Ajándékkönyvek nagyhasúaknak

Karácsonyi könyvajánló sorozatunkban most a kismamákra fókuszáltunk és nekik válogattunk könyveket. A már megszokott terhesnaplókon kívül ajánlunk csecsemőkkel kapcsolatos könyveket, és végre az ikerterhes várandós anyukák sem maradnak könyv nélkül.

Az első 12 hónap

Ahogy a Park Kiadótól már megszoktuk, ismét igényes könyvvel jelentkeztek, amely a 10 kiadást megért Az a 9 hónap folytatása. A vastag, terjedelmes kötetben a baba első évével kapcsolatban szinte nincs olyan kérdés, amelyre ne lehetne választ találni. A könyv érdekessége, hogy a számtalan hasonló kiadványhoz képest is tud újat mutatni, hiszen az első életév eseményeit nem csak orvosi, hanem érthető és emberközeli szülői szemszögből mutatja be. Bár az ára borsos, de a több mint 800 oldalon a legkisebb gondok is felbukkannak, megnyugtató magyarázatokkal együtt, a csecsemőkkel kapcsolatos összes témában.

Park Kiadó, 2008.
6900 Ft



Babatesztkönyv

A Babateszkönyv paramamiknak ideális, és olyan szülőknek, akiket furdal a kíváncsiság, hogy gyereküknek milyen képességeik vannak. A könyvben több témakör tesztjei találhatók, életkor szerint: fejlődési tesztek, gondolkodás, tanulás és emlékezet-tesztek, nyelvi tesztek, a gyerek önmagával és másokkal kapcsolatos ismeretei, személyiségének felmérése és szülőknek való tesztek. A tesztek előtt magyarázatok olvashatók a különböző életkorú gyerekek képességeiről, a tanulási folyamatokról és hasznos tippeket is adnak, hogyan bánjunk a gyerekekeinkkel.

Jaffa Kiadó, 2008.
2940 Ft

Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről

A kisméretű könyv előlapján korongnaptár található, amelyet tekergetve az adott terhességi hét anyai és magzati jelentősebb változásai olvashatók. A rózsaszín, fényes oldalakon a fogamzással, terhességgel és a szülés utáni időszakkal ismerkedhet meg az olvasó: az anatómia leckétől a terhességi hetek eseményein keresztül a kórházi felszerelésig és a kispapák érzelmeiig a legfontosabb problémák terítékre kerülnek. A könyvbe be is jegyezhetjük legfontosabb kérdéseinket, amelyeket az orvosnak vagy a védőnőnek szeretnénk feltenni.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Amit minden anyának tudnia kell a baba első évéről

Az előző, terhességet bemutató könyv folytatásaként a hasonló felépítésű és kinézetű könyvben a kisbaba fejlődését, fizikai és szellemi változásait követhetjük nyomon. A borítóban itt is korongnaptárt helyeztek el, amellyel gyorsan kikereshető, hogy a gyerek az adott hónapban hol tart a fejlődésben. A kék lapokon részletesebb információk olvashatók hónapokra bontva, és a kismama lelki változásaival is foglalkozik a könyv, amely három fő részből áll: gyermekgondozás, mamák és babák hónapról hónapra és hétköznapi problémák.

Alexandra Kiadó, 2008.
1999 Ft

Hurrá, ikrek!

Ez a kiadvány hiányt pótol a magyar könyvpiacon, hiszen az ikerterhességről általában kevés szó esik Talán azért, mert nem túl gyakori a többes terhesség. Ugyanakkor annyira nem is ritka, bizonyítja ezt egy honlap, ahol ikres anyukák osztják meg tapasztalataikat, gondolataikat a várandósságukról, a szülésről, nevelésről és adnak tanácsokat egymásnak a dupla gyerekkel járó élethelyzettel, új feladatokkal és ismeretlen problémákkal kapcsolatban. A Hurrá, ikrek című könyv pedig nem más, mint a többes terhesség témáinak feldolgozása a honlap fórumának gondosan válogatott hozzászólásaival kiegészítve, amely személyessé teszi a könyvet, hiszen olyan anyák tollából származik, akik átélték az ikerterhességet, ikerszülést és saját tapasztalataik vannak minden témában.

Sanoma Kiadó, 2008.
2500 Ft

Simó Tímea: Pocakosnapló - A babavárás megismerésére és megörökítésére

A legjobb, ha ilyen könyveket ajándékba adunk, mert a kismama, annak ellenére, hogy soha nem fogja összefirkálni a könyvet, nagy örömmel fogadja majd. A Pocakosnapló, melynek ez már a harmadik kiadása, hasznos könyv lehet a leendő anyukáknak, ugyanis olyan témákat is boncolgat, amire minden kismama kíváncsi, de kevés helyen van leírva. Ilyenek például a menetrendszerinti szűrések (valamint a menetrenden kívüliek), a baba fejlődése, s látványosan vezethetjük végig hétről hétre a saját, valamint a baba paramétereivel, orvosi adataival. Az album fényét száz darab 3 dimenziós UH-fotó emeli, amivel nyomon követheti a kismama, hogy az ő babája éppen milyen is lehet most. A könyv igazán praktikus és szép lett, akár mindig magunknál is hordhatnánk, ha nem lenne akkora, mint a nappali ablaka. (win)

New Age Média 2000 Kft. 2005.
2.990 Ft 

Simó Tímea: Gyerekszáj – Napló a gügyögéstől a legkedvesebb mondásokig

Amikor gyermekünk egyszer csak olyat mond, hogy nem kapunk levegőt a nevetéstől, hirtelen elkezdünk magunkban rimánkodni, hogy csak ne felejtsük ezt soha! Mert annyira helyes, amikor bübőkének hívja a sarokban a pókot, de hát mindig csak papírfecnikre írjuk össze, amit elhagyunk, s végül elenyész az egész. A Gyerekszáj napló nem csak arra ad lehetőséget, hogy gyermekünk aranyos megnyilvánulásait feljegyezzük, hanem egészen 6 éves korig archiválhatjuk a rajzait (évente két A4-es oldalt). S ha már beszéd, teret engedtek az alkotók a logopédusoknak is. Minden évre jut logopédiai tanács, mit ne erőltessünk a beszéddel kapcsolatban és mire figyeljünk oda a piciknél. Megörökíthetjük, hogy mi volt aktuálisan a gyerek kedvenc meséje, éneke, játéka, s emlékezetes alkalmakról is írhatunk. Igazán praktikus ajándék lehet főleg akkor, ha a mama időhiányában szenved, s örül, ha vezeti a könyv a kezét. (win)

New Age Média 2000 Kft., 2005.
2.100 Ft
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek