SZÜLŐSÉG

Újabb kerületben tiltják be a játszótéri dohányzást

2008. december 19., péntek 19:00

Tilos a dohányzás a terézvárosi játszótereken és azok ötméteres körzetében 2009. február 1-jétől. A határozat szerint a tilalom megszegése szabálysértésnek minősül, és 3-20 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtandó. Az új rendelet az egészséghez és az egészséges környezethez fűződő jogok érvényesülését segíti elő, írja az MTI.A testületi döntésnek köszönhetően egyrészt csökkenhet a játszótéri passzív dohányzás lehetősége, másrészt nem közvetít negatív példát gyermekeknek - olvasható a határozat kezdeményezőjének közleményében. A fővárosban a VI. kerületen kívül az I. kerületben és a XII. kerületben sem szabad rágyújtani a játszótereken, ezt a példát követné a IX. kerület is, ahol napirendre vették az ügyet.

A cél, hogy a kezdeményezés összfővárosi szabályozássá váljon, ezért a Fővárosi Közgyűlés januárban napirendre tűzi a dohányzás tiltását játszóterein. A hírek szerint januártól Békéscsaba játszóterein sem szabad majd rágyújtani és alkoholt fogyasztani, sőt, a játszóterekre gépjármű behajtási, valamint egyéb, közöttük a kutyákat sétáltató tilalmat is elrendeltek. A rendelet megsértői 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal számolhatnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.19 21:45:28kerekbilincs

  Hajrá!

 • 2008.12.19 22:04:23DKone

  Nagyon helyes, mint tudjuk a gyerek utánzással tanul, ne épüljön be ilyen hülyeség a fejébe!  Ja, es ez kicsit off, de nézzétek meg, magunknak, de karácsonyi ajándéknak még nagyon jó: www.amimami.hu es kukuccs szoptatóskendő, szerintem zseniális! Mindig cikis volt, hogy hogy oldom meg agyerek szopizást ha megyünk valahova, akár a játszótéren is, de ez jó. Nem látszik, hogy szopizik, én látom a gyereket, és kap levegőt, Tök jó! Én ezt kértem egy barátnőmtől ajinak :) Van más is, de ez nagyon nagyon jó. Bocsi hogy most itt, de lemaradtam a karácsonyi ajándek posztról.

 • 2008.12.20 07:20:36Quadra74

  De basszus, miért kell ehhez rendeletet hozni? Nem lenne evidens hogy ott tilos bagózni? Ha pedig valaki akkora troll hogy ott bagózik, az tesz majd a rendeletre is, pláne a szokásos bandázó tizenévesek. Nagyon kíváncsi vagyok ha majd mindenhol betiltják a bagót, mivel fogják betartatni. Minden sarkon bagórendőrség. :D

 • 2008.12.20 07:30:47Subbantósdi

  Nagyon örülök a hírnek! Csak így tovább, lassan meglesz az összes bp-i kerület... :o)

 • 2008.12.20 09:00:53nukleotid

  szekszárdon régóta tilos cigizni és mégis cigiznek az emberek orrba-szájba...nem hallottam még olyanról, hogy valakit ezért büntettek volna meg

 • 2008.12.20 09:35:38hallohallo

  Quadra, szerintem azért is fontos egy ilyen tiltó rendelet, mert ha valakit zavar (mint ahogy zavar is), akkor odamehet és szólhat a dohányzó embernek, hogy ez tilos. lehet, hogy lesz foganatja, lehet, hogy nem lesz, de legalább jogalapot teremt. és a bunkó dohányos, aki játszótéren gyújt rá, nem mondhatja azt, hogy "na mer ki tiltja meg?".

 • 2008.12.20 10:51:43madz

  tényleg hogy fogják ezt betartatni? majd én odamegyek a játszón a kigyúrt apukához,a domináns kismamakommandóhoz vagy kamaszgalerihez, és jól megfenyegetem őket? asszem az lenne az utolsó napom azon a játszótéren...

 • 2008.12.20 12:04:48Hűbele

  Nem lehetne a XIII. kerületben is betiltani? Itt sajnos mindennapos, hogy a játszótéren jópár anyuka dohányzik:-(

 • 2008.12.20 12:49:18másutt

  madz: altalaban az is segit, hogy nem rikacsolhatnak, hogy "azt csinalnak amit akarnak".  es eleg egy rendor hetente egyszer is...  nagyon sajnos, hogy a gyerekeket szinte lehetetlen megvedeni mashol: otthon, a kocsiban, az anyamehben...

 • 2008.12.20 13:01:07madz

  másutt, nem hiszem, hogy akár hetente egyszer is idetévedni egy rendőr játszóteret védeni...

  meg a másik, hogy egy ilyen rászólás után az ember tényleg keményen ki lenne utálva az adott játszóról

  ma elég negatív vagyok...

 • 2008.12.20 13:16:16másutt

  madz, en ma karakteren kivul optimista vagyok es abban remenykedem, hogy kevesebb a dohanyzo, mint a nemdohanyzo kismama.

  es a dohanyzok lesznek kiutalva....  en ugy vettem eszre, hogy kulfoldon joban elterjedt az "udvarias raszolas".... ugy raszolni valakire, hogy az ne huzzon elo bicskat. nem gyulolettel teli szemmel rauvolteni, hogy "kotrodj innen baszki", hanem mondjuk "bocsanat, itt nem szabad dohanyozni".  en ugy vettem eszre, hogy errefele az emberek nyelnek, nyelnek, nyelnek, aztan kibuggyan az egesz es uvoltenek..  nagyon naiv vagyok?? nem mukodne?

 • 2008.12.20 13:27:36madz

  másutt, majd tavasszal kipróbálom, aztán megírom :)

 • 2008.12.27 22:50:17huncut_kata

  A Benczúr-kertben (Terézváros) az új játszótéren már harsogó tábla jelzi, hogy tilos a dohányzás. Ehhez képest minden játszóterezést úgy kezdek, hogy csikkeket, cigisdobozokat szedegetek a földről. Ha legalább kidobnák a kukába ...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta