SZÜLŐSÉG

Bendegúz megvárta, míg a szülész meggyógyul

2008. december 28., vasárnap 10:00

Viki nőgyógyásza a 38. héten utazott el egy hétre Tunéziába, majd amikor hazajött és a kismama megnyugodott, hogy most már akár szülhet is, beteg lett. Bendegúz azonban jó kisfiú volt, megvárta, amíg a doktor bácsi meggyógyul és csak akkor született meg. Akkor viszont gyorsan. Szeretnéd megosztani olvasóinkkal szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!Bendegúz szombaton bújt ki a pocakomból. 51 cm-vel és 3200g-al jött a világra. Persze az orvosok előtte 3600-3800 grammos babáról beszéltek és a 100-as bpd-vel sem vigasztaltak. Tehát elég nagy volt az izgalom a szülés miatt.Az orvosom a 38. héten mondta, hogy 1 hétre elutazik nyaralni Tunéziába, de mivel én rendes kismama vagyok, meg fogom várni. Így is lett. Kihúztuk a 39. hetet, de minden nap azon izgultunk, most még ne jöjjön. Vasárnap aztán a nagyinál a családi ebédnél ez volt a téma, az orvosom Tunéziában nyaral. Nagynéném viccesen megjegyezte, hát ott biztos összeszed valami egzotikusat és nem lesz még 1 hétig. He-he-he. És tényleg.

40. héten mentem NST-re, ahol amikor aláírásra került a sor, mondta a szülésznő, hogy a doktor úr beteg, nincs a héten. Hát itt már elszakadt a cérna, kétségbeestem, nem akarom még 1 hetet bent tartani!!!

Október 24 volt a nagy nap dátuma. Ismét NST-re mentünk reggel a férjemmel, ahogy kell. A baba nem akart mocorogni, az ügyeletes orvos pedig mondta, hogy csomagot fel a kocsiból mert én maradok, apa egyedül megy haza. Csomag felhoz, de az osztályon nincs több hely ezért a vajúdóban kell töltenem a napot.

Egész nap imádkoztam, meg ne szüljön valaki, mert nem vagyok képes végighallgatni. Este 8-9 körül költözhettem fel a 2. emeletre. Fürcsi, egy kis pletykalap-olvasás, rejtvényfejtés, alvás.

És akkor felébredtem, 01:00 volt, valami megtekerte a dolgokat odabent. WC papír felkap, irány a WC, mert hát kakilni kell. Igen, de nem jött semmi. Vissza az ágyba, egy kis daldúdolás, alvás, dehát megint fáj. Irány a WC, most biztos kijön aminek ki kell. Hát nem. Séta a folyosón, majd elmúlik, az ügyeletes szülésznő kérdezte van e valami gond.

Á semmi, csak egy kicsit fáj a hasam. 01:23-kor visszafekvés az ágyba. 01:28-kor fáj. Irány le NST-re. És igen, szülünk, csak erre nem gondoltam. Telefon apának. Szülünk!!! Igen?? Na az szuper, hangzott a válasz. Azért bejössz ugye? kérdeztem, mert elég álmos hangja volt. Persze indulok.

Fáj-fáj-fáj. Mikorra lesz baba? - kérdeztem. Hát kismama első szülő nő, teljesen zárt, C3000-el vették fel, ha meglesz délre az már jó, biztattak. De nekem nagyon fáj! - mondtam, ezt délig ki kell bírni??? Igen, kismama.

Vizsgálatra fel, éppen hogy talán valamicskét nyitva vagyok, mondta a szülésznő. Felhívta az ügyeletes orvost, hogy vizsgáljon meg ő is. Mire felért a doktornő a földszintről az elsőre és megvizsgált, közölte bő 2 ujjnyi. Szombat van, talán meggyógyult az orvosom, telefon. És igen, hála az égnek, elindult. Addig beálltam a forró zuhany alá, apa is úton van, nem lehet gond.

02:00-ra bent volt az orvosom és a férjem is. Újabb vizsgálat. Leesett állak, bő 4 ujj, eltűnt a méhszáj. Irány a szülőszoba. Még egy két fájás erejéig a férjemtől kaptam hátmasszázst, aztán felfeküdtem és nyomtam. Nem némán, nem mosolyogva, zöld kórházi ronggyal a számban, a másik fele vizesen a homlokomat hűtötte. A férjem viccesen megjegyezte két fájás között, jó lenne, ha sietnék, mert lassan fizetni kell a parkolásért. Nem tudtam értékelni.

Az orvos megnyugtatta, apuka hétvégén ingyen van. Mikorra lesz kint? - kérdeztem. - 3-ra babáznak - jött a válasz. 3-kor nézem az órát. - Doktor úr 3 óra, hol a gyerek??? Mosoly. - Nyomjon anyuka, ne az órát nézze! Villant a tű, suhant az olló, az utolsó oxitocin inekció a vénába. 03:04 perckor pedig kibújt Bendegúz.

Viki

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.29 23:46:35madz

  H

  a hüvelyi szülést meg lehet úszni repedés nélkül. ha pedi nem, akkor is viszonylag gyorsan gyógyul.

  a császár után meg van egy heg az ember hasán, ami újabban már nem nagyon látszik, de azért mégiscsak egy műtéti heg

  meg van mindenféle pszichikai tényező, amibe most nem mennék bele, de volt már itt erről nagyon sok vita (az út a szülőcsatornában állítólag nagyon fontos élmény a későbbiekre nézve is)

 • 2008.12.29 23:47:14verkaverka

  "hát csak rózsaszínt lát, nem?"

  :)))))  A gyerek persze nem a látványt szokja közben hanem azt hogy innentől az ő szervezetének dolga van, és ez jól jön neki amikor ott marad az anyja szervezete nélkül hogy boldoguljon egyedül a légzéstől a hőmérsékletszabályozásig mindennel...

 • 2008.12.29 23:49:3678as évjárat

  Heatherette

  Kívánom, őszintén, hogy ne is legyen gyakorlat.

  Egyébként 15 cm-es, 10 öltéssel, kívül. Javítok, nekem kapocs volt. Meg ott van a méhfalon ejtett vágás, ugye azt is össze kell stoppolni.

  Tehát személy szerint gát, mint hasfal.  Egyébként azt szerintem nem lehet elmagyarázni, milyen egy császár, érezni kell, ugyanúgy, mint a spontán szülést.

  Ha valaki nem tapasztalta ezt vagy azt, nehéz egy másik embert meggyőzni a szépségekről ill. rondaságokról.

 • 2008.12.29 23:50:28Anyatünde

  H., annyira nem picike az a vágás, kb. egy szűk arasznyi.

  A gátmetszés gyógyulása: részben a doki gondosságán múlik, részben genetikai adottságokon (ki milyen kötőszöveteket örökölt, szépen gyógyulnak-e a sebei általában, vagy hegesedve, ilyenek)

  A sajátommal kapcs. absz. jók a tapasztalataim. :)

 • 2008.12.29 23:54:06Heatherette

  uh... jó, hát ezt ti jobban tudjátok, erről tényleg nem tudok semmit. azt tudom, mekkora sokk egy babának a születés, hogy remegnek még jó ideig utána, ez személyes tapasztalat több gyerek esetében is. ezek után én azt gondolnám, hogy talán nem akkora tragédia, ha nem hozzák magukkal ezt az élményt.

  vhogy azt is nehezen tudom elképzelni, hogy az ott lent csak egy kis heg. meg szerintem inkább akkor már a hason legyen egy vágás...

  oké, hogy a szülés így természetes, és nyilván jól lett ez kitalálva, csak én ezt kívülállóként nehezen értem meg.

  a szülés egy horror, úgy látom. nyugodtabb lennék én, ha nő lennék, hogy fogom magam, befekszem, és kiveszik, aztán utána fájdogál egy kicsit, mert hát seb, de nincs ez a félelmetes rész, amikor agyon szabdalnak meg üvöltöznek meg kurvára fáj meg miegymás. az is fáj utána sokáig, tehát szerintem akkor már mindegy, hogy a has fáj-e, vagy lent, ráadásul azért vécézel, és az nem lehet kellemes egy jó darabig.

  uhhh, most végigfutott a hátamon a hideg!

 • 2008.12.29 23:56:01Anyatünde

  78-as: belőlem egy acélhuzalt cibált ki a dokim a császár utáni 6. napon "varratszedés" címén... :-O Kapcsok nem voltak bennem. (8 évvel ezelőtt)

  Ezek szerint kórháztól függ, hogy hogyan csinálják?

 • 2008.12.29 23:58:09verkaverka

  A gátmetszés vicces módon nem annyira fáj, a legvégén csinálják, a nők egy jó része észre sem veszi. _Utána_ persze érzi, de az a császárra is igaz.  Nem szültem császárral, de volt nőgyógyászati hasi műtétem, ami nem teljesen azonos, de hasonló (állítólag), na az alapján nem szülnék önként császárral, nem azért mert jaj de rémes de azért mondjuk egy gyereket ellátni császár után eszerint nem ugyanaz mint egy hüvelyi szülés után, pedig azt ugye muszáj...

 • 2008.12.30 00:00:5078as évjárat

  Anyatünde

  Meg orvostól...én még haza is hozhattam:)  verkaverka

  egy gyereket ellátni császár után eszerint nem ugyanaz mint egy hüvelyi szülés után, pedig azt ugye muszáj...  Baba-mamás szobában voltam:)

 • 2008.12.30 00:03:11Anyatünde

  Fú, hogy ez nekem nem jutott eszembe.

  Mmint elkérni az acélhuzalomat... :DD

 • 2008.12.30 00:06:17Heatherette

  tudok pár szülőről, akik azt mondják, szép dolog megpillantani a babát, miután kibújt, de a szülést, azt soha. valahogy ez nekem életszerűbb, mint a sok duma, hogy milyen gyönyörű a szülés. szerintem max. ez a pillanat lehet szép, de kicsit úgy érzem, hogy sokan vetítenek már erről. nem tartom jónak, hogy a szülést szépnek nevezzük, elég gusztustalan egy valami, ami szükségszerű a baba világrajöveteléhez, hát így lettünk megcsinálva, de hogy szép... az nem.

  ez olyan, mint a szuri :) mindig azt mondják, hogy "nem is fáj, olyan, mint egy szúnyogcsípés", közben meg a lószart! kurvára fáj, és sokkal erősebb, mint egy szúnyogcsípés! :)

  jó, hülye példa, csak ez jutott eszembe róla :)

 • 2008.12.30 00:09:37verkaverka

  78, igen, csak nem értem mire írod :)

 • 2008.12.30 00:11:55verkaverka

  Hát ezzel az erővel a szexre se lehet mondani hogy gyönyörű, lássuk be, elég nyálkás meg hangos dolog az is, semmiképp sem hasonlít egy elegánsabb hangversenyhez vagy egy angolkeringőzöz. :)))  Nyilván senki nem úgy érti hogy egy szülés úgy szép mint egy naplemente. :)))

 • 2008.12.30 00:12:00Starlark

  Fájdogál egy "kicsit"? :)

  Alig tudtam járni azt is kétrétgörnyedve köhögési inger visszafojtásával küszködtem állandóan, a tüsszentés pedig a rémálmaimban jött elő.  Mondjuk van aki jobban viselte, de én még 1 hónap után se éreztem olyan fittin magam főleg hogy egy 1 centis rész még a 6 hetes kontrollkor se volt teljesen gyógyult.  Szal a másodiknál asszem inkább nem a vészkijáratra szavaznék :)

 • 2008.12.30 00:12:20verkaverka

  -z +h

 • 2008.12.30 00:13:09verkaverka

  Jaj igen a hasműtétem után ez a kettő volt a rémálom, a tüsszentés meg ha röhögtettek!!

 • 2008.12.30 00:13:52Anyatünde

  Verka :))  A legutóbbi szülésemnél a kitolás előtt közvetlenül jutott eszembe, hogy

  mekkora egy barom vagyok

  hogy ezt újra végigcsinálom. ;-)

  Pedig elég könnyen szültem eddig mindig.

  Most utoljára is.

 • 2008.12.30 00:18:14Anyatünde

  Verka, Starlak:

  tüsszentés, köhögés, nevetés.

  kb. 10-12 napig az ágyból felkelés. Császár után 2-3?? napig a pisilés. (FÁJT. Ha jól emlékszem, a hólyagkatéter miatt.)

 • 2008.12.30 00:29:59Heatherette

  verkaverka, azért nem gondoltad komolyan, hogy a szexet a szüléshez hasonlítod. lehet, hogy nem gusztusos, bár ezzel vitatkoznék, de az egy kurva jó érzés... a szülés jó érzés? max. az eredményt élvezed. elég bátor dolog párhuzamot vonni a kettő között. (és furcsa, hogy ez csak nekem tűnt fel. na de jó is, hogy nem csajozom, ha a nőknek a szex felér egy szülésélménnyel! :)

 • 2008.12.30 00:36:31verkaverka

  Heatherette, nem arról írtál hogy azt mondják a szülés fájdalmatlan és kellemes mint egy habfürdő, hanem szépségről meg gusztustalanságról írtál. Erre válaszoltam. Ne ugorj kategóriát. :)

 • 2008.12.30 00:38:26verkaverka

  "nem tartom jónak, hogy a szülést szépnek nevezzük, elég gusztustalan egy valami, ami szükségszerű a baba világrajöveteléhez, hát így lettünk megcsinálva, de hogy szép... az nem." (Heatherette)  namost ERRE írtam hogy ezzel az erővel a szex se szép és az is gusztustalan. Hol állítok én olyat, hogy a nőknek a szex felér egy szülésélménnyel? CSúúúúúúúúúúúúúúsztatás. :)))

 • 2008.12.30 00:41:33Heatherette

  én azt írtam, hogy sokak szerint gyönyörű a szülés... maga a művelet nem az, most ezen mit nem értesz? vagy szerinted mindez szép? az, hogy ott összehugyozod meg szarod magad (alkalomadtán), meg tiszta vörös a fejed az erőlködésről, mindenféle váladék, vér, kurva erős fájdalom, gátmetszés (-nyiszálás) ollóval... mindez szép? szükségszerű. fura, amikor mindezt szépnek nevezik.

 • 2008.12.30 00:44:56Heatherette

  már megint ratyi a kommentgép

 • 2008.12.30 00:48:30verkaverka

  Na pont erre mondtam hogy ezzel az erővel azt is mondhatjuk hogy a szex nem lehet szép, ott is lehet vörös az ember feje, mindenféle váladék stb. Hogy téged idézzelek, most ezen mit nem értesz? :)))

 • 2008.12.30 00:48:54Heatherette

  jó hát, ha átgondolom... végülis a pelenkázás is lehet szép, leszámítva azt a nagy adag szart... vagy egy beöntés is... kinek mi a szép, relatív

 • 2008.12.30 00:52:03verkaverka

  blabla

 • 2008.12.30 00:52:16verkaverka

  blabla

 • 2008.12.30 01:01:02Heatherette

  ehhh... nézd... ahol valaki emberfeletti módon szenved, vérzik és szakad, komoly fájdalmai vannak, az azért egy más kategória, mint az, hogy most a dugás szép vagy sem, mert ott is megjelennek a testnedvek... szerintem nem szép az, amiben valaki ennyire szenved. hanem csak szükségszerű.

 • 2008.12.30 01:02:47Heatherette

  amúgy mit kritizálod te is mindig a véleményem? ha szerintem nem szép, akkor nem szép.

 • 2008.12.30 01:05:10verkaverka

  Heatherette, nagyon vicces vagy, a szülést a beöntéssel lehet egy kalap alá venni de a szexszel nem. Értem. :)))

 • 2008.12.30 01:22:39Heatherette

  nem vettem egy kalap alá

 • 2008.12.30 01:24:04Magenta

  Azért inkább nézek pornót, mint szülésvideót. :)))  Heatherette, hogy mit érez a gyerek...

  Hm, amíg úgy volt, hogy császárral szülök, én kétségbe voltam esve, mert elképzeltem, hogy odabent heverészik, nem sejt semmit, aztán egyszercsak vágás, fény, levegő, csupa hirtelen impulzus, amire nem "számított".  Hüvelyi úton történő szülésnél már a bébi is készen áll a kinti világra, már amennyire készen tud állni.

 • 2008.12.30 01:24:28Magenta

  Most, hogy kihagytam a ctrl-c mozdulatsort...

 • 2008.12.30 01:29:40Magenta

  Talán reggel megjelenik a kommentem. :(

 • 2008.12.30 02:06:36Heatherette

  hát nemtom... melyik a jobb... ha éri egy szem meglepetés, vagy ha küzdenie kell azért, hogy végül kibújhasson... úgy látszik, úgy raktak össze minket, hogy harcolnia kell az életünkért, szenvedve jövünk a világra. nyilván az ember sok mindent végiggondol, mire eljut addig, hogy ott lesz a szülőszobán, és én innen máshogy látom a kérdést. ha engem ma bevinnének szülni, és konkrétan lenne választási lehetőségem, tuti, hogy a császárt választanám.

 • 2008.12.30 02:13:52Magenta

  Ez nem egy jó meglepetés az ő szemszögéből nézve.

  Én simán születtem, de már nem emlékszem rá. :)

 • 2008.12.30 02:16:19Heatherette

  én is simán, állítólag nagyon gyorsan

  ez a jó, hogy nem emlékezünk rá... bár valszeg elhánynám magam, ha felidéznék pár képet a bent töltött időről... hogy ott úsztam a dzsuvában... meg amikor kijöttem onnan... ehh... azért jól van ez az emlékezet dolog kitalálva...

 • 2008.12.30 02:23:55Magenta

  Igen, azzal egyetértek, hogy a szülés nem túl guszta.

  De a végeredmény számomra megéri! :)

 • 2008.12.30 03:51:00Felicitasz

  Meg szabad mondani a frankót?

  1. oxitocin szuri a végén: a méhlepény kiérkezését gyorsítja. Nem kötelező, de sok helyen rutineljárás. Statisztikák alapján ez egy olyan beavatkozás, ami jellemzően NEM kártékony, Kanadában pl. otthonszülésnél is adnak harmadik fázis gyorsítására oxitocint a bábák. Nem vénába, hanem combba, ez is igaz.  2. császár után, ha még valaki tudja használni a tapasztalatot: NE fojtsátok vissza a köhögési ingert. Két okból. 1. császár után az egyik jellemző anyai szövődmény a tüdőgyulladás, pont emiatt, hogy a normális légúttisztulás a fájdalom miatt akadályozva van. Egyrészt rutinszerűen adnak antibiotikumot, másrészt normális kórházakban szólnak a kismamáknak, hogy naponta néhányszor tessék egy párnát rászorítani a hasukra és óvatosan köhögni, légúttisztítás céljából. 2. Ez az óvatos köhögés az első olyan végezhető tornagyakorlat, ami császár után segíti a felépülést és a szétfeszegetett hasizmok visszaigazodását oda ahová valók.

 • 2008.12.30 03:54:17Felicitasz

  Meg szabad mondani a frankót?

  1. oxitocin szuri a végén: a méhlepény kiérkezését gyorsítja. Nem kötelező, de sok helyen rutineljárás. Statisztikák alapján ez egy olyan beavatkozás, ami jellemzően NEM kártékony, Kanadában pl. otthonszülésnél is adnak harmadik fázis gyorsítására oxitocint a bábák. Nem vénába, hanem combba, ez is igaz.  2. császár után, ha még valaki tudja használni a tapasztalatot: NE fojtsátok vissza a köhögési ingert. Két okból. 1. császár után az egyik jellemző anyai szövődmény a tüdőgyulladás, pont emiatt, hogy a normális légúttisztulás a fájdalom miatt akadályozva van. Egyrészt rutinszerűen adnak antibiotikumot, másrészt normális kórházakban szólnak a kismamáknak, hogy naponta néhányszor tessék egy párnát rászorítani a hasukra és óvatosan köhögni, légúttisztítás céljából. 2. Ez az óvatos köhögés az első olyan végezhető tornagyakorlat, ami császár után segíti a felépülést és a szétfeszegetett hasizmok visszaigazodását oda ahová valók.

 • 2008.12.30 08:25:20Subbantósdi

  Subbantósdi, ti nem épp wellnesseltek valahol? :)

  Magenta: talált, süllyed, de már hazajöttünk. Egyébként nagyon jó volt, még úgy maradtunk volna.

  OFF: www.aquarell.hu

  Itt voltunk, ajánlom mindenkinek!

 • 2008.12.30 08:27:05Subbantósdi

  www.aquarellhotel.hu/

  Bocs, ez a helyes link. :o)

 • 2008.12.30 09:19:1078as évjárat

  verkaverka

  Arra írom, hogy attól függetlenül, hogy átestem egy konkrétan hasi műtéten, piszkosul nem érdekelte a népet. Gyerek velem egy szobába, és rendezzem. Úgy ahogy tudom.

  Második babával szintén együtt voltam, de ég és föld volt a kettő. Második spontán szülés eredménye volt és öltem volna érte, ha nem velem van, az elsőnél meg majdnem azért, mert velem volt, vagyis nem volt segítségem.

 • 2008.12.30 10:22:52rita a felcser

  Heatherette mindig egy velemenyen vagyunk.:)

  Azert nem tudjak a sok pikans reszletet,mert igy is 30% a csaszaros szules aranya.Mennyi lenne ha minden kiderulne?Sok.Es az draga nagyon az allamnak.

  En a nogyogyaszati gyakorlat elott szultem.Azt mondtak az osztalytarsak jol gondoljam meg az elrendezett csaszart.Most,hogy lattak milyen a szules,a 20 csajbol 17 akar csaszart.Es a fiuk mind csaszart akarnak a felesegeknek leszamitva egy sracot aki 5 kolykot szeretne.Mert tudjuk mit jelent.Na de egy ennyi kicsi szar jo szarmazzon nekunk is 6 kinos ev utan es kicsike kezdofizetessel.

 • 2008.12.30 10:37:58rita a felcser

  Meg el kell lassad a gyereket.En ugy elvitettem ejszakara vissza a csecsemo osztalyra hogy csak na .Meg ha mindenki furcsan is nezett.Es nagyokat aludtam mert tudtam hogy 5 nap mulva ,otthon nem lesz meg ez a lehetoseg es ott helyt kell allni.Szoval jo eroben vittem haza es kizarolagos szopi volt egy ideig annak ellenere hogy jol megtomtek a csecsemo -osztalyon.Hogy erre mit szoltak a szobatarsak inkabb nem mondom el.Ja es a szukebb-tagabb csaladi kor akik allandoan ott voltak,azoknak is volt egy ket szava a csaszarhoz meg az ejjeli kenyelemhez.Nekem is volt egy ket szavam vissza.Egyszoval jol szorakoztam.

 • 2008.12.30 19:39:09Brumibaby

  cozumel, valahogy így:  "Ej, mi a kő, tyúkanyó kend"

 • 2008.12.31 04:27:39Selkt-Sa

  de fura, csak nekem tűnt fel, hogy a posztírót 4 ujjnyi tágulással küldtek nyomni? ehhez nem illene megvárni a 10 ujjnyi tágulást?

 • 2008.12.31 14:18:44navimama

  8éve szültem de eszem ágában sincs mégegyszer szülni!Fogadott orvosom szülés közben még psychésen is kikészített!Nem jött a baba,én szépen kérem hogy császározzon meg,erre dr.Mindenható hogy maradjak csendben,mert ha én továbbra is Indiában maradok ott sem császároznának meg!2óra múlva mütö,vészhelyzet!dr Mindenható tudomásomra adja,hogy bizony maga ezt nem tudta volna megszülni,a magzat és maga is meghalhatott volna!Ja és örüljek hogy a gyereknek egy hazája lehet! Utólag bánom hogy nem külföldön szültem!

 • 2008.12.31 14:37:30verkaverka

  Selkt-Sa, van egyszer az hogy hány ujjnyi meg egyszer az hogy hány centi. Tíz ujjnyi sose lesz. :)

 • 2008.12.31 14:38:32mirka

  császárral született a fiam, egy pillanatot sem vajúdtam, csak gond volt, és már nem engedtek haza. őszintén szólva, amikor eldőlt, hogy nem szülésindítás lesz, hanem császár, hatalmas kő esett le a szívemről, pedig végig úgy terveztem, hogy rendes szülés lesz. a műtőbe ugyan nem kívánkozom vissza, viszont nagyon gyorsan és szinte fájdalommentesen épültem fel. este 10-kor kelhettem fel, másnap délben már utaztam a gyerekklinikára, ahova átszállították a babát. és minden nap így ment ez. délelőtt szülészet, délután klinika, este vissza. én nem is hallottam erről a párnát hasraszorítós köhögésről, amiről Felicitasz ír.  a hüvelyi szülés nekem olyan marad, mint a bunjee jumping: kíváncsi vagyok, kipróbálnám, de a félelem erősebb :)

 • 2008.12.31 14:46:00mirka

  ... vagyis inkább nem próbálnám ki.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta