SZÜLŐSÉG

Tapizós, hangos és csillámló gyerekkönyvek a fa alá

2008. december 15., hétfő 12:00

A karácsonyi gyerekkönyvek minden érzékszervet megmozgatnak: az egészen kicsit tapogatással ismerkedhetnek a körülöttünk lévő anyagokkal, textilekkel, állatszőrrel, a nagyobbak kihajtható könyvekben gyönyörködhetnek, ajánlunk anyaszomorítóan hangos könyvet fiúknak és a kedvenc miniböngészőink sem maradnak ki a felsorolásból.

Tündérrév titkai

A Tündérrév titkai izgalmas és érdekes kiadvány olyan kislányoknak, akik hisznek a tündérekben, viszont kellően nagyok már ahhoz, hogy tudjanak vigyázni a könyvre, amelynek lapjai igazi meglepetéseket rejtenek. A lapok közül hatalmas virágok, állatok és tündérek emelkednek ki lapozáskor, a csillogó tündéreket mozgatni is lehet. Az utolsó oldalakat kihajtva pedig a tündérek lakhelye egy gigantikus fa nő ki a térben, amelynek ágai között rengeteg kincs található. Csingiling, a tündér barátaival a színes virágok között játszik, nyúlháton lovagol, pihen, közben bemutatja, milyen az élet Tündérrévben. Az albumban négy kis könyvecske is lapul: tündérnapló, állathatározó, versek és Lili tündérkönyve. Szeleburdi gyerekeknek ne vegyük meg, hacsak nem készültünk fel a kitépett virágok és tündérek látványára.

Egmont Kiadó, 2008.
3999 FtAnna, Peti és Gergő

Bartos Erika népszerű sorozatának legújabb darabja a Süss fel, Nap!, amelyet a már megszokott külsővel kereshetünk a könyvesboltok polcain: négyzet alakú, keményfedeles, kék színű borító, belül matt lapokkal, amelyet az író rajzai díszítenek. A könyv mindennapi élethelyzeteket mutat be a már jól ismert gyerekek: Anna, Peti és Gergő élményei alapján. A történetek olyan témákat boncolgatnak, mint a nátha, a téli álom, a köd, az autómosó, a tavasz vagy a borsófőzelék. A hátlapon található ajánló szerint a könyv oldja a gyerekek szorongásait, mert választ adnak olyan kérdésekre is, amelyeket még nem tudnak feltenni vagy a szülőknek nem volt idejük válaszolni rá.

Alexandra Kiadó, 2008.
2499 Ft

Remek teherautó, Csodálatos tűzoltóautó

Bár a címek nem különösebben keltik fel az ember figyelmét (sőt), de a járműmániás kisfiúk valószínűleg le sem fogják tenni a kemény karton könyveket, amelyek alján forgatható kerekek vannak. A könyvecskék színes rajzokkal mutatják be, mi minden történik egy nap a járművekkel, a kis olvasó pedig belebújhat a sofőrök bőrébe. Olvasás után a gyerek el is mondhatja, merre járt és miket csinált aznap a teherautóval vagy a tűzoltókocsival. Sőt. A sorozat részeként megjelent a Szorgos busz és a Dolgos dömper is.

Manó Könyvek Kiadó, 2008.
995 Ft

Mini világ tapintós lapozók

A Tessloff Babilon Kiadó tapizós sorozatát az egészen kicsiknek ajánljuk, már 12 hónapos kortól a kölykök kezébe lehet adni a könyveket, amelyek színes szalaggal vannak összekötve és különböző témákban kínálnak lehetőséget az anyagok fizikai vizsgálatára. Az Otthon című könyvben farmert, macskát, kanapét, függönyt, banánt, törülközőt és puha takarót simogathatnak a pici ujjak, a Falu címűben legfőképp állatokat lehet fogdosni, de van egy külön könyv is Állatok címmel, amelyet állatimádó kölyköknek ajánlunk. A Gyerekszoba értelemszerűen a gyereket körülvevő fogdosható tárgyakat mutatja be. Csak azt nem értem, miért próbálják bemutatni, milyen a tapintása a tejberizsnek.

Tessloff és Babilon Kiadó, 2008.
1490Ft

Miniböngészők

A Naphegy Kiadó böngészőit nagyon szeretjük, órákat el tudunk molyolni a nézegetésével, ám gondot okozott nagy mérete, így nem nagyon tudtuk magunkkal vinni kirándulásra, ezért nagy örömet okozott, hogy kiadtak zsebkönyv méretű miniböngészőket is, amely a legkisebb női táskában vagy a gyerek kezében is kényelmesen elfér. Így végre a buszon, az autóban vagy épp a gyerekorvosi rendelőben is lehet bogarászni a színes képeket. A miniböngésző sorozat tagjai különböző helyszíneket: állatkertet, várost, vidámparkot és a tengert mutatják be, azaz egy napot, amelyet az adott helyszínen töltünk el. A rövidlátó nagymama nem biztos, de a sasszemű gyerek biztosan megtalálja az elrejtett feladványokat.

Naphegy Kiadó, 2008.
590 Ft

Karácsonyra vár a Mackó család

A kemény kartonra nyomott színes, csillogós, ablakos könyv a böngészők, az interaktív könyvek és a feladatlapos játékok házasításából jött létre, a nagy méretű oldalon részletgazdag rajzokat lehet böngészni, ezután a megadott szempontok szerint meg kell keresni bizonyos részeket, amelyek ábrái kinyitható ablakocskák, így például ha megtalálta a kölyök a szekrényt, az ablakocska kinyitásával megnézheti, mi van benne, és máris válaszolhat a kérdésre: mit rejt a szekrény? Miután feltérképeztük a Mackó család házának rejtett zugait, mézeskalács-sütéssel és ajándék-készítéssel felkészültünk a karácsonyra is, irány a természet! A hóember építése és a hógolyózás után pedig ismét a házban találjuk magunkat, ahol Mackóék karácsonyoznak és izgatottan bontogatják az ajándékokat.

Manó Könyvek Kiadó, 2008.
1990 Ft

A lovacska karácsonya

Sznob barátnőink gyerekeinek egy elegáns, keményborítású könyvet ajánlunk, amely csillámokkal van díszítve és egy piros selyemszalagon csengettyű lóg róla. A történet szerint a Mikulásnak megbetegedik az egyik rénszarvasa, így nem tudja, hogy fogja az ajándékokat eljuttatni a gyerekeknek. Ekkor lép a színre egy bozontos póni, akinek olyan kicsi az önbizalma, hogy magától sosem jutna eszébe hogy helyettesíthetné a repülő szánt húzó rénszarvast. Ám Mikulás úgy meggyőzi, hogy elég szép és ügyes ahhoz, hogy beálljon a szán elé és a kis póni úgy dönt, segít szétpsztani az ajándékokat. Érdekes, a Mikulást kopasz, ősz szakállú figurának ábrázolják, a színes rajzok pedig arany színű csillámmal vannak futtatva, amely elegáns hatást kelt.

Alexandra Kiadó, 2008
2499 Ft

Verdák

Akit nem kergetnek az őrületbe a zenélő könyvek, a fia pedig él-hal a Verdák című animációs filmért, az nem nyúl nagyon mellé ezzel a mesekönyvvel, amely azon kívül, hogy különböző hangokat ad ki, társasjátékot is rejt. Így Villám McQueen kalandjainak olvasásán kívül versenyezhet is a kölyök, átélheti személyesen is az autóversenyzés izgalmait, sőt, még a végeredményt is megváltoztathatja. Mindehhez nem dobókockát kell használni, hanem a megfelelő színű autót megnyomva hangjelzés alapján kell lépni: ahány motorbőgést hall a játékos, annyit léphet előre. A hangok sajnos meglehetősen hangosak, alacsonyabb ingerküszöbbel rendelkező anyukák kerüljék.

Egmond Kiadó, 2008.
4999 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta