Karácsonyi kreatív sarok: Angyalka a fára

Csináltunk már együtt mindenféle szépet, de olyat, amit a fára is fel tudunk tenni, még nem. Pedig nem sokára elő kell bányászni a szekrény tetejéről a díszeket, s ha szerencsések vagyunk, nem kell konstatálnunk, hogy az összes üveggömbünket szétnyomta a kenyérsütő doboza.



Az időpontból adódóan készítsünk együtt angyalkát! Igaz, mi egy kicsit csaltunk, mert instant csomagból varázsoltuk össze a szárnyas díszt, így minden meg volt egy zacskóból (Készítsd magad-kézműves csomag 575 forint). Kreatív boltokban azonban nem csak ezeket a kézműves szetteket vehetjük meg, amivel átugorjuk a „mi is kell a kis izéhez” problémakört, hanem egyenként is megvehetjük az alapanyagokat.



Angyalkánkhoz először is kell egy halom több színű krepp-papír, olló, ragasztó, fa guriga (fejnek), valamint nagy adag türelem. Miután kivágtunk mindent a szükséges méretre és mintára (amihez sablont kapunk, de magunktól is megtervezhetjük), a figura kezéhez egy kis drótdarabot is behelyezünk egy krepp hengerecskébe. Ez után összeragasztjuk a szükséges darabokat, a szoknyát, a szárnyat, a hajat és fixáljuk az egész babát. Végül pedig olyan arcot rajzolhatunk az angyalkának, amilyet csak akarunk. Nem a legegyszerűbb, ha a gyermekkel szeretnénk megcsinálni, kell majd egy kis segítség, a fán (vagy bárhol) viszont gyönyörűen fog mutatni a saját készítésű dísz.
Oszd meg másokkal is!
Mustra