Tapizós, hangos és csillámló gyerekkönyvek a fa alá

A karácsonyi gyerekkönyvek minden érzékszervet megmozgatnak: az egészen kicsit tapogatással ismerkedhetnek a körülöttünk lévő anyagokkal, textilekkel, állatszőrrel, a nagyobbak kihajtható könyvekben gyönyörködhetnek, ajánlunk anyaszomorítóan hangos könyvet fiúknak és a kedvenc miniböngészőink sem maradnak ki a felsorolásból.

Tündérrév titkai

A Tündérrév titkai izgalmas és érdekes kiadvány olyan kislányoknak, akik hisznek a tündérekben, viszont kellően nagyok már ahhoz, hogy tudjanak vigyázni a könyvre, amelynek lapjai igazi meglepetéseket rejtenek. A lapok közül hatalmas virágok, állatok és tündérek emelkednek ki lapozáskor, a csillogó tündéreket mozgatni is lehet. Az utolsó oldalakat kihajtva pedig a tündérek lakhelye egy gigantikus fa nő ki a térben, amelynek ágai között rengeteg kincs található. Csingiling, a tündér barátaival a színes virágok között játszik, nyúlháton lovagol, pihen, közben bemutatja, milyen az élet Tündérrévben. Az albumban négy kis könyvecske is lapul: tündérnapló, állathatározó, versek és Lili tündérkönyve. Szeleburdi gyerekeknek ne vegyük meg, hacsak nem készültünk fel a kitépett virágok és tündérek látványára.

Egmont Kiadó, 2008.
3999 Ft



Anna, Peti és Gergő

Bartos Erika népszerű sorozatának legújabb darabja a Süss fel, Nap!, amelyet a már megszokott külsővel kereshetünk a könyvesboltok polcain: négyzet alakú, keményfedeles, kék színű borító, belül matt lapokkal, amelyet az író rajzai díszítenek. A könyv mindennapi élethelyzeteket mutat be a már jól ismert gyerekek: Anna, Peti és Gergő élményei alapján. A történetek olyan témákat boncolgatnak, mint a nátha, a téli álom, a köd, az autómosó, a tavasz vagy a borsófőzelék. A hátlapon található ajánló szerint a könyv oldja a gyerekek szorongásait, mert választ adnak olyan kérdésekre is, amelyeket még nem tudnak feltenni vagy a szülőknek nem volt idejük válaszolni rá.

Alexandra Kiadó, 2008.
2499 Ft

Remek teherautó, Csodálatos tűzoltóautó

Bár a címek nem különösebben keltik fel az ember figyelmét (sőt), de a járműmániás kisfiúk valószínűleg le sem fogják tenni a kemény karton könyveket, amelyek alján forgatható kerekek vannak. A könyvecskék színes rajzokkal mutatják be, mi minden történik egy nap a járművekkel, a kis olvasó pedig belebújhat a sofőrök bőrébe. Olvasás után a gyerek el is mondhatja, merre járt és miket csinált aznap a teherautóval vagy a tűzoltókocsival. Sőt. A sorozat részeként megjelent a Szorgos busz és a Dolgos dömper is.

Manó Könyvek Kiadó, 2008.
995 Ft

Mini világ tapintós lapozók

A Tessloff Babilon Kiadó tapizós sorozatát az egészen kicsiknek ajánljuk, már 12 hónapos kortól a kölykök kezébe lehet adni a könyveket, amelyek színes szalaggal vannak összekötve és különböző témákban kínálnak lehetőséget az anyagok fizikai vizsgálatára. Az Otthon című könyvben farmert, macskát, kanapét, függönyt, banánt, törülközőt és puha takarót simogathatnak a pici ujjak, a Falu címűben legfőképp állatokat lehet fogdosni, de van egy külön könyv is Állatok címmel, amelyet állatimádó kölyköknek ajánlunk. A Gyerekszoba értelemszerűen a gyereket körülvevő fogdosható tárgyakat mutatja be. Csak azt nem értem, miért próbálják bemutatni, milyen a tapintása a tejberizsnek.

Tessloff és Babilon Kiadó, 2008.
1490Ft

Miniböngészők

A Naphegy Kiadó böngészőit nagyon szeretjük, órákat el tudunk molyolni a nézegetésével, ám gondot okozott nagy mérete, így nem nagyon tudtuk magunkkal vinni kirándulásra, ezért nagy örömet okozott, hogy kiadtak zsebkönyv méretű miniböngészőket is, amely a legkisebb női táskában vagy a gyerek kezében is kényelmesen elfér. Így végre a buszon, az autóban vagy épp a gyerekorvosi rendelőben is lehet bogarászni a színes képeket. A miniböngésző sorozat tagjai különböző helyszíneket: állatkertet, várost, vidámparkot és a tengert mutatják be, azaz egy napot, amelyet az adott helyszínen töltünk el. A rövidlátó nagymama nem biztos, de a sasszemű gyerek biztosan megtalálja az elrejtett feladványokat.

Naphegy Kiadó, 2008.
590 Ft

Karácsonyra vár a Mackó család

A kemény kartonra nyomott színes, csillogós, ablakos könyv a böngészők, az interaktív könyvek és a feladatlapos játékok házasításából jött létre, a nagy méretű oldalon részletgazdag rajzokat lehet böngészni, ezután a megadott szempontok szerint meg kell keresni bizonyos részeket, amelyek ábrái kinyitható ablakocskák, így például ha megtalálta a kölyök a szekrényt, az ablakocska kinyitásával megnézheti, mi van benne, és máris válaszolhat a kérdésre: mit rejt a szekrény? Miután feltérképeztük a Mackó család házának rejtett zugait, mézeskalács-sütéssel és ajándék-készítéssel felkészültünk a karácsonyra is, irány a természet! A hóember építése és a hógolyózás után pedig ismét a házban találjuk magunkat, ahol Mackóék karácsonyoznak és izgatottan bontogatják az ajándékokat.

Manó Könyvek Kiadó, 2008.
1990 Ft

A lovacska karácsonya

Sznob barátnőink gyerekeinek egy elegáns, keményborítású könyvet ajánlunk, amely csillámokkal van díszítve és egy piros selyemszalagon csengettyű lóg róla. A történet szerint a Mikulásnak megbetegedik az egyik rénszarvasa, így nem tudja, hogy fogja az ajándékokat eljuttatni a gyerekeknek. Ekkor lép a színre egy bozontos póni, akinek olyan kicsi az önbizalma, hogy magától sosem jutna eszébe hogy helyettesíthetné a repülő szánt húzó rénszarvast. Ám Mikulás úgy meggyőzi, hogy elég szép és ügyes ahhoz, hogy beálljon a szán elé és a kis póni úgy dönt, segít szétpsztani az ajándékokat. Érdekes, a Mikulást kopasz, ősz szakállú figurának ábrázolják, a színes rajzok pedig arany színű csillámmal vannak futtatva, amely elegáns hatást kelt.

Alexandra Kiadó, 2008
2499 Ft

Verdák

Akit nem kergetnek az őrületbe a zenélő könyvek, a fia pedig él-hal a Verdák című animációs filmért, az nem nyúl nagyon mellé ezzel a mesekönyvvel, amely azon kívül, hogy különböző hangokat ad ki, társasjátékot is rejt. Így Villám McQueen kalandjainak olvasásán kívül versenyezhet is a kölyök, átélheti személyesen is az autóversenyzés izgalmait, sőt, még a végeredményt is megváltoztathatja. Mindehhez nem dobókockát kell használni, hanem a megfelelő színű autót megnyomva hangjelzés alapján kell lépni: ahány motorbőgést hall a játékos, annyit léphet előre. A hangok sajnos meglehetősen hangosak, alacsonyabb ingerküszöbbel rendelkező anyukák kerüljék.

Egmond Kiadó, 2008.
4999 Ft
Oszd meg másokkal is!
Mustra