SZÜLŐSÉG

Konyak és cigi a termálmedencében

2009. január 7., szerda 08:00

Olvasónk, Brumibaby az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn járt családjával, ahol remek élményfürdőt fedezett fel. Négytagú családja négyezerötért a vizet köpő állatoktól a csőcsúszdán keresztül a jakuzziig mindent kipróbált: a családbarát helyen pelenkázó is van, a bátrabbak pedig szoptathatnak a kávézóban, ha már néhányan dohányoznak és konyakoznak a termálmedencében. Strandteszt.Forrás: oroshaza.hu

Előre is elnézést kérek az orosházi lokálpatrióta olvasóktól, amiért az írást azzal kezdem: Orosháza punnyadt, lapos, jelentéktelen kisváros az Alföld közepén, Szeged és Békéscsaba közt úgy félúton a 47-es út mellett, távol az autópályától, egy vasúti szárnyvonalon. Lengyel József a legnagyobb magyar falunak nevezte, s a helyzet érdemben azóta sem sokat változott (leszámítva, hogy ma már Bivalybasznád is városi ranggal büszkélkedhet). S jóllehet itt van az ország egyetlen kútmúzeuma, és egy gyönyörű evangélikus templom, Orosháza nem az a hely, ahová tízezrével özönlenének a turisták.Ha azonban van egy szabad téli hétvégénk, hó híján nem tudunk szánkózni, netán mindjárt lejár a cégtől kapott üdülési csekkünk, és pláne ha mindezek mellé gyerekünk is van, Orosházára feltétlenül érdemes elmenni. Az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn ugyanis emberbarát árak mellett remek fedett élményfürdő üzemel.

A családi belépő 4500 forint, ezért két felnőtt + egy gyerek, vagy egy felnőtt + két gyerek kombó mehet be, minden további gyerekért 1000 forintot kell fizetni. Ezért a pénzért egész nap lubickolhatunk. Az egész kicsiknek húszcentis vízben egy bohóc meg valami állat köpi a vizet, csöppnyi csúszda is van a medencében, közel a széléhez, így a szülő majdnem a partról is segíthet. A nagyobbacskák medencéje 60 centi mély, ebben egy elefánt ormányában lehet csúszkálni.

Iskoláskorú gyermekünk eközben már bizonyára faképnél hagyott bennünket, és a terem másik végén a nagy csőcsúszdát próbálja ki. 120 centis medencébe csobban, ahol körben dögönyözők, középen egy szigeten jakuzzi kényeztet, mely körül fantasztikus sodrófolyosón áramlik körbe a víz meg a tömeg.

Nos, a tömeg… A legokosabb korán menni, és akkor találunk helyet a törölközőnek a nyugágyakon. Ahogy a nap egyre magasabban jár, szaporodik a fürdőzni vágyók elszánt hada. Délutánra már helyesebb a gyerekekkel elmenekülni, mert a víz ellazít, gyermekké tesz, minek következtében tisztességben megőszült százkilós nagypapák és nagymamák zabolátlan kamaszok módjára gázolják le gyermekeinket a sodrófolyosón meg a dögönyözőben.

Gyermek nélkül, vagy ha a dedeket kicsit le tudjuk passzolni a párunknak, a 36 fokos vízben lehet üldögélni. Egy ilyen forró vizes medence a szabadban is üzemel. Nincs is ahhoz fogható, amikor hanyattfekszel a forró vízben, derekad alatt buborékok, és az égből szállingózik a hó…

A női zuhanyzóban nagy pelenkázóasztal van, ami engem illet, szoptatásra alkalmas helyiséget nem találtam, igaz, nem is szoptatok. Ha mégis szükség volna rá, hát a pihenőterasz tűnik a legalkalmasabb helynek erre a célra. A lazábbaknak ott a presszó is – ott szoptatni sem megbotránkoztatóbb, mint a termálmedencében cigizni és konyakozni, aminek tanúja voltam.

Az öltözők, a vécék és az egyéb kiszolgálóhelyiségek egyébként tiszták, a személyzet készséges, a büfé árai elfogadhatók, az étteremben elfogadják a melegétel-utalványt. Aki pedig nem éri be az orosházi látványosságokkal, ne sajnálja az időt elautózni a pár kilométerre fekvő Mezőhegyesre, ahol a Ménesbirtok szépséges istállóiban szebbnél szebb lovakkal lehet barátkozni.

Brumibaby

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.07 14:17:33Vakmacska

  Ja és enyhén sznobnak tűnik pedig csak 20 év tapasztalata: Ausztriában, bárhol, bármilyen szintű helyen. Azt az országot mintha babáknak találták volna ki. Vagy csak én lennék szerencsém? De annyira nem emlékszem semmi másmilyen tapasztatra akárhogy erőltetem...

  Ha megint kétévesem lenne, biztos Kinderhotelre gyúrnám a malacperselyt, de a sima, lényegében ellátásnélküli helyen is megvolt minden ami kellett.

 • 2009.01.07 14:21:05Vakmacska

  szerencsém=szerencsés

 • 2009.01.07 14:25:14gyj

  Vakmacska! Terifürdő rulezvolt!!!!!!!!! részemről Kossuth L. u., 1969-1982, minden nyár a nagyszüleimnél (tudom, még éltek a dinoszauruszok). A tatám a tolltelepen volt éjjeliőr, vázas férficiklivel hordtam neki az ebédet. Békásban horgásztunk, strandoltunk és órákig ültünk a vizesárok szélén. Jajjj, most annyira elöntött minden jó abból az időből!!! Köszönöm!!!!

 • 2009.01.07 14:47:47Nanda

  XTINE!

  ELNÉZÉST AZ OFF-ért:

  December 23-án magunk mögöött hagytuk a karácsonyi dínomdánomot ,és kipróbáltuk a most nyílt AQUAWORLD-öt Káposztás megyeren.Eltöltöttünk egy éjszakát a mellette lévő RAMADÁBAN is.Köntösben mehettünk át a szállodából a medence és csúszdaparadicsomba,amiért hogy hogynem nekünk nem számítottak fel egy petákot sem:-)

  23-án egész nap,és 24 délután 14h-ig(addig volt nyitva) voltunk ott,de utána a hotel wellness részlegét is használhattuk volna,ha nem untuk volna már meg a a folytonos vízben létet.Mondanom sem kell,24-én délelőtt 10h-kor a gyerekeimé(7 és 4 évesek) volt az egész gyerek,ill élménymedence hiszen egy lélek sem volt még akkor:-)

  De visszatérve a kérdésedre itt aztán megtalálod mi szem szájnak ingere.Van külön bébi medence kis ill nagy csúszdával,vízeséssel,akváriummal,habszivacs játékokkal,és külön a medence mellett egy gyermekjátszótérrel,puha szivacs mászókákkal,és ügyességi játékokkal.Van itt gyerekülés,járóka a fáradt picurkáknak,és külön mellékhelység kigyerekeknek,ill pelenkázó szoba is.Nagyon kedves azonnal segítőkész személyzet aki még akkor is mosolyra készeteti a gyerkőcöt,ha mindkét térdéből ömlik a vér,és a kezén is hiányzik néhány bőrdarab.Ezt a 4 éves kisfiam produkálta kb.15 perccel a megérkezésünk után...nem húzom az időt,nagyon sokat tudnék még írni,de télen nyáron hatalmas élény,kicsiknek nagyoknak egyaránt.Ja és csak csendben írom le egy éjszaka reggelivel 38.000 Ft volt egy családi szobában(4-en voltunk),amit mi használtunk először a vadonatúj szálodában!

  Üdv,Nanda

 • 2009.01.07 14:50:18Nanda

  Elnézést kérek a helyesírási hibákért, nagyon gyors akartam lenni:)

 • 2009.01.07 14:59:39Vakmacska

  gyj, én 69-es születésű vagyok.....  Kár hogy nem volt akkoriban kamerám. A Terifürdő medanszának a széléről az alföldi naplemente a szántóföldekkel az csúcs volt, csak a fejemben van meg.  A tolltelep sokáig megvolt még, talán most már az se..???  Nyáron sétálgattunk a babucival az utcákon és semmi sincs már lassan. Kacsa vendéglő a fagyissal, már a helyét se bírom beazonosítani, a fürdő ugye az ami, előtte nemtom kipucolták-e már a parkfélét, a Száraz-ér mondjuk az pont olyan randa mint volt, a Pipás-erdőre sztem rajtam kívül lassan senki se emlékszik, de főleg az öregek hiányoznak. Nagyon.

 • 2009.01.07 15:02:06dodóó

  Furcsa lenne ha ilyen árak mellett és színvonal mellett bunkó lenne a személyzet.

  .-)

 • 2009.01.07 15:14:29Nanda

  Én sajnos már találkoztam bunkó személyzettel ilyen árak mellett is,itt Magyarországon!Nem gondolom,hogy ez "ár" kérdése...

 • 2009.01.07 15:20:20Subbantósdi

  dodóó: Köszi az ajánlatot. Majd megnézem, de nekünk csak olyan hotelek jó, ahol olyan családi szoba, apartman vagy lakosztály van, hogy két különálló szoba egybenyíló közös ajtóval, mert nem alszunk együtt a gyerekkel.

  Ilyen van ezekben, szerinted?

 • 2009.01.07 15:22:02mazsola84

  Hát nekem az egy éjszaka 38rugóért nagyon durva.

  Mi ha kényeztetni akarjuk magunkat, akkor Bikal, Puchner. Szülőszemmel sajna nem tudom nézni, de nekünk egy 2 éjszakás csomag került 60ezerbe 2 főre, és abban már annyi kaja is benne volt, hogy szinte egy fillért sem költöttünk külön. A marokkói fürdő királyság, tervezzük, hogyha a pénztárcánk engedi a tavasz folyamán visszamegyünk.

 • 2009.01.07 15:25:11Subbantósdi

  Nálunk is tervben van Kehidakustány és Alsópáhok, mert ezekről a bababarát helyekről hallottuk, hogy szuperek, nézegettem a weblapjaikat is. De egyenlőre közelebbi helyekre tudunk csak elmenni, mert a kicsik nem bírják a hosszabb autóutat, ezek meg Bp-től elég messze vannak...

  Majd pár év múlva, ha már mindketten óvodások lesznek, talán, bár tényleg elég drágák.

  Amúgy a Hunguest Hotel szállodáit azért is ajánlottam, mert ugyanazon franchise szerint nem csalódik az ember, mindenhol ugyanazt a színvonalat kapja és jó helyeken van, ahol lehet amúgy is kirándulni, várost nézni vagy csillagtúrákat tenni.

 • 2009.01.07 15:28:30Heatherette

  Kehidakustányt ajánlom, pláne a Szerencsemák Panziót és a Vándorbab elnevezésű éttermet. De előbbit csak akkor vállald be, ha bírod a jófajta házipáleszt :)

 • 2009.01.07 15:29:04ditakai

  Subi, az említett helyeknek annyi hátránya van, hogy hosszú hétvégéken és iskolai szünetekben kriminálisan túlterheltek - egyéb időpontokban tényleg nagyon jók.

 • 2009.01.07 15:29:38Subbantósdi

  Heatherette: köszi, bár ha gyerekkel vagyunk, nem hiszem, hogy nagyon be tudunk páleszozni.

  Amúgy inkább borosok vagyunk, ha már iszogatni kell. :o)

 • 2009.01.07 15:35:20Vakmacska

  A hédervári kastélyt is jószívvel tudom ajánlani, szállóvendég mehet egy vagy két alkalommal ingyér a lipóti vagy a győri fürdőbe (lipóti 3 km asszem) és várkastélyos-hercegnős-romantikát kedvelő gyereknek és felnőttnek tényleg teljes az illúzió a helyen, néha igen jó programokat is csinálnak. A Szigetköz amúgy is jó, Subi kedvéért jó kis pannonhalmi és másfajta borok is kaphatóak a kastélyban...

 • 2009.01.07 15:38:52Heatherette

  hát a pálesz mellett nagyon finom saját készítésű almalevet is tukmáltak az emberre, tehát anti-alkeszeknek is ajánlom :)

  amúgy 1-1 rövidet gyerek mellett is le lehet húzni sztem, azt még meg se érzed.

  a lényeg, hogy ez a panzió egy "másodosztályú" kategória, de remek hely. tudsz netezni, van konditerem, infraszauna, masszázs, tágas szobák (mondjuk, pl kábeltévét ne keress, de kinek hiányzik?), és ott van 2 perc sétára a fürdőtől. bár a fürdő nem a legizgalmasabb, én csalódtam benne. legalábbis télen elég nagy szívás, nyáron kint is tudsz lenni, akkor nyilván több lehetőséged van. de jobb helyeken van egy jó melegre fűtött víz, amiben továbbra is ki tudsz menni akár a mínusz fokba, úgysem fázol meg, hanem nagyon kellemes. na, ezt Kehidakustányban ne keresd, jéghideg a víz, ami kivisz. ezt én nagyon hiányoltam.

 • 2009.01.07 15:42:39ditakai

  Ez éppenséggel nem igaz, mert ha valahol, hát akkor Kehidakustányban aztán igazán lehet fortyogni több kinti medencében is hóesés közepette - már akinek van kedve kitipegni sok mínuszban köntösben :-)

 • 2009.01.07 15:45:35Heatherette

  hát amikor én ott voltam, ilyen medence nem volt, rá is kérdeztem... csak jéghideg vizű vezetett ki a szabadba. akkor csak épp én fogtam ki ezt,úgy látszik.

 • 2009.01.07 15:48:32ditakai

  előfordulhat - ügyféltájékoztatásban nem jeleskednek  előfordult olyan eset, hogy a kasszánál eladtak nekünk szaunajegyet az emeleti részre, pedig az öt szaunából 4 nem üzemelt éppen, különböző okokból kifolyólag

 • 2009.01.07 15:54:59szövetszöcske

  Nekünk Sümegen is bejött a lokális wellness szálló. Szerintem az egyik legfrankóbb saját wellness részlege van, meg jó meleg gyerekmedence. Ráadásul nem csak döglés van egész nap, szinte minden nap volt valami kisebb-nagyobb szervezett program. Viszont a kaja szigorúan magyaros(de az viszont nagyon finom), ha valaki nem komálja a gulyáslevest, töltöttkáposztát meg disznótorost(ugyanarra az estére beütemezve), annak csak kicsit jön be.

 • 2009.01.07 15:57:34szövetszöcske

  Gyerekbarát szálloda:

  ongo.hu/elmenybeszamolok/2798

 • 2009.01.07 16:02:25Subbantósdi

  szövetszöcske: Sümeget és Kapitány Wellness Szállodát mondod? Mert azt már mi is néztük, lehet, tervbe is vesszük. Van ott családi szoba/lakosztály/apatman (lényeg két különálló, de közös belső ajtóval ellátott szoba)?

 • 2009.01.07 16:07:20szövetszöcske

  Subbantósdi: Nem tudom, apartman-ok nincsenek, családi szobát sem ajánlgattak nagyon nekünk. Mi a gyerkőccel egy jó nagy sarokszobát kaptunk, volt vagy 4-5 méter az ő ágya és a mi ágyunk között, de egy darab szoba volt, nem kettő (mivel úgysem csukjuk rá az ajtót soha, minket nem zavart az egy légtér). Ha aparatman-szerű szobát, vagy kéthelyiséges családi szobát szeretnél, akkor Kolping, ők ebben is frankók...

 • 2009.01.07 16:15:24Nanda

  38.000 az sok?Mihez képest?

  4-en voltunk,2 gyerekkel,már nem kicsik,a vacsorához az ő kajájukat fel sem számolták,pedig tudnak enni,és ingyen voltunk az egész fürdőkomplexumban?

  És itt is van 2 szobás,nappali+hálós családi suite.Ill. külön apartmanrész is.

  Biztos a főszezonban sokkal drágább lesz,de voltunk már a híresneves alsópáhoki KOLPING-ban is hát az volt az igazán nagy csalódás,két pici gyerekkel,hogy az ebédnél mi is csak a gyerekeknek készített borsófőzeléket tudtuk megenni,mert a többi kaja egyszerűen minősíthetetlen volt.És hát ott az árak....

 • 2009.01.07 16:17:21Nanda

  KOLPING még:...ja és a medence olyan koszos volt,hogy inkább átmentünk Hévízre a Carbonába,mert nem mertem a gyerekkel belemenni.:-(

 • 2009.01.07 16:32:46szövetszöcske

  Nanda: Kinek a pap, kinek a papné... A kisebbik gyerkőcöm 3 hónaposan babaúszott ott egy hétig, és nem éreztem gázosnak bevinni a vízbe. Mi mindig a szálloda csárdájában ebédeltünk, 1000 pénz körül majdnem minden nap ehető menüt adtak, a büféreggeli meg vacsora meg az egyik legfrankóbb azok közül a helyek közül, ahol jártam. Nem akarok a kolpingnak reklámot csinálni, a kolping maga valami vallásos mozgalom, amiket én eleve nem komálok, szóval ha lenne bármi más szálloda az országban ami ennyire bejön, akkor tutti nem járnék ide és nyomnék nekik pénzt...

 • 2009.01.07 16:33:15Vakmacska

  Hát nemtom, mi Kolpingba novemberben voltunk, asszem nem az a csúcsszezonja ennek, és ennek megfelelően szépen elfértünk, takarítottak, ehető kaják, udvariasság és a világ legjobb gőzkabinja amit eddig láttam. Abban az évben nyáron Tapolcán is jártunk hasonlóban, infrastruktúrájuk nagyon jó volt (medence, játszótér) de a személyzet egy röhej, nem tudtak semmit, állítólag kéthetente cserélődtek éppen, étteremben órákig hozták a kaját, igaz elnézést kértek, de akkor is. Annak az egy éjszakának az áráért voltunk Kolpingban 3 napot. De tudjátok mit? Ez itten számomra a magyar rögvalóság, hogy nincs egyenletes minőség ezek szerint sehol se. Az általam említett labancok meg pont eztet tudják.

 • 2009.01.07 16:33:42ditakai

  a 38ezer a gyulai Erkelhez képest például sok  igaz, a hely kevésbé csinos kívülről, de belül fel van újítva, a várfürdő rendben van - hétvégén éjszakai üzem éjfélig és közvetlen folyosón közelíthető meg a szállóból - a város pedig nagyon szép és ideális séta-méret  igaz, hogy a szobaárban nincsen benne a fürdőjegy, de ha az ember több napra megy, nem is feltétlenül van kedve 24/7 ázkolódni, és így jobban is lehet kombinálni az időpontokat és a jegyárakat  egy éve a kétágyas, 8 emeleti, szép kilátással a várra néző szoba össz 16ezer volt, ami a napi fürdőbelépőkkel együtt is max 23ezerre ment fel kettőnkre számolva - de abban aztán már minden fene benne volt éjszakai fürdéssel együtt  masszázs 3000/óra - ez sem elhanyagolható a dunántúli tételekhez képest - és a kaja is sokkal olcsóbb a városban és a fürdőben egyaránt  akinek tehát nem esik le a karikagyűrű az ujjáról attól, hogy nem egy minden szegletében megdizájnolt vadiúj helyen van, az pompásan eltölthet pár napot az egész családdal az Erkelben (Hunguest Hotel ez is)

 • 2009.01.07 16:36:54ditakai

  Vakmacska, nagyon meglepett amit írtál  tényleg a szolgáltatás változó minősége lehet a legnagyobb baj, mert ha már Tapolcán is előfordulhat ilyen...  egyszerűen el vagyok hűlve, mert korábban az volt az egyik kedvenc helyem, és csak szuperlatívuszokban tudnék nyilatkozni róla  kár, hogy ezek szerint már az sem a régi :-(

 • 2009.01.07 16:43:55Subbantósdi

  Meglep, amit Tapolcáról kiderült, nekem eddig egyik Hunguest Hotel-es személyzetről sem volt rossz véleményem.

  A mostani, ceglédi kiruccanásunk kapcsán meg a Best Western szállodákról alakult ki pozitív képem, itt is nagyon kedves, segítőkész és gyorsan cselekvő, mosolygós, figyelmes személyzettel találkoztunk.

 • 2009.01.07 16:54:17szövetszöcske

  Mi eddig Galyatetőn és Bükfürdőn laktunk Hunguest-es szállodában, és mindkettő nagyon-nagyon jó volt. A kaja jó, a személyzet kedves, nem találtunk lepukkantságot sehol.  (hö, kezd ez a poszt nagyon ongo-s irányt venni:))

 • 2009.01.07 16:58:16Subbantósdi

  szövetszöcske:szerintem nem is baj, hogyha kicsit mindenki ajánl vagy éppen, nem ajánl helyeket, ahol volt szerencséje, vagy nem szerencséje, pár napot eltölteni, családostul, talán ebben a topic-ban végre nem lesz személyeskedés és egymás torkának esés, meg sértődések és durva beszólások, és én ennek örülök. :o)

 • 2009.01.07 16:58:55ditakai

  szövetszöcske,

  Hunguest eddig kivétel nélkül nekünk is bejött, ezért lepődtem meg a Tapolcát ért kritika olvastán

 • 2009.01.07 17:53:24Nanda

  Ditakai:

  Mi négyen voltunk ennyiért(38.000),de igaz ami igaz kinek a pap,kinek a paplan:-)

 • 2009.01.07 17:59:04dodóó

  Én meg továbbra is gyűjtöm a kétszázasokat a nyárra.

 • 2009.01.07 18:18:14dodóó

  Subbantósdi !Sikondán tuti van.

  Kiskunmajsán nem biztos.  Mi szeretünk harkányba is járni.

  Főleg télen.Harkány is tele van fűthető apartmanokkal 1500ft/fő,illetve 5000ft/házikó.

  nagyon jó éttermeke vannak sé szórakozási lehetőség is adott.

  Siófokon nekünk nagyon bejött a Renegade hotel.

  Minden jó volt.Ott még gyerek nélkül voltunk.

  Buliiiii voooolt.  Éveken keresztül dolgoztunk ott és visszasírjuk azt az időt.De sajnos már csak úgy lenne meló ha saját üzletünk lenne .

  Mondjuk kajálda és lenne egy tuti specialitás.  Kiskőrösön a VI-NUM hotel is jó volt,de ott csak egy éjszakát töltöttünk és nincs uszoda stb...

  Borászati múzeuma van.Vinotéka.

  Kecskeméten a Sportba voltunk.Háááát.

 • 2009.01.07 20:30:28Subbantósdi

  dodóó: Ok, köszi az ötleteket, majd utánanézek ezeknek, már amelyik közel van, mondjuk nagyjából egy órán belül meg lehet közelíteni kocsival, ezek lehet, hogy nem férnek mostanába bele...

 • 2009.01.07 20:52:27megtalált

  2009.01.07 13:41:37 Vakmacska  Régen az egerszalóki hőforrás is ilyen volt, csak ott egy ideig öltöző sem volt :)

  Most meg szuper élményfürdő lett a helyén.

 • 2009.01.08 00:30:06O.U.T.

  istenkém...nekem erről most az jutott eszembe, hogy pár évvel ezelőtt x szálloda éjjel-nappal nyitva tartó wellness részlegében a barátnőmmel összehaverkodtunk a szakáccsal, aki lejött úszni éjfélkor, és hozott nekünk a konyhából sonkás szendvicset meg jéghideg sört, amit mi igazi sportlédikhez és egészségmániásokhoz illően a szaunában fogyasztottunk el, és betegre röhögtük magunkat minden fisz-fasz hülyeségen.... ez ma fényévre van már, itt szunyál mellettem a 3 hónapos Lány...érdekes, hogy mennyire nem vágyom most az ilyen élményekre, asszem írok is erről egy szösszenetet:)

 • 2009.01.08 07:43:24Magenta

  "akinek tehát nem esik le a karikagyűrű az ujjáról attól, hogy nem egy minden szegletében megdizájnolt vadiúj helyen van"  :)))))))  Mi magánszállásokon szoktunk megszállni, sőt külföldön is csak és kizárólag ellátás nélkül kérjük a szállást, mert egész nap csatangolunk és szeretjük magunk megoldani a kaját.  Harkány szuper (persze én elfogult vagyok).  dodóó, Siklóson is készül valami hiper-fürdő.

 • 2009.01.08 07:46:18Magenta

  Subbantósdi, miért nem alszotok egy szobában a gyerekekkel?  (én is az ongo-n szoktam utazás előtt böngészni, de ha bejelentkezem ott és átjövök ide, nem az ottani nickemmel jelenek meg, miért?)

 • 2009.01.08 08:46:48Subbantósdi

  Magenta: második kérdésedre a válaszom, mert ott a Mamszi néven regisztráltam egy megadott emailcímmel, így nyitottam oldalt.

  Itt meg Subbantósdi néven egy másik emailcímmel jelentkezek be.

  Első kérdésedre a válaszom, mert születésüktől úgy szoktatjuk mindkettőt, elmondhatom, szerencsésen, hogy saját szobában és ágyban alszanak.

  Ezért Nekik is furcsa, ha velünk kellene éjszaka aludni. És a másik, hogy mi máskor kelünk, fekszünk és napközben hogyan tudnánk elleni a hotelszobában, ha a gyerekeknek éppen alvásideje van. Így senki sem zavarja a másikat.

 • 2009.01.08 08:49:59Subbantósdi

  Egyszer próbáltunk egy szobásba menni, ez volt a három csillagos, amúgy is lepukkant egri szálloda, még tavaly előtt, nyáron, de a lányom nem tudott nappal aludni, mi meg nem tudtunk így mozogni, hogy Ő meg próbál aludni, kikényszerültünk az erkélyre, hogy kicsit még is tudjunk elleni, mert Ő megszokta, hogy teljes csönd és kellő sötétség van, nem tud úgy aludni, ha járkálás van körülötte.

  Este meg letettük, mi meg akkor a tök sötét szobában kénytelenek voltunk lefeküdni, vagy ha beszélgetni akartunk, kimenni az erkélyre, nekünk ez nagyon korlátozás volt, ettől sem éreztem jól magamat, mert egy nyaralás már ne legyen rosszabb, mint itthon lenni.

 • 2009.01.08 11:15:10dodóó

  Barcs is jó,de ott aztán a strandon kívűl semmi extra.  Dombóvár-Gunaras viszont nagyon tetszett.

  Van kint egy sport medence két meleg vizes ikermedence kettő gyógyvizes,kettő csúszdás medence,egy ugrálós,a kicsiknek meg egy bébi medence ami nagyon jól sikerült és jó nagy.  Egész napos jegy 1200ft.

  Csúszda:kettő csuszi 150ft.  Van Szálloda, Hotel ,Motel,Panzió,Apartman.

  Strandon belül kajálda tűrhető árakkal.

 • 2009.01.08 11:39:38NIKOS

  Vakmacska,

  A Deák utcáról nem ismerek senkit,úgyhogy biztosan nem ismerjük egymást. R.E. tősgyökeres kovácsházi, megmutattam neki miket írtál Koviról, olvasás közben folyamatosan egyetértőleg bólogatott! :)  dodóó,

  Mezőhegyesen nekem is vegyes ismerettségi köröm van, már ami a korosztályt illeti. Szoktatok arra járni?

 • 2009.01.08 12:00:12dodóó

  NIKOS!  Évente egyszer oda szoktam rokon összejövetelt szervezni,mert felállítunk egy sátrat és 30 40-en is összejövünk.

  Február környékén szoktam kérni hogy 3000ft-ot küldjenek a Mezőhegyesi (Irénke néninek)

  Ő meg intézi a többit.

  Meg a többletet!:-)

 • 2009.01.13 20:52:14Brumibaby

  Egy hétig nem voltam netközelben, ezért csak most tudok elnézést kérni az elírásért, természetesen Orosházát Darvas József nevezte a legnagyobb magyar falunak, és nem Lengyel József. Nincs mentségem, bocsánat.  Ettől azonban Orosháza még nem lesz számottevően érdekesebb, bár a cél éppen az volt, hogy olyasmit mutassak belőle, ami meg tényleg klassz, szóval mindazoknak, akiknek hiányérzetük van az urbanizáltság méltatását illetően, ideírom, hogy Orosházán van még üveggyár, gépgyár, és Plus meg Tesco, én pedig egy hasonlóan lapos és punnyadt alföldi kisvárosban lakom, ahol viszont még Gyopároshoz fogható élményfürdő sincsen.  Azért arra kíváncsi lennék, hogy irodalomtörténeti tévedésem tényleg olyan súlyú-e, hogy a családomra sintért kéne küldeni miatta, amint az egyik kedves hozzászóló volt szíves megjegyezni... Jelentem, magamba szálltam, kicsit bele is fogytam a bűntudatba, s már nem vagyok 112 kiló, amilyennek imi látott, csak 109.  Ami pedig a konyakot és a cigit illeti, elnézést kérek, ha azt a hamis látszatot keltettem, hogy ez mindennapos lenne, ilyen következtetést egyszeri látogatásunkból, amikor ez történt, helytelen lenne levonni. A személyzet bizonyára készségesen elhárította volna a problémát, azonban Brumibaby és sintérért kiáltó családja nem kívánta felebarátait akadályozni a kedvük szerinti wellnessben, hanem egyszerűen átköltözött egy másik medencébe. A címet pedig (talán nem neheztel, ha elárulom), Tünde adta, szándékoltan kissé bulvárosan, jóllehet nekem jobban tetszett volna valami olyasmi, hogy "A fürdő, amelybe Kelemen Anna kis híján belefulladt!!! (de végül nem ment oda)"

 • 2009.06.14 13:07:11ZoliAce

  Hétfön egy rendezvényre megyek és érdeklődnék hogy a kaja :) mennyibe kerülne?

  Vigyek szendvicset vagy azért megfizethető az ebéd?

 • 2009.06.14 14:17:22Brumibaby

  ZoliAce, a strand területén jópár büfé és ezmegaz van hagyományos büfékínálattal (lángos, palacsinta, hotdog, hamburger), kb. a hagyományos árfekvésben, az persze sokkal olcsóbb, ha scomagolsz szendvicset, csak bírja ki a meleget. Kívül van több nem olcsó étterem, de a választékról nem tudok semmit se mondani - mi már az áraktól megfutamodtunk.

  Persze legjobb, ha a rendezvényen jól belakmározol :)

 • 2009.10.27 13:26:49Farkasokkal táncoló

  Na vakmacska posztjában találtam rá erre a topicra, és hálás vagyok, mert jövőre már istenbizony az Alföldre megyünk nyaralni, és tán éppen Gyopárosfürdőre, de egy csomó jó tippet kaptam itt. Sőt, az is lehet, hogy egyik hétvégére leruccanunk ide a férjemmel kicsit dagonyázni.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta