SZÜLŐSÉG

Ilyen szülésre vágynak az anyák

2009. január 4., vasárnap 09:00

Minden anya olyan szülésről álmodik, amely gyors, kevés fájdalommal jár, szövődménymentes és a végén egészséges kisbaba jön a világra. Gyöngyvérnek szerencséje volt, szülésénél minden úgy történt, ahogy a nagy kívánságkönyvben meg van írva. Lehet irigykedni! Szeretnéd megosztani olvasóinkkal szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!Veszélyeztetett terhesként két héttel túlhordtam a fiamat. Már mindent "házi módszert" megpróbáltunk, hogy végre kicsalogassuk a srácot. Végül a doki azt mondta, hogy másnap reggel 8-kor császározunk, mert már túl nagy a baba és biztosan nem tud magától megszületni. Na erre összekapta magát és aznap már nem tudtam elaludni. Mondtam a férjemnek, hogy szerintem szülünk.

Visszakérdezett:
- Fáj?
Válasz:
- Nem.
Viszontválasz:
- Akkor nem szülünk.

Két óra körül nagy nehezen rászánta magát és elindultunk a kórházba, de a fenti beszélgetés útközben még többször megismétlődött. Megérkeztünk a kórházba, ahol mondták, hogy valóban megindult a szülés. Leültünk egy csendes sarokba és vártunk. Néha keményedett a hasam, de nem fájt. Mellettünk több kismama vajúdott félelmetes fájdalmakkal, aggódva szemléltük.

Fél 6 körül megkérdeztem, a dokit, hogy én mikor fogok ott tartani, mint ők? Nevetett és azt válaszolta, hogy rég túlvagyok rajta. 6-kor elfolyt a magzatvíz, onnantól tényleg fájt, de nem volt halálos és két óra múlva kezünkben volt szép nagy gyermekünk, aki elsőre kiugrott a 45 kg-os mami hasából. Mindenkinek ilyen szülést és ilyen babát kívánok!

Gyöngyvér

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.04 23:34:53Magenta

  Szülésposztból súlyproblémák. :)))  Cozumel, egyforma magasak vagyunk. Bár én most is jól érzem magam a bőrömben (szerintem aki látta a wiw-es képeimet, amik közt van szülés után 2 héttel készült is, az látja, hogy csinos vagyok - na meg szerény), de remélem nyárra közelítek a te súlyodhoz, mert a teljes ruhatáram arra tudom ráhúzni. :))))  Másutt, megnéztelek, szerintem nagyon jól nézel ki. :)

  méregzsákot is, de azzal nem sokra mentem.

 • 2009.01.05 00:04:34másutt

  Koszi szepen Magenta, en jol erzem magam.

  Gyakran a megjegyzeseim alapjan egyesek azt hiszik, hogy elhizott, irigy, stb vagyok. Pedig nem.

  Egyszeruen nem vagyok hajlando belallni a sorba es azt hinni, hogy -2, vagy -5 kiloval boldogabb lennek, vagy jobb no lennek, vagy jobb anya lennek. mert voltam mar annyi, es tutira nem.

  (peldaul a valasom alatt -10 kilo voltam es soha soha nem akarok olyan lenni, boldogtalansagbol plane nem. Nem ettem, mert nem akartam elni)  Nagyon sokat irtam mar itt errol, de utalom, hogy meg mindig kilora merik mindig a noket (hogy milyen emberek) es hogy a tuti anya ott kezdodik, hogy hany kiloval szul, vagy hany perccel a szules utan nyeri vissza az erettsegizo alakjat.  Ha a sovanysag lenne a boldogsag kulcsa, a tornaszlanyok es a balettancosnok uralnak a vilagot, ha a gebeknek jobb kapcsolataik lennenek, Hollywood lenne a boldog hazassagok nirvanaja, asszem ertheto vagyok.

  Nagyon szomoru vagyok, hogy szinte minden no korulottem egy "csodaszamot" (kilot) uldoz egy eleten at, es minden beszelgetes ebbe megy at, akar a kapcsolatokrol, akar cipokrol, akar szulesrol van szo....

 • 2009.01.05 08:39:09Subbantósdi

  Ahogy beleolvastam ebben a komment-sorozatba, igazi "nőcis" lett már itt a hangulat, akár lehetne nem kismamás-kisbabás topic is, mert már csak a kilókról van szó, ahogy nálunk nőknél szerintem legtöbbször. :o)

  Szerintem az a fő, hogy valaki tényleg ne akarjon változatlan maradni és állandósítani egy bizonyos, elért súlyt, hanem fogadja el, hogy az évek előrehaladtával bizony, szüléssel, szülésekkel tarkítva, de anélkül is, bizony, változik egy női test, ennek életmódbeli, hormonális és genetikai okai vannak, nagyrészt kivédhetetlen, lehet késleltetni, vagy kicsit formálni, ideig-óráig.

  De azért azt se felejtsük el, hogy ami egy 20-on éves lánynál jó áll, az már 40-50 éves nőnél lehet, csontkollekció, ránctömeg, és nem előnyös.

  Persze ha valaki elhízik, az sem szép, de azért nem szabad túl szigorúnak lenni magunkhoz.

  És bizony nekem is van még két szülés után, főleg, most még csak nagyjából 5 hónap telt el, úgy 4-5 kiló plusszom, amit lehet, nem is tudok majd ledobni magamról, a karjaim már vastagabbak, és azt hiszem, a bőr is eztán jobban fog lógni és "narancsozódni" a hasamon.

  Ez van.

  Mindenkinek szép napot!

 • 2009.01.05 08:53:57Cicu

  Három császárom volt, és nem érzem rondának Magam :-) Férfiak.....

 • 2009.01.05 09:17:1678as évjárat

  hany perccel a szules utan nyeri vissza az erettsegizo alakjat.  Na azt képzeljétek el, mikor alig 24 órával a szülés után meglátogatja az embert a legjobb barátnő! Épp elcsípte a hálóing cserét a csaj, miután fantasztikus intelligens módon megjegyezte: Úristen, jó nagy maradt a hasad!  Esküszöm, nem esett rosszul, viszont szerencsétlen majdnem elsüllyedt szégyenében, olyan szánakozva néztem rá. Az ilyen embereket csak sajnálni tudom.

 • 2009.01.05 09:20:21Brumibaby

  Szerintem zoli76 anyuci75 férje

 • 2009.01.05 09:20:29Subbantósdi

  Amit meg a császármetszéssel és a gátmetszéssel kapcsolatban itt valaki állított, hogy attól egy nő ronda lesz, nomeg a ráncos kezek, hát ez egy nagy butaság, rosszindulatú előítélet, szerintem kellő intelligenciával tudunk úgy gondolkodni, hogy ilyen hülyeségekkel ne is foglalkozzunk.

  Nekem is volt kétszer gátmetszésem és a férjemet ez egyáltalán nem zavarta, az ember ilyenkor arra gondol, hogy a lényeg, hogy a szülés könnyebben zajlik és a baba hamarabb, kisebb zűrrel tud kijönni, az anya sem szenved többet a kelleténél.

  És bár az első gátmetszés után én eléggé sokáig, hetekig nem tudtam semmit, ülni, állni, feküdni, menni, de lassan begyógyult és a második gátmetszésnél már szinte nem is jelentett gondot a gyógyulás.

  A ráncos kézfejről meg annyit, meg attól, hogy jobban kiállnak az erek, hogy ez egyfelől genetika, másfelől általában függ pl. attól, kinek milyen csontos a keze, vérnyomás, stb.

  Nekem világ életemben, mivel elég kicsi és csontos kézfejem van, jobban látszottak az erek, mint az átlagnak, szóval fel sem tűnik, hogy lenne változás a szüléseim óta.

  Nincs is, szerintem. :o)

 • 2009.01.05 09:21:5678as évjárat

  Másutt:"csodaszamot" (kilót)  Ettől már csak az az érdekesebb, mikor "csodaszám" alatt az életkort értik egyesek.

  Mikor betöltöttem a 30-at, a baráti társaság nő tagjai tátott szájjal bámultak rám, mintha valami csodalénnyé váltam volna azáltal, hogy 1 évvel idősebb lettem.

  Még nem értik, nem tudják, de majd idén a többség már megtapasztalja: nem fáj, és nagyjából semmi nem változik azáltal, hogy az ember lánya betöltötte a 3. x-et.:)

 • 2009.01.05 09:24:32Subbantósdi

  78as évjárat: Nekem már mondjuk ez elég megdöbbentő, hogyha egy igazán jó barátnő, netalántán az, akit a legjobb barátnőnek tartok, ilyennel jön, szóval a látható és negatívnak ható tulajdonságot rögtön szóvá teszi.

  Nekem is bejött a legjobb barátnőm, Ő nem is velem, hanem a babával volt elfoglalva, még fényképet is készített Róla a mobiljával és teljesen bele van azóta is szerelmesedve, a fiatalemberbe, a fiamról van szó, a lányom születésénél sajnos külföldön volt, na szóval inkább elsírta magát a gyerek látványától és rám is valami nagy tisztelettel tudott nézni.

  Bocs, de nekem ez az igazi barátnő, pedig Ő nem egy anyás tipus, nem tudom, mikor lesz egyáltalán gyereke, mivel nem tervezi egyhamar és kapcsolata sincs még hozzá.

  És teljesen másfajta gondolkodású, nem éppen tudom elképzelni anyának, szóval pont Tőle vártam, hogy talán mond "butaságokat", de nem tette.

  Na szóval ezek jutottak erről a dologról eszembe... :o)

 • 2009.01.05 09:26:38Subbantósdi

  Az életkor változásokkal én sem foglalkoztam sosem, talán egyedül és utoljára azzal, mikor 18 éves lettem.

  De sem a harminccal nem foglalkoztam, sem szerintem a negyvennel nem fogok, egyfelől, mert én nem hiszek ezekben a mérföldkövekben, ezek egyéniek, kinek hogy vannak ezek az életben, ami korhoz köthető, a másik meg az, hogy általában fiatalabbnak érzem magamat és szinte mindenki fiatalabbnak is lát, egy kevés ember, aki nem ismer, mondjuk annyinak, ami vagyok, de még öregebbnek senki nem látott a koromnál. Ez azért valami.:o)

 • 2009.01.05 09:36:2578as évjárat

  Elszállt...

 • 2009.01.05 09:36:4878as évjárat

  Bezzeg az elszállt nem szállt el!:(

 • 2009.01.05 09:40:1778as évjárat

  Szóval, a 18-cal én is foglalkoztam, azt hittem lesz vmi változás, nagyon vártam, nem lett.

  Azóta nem igazán foglalkozom a korommal. Az utóbbi években rendszeresen elfelejtkezek róla.:)

  Engem rendszeresen néznek idősebb, főleg tinik, de nem zavar. Ennyi idősen én sem tudtam soha belőni, ki hány éves. Megszoktam, jelenleg nem zavar. Hogy később mi lesz, nem tudom.

 • 2009.01.05 09:51:22Subbantósdi

  OFF: nekem is gondom van a Poronty működésével két napja már, van, hogy nem jön be a főoldal, ha igen, akkor a kommentemet nem menti el, helyette alúl kiírja, hogy Kész és amúgy tök felé lap jelenik meg.

  Már több kommentem így elveszett, úgyhogy elkezdtem, bármit is írok, először kimentem Word-be és mikor látom, hogy már hajlandó volt beírni, akkor törlöm csak ki a file-t.

 • 2009.01.05 10:00:4578as évjárat

  Köszi a tanácsot!:)

 • 2009.01.05 12:55:32kisbibe

  78as évjárat, Subbantósdi, jövő pénteken megmondom, igazatok van-e a korral kapcsolatban, akkor leszek 30. :D:D:D A nagy buli elmarad, de egyelőre úgy gondolom, a 30as éveim lesznek a legszebb éveim. :)))

 • 2009.01.05 13:30:4978as évjárat

  Kisbibe

  Előre is Isten éltessen sokáig!!! És üdv a 30asok klubjában!

 • 2009.01.05 13:48:29kisbibe

  Köszi, de még várjuk ki a jövő pénteket, még csak 29 vagyok!!!! :D:D:D:D:D

 • 2009.01.05 14:04:29cozumel

  78as

  Nekem a 25 fajt nagyon....most, hogy a 40 fele ballagok, mar csak rohogok az egeszen :-))

  Subi  szerintem az ilyen ferfiaknal (csunya lesz a no, megvaltozik a keze) van valami sulyos beutes. Nem butasag, hanem valami rossz emlek, benyomas, asszociacio...

 • 2009.01.05 14:16:21yukikoka

  Nekem a 20 volt mérföldkő (nem röhög), és most túl a harmincon én is csak mosolygok akkori önmagamon:)

 • 2009.01.05 14:21:51manka78

  Itt is egy kerek 30-as.

  Ti biztos figyelmesebbek vagytok, mert én csak néhányotokat találok az iwiw-en.

  Másutt-ról rögtön vágtam, hogy ő.:)))

 • 2009.01.05 14:25:10Magenta

  Engem egyik se rázott meg, az gáz? :)))  Manka, kiket találtál meg?

 • 2009.01.05 14:25:25Magenta

  mérszállel?

 • 2009.01.05 14:26:02Magenta

  Bár a 40-től félek kicsit (aztán ki tudja, lehet, meg se érem)

 • 2009.01.05 14:36:51manka78

  anyamadár,subi,mazsola,szöcske,horadi aki most eszembe jutott

 • 2009.01.05 14:38:01Magenta

  :)

 • 2009.01.05 14:38:15Magenta

  :)

 • 2009.01.05 14:39:10yukikoka

  Én már nem friss harmincas vagyok, nemsokára betöltöm a 33-at:)

 • 2009.01.05 14:39:12manka78

  Most rajtam vigyorogsz? Köszi.:)

 • 2009.01.05 14:40:22manka78

  Bakker Yuki, de öreg vagy..)

 • 2009.01.05 14:43:05yukikoka

  Ugye, Manka? Meg kövér is:)))

 • 2009.01.05 14:43:41Magenta

  Akkor öreg én vagyok, idén már 34 leszek! :PP  Nem rajtad, hanem veled, én is egy csomót böngésztem. :)))

 • 2009.01.05 14:43:45manka78

  Az neeem. Az én vagyok.

 • 2009.01.05 14:46:18manka78

  Hát akkor nem csak én nem vagyok jó nyomozó.)

  Jujj, harapdál egy virgonc kisegér, mind a tíz és fél fogával.

 • 2009.01.05 14:53:23kisbibe

  Én még nem kerestem meg senkit, de kezdtek kíváncsivá tenni... :) Mindenkit ennyire könnyű megtalálni? :) Mert akkor este megpróbálkozom vele én is... ;)

 • 2009.01.05 15:01:44Magenta

  Volt, akit sokáig keresgéltem ám. :)  Ha esetleg rámtaláltok, lőjetek egy üzit. :)))

 • 2009.01.05 17:24:39Subbantósdi

  Én meg 35 leszek és most még közel 70 kiló vagyok/164 cm. Brr! De ronda lehetek, nem?:o)

 • 2009.01.05 17:33:44méregzsák

  Magenta: hogy értetted, hogy nem sokra mentél azzal, hogy megnéztél? Ezek szerint megtaláltál?

 • 2009.01.05 18:20:42dodóó

  Mi lehet Zsákossal?

 • 2009.01.05 18:48:00Magenta

  méregzsák, igen, de rólad nincs kép

 • 2009.01.05 19:04:23monsterwoman1

  2009.01.04 21:31:36 méregzsák

  :) aha, vagyok. És személy szerint annyira nem örülök ennek a találjukkihogykikicsoda játéknak, mert a fórumozásban néha pont az inkognitó a lényeg.Eddig még nem botlottam bele senkibe innen, akit személyesen ismernék, habár Magenta ismerősei közt akadtam olyanokra.Szóval kíváncsi az ember, persze, de az csak addig jó, amíg biztos lehetsz benne, hogy nem a szomszédoddal csevegtél éppen arról, hogy milyen ökör szomszédaid vannak :).

 • 2009.01.05 19:13:50Magenta

  mw, az én szomszédaim nincsenek fent, csekkoltam. :)  viszont egy helyen dolgozol apukámmal.  méregzsáknak meg ott a nickneve, ezze ő maga lőtte ki a teljes inkognitót. :)

 • 2009.01.05 19:22:40manka78

  Még jó, hogy sok szomszédom van.:))

  "Nem rád gondoltam, hanem Pityura."

 • 2009.01.05 19:25:37manka78

  Erről jut eszembe. Egyszer honfoglalóztam egy délelőtt. Egyik partnál összesorsolt a gép a szomszédasszonyommal. Jót derültünk rajta. Én tudtam, hogy ő milyen néven játszik. Üzentem neki, hogy cső xy-né. Ledöbbent, hogy ismerem. Kérdezte, hogy ki vagyok, én írtam neki, hogy itt a szomszéd. Szerintem ez nagyon ritka lehet.

 • 2009.01.05 19:26:48manka78

  partnál=partinál

 • 2009.01.05 19:27:23Magenta

  Hát, manka, az biztos. :)

 • 2009.01.06 13:26:01manka78

  Magenta4 Megvagy az iwiw-en.:))) Látod fejlődök.

 • 2009.01.06 13:32:21Magenta

  Én is megtaláltalak tegnap. Legalábbis azt hiszem, hogy téged. :)  Lősz rám egy üzit?

 • 2009.01.06 13:54:22manka78

  Igen. Remélem ezt már elküldi ez a ...

 • 2009.01.06 13:56:31szövetszöcske

  Én kifejezetten örülnék ha itt összefutnék valamelyik szomszéddal. Akár azzal, akinek a macskája hozzánk járkál át beletojni a fű közepébe, vagy a másikkal aki brutál aggresszív módon üvöltözik egész nap a kölkökkel. Ha becsöngetek hozzájuk és előadom a dolgot, az tipikusan az aggresszívkodós szituáció, míg itt lehetne fejtegetni jól a dolgot elméleti jelleggel, meggyőzéssel. Az meg, hogy mit gondolok gyerektartási kérdésekről (vagy az egyéb itteni slágertémákról a homokosokon keresztül a félrelépés vagy a drogok témaköréig) úgyis nyilvános, ha átcsöngetnének megkérdezni, nekik is megmondanám a frankót. Gyanítom itt azzal a szomszéddal is tudnék beszélgetni, akivel egyébként max. kurtán és messziről biccentünk egymásnak ha látjuk egymást az utcán...

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta