SZÜLŐSÉG

Veszed vagy készíted az ajándékokat?

2008. december 16., kedd 08:20

Jó pár évvel ezelőtt úgy döntöttünk a Remek Emberrel, hogy hallgatunk a természet és a lelkünk hívó szavára, s igazi értékkel és értelemmel töltjük meg a szeretet ünnepét. Azt hiszem, még a lányom is hanyattfekvős korban volt csak, tehát nem legyintett még meg annyira a „gyerek köré varázsoljunk Disneyland-et” életérzés, csak hát az azt megelőző évekhez képest nagy volt az űr. Azt terveztük ugyanis, hogy kizárólag saját kézzel készített ajándékot adunk mindenkinek. Hiba nem eshet, hiszen jó magam képzőművésznek készültem, (igaz, csak a ceruzával bántam remekül), s időnk volt, mint a tenger. Ekkor október vége volt. Aztán múltak a napok, minden este hullafáradtan azt mondtuk, hogy majd holnap nekiállunk bütykölni. Így jött el a bronzvasárnap, amikor is már azonnal kellett cselekedni, ezért az ősszel félrerakott falevelekből kezdett el képeket kreálni R.E. Én szkeptikus voltam, ráadásul nem jutott akkor még eszembe semmi jó ötlet, pedig juthattunk volna eredményre. Így nem csináltunk fűszeres olajat, ami szép lett volna a nagyi polcán, így nem készült unokás naptár, így nem gyártottunk illatos és zselés gyertyákat, vagy vicces szappant, s így nem álltunk neki belenyomni gipszbe a kölyköcske lábát sem.Aztán ott álltunk karácsony előtt egy héttel egy négyzetméter száraz falevélből készült randa kakassal, nyúllal, erdővel, amit kinézete alapján az akkor kiságyban rugdalódzó lányunk is csinálhatott volna. Ekkor elmentünk és vettünk egy halom ajándékot, mint mindig.

Két dolgot tanultunk meg akkor. Egyrészt minket mindössze a határidő hajt csak előre, ami nem kedvez a kreativitásnak. Másrészt szeretjük, ha a családtagjaink is örülnek annak, amit adunk nekik, még ha világnézeti különbség is van köztünk ajándékozásilag, azaz nem osztják a minimál meglepetések nézetét (szeretnek vásárolt ajándékot kapni, van ilyen). Szégyen ide, vagy oda, nem szeretünk széllel szembe pisilni.

R.E. végül mégis csak meglepett, mert az elmúlt majd másfél évtized legszebb ajándékát lopta a tégla méretű lányunk mellé a karácsonyfa alá: Vett egy gyerekfej méretű, gömbölyű, fehér gyertyát, belevéste a nevem, a másik oldalra pedig szívet vájt, s kiöntötte kék színű viasszal. 

A karácsony anyagi részét boncolgató korábbi poszt kommentjeiből kiderül, hogy valaki szerint ciki saját kézzel készített ajándékot adni karácsonyra, a másik tábor szerint viszont szép az s.k. ajándék. Valóban örömet szerzünk a másiknak azzal, hogy a saját időnket és figyelmünket áldozzuk az s.k. ajándékokra, vagy ez csak egy bizonyos korig jó (mondjuk 18 év)? Elfogadjuk, hogy az emberek jelentős százaléka NAGY ajándékot vár, s képmutatásból szajkózza csak, hogy a saját készítésű ajándék az igazi, miközben titkon szendvicssütőnek örülne, vagy képesek vagyunk megteremteni a saját igényünk szerinti ünnepet? Alma- és fahéjszagú lesz a karácsonyunk, vagy izzadtságszagú? (a nagymama-unoka kombináció kivételt képez, csukják be a fülüket)

A kérdés tehát röviden: Veszed vagy csinálod az ajándékokat?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.16 15:22:26B-

  Ez most asszem eltűnt, de Magentának írtam, hogy nem vagyok Beáta.

 • 2008.12.16 15:22:36dokkmunkás diplomás

  Hozzászólok kicsit a szerzői jogos felvetésetekre is.  A neten csak azok a képek tölthetőek le szabadon, amely mellett ott szerepel, hogy szabadon letölthető. Van amikor a fotós engedélyezi a szabad letöltést, de általában kiköti, hogy a neve mindig feltűntetésre kerüljön a képnél. Alap esetben semmilyen kép nem tölthető le. Szerzői jog kapcsolódik hozzá.  Képnél ugyanolyan mint egy vers, novella...stb., könyvek. Ha valaki feltesz egy novellát és nem írja oda, hogy engedi szabad felhasználásra, akkor az sem tölthető le a számítógépre. A legtöbb honlap és teljes tartalma szerzői jogvédett. Másolásuk sem engedélyezett-hacsak külön nem írják oda, hogy le lehet tölteni. Általában minden jog fenntartanak azokkal kapcsolatosan.  Van amikor megkötésekkel letölthető, magáncélra felhasználható, üzleti célra nem. (Ez is olyankor oda van írva).  Ha valaki mégis le szeretné legálisan tölteni, akkor a fotóst kell megkeresni, vele kell felvenni a kapcsolatot, hogy engedélyezi-e. Lehet igen simán, de az is lehet, hogy csak honoráriumért. Illegálisan letöltött cuccokat nem kellene ajándákozni... • 2008.12.16 15:23:24B-

  Inkább nem kommentálnám a rendszert.

 • 2008.12.16 15:25:16katatu

  ja, és még egy fontos dolog: lehet személyre szabottan csinálni az üvegfestést is...  tehát gondolom, háromnegyed, neked az egy kaptafára készült, nonfiguratívan (vagy "közönséges" mintával) díszített mécsestartótól mászol falra.  Én a kolléganőmnek teljesen személyes ajándékot tudtam készíteni az üvegfestéssel, szóval nem alibiből csináltam. Cégen belül szerintem pont az emeli az ajándékozás értékét, hogy ne merüljön ki annyiban hogy a kollégák csak egy bort tudnak adni egymásnak, mert fogalmuk sincs a másikról...  ennek a kolléganőmnek 3 kuvasz kutyája van, így ezt a szettet festettem neki:

  s1.images.www.tvn.hu/2008/12/15/08/51/www.tvn.hu_eeb089c4ee3fed78a3c0ebcbf75d5c1a.jpg

 • 2008.12.16 15:30:04Rékuc

  de jó dolgotok van, én nagyon örülnék mindenféle mécsestartónak :)

  amúgy én ilyen kis szetteket szoktam ajándékozni: jó könyv, mellé szép teásbögre, finom valódi tea, kis üveg házi méz.. vagy férfinak westernfilmes DVD+mellé valami jó kis füstös whiskey :)

 • 2008.12.16 15:41:24dokkmunkás diplomás

  Okoska  Nagyon rosszul tudod.  az internet csak annyiban nyitott, hogy aki felteszia cuccát, az azért teszi, hogy engedélyezi, hogy megnézhesd bizonyos képeit, elolvashass bizonyos írását, de nem lophatod el, nem töltheted le. Múzeumokból sem viszed el a kiállítási tárgyakat. Örülj inkább annak, hogy vannak emberek, akik bizonyos szerzői jogvédes cuccaik közül válogatnak, fleteszik ahonlapjukra, engedik, hogy ingyen rápillanthass bizonyos munkáira és nem mindenért pénzt kér. Az, hogy ezt megengedi, még nem vonja maga után, hogy magaddal is viheted...  Tudod, a törvény nem ismerete nem ment fel a... rész következik.

 • 2008.12.16 15:42:29katatu

  (igen, ez pontosan olyan, mint egy fotókiállítás... a world pressről se akasztja le senki a képeket)

 • 2008.12.16 15:55:44csutkababa

  Rékuc

  Tudod, hol van remek teabolt, ahol százféle méz is van? A Pólusban a földszinten.

 • 2008.12.16 16:03:53Magenta

  Igen, igen, igen! Az a bolt szuper! :)))

 • 2008.12.16 16:04:17Rékuc

  Okoska: majd az ügyvéded megkeresi neked, amikor valaki beperel :)

 • 2008.12.16 16:04:58Rékuc

  Csutkababa: remek tipp, ezer éve nem voltam a Pólusban de most már van okom ellátogatni oda :) köszönöm!

 • 2008.12.16 16:09:57csutkababa

  A neve:

  Teaház a Vörös Oroszlánhoz

  Grammra kimérik neked, egyedi zacsiba teszik.

 • 2008.12.16 16:12:44Heatherette

  egyébként van egy jó tippem: Promod. nagyon nagy akció van most mindenféle kiegészítőből, színes, jó vastag kötött sálak, sapkák, és rengeteg bizsu van féláron, sőt kasmírakció is van most, na, ez a másik, ami lehet jó ajándék, mert azért egy csipetnyi luxust mindenki igényel

 • 2008.12.16 16:12:54dokkmunkás diplomás

  Okoska, néhány link, szabadon letölthető képekhez, ezek engedélyezésére példa.  www.szoborpark.hu/old/index.php?ContentId=12&Lang=hu  www.hatterkep-ingyen.hu/virag/mix/virag5.html

 • 2008.12.16 16:14:33B-

  Heatherette, ne mondd nekem, hogy a Promodban vásárolsz :-)

 • 2008.12.16 16:15:49katatu

  Az Árkádban pedig az Apacs nevű üzletben féláron vannak szuperjó ékszerek. Hugom vett egy pár fülbevalót, aminek a fülbe való része ezüst, és dobókocka függött rajta, 480 Ft-ért...

 • 2008.12.16 16:18:03Heatherette

  nem vásárolok :)

  csak kiegészítőt... a sál pl uniszex, nem?

 • 2008.12.16 16:19:09Blueray  Ide másolom: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról  IV. Fejezet  A SZABAD FELHASZNÁLÁS ÉS A SZERZŐI JOG MÁS KORLÁTJAI

  33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.  (2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.  (3) A szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezéseket nem lehet kiterjesztően értelmezni.  És egyéb részletek.

  Ha vkit érdekel, olvassa el.

 • 2008.12.16 16:19:21B-

  Ok :-)  Egyébként Promod rulez! :-)

 • 2008.12.16 16:20:01dokkmunkás diplomás

  Okoska  az alábbi szöveg a háttérkép ingyen oldalról való (linkeltem előbbi bejegyzésemben). A kép megnyitásával alatta az apróbetűs rész.  Szóval, ha ilyesemsiket nem látsz egy oldalon a képeknél, akkor inkább ne töltögesd... ;)

  "A hatterkep-ingyen.hu oldalon található fotókat az oldal tulajdonosa készítette, vagy a kép készítője a felhasználáshoz hozzájárult. A képek magáncélokra (pl. háttérképként) szabadon felhasználhatók. Üzleti célú felhasználási igényét (pl. weboldal, kiadvány) jelezze az info@hatterkep-ingyen.hu címen."

 • 2008.12.16 16:22:09Heatherette

  helyes, B- :)

 • 2008.12.16 16:26:21Ziebi

  Sziasztok :)  Több ezer képet készítettünk idén, csudaszép helyeken jártunk, én azokból nagyíttattam ki és kereteztettem be :) Szerintem se jó ötlet netről töltögetni képeket, főleg megkérdezés nélkül... :)  //nahát Rékuc, hol össze nem futunk :)

 • 2008.12.16 16:37:56andikabüty

  Veszem és készítem.  Amiket készítettem:

  Mozaikolt: asztal, edényalátét, tükörkeret és képkeret. Nyaklánc a húgomnak, amiken olyan medálkák vannak, amik neki jelentenek valamit (pl. hal, hegedű, cica stb.), tojáshéjjal mozaikolt receptkártyatartó doboz egy főzőmániásnak, fába égetett kép egy parkettásnak, valamint scrapelt keretezett képek több ismerősnek - ilyet más is kért tőlem, hogy ezzel lepje meg a kedvesét.  Mindegyik baromi jól néz ki, és nem azért csináltam, mert nem engedhetném meg magamnak a vásárolt cuccokat, hanem azért, mert családom tagjai értékelik az energiát, időt és figyelmességet, amit beleölök, és szerencsére nem vagyok fakezű sem. Az igazán személyessé tételről meg nem is beszélve.  Aki azt mondja, hogy az sk ajándékok cikik, vagy csak "úgy" összedobja az ember, az szvsz téved. De olyanoktól, akik letudják a másikat valami kényszerből és hirtelenből összevásárolt baromságokkal, azoktól inkább semmi sem kell. Ajándékozni szívből kell, akár veszed, akár készíted, de nem szabad lefitymálni azt, amit valaki kézzel készített neked, hiszen nem sajnálta rád az idejét.  A vásárolt dolgok sem "letudom" kategóriák nálunk. Az olyan ajándékozási mód, mikor pl. a gyerekünknek ruhaneműt veszünk stb., nekem nem jön be. Évközben is megveszed neki, hiszen kell, miért kell ezt karácsonyi ajándékként adni? Hogy letudhasd? Remélem, azért valami mütyür kerül mellé. Azokra természetesen nem vonatkozik ez, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és valóban ajándék ez.  Aki meg nem tud mit ajándékozni az idén, mert ötlete sincs, az új évi fogadalmai közé tegye be azt, hogy jövőre jobban figyel szerettei el-elejtett vágyódására vagy sóhajára.  Boldog karácsonyt mindenkinek!

 • 2008.12.16 16:45:45katatu

  "Azokra természetesen nem vonatkozik ez, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és valóban ajándék ez."  na ezzel a kiegészítéssel már más, mert én pl. évközben nem tudok ruhákat venni magamnak, így szülinapomra is, és karácsonyra is két éve azt kapom a páromtól, hogy elmegyünk bevásárolni. És én ennél hasznosabbat, és praktikusabbat el sem tudok képzelni, így én ennek nagyon tudok örülni.  Mondjuk azt hiszem a fantáziátlanság férfitulajdonság, és ők a biztosra mennek, tehát inkább megkérdezik, hogy mit szeretne az ember. Én soha nem kérdezem meg (senkitől), bízok abban hogy tudok olyan dolgot választani ami meglepetésként is örömet szerez, és eddig bejött.

 • 2008.12.16 16:55:04Ziebi

  Jah, és nem vagyok fotós :)

 • 2008.12.16 16:57:09dokkmunkás diplomás

  "de nem szabad lefitymálni azt, amit valaki kézzel készített neked, hiszen nem sajnálta rád az idejét."  Ezzel csak részben értek egyet. Nem szabad figyelmen kívűl hagyni azt, hogy akinek ajándákozunk, az minek örül.  Teljesen mindegy, hogy vett, vagy készített ajándékról van szó, nem arról kell szólni, hogy én ugyan valamit jó öltetnek tartok, de mellette nem veszem figyelembe, hogy az a másik fél számára is jó ötlet-e.  Pl. én hiába szeretem a sci-fiket, azért még nem fogok a feleségemnek ilyen könyvet venni, mikor tudom, hogy nem ezt szereti.

  Ezt kézzel készített kütyüknél is észbe kell tartani.  Azaz, valaki hiába fektet bele energiát egy kézzel készített, szerinte jó akármire, szerinte az hiába ragyogó ötlet, ha nem veszi figyelembe, hogy akinek készíti, annak az a háta közepére sem hiányzik... ez esetbe na lefitymálás jogos.(szubjektív vélemény)  Az ajándékozás lényege az, hogy örömöt okozzunk a másiknak és nem az, hogy dícsértessem magam, hogy ugye milyen ügyes vagyok...(sarkítva ez utóbbi természetesen).  Mit ér a belefektetett energia, ha nem feltétlen örülnek neki? Annak kell kézzel készíteni dolgokat, akiről tudni lehet, hogy szereti is ezeket...Különben semmit nem ér a kézzel készítő ajándéka. (Bocs, ez most lehet túl meredek megfoglamazás, de le kellett írnom)

 • 2008.12.16 17:04:37dokkmunkás diplomás

  Most elköszönök, kellemes ünnepeket mindenkinek!

 • 2008.12.16 17:22:50manka78

  Kérdezni szeretnék! Az after eight likőrt miután beleteszitek a tejet is, utána már hűtőben kell tartani? Mert oké, hogy cukor meg vodka is lesz már benne addigra, de miután a tej is belekerül, hogyhogy nem romlik meg?

 • 2008.12.16 18:05:35melcseee

  2008.12.16 17:22:50 manka78  én betenném a hűtőbe biztos ami biztos alapon...

 • 2008.12.16 18:11:44manka78

  Nekem is ez a sejtésem.

 • 2008.12.16 18:12:36cinyó

  Segítsetek! Gőzöm sincs, hogy mit adjak a páromnak, nagyon nehéz eset :S Nagyon nehéz eset, hiába leskelődöm, faggatom, nem tudom mit vehetnék/csinálhatnék neki, úgy 5-6 ezer környékén max. Gyertyán gondolkoztam, h öntök neki, de az csak a helyet foglalja..Olyan kéne, aminek tényleg örülne, és nem csak jólneveltségből mondaná, h igen, ez tetszik.. Ötleteket várok!

 • 2008.12.16 18:24:40Rékuc

  Én a páromnak goodie bag-et fogok összeállítani, csupa olyan apróságból, amiről tudom, hogy örülni fog neki: menő alsógatya (valami dizájnos), 2009es Moleskine naptár, egy könyv a lomo fotózásról, francia libamáj konzerv, holland szirupos ostya és egy Peter Greenaway film (amit remélem nem velem akar majd megnézni) :)  Amúgy az egyik legjobbb ajándék az örökbefogadott állat az állatkertben: ötezer forintért egy évre örökbefogadhatod bármelyik állatot (más nevében is), kapsz róla oklevelet meg meghívót 'szülői értekezletre', tehát van is mit a fa alá tenni :) és szinte mindenkinek van valami állat, amihez kötődik, vagy amire emlékeztet, vagy közös emlék stb. És az állatnak is jót cselekedünk ezáltal.

 • 2008.12.16 18:31:39Holdacska

  mi idén nem vásárolunk semmi külnöset.

  Megbeszéltük,hogy max 5ig veszünk ajándékot,semmi extra parfüm meg ilyenek:)  én vettem neki kis rádiót és segitettem neki enyémet is megvenni,így meglesz a Mágus-olvasnivalóm:)  Egyébbként lesz neki Szenteste extra meglepi, elkészül kedvenc kajája is, lesz sok extra mécses világítás, és a tévében olyan cd esz, ami csak kandaló lángot mutat vacsi alatt:) majd rédióból halkna kis kari zene.  jah,és vettem meritett papirt,amire szép idézetet írtam arany tollal, meg felcicomáztam, két végét hurkapálcára ragasztottam,most szárad,majd feltekerem egy arany zsineggel átkötöm és a tányéron fog viritani.

  tutti,hogy ennek fog legjobban örülni! pedig még nincs anniyra oda az ilyen kreativoskodós dolgokért:)  Cinyó, szerintem vegyél kis képkeretet, de láttam Lyskbe(remélem jol mondom) olyan képkeretet,amibe több kis képet lehet beletenni,olyan mintha filmszallag lenne, abba beleteszel kedvenc közös képeiteket, esetleg néhány nyaralási emléket rádolgozol,és szerintem tuttira fog neki tetszeni.

 • 2008.12.16 18:39:04Holdacska

  Csilis-fokhagymás fűszerolaj

  Hozzávalók: 1 db (500 ml-es) üveg, 450 ml szűz olívaolaj, 1 kis zöld csili, 5 kis piros csili, fokhagyma (tetszés szerint), egész bors, kakukkfű

  A díszítéshez: fehér vászon, raffia, szárított paprika

  Elkészítés:

  1.) Az üveget megtöltjük az olívaolajjal, majd beletesszük a karikára vágott csilit. Beleszórjuk a borsot, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kakukkfüvet.

  2.) Szorosan lezárjuk az üveget egy parafadugóval, és 2 hétig hagyjuk összeérni az ízeket. Időnként finoman rázzuk össze az üvegben lévő olajat!

  Fehér lenvászonnal, raffiára kötött szárított paprikával díszíthetjük.

  Fontos! Felnyitás után 2 héten belül használjuk fel!  *********************************

  Arany színű sáfrányos olaj

  Hozzávalók: 1 (250 ml-es) üveg, 1 nagy csipet sáfránylevél, 250 ml olívaolaj

  (A 2 dl-es töményes üvegek kiválóan alkalmasak e célra, csak parafadugót kell venni hozzá. És valakibe beleitatni a tömény szeszt. :-)))

  A díszítéshez: kis csipkedarab vagy madeira, napsárga vagy narancssárga selyemszalag, eseteg (ha van) horgolt pántlika

  Elkészítés:

  1.) A sáfrányleveleket tegyük egy tiszta üvegbe, majd öntsük rá az olívaolajat, és szorosan zárjuk le parafadugóval.

  2.) Két hétig minden nap finoman rázzuk fel az olajat, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

  3.) A csipkéből vágjunk ki egy kör alakú darabot, és a selyemszalaggal kössük az üveg nyakára. Nagyon szépen kiemeli majd a sáfrányos olaj aranyló színét

  ********************************************

  Fokhagymás olaj

  Hozzávalók: 2 kisebb (380 ml-es) vagy 4 db (200 ml-es) üveg, 25 db fokhagymagerezd

  A díszítéshez: lenvászon, raffia, fagolyók, pici toboz, kis ezüstfenyő ágacska

  Elkészítés:

  1.) Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket.

  2.) Egy lábasba öntjük az olívaolajat, és takarék lángon, lassan felmelegítjük. Beletesszük az olajba a fokhagymagerezdeket, és állandó kevergetés mellett 20-25 percig sütjük őket. (Addigra a fokhagymagerezdek is megpuhulnak).

  3.) Eztán elzárjuk a gázt, és az olajat a fokhagymával együtt hagyjuk kihűlni.

  4.) Fém szűrőkanállal kiszedegetjük a fokhagymákat, majd az ízes fokhagymaolajat tiszta üveg(ek)be öntjük. Az üveget jól záró dugóval légmentesen lezárjuk.

  5.) Durva lenvászonból kivágunk egy pohár segítségével egy kört, és raffiával az üveg tetejére kötjük. Apró tobozzal, fagolyókkal, kis fenyőággal díszíthetjük.

  Salátákra, pizzára, halakra, sült zöldségekre kitűnően használható.

  Fontos! Az olajat 2 héten belül használjuk fel!

  ****************************

 • 2008.12.16 18:39:10andikabüty

  dokkmunkás diplomás  Fel sem merült bennem, hogy olyannak sk cuccot, aki nem értékeli. Ha már ajándékozunk valakinek, ennyire azért ismerjük már.  cinyó  Int*ersp*rban van most egy társasból akció, 3990 Ft a Tick Tack Bumm party kiadása, nézd meg azt. Legalább együtt tudtok játszani a barátokkal (3 főtől), de ami szintén jó, a kockapóker, azt ketten is tudjátok. Általában szeretem az olyan társasokat, amit kettesben is lehet játszani, mi csak activity kártyákból (tábla nélkül) is egész jókat tudunk játszani. Másik ötlet: vegyél masszázsolajokat (r*ssm*nnban van sokféle most), füstölőket, és ezt is majd együtt tudjátok élvezni.

 • 2008.12.16 18:47:59Holdacska

  jut eszembe, tavaly kapott 3 kis képet, amit én rajzoltam, olyan kis akt grafikát.

  Papiruszra rajzoltam és kis képkeretekbe tettem,olyan mi csak üvegből áll, azóta is remekül mutat a nappalink falán egymás alatt:)  ha valaki nem tud rajzolni, neten is találhatóak remek rajzok, csak simán rá nyomtatod egy jobb fajta papira, akár meritettre, de a nagyobb papir boltokban kaphatóak gyöngyház fényes papirok is.  család női tagjai is sk ajándékokat kapnak, angyalkás dobozba csomagolt sütik, különleges üvegekbe eltett lekvárok, ezeket az üvegeket is remekül lehet dísziteni, kis tobozokkal, fenyóágacskákkal,arany vagy más szallagocskákkal. • 2008.12.16 18:50:38Holdacska

  andikabüty ez a masszázsolaj ötlet nagyon jó!!!

  két éve játszottam ki ezt a lapot:)

  igaz volt hozzá még Lushból beszerzett csoki illatú testen olvadó bigyó, olyan mint a szappan,de remekül olvad a test melegétől.

 • 2008.12.16 19:04:27Magenta

  Anyós-após a legnehezebb eset. Mindenük megvan, ami nincs, az meg azért, mert nagyon drága.

  Nagyon régóta vágytak "saját bejáratú" unokára (akit babakorától ismernek). Idén megkapták. Ha berakom a gyereket a fa alá, jó vagyok? :-D:-D:-D • 2008.12.16 19:20:38melcseee

  oneandonly  a szappanrecept titkos? :)

 • 2008.12.16 19:22:05oneandonly

  hahó, bocs, nem voltam gépközelben, tehát a SZAPPANRECEPT:

  aki németül tud:

  www.naturseife.com - angolt vagy magyart sajnos nem ismerek. ezen az oldalon mindent megtaláltok, ami kell hozzá, lépésről lépésre elmagyarázza, hogysmint kell csinálni. biztos van magyarul is, írd be a keresőbe, hogy "szappanfőzés", tuti kiad valamit!

  sajnos idén már felejtős, mert min.4 hétig érlelni kell a kész szappant, de ezt lehet szülinapra is, mindenféle alkalmakra!

  sok sikert!

 • 2008.12.16 19:33:22oneandonly

  találtam egy angol oldalt is: www.teachsoap.com/

 • 2008.12.16 19:38:09melcseee  2008.12.16 19:22:05 oneandonly  köszi szépen!  háát akkor felejtős,németül egy betűt nem tudok, de majd rákeresek. nagyon köszi azért!!!

 • 2008.12.16 19:58:02mesianyu

  Magenta gyerek fotójával díszített bögre/naptár/poló/egéralátét/stb. és máris a fa alá kerül a gyerek :)))

  Neten is megrendelhető dm vagy Rossmann oldalán, de szinte mindenhol foglalkoznak hasonlóval ahol filmelőhívással is.

  Nálunk ez mindig nyerő ajándék, idén naptár helyett fényképkeretbe fotómontázs készül a fiúkról.

 • 2008.12.16 20:16:37Magenta

  Már vettünk fotóalbumot, mert anyós szenvedélyes fotós. Csak vicceltem, de a "fő ajándékot" tényleg ezzel kapták idénre. :)

 • 2008.12.17 08:53:57saffron

  Én valamelyik évben pólót festettem a páromnak. Vettem pár jó minőségű fehér pólót, és fekete textilfestékkel (monokróm ízlésűek vagyunk) egyedi grafikákat pingáltam rá, ami azért jó ötlet, mert teljesen személyreszabott volt. (Emlékszem, meg is kérdezték tőle, hogy honnan szerválta, nekik is kéne ilyen, nekem meg hízott a májam.)

  De ez szerintem gyerekeknek is frankó ötlet, fessenek anyunak-apunak klassz hálópólókat... :-)

 • 2008.12.17 09:43:22mirka

  OFF:

  Tegnap este megérkezett a szarvasgomba, amit rendeltem, és amiből karácsonyi ajándékot akartam készíteni. De a 10 deka az rengeteg, így ha valaki szeretne 10 dkg (6 db) friss nyári szarvasgombát (Tuber aestivum - uncinatum), az jelentkezzen a cukorkek(kukac)gmail(pont)com címen. A cucc felbontatlanul, légmentesen lezárva áll a hűtőben, és megbízható forgalmazótól rendeltem (szarvasgomba.hu). nekem 6400 ft-ba fájt, mondjuk 4000-ért odaadom.

 • 2008.12.17 13:13:28cinyó

  Na kitaláltam: kap masszázsolajat a drága, amit majd közösen hasznosítunk ;), meg egy kaktuszt (saját nevelményem) sk cserépben. Az utóbbinak örülni fog, mindig ölelgeti a katuszokat a boltban :D, és lesz is aki locsolja, mert az utólsó kaktusza kiszáradt! pár éve..Az elsőszámú meg biztos siker ;)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta