Kreatív karácsony: Asztali gyertyadísz méhviaszlapokból

Egy gyerekekkel egyszerűen elkészíthető ajándékötletet mutatunk be, hogy aki az utolsó pillanatban kapott észbe, annak is legyen esélye saját kezű ajándékot készíteni. Az ötletet az óvodánkban már hagyományos karácsony előtti közös délutánon szereztük, ahol rövid idő alatt négy asztali gyertyadíszt is gyártottunk.
 

Tekintse meg képeinket!


Vágjunk a méhviaszlapokból téglalapokat attól függően, hogy mekkora gyertyát szeretnénk készíteni. A szobahőmérsékletű lapot melegítsük meg kezünkkel és gyúrjunk belőle hengert, úgy, hogy a méretre vágott kanócot is belesodorjuk. Vigyázzunk, hogy a gyertya végén lógjon ki a kanóc. A gyertyát hagyhatjuk henger formájún is, de a meleg hatására megpuhuló anyagot le is kerekíthetjük kézzel.



Ha átlósan vágjuk a méhviaszlapot, a megsodort gyertyánk kúp formájú lesz. Más színű méhviaszlapból vághatunk a gyertyára csillagokat és egyéb formákat. Ha elkészült a gyertyahenger, ragasztópisztollyal rögzítsük a falapra, amelyet ezután díszítsünk ízlés szerint apró termésekkel, tobozokkal, bogyókkal vagy egyéb díszítőelemmel. Készen is vagyunk.

A pénztárcánkat sem fogja nagyon megterhelni a hozzávalók beszerzése: 2 db 20x20 centis méhviaszlap 500 forint, egy méternyi kanóc 70 forint, a talpul szolgáló faszelet sem drága, 50 darab fakorong 1300 forintba kerül (Helyettesíthető például parafával vagy formára vágott falapokkal is). Az asztali gyertya díszítéséhez elővehetjük a tavalyi adventi koszorú készítésekor megmaradt terméseket, bogyókat, apró díszeket. Már csak egy ragasztópisztolyra lesz szükség, amelyet ajánlott beszerezni, ha gyakran kreatívkodunk. (Ragasztópisztoly: 1760 FtRagasztópatronok, 7 db: 400 Ft)

Nekünk azért tetszik ez az asztali gyertyadísz, mert hamar elkészíthető, nem szemeteli össze a lakást, nem kerül sokba és mutatós darab. A gyerekek is élvezik a sodorgatást, díszítést, és a nagymamáknál is tuti sikere lesz az ajándéknak.
Oszd meg másokkal is!
Mustra