Makkcsata és légybekapás a gyerekkönyvekben

Újabb adag gyerekkönyvet mutatunk be, a kelekótya kaméleontól a térbeli, interaktív könyveken keresztül a Cipelő cicákig, és a kihagyhatatlan Andersen és a Grimm testvérek válogatáskönyveiig. A karácsonyi puzzle-könyv sem marad ki és a szobatisztaság rejtelmeibe is beavathatjuk a totyogóinkat.

Tomi és Lili otthon

A General Press könyveit azért szeretem, mert számomra is érdekesek, kedves történeteket lehet olvasni bennük, és mindegyik különleges valamilyen formában. A Tomi és Lili otthon egy interaktív mesekönyv, amelyben rengeteg kihúzható, kinyitható és kivehető „alkatrész van”, a konyhában például a lenyitható ajtajú mosogatógépből a gyereknek ki kell pakolnia az  evőeszközöket a tartóba, de minden helyiségben ki kell takarítani, ablakot mosni, porszívózni, mosni, vasalni. Nekem már csak az nem világos, hogy kicsoda Tomi, a róka és milyen viszonyban van Lilivel, az egérrel.

General Press, 2008.
3800 Ft



Köszönöm, barátom!

A térbeli mesekönyv első látásra nem tűnik rossz választásnak, kellemes színekkel rajzolták a bájos állatfigurákat és elég masszív a keményborítós könyv ahhoz, hogy tartós legyen, amikor századszorra is átlapozza a gyerek, hogy előbukkanjon térben a jegesmedve és a pingvin, amint táncolnak, szánkóznak és korcsolyáznak. A verses szöveggel viszont elégedetlen vagyok, olyan fülsértő rímeket használnak, hogy ennél még egy mezei anyuka is jobbakat talál ki. Sebaj, ha ilyen könyvet kap a gyerek, ne dobjuk ki, nem muszáj felolvasni az oldalankénti két verssort, nyugodtan improvizálhatunk, mert az alapötlet amúgy nem rossz.

General Press, 2008.
2500 Ft

A kelekótya kaméleon

A kis, keménylapos könyvecske egy kaméleonról szól, aki unalmában rájött, hogy nem csak a színét tudja változtatni, hanem a formáját és a méretét is. Az állatkertben járva ki is próbálta képességét és átváltozott mindenféle állattá. A könyv szélén fülecskék segítségével lapozhatunk a szélén feltüntetett állatokhoz. A kedvencem pedig az utolsó mondat: „Ekkor újra kaméleonná változott. És hamm – bekapta a legyet… … és végre boldog volt.” Különleges könyv megfizethető áron.

Pagony, 2008.
1350 Ft

Bilikönyv

Ranschburg Jenő ajánlja a könyvet azoknak a szülőknek, akik most szembesültek azzal, hogy a szobatisztaságra nevelés mekkora szívás, de gyerekeknek is ajánlja a gyermekpszichológus, hogy forgassák a könyvet, hátha így megértik, mit akarnak tőlük a felnőttek. Samu, a főhős kisfiú egy bilit kap ajándékba, ám először nem tudja, mire való. Aztán rájön és addig ül rajta, amíg sikerül belekakilnia. A terméket aztán anyukájával együtt lehúzzák a vécén és ezentúl Samu mindig a bilibe végzi a dolgát.

Pagony, 2008.
1590 Ft

Állatfa

Eddig hiába kérdezte a gyerek, hogy hívják az apaszarvast, az anyaszarvast és a gyerekszarvast, nem tudtunk rá válaszolni? Vagy nem jutott eszünkbe, hogy nevezik a tehenek csoportját és ki vigyáz rájuk a mezőn? A pesti anyukák egyáltalán nem biztos, hogy tudják, hogy az apakacsát gácsérnak hívják. Ezzel a könyvvel nagyon okosnak tűnhetünk, és a gyerek is végre tisztán fog látni, ugyanis sok-sok állat családfáját mutatják be szögletesen rajzolt állatfigurákkal illusztrálva és a gyerekek számára is érthetően magyarázva. Aztán ne csodálkozzunk, ha a végén a gyerek jobban fogja tudni, mi a gúnár, a bak, a bocs, a suta, a gida, a csődör és a többi.

Pagony, 2008.
1490 Ft

Imbusz mester autót épít

Magyar szerzőpáros írta a könyvet, amelyet témájánál fogva kisfiúknak ajánlunk: a főhős Imbusz mester, aki a világ legjobb autószerelője és bármilyen autót meg tud javítani. Aztán képbe kerül egy loncsos, bicegő kutya, a szeleburdi Pudlimász, akit befogad a mester és elválaszthatatlan barátok lesznek. A történetben felbukkannak a környék rémei is: Fasírt és Penész, a kóbor kutyák.

Pagony, 2008.
1990 Ft

Cipelő cicák a hátizsákban

Lili, Marci és Dorka és a három rosszcsont kiscica (a Cipelők) az erdőben kalandoznak, szánkóznak, hóembert építenek, kirándulnak a patakparton, nyáron sátoroznak és makkcsatát vívnak. A történeteket Berg Judit írta, a rajzokat pedig Agócs Írisz készítette. Cicamániás kölyköknek kihagyhatatlan. A négy történet pont olyan hosszú, hogy esti mesének olvashatók anélkül, hogy közben elaludnánk a gyerek mellett.

Pagony, 2008.
2350 Ft

Hans Christian Andersen: Mesék

A dán költő meséinek nagyjából negyedét gyűjtötték össze ebben a válogatáskötetben, mely egyaránt tartalmazza az ismertebb meséket, mint például a Borsószem királykisasszony, de megismerhetünk kevésbé közismert történeteket is, mint például a Szívfájdalom. A gyűjteményt Nikolaus Heidelbach illusztrációi teszik még különlegesebbé, azonban egy biztos: ez az a könyv, amit egy kisgyerek kezébe tuti nem adnék oda, hiába kemény fedeles a borítója, túl nagy, túl szép és túl drága. (bry)

Park Kiadó, 2005.
7000 Ft

Andersen/Grimm testvérek varázslatos meséi

Kevésbé szép kiadás, mint az előzőekben említett, viszont az ára is kevesebb mint feleannyi. Ezért a pénzért nagyméretű, fényes, vastag lapokra szedett Andersen-meséket kapunk, szám szerint 23-at, amelyek között megtalálható A kis gyufaárus lány, A rút kiskacsa és A rendíthetetlen ólomkatona is. A könyv párja A Grimm testvérek varázslatos meséi, amelyből 31 mesét olvashatunk fel a kölyköknek, az illusztráció pedig sokkal szebb, mint a másik könyvben.

Alexandra Kiadó, 2008.
2999 Ft

Örökzöld mesék - válogatás Andersen és a Grimm testvérek meséiből

Úgy látszik, nem telhet el karácsony Andersen és Grimm mesék nélkül. Az Egmont kiadó elegáns könyvében a Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas és Hamupipőke című örökzöld történetei olvashatók. Az akvarell-illusztrációkat Anasztaszja Archipova készítette. Karácsonyi ajándéknak ideális, főleg azoknak, akiknek fontos a könyv külleme is.

Egmont Kiadó, 2008.
2699 Ft


Karácsony: puzzle könyv

Az én lányaim megőrülnek a puzzle-könyvekért, ha előkerül egy, órákig fekszünk együtt a nappali szőnyegén és rakjuk ki a szebbnél szebb képeket. Az idei karácsony is hasonlóképp fog telni, ha elővesszük ezt a könyvet, amely öt 48 darabos karácsonyi témájú puzzlet-t tartalmaz. A rajzolt képeken macik karácsonyoznak, korcsolyáznak, felbukkan rénszarvasaival együtt a Mikulás is és az utolsó oldalon a kis Jézus és a bölcsek is.

Manó könyvek, 2008.
2490 Ft
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek