SZÜLŐSÉG

Ezer forint alatt is lehet ajándékot venni a gyereknek

2008. december 18., csütörtök 09:00

Egy idő után az ember óhatatlanul elér abba a korba, hogy a családban sok lesz a gyerek, ilyenkor karácsony táján meg túl sok is. Mindegyiknek venni kell valamit, de ha nem akarjuk, hogy több pénzünk menjen el a rokon gyerekekre, mint az egész karácsonyosdira együttvéve, résen kell lennünk. De mit lehet ma venni ezer forint alatt, ami nem néz ki menthetetlenül olcsónak és gagyinak? Szétnéztünk, és a kínálat meglepően jó!
 

Nézze meg képeinket!


Legnagyobb merítést ezen a fronton is az örökzöld fajátékok között találunk. Egy Fakopáncs boltba betérve igazán jó dolgokat tehetünk a kosárba ezer alatt, úgy mint macis öltöztetőt (890 Ft), állatos kirakók tucatját (750 ft), de igazán szép, állatos fakirakós kapható már 250-ért is. Kislányoknak nyakláncok, karkötők 350 Ftért, pörgettyűk, nagyítók, iránytűk, apró akasztók szintén pár száz forintért kaphatók.Klasszikus játékok közül a legmenőbb a Playmobil. Jól felszerelt figurákat kapunk már 890-ért, lányoknak pedig kicsi pónilovat, fésűvel 590-ért. Kicsit nagyobb lányoknak írószer készlet 750-ért, vagy zsírkréta, színes ceruza, színes gyurma, rajzfüzet, szintén ezer alatt.

Egészen apróknak babakozmetikumot ajándékozhatunk, babolajat, fürdetőt, babakrémet, az ismert márkák többsége is ezer alatt van, csakúgy, mint a rágókák, csörgők.

Ruhát venni ezer alatt eléggé necces, de az sem lehetetlen. Mi a Tezenis nevű boltban találtunk 990-ért színes, karácsonyos meg epres bugyikat, és hozzájuk való atlétákat, alig kicsit több, mint ezerért. A Tescóban szép, jó minőségű body-t is vehetünk ezer alatt, vagy spriccelős fürdőjátékokat.

Könyvet venni sem egyszerű ezer alatt. Nagyobbaknak szóló könyveket szinte biztosan nem kapunk ezer forintért, kemény lapozókkal próbálkozhatunk, de nem lesz könnyű dolgunk, a legtöbb lapozó silány minőségű és ízléstelen. Ami ezer alatt megvásárlásra érdemes, az a Gyöngyösi Adrienn rajzaival illusztrált Altató (Pagony, 990 Ft) és talán a Szántó Krisztián által rajzolt Kocsi és vonat (Móra, 890 Ft).

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.18 12:30:33Zsákos ember

  szerintem nehez ar alapjan eldonteni, hogy mennyire lesz jo egy jatek. a lanyunk meg a papirbol kivagott es altala kifestett lovakkal is tud jatszani jokat, meg a furdokadba rendszeresen ker egy papirzsebkendot, es az a ariel - amig szet nem foszlik.

  ugyanakkor multkor nagyon mondogatta, hogy neki kell mikroszkop - gondoltam soron kivul megveszem neki azt a most reklamozott gulu-szem mikroszkopot, az pont jo lesz a korahoz, erre amikor mutatom neki a cora-ban, hogy vegyunk e olyat mikroszkopnak, akkor lefikazta, hogy neki igazi kell. szoval ha megveszem titokban, kidobtam volta vagy tiz ruppat...

 • 2008.12.18 13:12:13- anya -

  www.babyoutlet.com

  Tegnap voltunk ott, és nagyon jó kis felsőket vettünk babánknak 690.-, 890.-es áron. Vannak eleve drágára leárazott dolgok, de csak keresni kell:)

 • 2008.12.18 13:25:52Vakmacska

  dodóóó, a gyereked inkább izegni-mozogni akar vagy elmélyülni?

  4 és fél éves leánnyal az utóbbi időkben (be voltunk mi is zárva mert vagy zuhogott vagy egyszerűen csak azért mert beteg voltam mint atom) a következőeket játszottuk:  Elmélyülősek:  - kipróbáltuk a 3D képeslapcsinálást, a gyerek a cakkos ollójával, a mindenféle színezőivel és mérhetetlen mennyiségű ragasztóval vett részt

  - Böngészők átnézegetése és mindenféle megkeresése (találós kérdések egymásnak, mindenfélék megszámolása, zöld béka nyomon követése 5 lapon át...)

  - póniváros, dinópark, bármi felépítése, aztán körülötte autóverseny, repülőröptetés, repülőben plüssállatokkal

  -maciöltöztetés (ruhák, fejek, lábak külön, házilag is elkészíthető az alapanyag)

  - memóriakártya lazán kezelt szabályokkal (benne varázslással, hogy kitalálod mi jön elő)

  főzés, tésztagyúrás, majd a kulimájsz eltakarítása  Mozgós:  célbadobálás labdával (vázát előtte bezárni)

  macskakergetés a ház két szintjén

  felnőtt üldözése távirányítós autóval

  bújócska

  ugrókötél (cipőfűzővel, egyik végét te tartod, a másikat odakötöd valamire, gyermek különböző magasságokban átugrálja)

  táncika tükörbe felnőtt és gyerek zenére  ...de a végén nem lehetett megúszni hogy gumicsizmával ki ne menjünk a sárba. Gyerek garantáltan élvezi, te kevésbé. • 2008.12.18 13:26:29mesianyu

  Brumibaby hogy ez mekkora ötlet!!!! Még pár év és bevezetem a rokonságnak. Részemről utálok állatkertbe járni de valamelyik mama biztos szívesen elmegy vele.

  A Tescos bodykat nagyon szeretem nálunk az öt hónapos azt kap.

 • 2008.12.18 13:42:43dodóó

  mesianyu!  A tescos badyk nekem is megfeleltek.

  Nagyon is bírták a mosást is.

 • 2008.12.18 13:48:40catus

  én is gondban vagyok, mert nem akarok a gyereknek újabb plüss állatot, vagy valami hasonlót venni, dől ki mindenhonnan a játék és ez a "bödüs kölök" meg az alufólia gurigájával, meg a cafatokká játszott porszívósdobozt favorizálja az esetek nagy részében!!

 • 2008.12.18 13:48:59dodóó

  Vakmacska köszi.  A macska már elbújt lefárasztottuk.

  Most miután befestettük a tenyerét és a talpát is festékkel és lenyomatot készítettünk papírral fürdik.  Aztán kicsit összebújunk.aztán jön ez:

  -maciöltöztetés (ruhák, fejek, lábak külön, házilag is elkészíthető az alapanyag)

  - memóriakártya lazán kezelt szabályokkal (benne varázslással, hogy kitalálod mi jön elő)

  Utána kimegyünk sétálni.

  Olyan rossz idő van kint.

  Egész nap ég a lámpa a lakásba is hogy lássunk rendesen.  Tudja valaki hogy kell só meg víz+liszt gyurmát csinálni?

  Talán azzal is játszanánk.

 • 2008.12.18 13:54:57mesianyu

  dodóó egyetértek, mire kinövi mehet portörlő rongynak. Éljen az újra hasznosítás :D

 • 2008.12.18 13:57:13Zsákos ember

  catus ha van csapagygolyod (ez minden haztartasban tuti van) akkor az alufoliabol lehet csinalni atom-kukacot: a golyot be kell tekerni egy kb 3-4 cm hosszu alufoliaba (mint ha cigit sodornal), le kell zarni a ket veget ovatosan, jol osszerazni, hogy rogzuljon a vege, es innentol le lehet kuldeni az atom-kukacot minden ferde feluleten, pl konyvek boritoja. azert vicces, mert azt fogja csinalni, hogy mindig "labra all" az atomkukac, aztan elfekszik, megint felall, stb, igy halad elore. mint egy kejfeljancsi, csak mindig az ellenkezo felere all fel.

 • 2008.12.18 13:57:52mesianyu

  Só kerámia  3 csésze liszt

  2 csésze só

  1 és 1/4 csésze víz  A 1/4 csészét apránként mert liszttől függ, lehet nem szükséges mind.

  Kis lángon a sütőben órák alatt ki is lehet sütni/szárítani.

 • 2008.12.18 14:16:24dodóó

  Köszi.

 • 2008.12.18 14:17:51Vakmacska

  ...de 1 éjszaka biztos kiszárad csak úgy is.  de rendes mennyiséghez eszi ám a sót rendesen, nekünk majdnem kifogyott az egész egy jól sikerült szülinapi parti után.  ...amúgy bevallom tegnap este mi is vicces állatos videókat néztünk a youtube-on a végén, mert le volt már fáradva az agyunk. Potyogós macskák, táncoló hörcsögök meg efféle olcsó mulatság, fürdés előtt pont befért még néhány.

  De ez se volt elég, majdnem üvöltözésbe fúlt a vita mert gyerek kijelentette hogy MOST AZONNAL díszítsük fel a karácsonyfát. kellett nekünk megvenni a nyavalyást tegnapelőtt, ráadásul a gyerek választotta. Na azért ezt a meccset megnyertem, fa még mindig a teraszon figyel:-))))

 • 2008.12.18 14:28:21kockpit

  Veritas, én ha legózós korba ér a gyerek, ilyen adventi naptárt szeretnék majd neki venni:

  www.legoaruhaz.hu/index.php?content2=termek_kiir&termek_id=1074027763&list=uj_termek&szint1=LEGO&szint2=LEGO%20CITY&szint3=&szint4=&content=termekek

 • 2008.12.18 14:34:20dodóó

  Én hagyom hétfőre a fa vásárlást.

  Még nem tudom mi lesz a sorrend,feldíszítem a fát addig el lesz az apjával valahol.

  Aztán kajálunk és utána kibonthatja az ajándékot.  sajnos ilyen még nem volt,de a dédimamáékhoz egy félreértés végett nem megyünk.

  Én voltam a hibás a dologba.

  Nagyon szeretnék menni hozzájuk,de eltelt sok idő(hónapok) úgy érzem hogy kifutottam az időből hogy valami okosat mondjak.

  Csak hogy ezzel a lányomat büntetem.mert a dédinél töltött időnek és főleg a karácsonynak varázsa van.(tudom hülyén hangzik)

  Meg aztán biztos arra gondol hogy nekem nem jelentenek sokat ha így hanyagolom őket.

  Pedig....

 • 2008.12.18 14:41:03Normi

  Egy picike, kb. 15 centis kopasz babának annyira örültek a gyerekeim (fiú is, lány is)nemrégiben, hogy hihetetlen. Azzal alszanak, jönnek-mennek, odáig vannak érte. 800 kemény forintba került.

 • 2008.12.18 14:44:10Veritas

  kockpit! Ez nagyon jónak tűnik! :) Be fogjuk szerezni.

 • 2008.12.18 14:48:13Normi

  kockpit!

  Tényleg nagyon jó ez, a férjem a valamelyik Playmobilos adventi naptárra akart rábeszélni engem, de nem akartam enegedni. És nem azért, mert sajnáltam rá a pénzt vagy nem tetszett, hanem mert novemberben van a gyerekek névnapja. decemberben van mikulás, mag karásony és akkor még az adventi naptárban is játék... Nem akartam, hogy karácsonykor már ne tudjanak örülni a ajándékoknak, mert addig immunissá tettük őket az örömre azzal, hogy mindig kapnak nagyszülőktől, keresztszülőktől na és tőlünk, ráadásul gyors egymásutánban.  Az élmény-ajándékozást fiam szülinapján mi ia bevezettük, csak egy apróságot kapott, de elmentünk a tropikáriumba, úgyis rá van kattanva a hüllőkre, stb. Nem bánta, sőt, nagyon is várta és örült neki. Mondjuk az igaz, hogy nem kellett várnia hetekig az eseményre, ez azért tényleg fontos.

 • 2008.12.18 14:49:16dodóó

  Én is vettem a lányomnak a Tescoba 450ft-ért illatos babát.  Szeret vele játszani.

 • 2008.12.18 14:50:05Normi

  Bocs a hibákért. Lusta vagyok elolvasni, mielőtt küldöm.

 • 2008.12.18 14:54:57kockpit

  Normi, névnapot nem lehet áttenni máskorra? Mi gyerekünk névnapja is novemberben lenne, de találtunk egyet májusban, inkább akkor tartjuk.

  Azért egy adventi naptárban szerintem nincsenek akkora cuccok, hogy immunis lehessen a gyerek. Ha csokis adventi naptárat kap, akkor se utasítja vissza a karácsonyi sütit/tortát.

 • 2008.12.18 15:02:27dodóó

  Mesianyu!  Megcsináltam.

  nagyon örült neki.

  adtam hozzá neki tésztát, feles borsót stb..

  Azt mondta ez ám a jó móka :-)

 • 2008.12.18 15:10:49Normi

  kockpit!

  Tényleg át lehet, kösz a tanácsot. csak olyan j volt, hogy együtt lehetett tartani a két kismakinak, mert pár nap különbséggel van novemberben.

  Amúgy nálunk tényleg van ilyen veszély, amit írtam. Pl tavaly a kb. 3-4 mikuláscsomag után már mondta fiam, hogy "én már nem kérek több ajándékot a Mikulástól". És őneki tényleg elege szokott lenni.

 • 2008.12.18 15:16:25kockpit

  Hogy hívják őket?  Mi a karácsonyozást mindig külön ejtjük meg magunknál-szüleimnél-anyósoméknál, és kérünk mindenkit, hogy 1-1 db ajándék legyen. Mindegy mekkora, lehet párszáz Ft-os is, de csak 1 db legyen. Így a dömpinget elkerüljük - egyelőre működik, de hát ez még csak a 2. karácsony lesz... :)

 • 2008.12.18 15:30:23Normi

  Mi is külön ünneplünk, de 3 napon át. És kérjük mi is, de apám mindig meg akarja mutatni, hogy ő mekkora nagypapa, stb.  (Na, most nem fedem fel magam a nevükkel inkább, már megtettem régebben úgyis.)

 • 2008.12.18 15:33:58Normi

  A 2.? Nálunk az volt a legjobb, mert akkor fiam majdnem 2 volt. Azt az ámulatot, boldogságot, mikor meglátta a fát karácsonyi fényekben pompázni...

 • 2008.12.18 15:38:25Vakmacska

  Mi meg ünnepnevűek vagyunk a zemberrel együtt.  Úgyhogy névnapunk külön mint olyan nincs.  Szerencsétlen rokonyok meg soxor azt hiszik kétszeres ajándékot kell hozni nekünk, mekkora hülyeség!

  Szerencsére születésnapunk mindkettőnknek nyáron van.

 • 2008.12.18 16:21:22Vierre_

  Kilenszáz kemény pénzért a bűvészboltban vettem egy olyan füzetet, amit ha felül pörget a krapek akkor kifestő, ha középen akkor képes, ha alul akkor sima lapok. Sztem óóóóóóóóóóóóóóóriási :D Ha én is flesseltem, talán ő is fogja, bár nála sosem lehet tudni :DDD

 • 2008.12.18 16:25:46dodóó

  Vierre_ Rég láttalak.

 • 2008.12.18 16:45:16mesianyu

  dodóó örülök, hogy segítettem :))))

  De jó lenne már Csipettel is ilyesmiket játszani de ő még mindig megeszi :(

 • 2008.12.18 16:55:44dodóó

  mesianyu!

  A lányom pár perce hagyta abba.

  Másfél óra elfoglaltságot jelentett ez nekünk.  Megformáztuk kidíszítettük.Még filcel szineztük is.

  Ha megszáradt mehet a babakonyhába.

  Palacsinta ,pizza minden féle van.

  :-)

 • 2008.12.18 17:16:28Vierre_

  dodóó pedig mostanság írogattam. :)) a vegyünk vagy készítsünkbe is azt hiszem, meg ide - oda. :)

 • 2008.12.18 20:12:57evet

  Tegnap a lányom avval játszott órákat, hogy feldíszítette a létrát karácsonyfának, színes filcszalagokat kötött rá, aztán a plüsseivel ajándékozást rendezett. Fene se tudja kitalálni, mi lesz az igazán jó játék.

 • 2008.12.18 20:44:55req

  ici-pici porcelán csészéket és teáskannát vettem a kislányaimnak (2 csésze és egy kanna van egy dobozban) dobozonként kemény 100 pénzért. Van macis és rózsás. Megaédi.

 • 2008.12.18 20:47:11dodóó

  req!

  Tuti jó.

  én a lányomnak a rózsásat vettem meg és nagyon nagyon boldog volt.

  REGIÓ-ba vetem 475 forintért.

 • 2008.12.18 21:49:23manka78

  A regio-ban a fajátékok elég jó árban vannak. Sőt a különböző kreatív készletek is le vannak árazva.Mi többfélét is vettünk a lányunknak.

  A kicsinek meg egy fürdőszobában használatos játékot vettünk, fel kell tapasztani egy tapadókoronggal a csempére a tartóját és forog körben, bubizza a vizet meg még vmit csinál. Az talán leköti. Ma tartottuk az első szülinapját és a rokonságtól a Mega block-os micimackós zenélő vonatot kapott. Hát nem sokáig köti le. Pedig nem volt egy olcsó dolog. Szerintem még ilyen kicsinek nem kell nagy dolgokban gondolkodni.

 • 2008.12.19 07:54:45req

  Tudom, nem ide tartozik, de a múltkor csináltunk a csajokkal sógyurmát (tulképpen a playdoh is az...) és sokkal jobb, mint a gyáriak, tovább puha marad, lehet festeni száradás után és már maga az elkészítés és külön élvezet.

 • 2008.12.19 08:48:26-hattori-

  Az én drága gyermekem leginkább az olcsó játékokkal foglalja le magát. Persze kapott anno Brendonos zenélő zsiráfot, és Fisher Price izét is, de jelenleg a következő dolgok viszik a játékok top-listáját (21 hónapos, hiepraktív, már beszél)

  1. szivacslabda (kb.200 Ft)

  2. Lufi (Tescoban lehet erőset kapni, amit nem szab ki, 110 Ft a 10 darab)

  3. Tescos meccsboxok, egy olyan mint az én autóm, meg egy olyan, mint apáromé darabja 190 Ft

  4. szélforgó, színes-fényes papírból 150 Ft

  5. buborékfújó

  6. Tescos fa kirakójáték, 190 Ft (ezt épp a héten vettem)

  7. Valami kínai műanyag rendőrségi autó aminek nem jönnek le a kerekei á 490 Ft, (ellentétben a szuper, és nyilván drága Ferrari modellel, amin a gumik lejönnek, ezért percenként "boxkiállás" anyánál...)

  8. "rajzoló" (tudjátok, az a mágneses végű toll, meg az alul törölhető műanyag tábla) - karácsonyra egy ilyet kap, mivel az elsőt már leamortizálta.

 • 2008.12.19 08:54:26Pearl.79

  21 hónapos gyerekre nem mondjuk, hogy hiperaktív, ez egy magatartási probléma, ami sajnos csak hosszas orvos- szülő- pedagógus összefogással kezelhető. Legfeljebb aktív és életkorának megfelelően kíváncsi. Ne bélyegezd meg a gyerekedet.

 • 2008.12.19 09:19:49Vakmacska

  Playdoh nem rulez. Kintfelejtjük (mert a gyerek tortát csinál belőle mittomén), másnapra összeszárad, kirepedezik, kukábavaló, ha vizezni próbálom a széle ugyanolyan száradt kutyagumi jellegű marad, a közepe meg szép egyenletesen felkenődik a kezemre meg bármire.

  Hagyományos gyurma rulez, sógyurma is. Előbbi nem szárad ki, utóbbi nem hagy kimoshatatlan színes foltokat. És kevésbé drága.

 • 2008.12.19 11:30:24sony

  Csak egy jótanács:  Ha állandóan el akarjátok foglalni a gyereket, később nem tud majd önállóan játszani, nem fejlődik ki a kreativitása. Nehéz megállni, tudom, ha látod, hogy nem tud mit kezdeni magával, de ha arra gondoltok, hogy egy gyerek sem szeret unatkozni, ergo megtalálja _önmagának_, hogy miben leli majd kedvét, rögtön kiderül, mi az értelme annak, hogy hagyjátok őket önállóan játszani. Egy csomó olyan játék van, amivel önállóan tudnak játszani a gyerekek, csak arra kell vigyázni, egyszerre túl sok szétszórható, apró alkatrészes dolog ne legyen hozzáférhető, mert azt nagy macera mindig szétválogatni.

  Persze nem kell teljesen átcsapni a másik végletbe, mert együtt játszani is fontos, de azzal csak gazdagodik a gyerek, ha azt is látja, hogy anyja értelmes, felnőtt tevékenységeket folytat.

  Régen nem foglalták le a gyerekeket folyamatosan, sőt, volt gyerek, akivel nem is nagyon foglalkoztak, mégis rengeteg önálló, okos felnőtt nőtt fel. A gyerekiparban nagyon sok pénz van, amit a ti zsebetekből húznak ki azzal a szöveggel, hogy a gyereknek ez fontos, enélkül buta marad.  A Play Doh tipikus példája mindennek. A gyurmázás alapja eredetileg az agyag, illetve a tésztagyúrás volt. Tésztát csak alkalmanként gyúrunk, az agyag gyorsan szárad, ezért kitalálták a hagyományos gyurmát, ami nem szárad ki. 3 éves kor felett használható, de ha nem eszi meg, már két éves kortól nyugodtan oda lehet neki adni, hogy formázgassa. Nem mérgező, direkt utánakérdeztem. Két éves kor alatt pedig bőven elég neki gyúrni az a pár alkalom, amikor tésztát készítünk - abban az életkorban nem ettől fejlődik a gyerek, hanem a szaladgálástól, ugrándozástól. Erre most itt van nekünk Play Doh, a biztonságos bébigyurma. Amit megehet. És ami kiszárad. Tehát ha odaadod a gyereknek, hogy önállóan játsszon vele, pillanat alatt tönkremegy, ha elrak belőle ide-oda pár darabot. Márpedig elrak, mert az ekkora gyerekek imádnak pakolni. A csilivili hozzávalókból kipucolhatatlan, ha beleszárad, tehát az is tönkremegy, ha a gyerek megszerette, vehetsz újat. Ráadásul bármit gyúrt a gyerek, hogy ne száradjon szét a következő alkalomig, a kész műveket vissza kell tenni a dobozba. Másnapig valószínűleg el is felejtené, de gyurmázás után közvetlenül mégis fáj neki, ahogy a gyerekek nagy része azt sem szereti látni, ha a homokozóban még akkor szétrombolják a várát, amikor még nem indult haza. A rendes gyurmákból készült alkotásokat ki lehet tenni a polcra, ami pár nap múlva úgyis át akar majd gyúrni. Ha a Play Doh műveket teszed ki, azt is megunja pár nap múlva, de azt nem tudjátok újragyúrni, mehet a kukába. Te pedig mehetsz a játékboltba, újat venni. Nahát!  Végső soron kaptunk egy olyan eszközt a kezünkbe, amivel felügyelet mellett már egy kisebb gyerek is gyurmázhat, ahelyett, hogy önállóan fedezné fel a világot. Ez már csak azért is jó az iparnak, mert akinek egész gyerekkorában fogták a kezét a játékválasztásnál, annak felnőttkorában is fogni kell majd a kezét, és nincs annál kényelmesebb, ha nem kell kitalálni, mire vágynak az emberek, hanem egyszerűen megmondjuk nekik. Megjegyzem, felügyelettel akár tésztát, vagy hagyományos gyurmát is gyúrhatna a gyerek, csak azt nem reklámozzák.  Azt hiszem, a mai világ kulcsszava a csábítás. Az anyukákat azzal csábítják, hogy a gyerekből bármi lehet, hogy fejlesztik, a gyerekeket nem nekik való kihívásokkal csábítják, hogy kicsit korábban járjon-rajzoljon-gyurmázzon-kirakózzon. Utána pedig csodálkozunk, ha később is kell a kezét fogni, ha nem találja meg a helyét a világban, és kiakadunk, ha később helyettünk megfogja valaki más a kezét, és azt követi hűségesen. A gyerekek biztonságot keresnek, és ha hozzászoknak, hogy kicsit nagyobbat kell lépni mindig, akkor ahhoz is hozzászoknak, hogy támaszkodni (vagy csimpaszkodni) kell.  Hát ez kicsit hosszabb lett, mint egy jótanács, de remélem páran végigolvasták, és elgondolkoztak rajta. :)

 • 2008.12.19 11:57:58req

  a "legcsúcsabb" azért a beszélő mesekönyv, meg az mp3 lejátszós altatós mackó, hamarosan lesz szőranya is...

 • 2008.12.19 12:01:44req

  Sony!

  igaz... de pl. én nem szeretek tésztát gyúrni, inkább néha gyurmázom a gyerekekkel, ciki, de ez van

 • 2008.12.19 17:43:31dodóó

  req!

  Csatlakozom.

 • 2008.12.19 18:22:59Magenta

  Én meg gyurmázni utálok. :)

  Szerencsére az egyik nagypapa keramikus, a műhelyben kreatívkodhatnak a kölykök.

 • 2008.12.19 18:32:17dodóó

  De jó neketek!  Én legelőször általános után keramikus szerettem volna lenni.

  Elkezdtem,de nem igazán volt hozzá érzékem.

 • 2008.12.19 18:55:52Magenta

  dodóó, bevallom, hogy engem semmi nem tud lekötni, amihez kézügyesség kell, úgyhogy a gyerekek imádják, én meg kihagyom. :)  Viszont anyósomat irigylem, gyönyörű patchworkoket csinál, ma fejezi be a lányom karácsonyi takaróját, na, azt szívesen megtanulnám.

 • 2008.12.19 20:30:02dodóó

  Ma kézműves játszóházba mentünk a lányommal.

  Hát ezek a kicsikék 3-6-7-8-évesek voltak,nagyon kis kreatívak.

  nagyon jó hangulat volt,a gyerekek szépen viselkedtek játszottak ,zene szólt.

 • 2008.12.20 10:16:37manka78

  Okoska! Én meg azt nem értem, ha az a kislány boldog volt, mert királykisasszonyruhát kapott, akkor a szülők miért nem örültek neki? Nem az a lényeg, hogy a gyerek boldog?

 • 2008.12.20 22:30:32Csöre

  Play Doh gyurma: én szeretem, nem azért, mert a 3+ gyerekem enné a gyurmát, hanem mert a "hagyományos" gyurma mindig kicsit büdös, szőnyegből kiszedhetetlen és nehezebben gyútható. A P.D. megszáradva bárhonnan kiorszívózható/kikefélhető. Azt persze nem árt tudni, hogy bár a pontos összetételét nem ismerem, ízre (igen, megköstoltam) kábé sólisztgyurma. És ha kiszárad: nem a tenyeremben vizezem, mert egyrészt hupilila/kék/... lesz a kezem, másrészt az eredmény is tökéletlen, hanem beteszem a dobozba, eresztek rá KEVÉS vizet, dobozt lezárom és hagyom kb. fél napot. Akkor megnézem, esetleg összegyúrom a különböző fokban megpuhult részeket, szükség szerint még adok hozzá vizet, és lezárt dobozban ismét használható. Ha túlvizeztem, kicsit nyitva kell hagyni, míg a szükséges mértékig szikkad.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta