalkalmasabb helynek erre a célra. A lazábbaknak ott a presszó is – ott szoptatni sem megbotránkoztatóbb, mint a termálmedencében cigizni és konyakozni, aminek tanúja voltam.

Az öltözők, a vécék és az egyéb kiszolgálóhelyiségek egyébként tiszták, a személyzet készséges, a büfé árai elfogadhatók, az étteremben elfogadják a melegétel-utalványt. Aki pedig nem éri be az orosházi látványosságokkal, ne sajnálja az időt elautózni a pár kilométerre fekvő Mezőhegyesre, ahol a Ménesbirtok szépséges istállóiban szebbnél szebb lovakkal lehet barátkozni.

Brumibaby
Oszd meg másokkal is!
Mustra