SZÜLŐSÉG

Peti nem várta meg, míg kiér a mentő

2008. december 21., vasárnap 12:30

Vasárnapi születéstörténetek rovatunkban ezúttal Peti születését osztja meg az olvasókkal az anyuka, aki ugyan nem tervezte az otthon szülést, de a viharos gyorsasággal kifelé igyekvő kisfia úgy döntött, nem várja meg, amíg kiér a mentő, apukája segítségével otthon jött világra. Szeretnéd megosztani olvasóinkkal szüléstörténeted? Küldd el nekünk erre a címre!

Első fiam születése is könnyen, gyorsan ment. Egy nyugodt éjszaka után 4 perces fájásokkal értünk be a kórházba délelőtt tíz óra felé, és háromkor már a kezemben volt a pici fiú. Én nem hittem el már akkor sem, hogy a szülés csak ennyi, és irtó mázlistának éreztem magam, hogy viszonylag gyorsan és elviselhető fájásokkal érkezett a 39. héten, beavatkozások és probléma nélkül. A kistesó viszont minden rekordot megdöntött. Egy bő óra alatt született, olyan gyorsan, hogy a mentőnek sem volt ideje kiérni.

Mivel az első gyerkőc a 39. héten született, biztos voltam benne, hogy a kicsi sem fogja kivárni az idejét. Március huszadikára voltam kiírva. A 38. hetet betöltve vártam már a jeleket, a nyákdugót, a jósló fájásokat. A jóslók jöttek is, szülés előtt néhány nappal voltak már rendes 20 perces jóslóim is, de biztos voltam benne, hogy az még nem az igazi. Én március 12-re vártam a fiam, ami egy hétfő volt. Vasárnapra gondoltam, készítek egy jó fűszeres olaszos paradicsomos kaját, hátha megindítja a szülést. Szombaton bevásároltunk hozzá, a nagyfiúnak cipőt vettünk tavaszra, stb. Délután a "Lelki köldökzsinór"-t olvasgattam, a pocaklakóval gyorsan átvettem gondolatban a szülést, születést, aludtam ebéd után egy jót, felkészültnek éreztem magam. Tizedikén, szombaton este a legnagyobb nyugalommal feküdtem le a szokott időben.

Hajnal 3 körül arra ébredtem, hogy fáj. Kicsit még fészkelődtem, forgolódtam, próbáltam visszaaludni, de nem sikerült. Peti odabent vígan ficánkolt. Aztán kimentem a konyhába, az óra 3:18-at mutatott. Nagy nehezen visszakászálódtam az ágyba. Leeshetett a vérnyomásom, majdnem elájultam. A villanyt felcsaptam. Apa arra ébredt pár perc múlva, hogy mi ez a világosság. Ő volt az okosabb, rögtön elkezdte összepakolni a kórházi cókmókból még hiányzó dolgokat, szólt a szülésznőnek, riasztotta a nagyszülőket, hogy vigyázzanak a tesóra, és a kezembe nyomott egy órát, hogy nézzem hány percesek. Olyan 6-7 perces nagyon erős fájások voltak. Gondoltam, most nem úszom meg olyan egyszerűen, mint az első szülést, úgy számoltam, hogy talán délre megszületik Peti. Ő vidáman ficánkolt odabent.

4 óra előtt pár perccel elfolyt a magzatvíz, ekkor Apa hívta a mentőket. Kezdett gyanús lenni, hogy ezek tolófájások, de nem akartam hinni. Közben Apa befejezte a pakolást, megnézte, hogy állunk és fájás közben látta Peti haját. Ekkor tudatosult bennem, hogy tényleg szülünk. Most, azonnal. Megijedni nem volt időm. Apa elment kezet mosni. Épp nem volt senki mellettem, mikor éreztem, hogy vége a feszítésnek, kiért Peti a szabadba. Kiabáltam, hogy jöjjön valaki, itt a baba. Persze csak a feje volt még kint. Előszór jól megijedtem, mert teljes volt a csönd, de Peti gyorsan nyöszörgött kicsit a kedvemért, hogy megnyugodjak. Következő fájásnál ki is siklott Apja kezébe. 1.5x volt a nyakán a köldökzsinór, azt Apa gyorsan letekerte. Felsírt, nem tetszett a sok fény, de Apa gyorsan ideadta a puha kis jószagú csomagot, betakart minket, és lekapcsolta a villanyt. Peti azonnal megnyugodott és békésen szuszogott, nézelődött, ismerkedett.Apa szólt a mentősöknek, hogy ráérnek, mert megvan a baba. Ők, mivel nem találták az utcánkat a térképen, közben a környéken keringtek. Kicsit örültünk egymásnak, mielőtt a mentősök megérkeztek, gyönyörködtünk a csodababánkban. Március 11-én, 4:25-kor született Peti. A nagytesó is felébredt a nyüzsgésre, megnézte a kicsit, s a maga alig több mint két évével meg is állapította, hogy Peti megszületett, kibújt anya pocakjából. A mentő 4:40 körül ért ki.

Elvágták a köldökzsinórt, gyorsan megnézték Petit, ez nagyon nem tetszett neki, aztán együtt bevittek a kórházba. A lepény már ott született meg. Sajnos az előző gátmetszés mentén újra repedtem, így összestoppoltak, majd mehettünk az őrzőbe. 3 ájulás után negyedik próbálkozásra sikerült lezuhanyoznom, majd felkerültünk a csecsemőosztályra. Elég sok vért veszthettem, mert sokkal gyengébb voltam, mint az első szülés után, de cserébe sokkal gyorsabban regenerálódtam.

Abba utólag sem merünk belegondolni, hogy mi lett volna, ha bármi komplikáció adódik szülés közben. Peti, sosem fogjuk megtudni miért, nagyon nyűgös, sírós baba volt, iszonyú nehéz volt vele az első néhány hónap. Sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon lehet-e köze ahhoz, hogy ilyen turbó tempóban született. Azóta is nagyon anyás, bújós. Most már lassan 2 éves igazi nagyfiú.

Én nem bántam, hogy így alakult a szülés, a szülészorvossal és a szülőszobával sem voltam kibékülve, talán ezért is született Peti gyorsvonatként, otthon. Továbbra is kacérkodok az otthonszülés gondolatával, mivel tervezünk még harmadik babát. Sokszor viccelődünk a barátokkal, családdal, hogy nehogy a postán sorban állás közben fél óra alatt megszülessen. S azt is megfogadtam, hogy Apát kiművelem gátvédelemből a harmadik baba érkezése előtt.

Kleo

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.24 00:39:24cantaloupe

  Vierre, draga a benzin! :))))  Heatherette,

  voltam LA-ben. Ha a baratnod vegigmegy a Hollywood Boulevard-on (ahol a sztarok csillagai, az Oscar-atado szinhaz is van), szinte MINDEN sarkon van egy arus, egy tablaval:

  "maps to the stars' home". Egyszeruen igy hivjak.

  Ha van loveja, meg busszal el is viszik a helyszinekre, persze csak piciben latja a hazakat, szoval nem fog tole 5 meterre borotvalkozni Sylvester Stallone..szoval erre inkabb ne aldozzon, mert jol el vannak dugva ezek az otthonok, max. kerites es nagy fuves terulet latszik.  Ha hetkozben megy, es sztart akar latni, ajanlom a Rodeo Drive-ot, ott szoktak vasarolgatni, puccos utca Gucci, Armani, Vuitton stb. uzletekkel.  Amugy minden giccsel egyutt nagyon tetszett nekem Hollywood.

 • 2008.12.24 00:47:25Vierre_

  CAn ez egy suttyó lepattintós duma volt. Burkoltan meghívsz, erre visszakozol. Cöcö. :))))))))))))  Coz, itt sem adják ki, de én utcáról kaparom össze ezeket a nyomorultakat, akik azután basaként uralkodnak felettem, mert hagyom :DDDDD  De a veszekedős blog témái közé befeszem a kasztrálók anyázását is mint téma. Meg a nem-kasztrálók anyázását is, csak hogy hiteles maradjak a mindenkinekegyenkéntakurvaanyja mottóm terén. :))))))))

 • 2008.12.24 00:54:15Heatherette

  cozumel, én se szeretem a macskákat. herótom van tőlük, de a kutyám mellé kellett egy társ, még egy ebet azonban nem tudtam bevállalni, ezért esett a választásom a macskára. őt szeretem nyilván, de csak mert az enyém.

  köszi, cantaloupe. nem tudtam, hogy ilyen egyszerű neve van :) ő sokat jár ki, hoz nekem képeket, kisebb ajándékokat, de szeretek konkrétan hozatni is vele ezt-azt, amire előzetesen odaadom a casht.

  éjszaka lehet tejet adni a gyereknek, vagy csak teát?

 • 2008.12.24 00:58:08cozumel

  Igy-igy Vierre, csak igazsagosan azzal az anyazassal!  Cantaloupe  nekem L.A., meg Hollywood is eleg nagy csalodas volt. Kicsit delebbre kell menni, San Diego tuti!

 • 2008.12.24 01:03:38Heatherette

  most mér nem jelenik meg, amit írtam???

 • 2008.12.24 01:06:38cantaloupe

  Vierre, nem vagyok soher, aki ide kijut, annak kosztot-kvartelyt szoktuk allni. :)  Ja, amugy eszembe volt, de terhesen szita agyambol kicsuszott: remelem, megvettetek a buveszkeszletet, mert en is hasonlo voltam, mint a fiad: agyilag erett, motorikaban nem olyan jo. Imadtam a Rodolfo-buveszkeszletet, amiben voltak automata trukkok is, amik MINDENKEPP bevalnak. Kesobb megtanultam a nehezebbeket is. :)

 • 2008.12.24 01:11:17Vierre_

  Itt is mindenki a magáét.. én nem itattam éjszaka, ezért bátran merem mondani, hogy fogmosi után már csak víz. Ha a kistáska szomjas éjjel, igyon vizet. A tea is jó ha nem cukros, a tej szétkurja a fogait és belerothad az éjjel és büdös lesz a szája :DDDDD  Víz ecsém víz. :)))

 • 2008.12.24 01:11:28anyamadár

  Heatherette szabad neki ha szoktak neki adni :) beteg nem lesz tőle ha már tejezik egy ideje. Mit mondott az anyja?

 • 2008.12.24 01:12:41Vierre_

  Nekem az ex pöcs mondta miután vissza jött, hogy dög uncsi és miután végig néztem a négy órás videóját valóban be kellett látnom, hogy valszeg nem téved. LA pont nem az, ahová vágyom, de ettől még randizhatunk nálad CAn ;)))))))))))))))))

 • 2008.12.24 01:24:21anyamadár

  mert megint sz*r a velvet.. :S

  Majd negyed óra múlva megjelenik...

 • 2008.12.24 01:41:09Heatherette

  az anyja azt mondta, teát szokott adni neki, vagy egy kis édesített vizet (mármint a vizébe önt egy kis szörpöt)

  a víz az olyan... ízetlen, nem?

  azért kérdeztem amúgy, mert van egy ilyen egészségmegszállotja ismerősöm, aki szerint a tej nem rendes folyadék, az nem folyadékpótlásra való. mondjuk tény, hogy a szomjat nem oltja.

 • 2008.12.24 01:48:18Guruljka

  Vierre kibasztál velem. Az agyam valamelyik aktív részébe toltad ezt az Apa témáét, úgyhogy ma háromszor apának hívtam a férjemet úgy, hogy az apám is jelen volt és duettben kérdeztek vissza.

  Most tiszta stressz lett a karácsonyom! Lehet, hogy holnap már azt is fogom mondani, hogy kariaji??????  H. az enyieknek nem lehet tejet adni fogmosás után. De ha a másé nem hagyna aludni, simán tejeztetném, mer egy geci vagyok és különbenis mér bízta rám! De most komolyan, ha van ilyen szokása akkor evvan. Ha nincs és te mégis kialakítod, akkor is így jártak. Adtak volna pontosabb utasításokat. Az alvás nekem nagggggyon fontos, úgyhogy az éjaszakával nem ismerek tréfát. Még élnek a srácaim.

 • 2008.12.24 01:49:27Guruljka

  Vierre kibasztál velem. Az agyam valamelyik aktív részébe toltad ezt az Apa témáét, úgyhogy ma háromszor apának hívtam a férjemet úgy, hogy az apám is jelen volt és duettben kérdeztek vissza.

  Most tiszta stressz lett a karácsonyom! Lehet, hogy holnap már azt is fogom mondani, hogy kariaji??????  H. az enyieknek nem lehet tejet adni fogmosás után. De ha a másé nem hagyna aludni, simán tejeztetném, mer egy geci vagyok és különbenis mér bízta rám! De most komolyan, ha van ilyen szokása akkor evvan. Ha nincs és te mégis kialakítod, akkor is így jártak. Adtak volna pontosabb utasításokat. Az alvás nekem nagggggyon fontos, úgyhogy az éjaszakával nem ismerek tréfát. Még élnek a srácaim.

 • 2008.12.24 01:52:23Guruljka

  Na harmadszor is elküldöm a rohadt életbe!

  Vierre kibasztál velem. Az agyam valamelyik aktív részébe toltad ezt az Apa témát, úgyhogy ma háromszor apának hívtam a férjemet úgy, hogy az apám is jelen volt és duettben kérdeztek vissza.

  Most tiszta stressz lett a karácsonyom! Lehet, hogy holnap már azt is fogom mondani, hogy kariaji??????  H. az enyimeknek nem lehet tejet adni fogmosás után. De ha a másé nem hagyna aludni, simán tejeztetném, mer egy geci vagyok és különbenis mér bízta rám! De most komolyan, ha van ilyen szokása akkor evvan. Ha nincs és te mégis kialakítod, akkor is így jártak. Adtak volna pontosabb utasításokat. Az alvás nekem nagggggyon fontos, úgyhogy az éjaszakával nem ismerek tréfát. Még élnek a srácaim.

 • 2008.12.24 01:53:35Guruljka

  Háromszor nem ment át.

  Most megsértődtem.

 • 2008.12.24 02:02:13sincity

  Jézusom, Vierre, tökre untat ez a "jópofi-lazaságod". De arra jó, hogy bealudjak tőle. Mentem is.

  Boldog karácsonyt neked!

 • 2008.12.24 02:09:34anyamadár

  Egyébként a kölköket lehobbitozhatom vagy már az is ciki???

  Pedig nagyon illik rájuk (csakúgy mint mélynövésű szüleikre) ez az elnevezés...

  :)))

 • 2008.12.24 02:10:44anyamadár

  Egyébként a kölköket lehobbitozhatom vagy már az is ciki???

  Pedig nagyon illik rájuk (csakúgy mint mélynövésű szüleikre) ez az elnevezés...

  :)))

 • 2008.12.24 02:11:37Guruljka

  A Velvet monnyon le!

 • 2008.12.24 02:14:26anyamadár

  Guruljka vagy azt mondod: karifa...

  Ez az a szó amitől sikítófrászt kapok... de cuki még a bundikenyér is :)))

 • 2008.12.24 02:18:23cantaloupe

  Anyamadar,

  a hobbit az otletes legalabb! :)

  A karifat meg ubereli a kari aji, azt sem tudtam eloszor mi a fenerol van szo...  Cozu,

  SD-ban is voltunk, valoban gyonyoru, de ket napra azert LA-ba is el lehet menni. ;)

 • 2008.12.24 02:19:20Heatherette

  Guruljka, ez esetben a gyerekkel basznék ki, nem a szüleivel. Annak meg mi értelme van? A gyerek nem tehet semmiről.

 • 2008.12.24 02:26:22Guruljka

  H. miért basznál ki vele azzal, ha végre nyugodtan alszik?  Amúgy gyakorlatilag a tejjel a benne levő cukor a baj. Ami a cukros vízben és a cukros teában dettó megvan.

  És ha az a kérdés, hogy cukros víz, vagy cukros tea vagy sima tej, akkor egy nem enyim gyereknél akinél nem tudom éhes-e vagy szomjas vagy mindkettő, akkor egyértelműen tej. Az mindhárom verzióra orvoslás és nem készülsz ki ő sem, meg te sem míg kitalálod mi a baja valójában.

  És sajnos nagyon gyíknak tartom a kisskac szüleit.De ettől még az ő dolguk a gyermek szokásait alakítgatni. Hogy pl. éjjel ne igyon cukrosat. Ha meg úgy döntöttek ihat m)és ezek szerint igen) akkor megintcsak az ő felelősségük.

 • 2008.12.24 02:28:48anyamadár

  Heatherette szerintem sem kiszúrás ám, ha szomjas itasd meg.:)

 • 2008.12.24 02:33:18Guruljka

  Lényegileg úgy gondolom, hogy neked most az a feladatod, hogy rövidtávon a lehető legjobban kielégítsd a kislány igényeit. Nem az, hogy neveld.

  Ergo ha a rövidtávú igénykielégítés keresztezi a szülők hosszútávú elképzeléseit, az a szülők problémája.

  A gyerekkel akkor baszol ki leginkább, ha állandóan azon lamentálsz, hogy ha te valamit most így teszel akkor majd a jövőben lehet, hogy egyszer attól szar lesz neki. Nyugodj meg. Ha szar lesz neki, nem attól lesz szar, mert TE kicsesztél vele. Te adott helyzetben megoldottál egy problémát és kész. Ha szar lesz neki, az azért lesz, mert gyíkok a szülei. Ezen pedig ugye nem változtathatsz.

 • 2008.12.24 02:34:18anyamadár

  Cantaloupe én a karifánál nem értettem jódarabig miről van szó... kalifa?? de az meg mit keres Karácsonykor a lakásban??? Vagy mijafene?

  :)))  Egyébként csak neked egy hobbitillusztráció:  href.hu/x/7qeg

 • 2008.12.24 02:38:12Guruljka

  Hja és az "kari aji" volt, ami nekem valóban a mélypont. Olyannyira, hogy ijedtemben egybe is írtam;)

 • 2008.12.24 02:46:05anyamadár

  Guruljka ez már annyira mélypont, hogy akár így is írhatod:

  karyalyi

  :)))

 • 2008.12.24 02:50:21Guruljka

  Te anyamadár, ne adj itt ötletek! Még meglátják!!!!!!!

  Ha elterjed, egy életre téged okollak majd!;)

 • 2008.12.24 02:50:42Heatherette

  "H. az enyimeknek nem lehet tejet adni fogmosás után. De ha a másé nem hagyna aludni, simán tejeztetném, mer egy geci vagyok és különbenis mér bízta rám!"  Erre föl írtam, hogy az a gyerekkel kibaszás, nem a szülővel. Ha meg most rászoktatom valamire, az is vele kicseszés, és azzal csak a saját lelkiismeretem nyugtatgatom, hogy azt mondom, én csak a problémát oldom meg, mert erre vagyok hivatott.

 • 2008.12.24 02:54:12anyamadár

  Guruljka pedig ez az alak pont alkalmas arra, hogy az arra érzékeny emberek retináját megsüsse, jóízlésközpontjukban felmérhetetlen károsodást okozzon és a cukimuki csinszi kamaszlányok hamar átvegyék emez írásmódot :)))

 • 2008.12.24 02:55:24Guruljka

  H. na ez a hülyeség.

  Tudod amikor a gyerekek a nagyszülőkkel vannak, zabálnak csokit, kakaóznak reggeli helyett meg ilyenek.

  Attól, hogy otthon nem így van, még nincs sanyarú sorsuk és nincs velük kibaszva.

  Te most a nagyszülők helyett vagy velük, ne akarj anyai felelősséggel viszonyulni a témához mert magadat és áttételesen a gyereket is szívathatod vele.

 • 2008.12.24 02:59:52Heatherette

  miért szívatnám ezzel a gyereket?

 • 2008.12.24 03:01:12anyamadár

  Heatherette nekem is a nagymamás hasonlat jutott eszembe. Teljesen egyetértek Guruljkával.

  Játsszatok sokat a kicsivel meg minden, etessétek, figyeljetek rá és ennyi.  Egyébként nagymami/nagypapi Szentestére sem viszi haza a kicsit?

 • 2008.12.24 03:04:35Heatherette

  nem, mert nincsenek itthon

  amúgy a szülők megkértek bennünket, hogy a gyerek előtt ne karácsonyozzunk, mert azt majd ők megteszik vele, ha hazaértek

 • 2008.12.24 03:07:33Guruljka

  H., a bébiszittyó, a bölcsisnéni és a nagyszülők nem anyapótlékok. Azok más felnőttek. Te is egy ilyesmi felnőtt vagy ennek a kislánynak az életében. Ő ezt tudja.

  Nem téveszti össze a dolgokat, ne aggódj. De ha te nem így kezeled a szitut, akkor zéró idő alatt nem egy gyerek gondozására alkalmas emberré kellett alakulnod, hanem anyává. De ugye ez nem cél? Mert nem lehet az. Az rossz út.

  A gyerekmegőrzéssel megbízott felnőttnek az a dolga, hogy betartsa a kiemelt szabályokat és épségben visszaadja a gyereket.

  Nem dolga azzal foglalkozni, hogy ha ma tejet ivott nem-e fog sírni a tej után két hét múlva. Az teljesen oké és fontos, hogy a lehető legjobban akarod csinálni, de ne akard úgy csinálni ahogy az anyja szokta otthon stb.

  És tényleg úgy gondolom, hogyha nem mondta el mikor, hol, mit, akkor aztán végképp az a nagyobb kicseszés ha az anyai normákat akarod követni.  Na de most már részemről szpátty!

 • 2008.12.24 03:08:16anyamadár

  Jajj Heatherette ez már tényleg durva...

  Akkor ti nem is fogtok otthon a pároddal Karácsonyozni???

 • 2008.12.24 03:09:15Guruljka

  Na menjenek a vérbe, akkor most nektek _ezért_ nuku fa meg miegymás????????

 • 2008.12.24 03:13:06Heatherette

  hát fám amúgy sincs, a párom lakásában van, de sztem túl macerás lenne ide, meg pénzem sincs rá, hogy őszinte legyek. szóval itt nincs karácsonyi fíling.

  na, szóval ha jól értelmeztem, akkor csináljak saját szabályokat, és ne csináljam úgy, ahogy az anyja csinálja. de nem tudok mindent máshogy csinálni, mondjuk oké, adok tea helyett tejet, de pl. ha rájövök, mi az, amit keres a hűtőben, akkor most azt adhatom neki akkor is, ha azt a szüleitől szokta kapni? vagy inkább itassam csak vízzel, akkor nem baszom el? ahh... nem egyszerű

 • 2008.12.24 03:15:14Guruljka

  Ja és azért kicseszés, mert így se extra dolgok, se anya. Nem adsz pluszt, viszont az anyai dolgokat, ha megfeszülsz is mínuszosan csinálod.

  Anya hiányát egy picit kompenzálja ha tényleg csak a gyerek igényei körül forog a világ. Az extra mesék, tejek stb egy kis lelki plusz. Szerintem kibaszás ezektől megfosztani. De ez nem szimplán a tej, hanem a teljes hozzáállás kérdése.

 • 2008.12.24 03:18:09Guruljka

  Egy a lényeg ne görcsölj. Figyelj a gyerekre és minden rendben lesz.

 • 2008.12.24 03:20:57Guruljka

  Nem kell mindent máshogy csinálni:) Csak úgy, hogy a kiscsaj jól érezze magát! Hibázni is szabad, azt még a zanyák is szoktak, hát még a nagyszülők;)

 • 2008.12.24 09:41:26wish73

  baszod, micsoda család.

  magam részéről tennék az utasításra, ha fa nincs: pár dísz az ablakkilincsre, lámpára, és ajándékozás, ahogy szoktátok. nagyszülők, szülők meg bekaphatják. ne má, a partról küldeni az ívet.

  amúgy az egyik rtl-es vetélkedőben hallottam, h "mi a vélcsid?"-mi a véleményed. nálam eddig ez az über.

 • 2008.12.24 10:04:19hallohallo

  Heatherette, macskanevelés-téma: szerintem ne üss vissza neki, mert attól csak bevadul. a macska nem kutya, nem lehet így nevelni, erőfitogtatással, náluk nincs az a hierarchia.

  ami nekem mindig bejött (és 25 éve folyamatosan van macskám), az az, amit ők maguk is csinálnak: ha túl erősen harap vagy karmol, jajdulj fel jó hangosan. akkor tudja, hogy fájdalmat okozott. a kismacskák így tanulják meg, hogy hol a határ a játék és vadászat között.

  ivartalanításról meg inkább:

  mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm

 • 2008.12.24 11:27:22Heatherette

  "magam részéről tennék az utasításra, ha fa nincs: pár dísz az ablakkilincsre, lámpára, és ajándékozás, ahogy szoktátok. nagyszülők, szülők meg bekaphatják. ne má, a partról küldeni az ívet."  egy bevásárlóközpontban dolgozom, ahol már október vége óta nyomatják ezt a karácsonyi faszságot. herótom van tőle, dehogy dekorálom ki a lakást! nyilván én is megünneplem a karácsonyt, magam hindu vallású vagyok, tehát nem egyházi megközelítésből, egyszerűen mert egy hagyomány, de nem remegek a karácsonyi hangulatért. megvagyok kilincsre akasztott díszek nélkül is boldogan.

 • 2008.12.24 11:31:36Vierre_

  Guruljka maaaaaaaaaaaaaximálisan egyetértek a harcos amazon lényed kitörésével és a kommentekkel. H-val markáns kibaszás történt, ezt borítékolhatjuk és én azzal a lendülettel fel is adnám postán utánvétellel öcsém, hogy még pénzbe se kerüljön.

  H vágom, hogy fos azt olvasni, hogy ne görcsölj, de az az igazság, hogy jogos. Át kell kattintani az agyad és úgy csinálni, ahogy szerinted jó. A gyerek egy részét beemeli, egy részénél hiszti, nabumm, majd lenyugszik, az anyjának meg tudnia kellett, hogy nem a klónjára hagyja.  Hát nálam lószart sem ér a nyöszögés. VAgizhatnék, hogy a nénikémnek meg negyven évig volt macskája és mind 20 év fölött múlt ki, de nem vagizok :)))))) a marjánál megfogás és lenyomás meg reptetés simán beválok. :)))))  Jelzem, hogy van aki csak azért butoltatta be a gépét és ment föl az emiljére, hogy utána ide tudjon írni, hogy közölje velem, hogy uncsi vagyok. Most akkor ez szánalmas, vagy vágjak eret magamon? :)))))))))))))))

  (2008.12.24 02:02:13 sincity )

 • 2008.12.24 11:32:35anyamadár

  Vierre ne bántsd magad :)))

 • 2008.12.24 11:44:54Vierre_

  anyamadár, bajszom alatt a kuncogás a diplomáciád láttán, cupp :)))))))))

 • 2008.12.24 11:49:26anyamadár

  Heatherette akkor megértem, hogy csömöröd van a karácsonyi izékből...:S  Vierre :)))

 • 2008.12.24 12:16:14hallohallo

  vierre, nem nyöszögés, hangos feljajdulás.

  macskát meg nem reptetek.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta