SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Mikulások orrvérzésig

2008. december 5., péntek 10:00

Igazán szerencsések vagyunk idén, mert a télapó hétvégén lassít majd a gyerekek ablakai előtt. Hogy pontosan mikor, azt nehezen tudnám megmondani, ugyanis nagy a szórás a családok ajándékozó szokásaival kapcsolatban. Nekem gyerekkoromban reggel jött a Mikulás, mire felébredtem, ott figyelt a csizmámban a csoki, és megannyi apróság. Így Pavlovi reflexként, ha kinyitom a szemem, mindig az ablak, ahová először fókuszálok, mert hát soha nem tudhatjuk, ugye. Lányomnál aztán fordult a kocka, miután hatást gyakorolt ránk a környezet.Engedtem a nyomásnak, ugyanis nem csak a 2 bé-ben, hanem már a cica csoportban is a többségnek már este megjött a csomag az ablakba. Ebből kifolyólag egymást hergelik már korán, hogy este jön a Miki, ha pedig szerencsétlennek csak reggel, bizonyára megáll a fejlődésben. Pedig Miklós nap december 6-án van és kész! Idén kemény legény vagyok, s a péntek amúgy is tele lesz mindenféle szervezett boldogsággal, találkoznak az óvodai, az iskolai, a vállalati télapóval, így az itthoni ráér reggel sokkolni a népet. Sőt, az is zavart kelt az erőben, hogy akkor most ne hívjam a Mikulást Télapónak, pedig szerintem az sokkal találóbb. Hozzátartozik még a történethez, hogy Panna idén sajna már birtokolja a nagy titkot, vagyis hogy a télapó kvázi én vagyok. De ez már egy másik történet, most fókuszáljunk arra, hogy hová mehetünk el a gyerekekkel Mikulás, vagy egyéb programra!BUDAPEST
Fővárosi Állat- és Növénykert
Megkezdődött az ünnepi készülődés a Fővárosi Állat- és Növénykertben! Miklós napján és advent második vasárnapján (tehát december 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap) az állatkerti Mikulás a Barlangteremben várja a gyerekeket. Ugyanitt játéksziget, babasarok, készségfejlesztő játékok sokasága kínál izgalmas programot a családoknak, sőt lesz „zsonglőrakadémia” is, ahol az apróbb és nagyobb érdeklődők a tányérpörgetést, az ördögbotokat, a gólyalábakat és számos más ügyességi játékot is kipróbálhatnak. Az alkotó kedvűeket kézműves foglalkozás várja, de a programban arcfestés is szerepel. 11 órától bohócprogram, 14 órától bűvész szórakoztatja a gyerekeket. A programok mindkét napon 9-től 15 óráig tartanak, a Mikulással 10 és 15 óra között találkozhat az aprónép. Az Állatkert nem mellékesen, fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a háziállat nem ajándék, hanem élőlény, s életük végéig gondoskodni kell róluk! Az Állatkert a meggondolatlan karácsonyi állatvásárlás helyett az állatkerti állatok jelképes örökbefogadását, vagy az éves állatkerti bérletet javasolja olyan ajándékként, amivel az állatbarátoknak anélkül okozhat örömet az ajándékozó, hogy az állatról való gondoskodás felelőssége felmerülne.

Kiscelli Múzeum
A múzeum idén Mikulás napján, szombaton tartja a minden évben több száz gyerek által látogatott hagyományos ünnepi kézműves vásárát. A papírtárgyak hajtogatása, készítése és az ősi technikájú gyertyamártogatás megunhatatlan foglalkozás, akárcsak a karácsonyfadíszek barkácsolása. A kissé nagyobbacskáknak lehet izgalmas a selyemvirág készítés, de a mézeskalácsok sütésébe és díszítésébe a legkisebbek is be szeretnének mindig kapcsolódni. A Mackótanya Kézműves Foglalkoztató Műhely előadói segítenek a gyerekeknek az ünnepi díszek és ajándéktárgyak megalkotásában. A múzeumba ellátogatókat ezen a napon karácsonyi vásár is várja, délután pedig műsor: a Berbencés Vándorszín tagjai lépnek fel.

Millenáris Teátrum
Karácsonyi játékgyűjtési akciót szerveznek december 1-jétől 16-ig a megyei gyermekotthonokban, illetve nevelőszülőknél élő gyermekek támogatására. A felajánlott játékokat 10 órától 18 óráig várják a Millenáris Teátrumban. A kezdeményezés célja, hogy megajándékozzák azokat a rászoruló gyermekeket és családokat, akiknek egyébként nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Ha sok otthon a felesleges játékod, és akad olyan is, amelyiknek semmi hasznát sem veszed, vidd el a Millenárisra! A helyszínre érkező adományokat eljuttatják a rászorulóknak. A gyűjtést és a beérkezett ajándékok szétosztását a Millenáris koordinálja angyalok segítségével. Bővebb info: Bérczes Anna, tel: 336-40-50

Budapest, Kossuth tér
Az Ország Karácsonya rendezvény december 6-án, délután 16.30-kor nyitja meg hivatalosan is kapuit. A megnyitó ünnepségen a magyar Mikuláshoz csatlakozik egy időre lappföldi kollégája, Joulupukki is. A két Mikulás egy Mikulás-egyezmény aláírását követően gyerekekkel közösen kapcsolja fel az Ország Karácsonyfájának fényeit. Az eseményre - a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége révén - siket gyerekek is meghívást kapnak, számukra a két Mikulás szavait és a dalokat is folyamatosan jeltolmács fordítja majd. A gyerekek ezt követően a téren beszélgethetnek néhány szót mindkét Mikulással. A megnyitót a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság zenekara kíséri. 2008. december 6-tól ismét megnyitja kapuit Meseváros a Parlament előtt, és elkezdődik az Ország Karácsonya. A december 21-ig tartó rendezvénysorozat hétköznapokon 12.00 és 20.00 óra között (a Mikulásház 14.00 és 20.00 óra között), hétvégente pedig 10.00 és 20.00 óra között tart majd nyitva. (forrás:port.hu)

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park
Igazán remek programokkal kedveskednek a Mikulás ünnepének, valamint a MInimax kilencedik születésnapjának apropójából a gyerekeknek a szervezők! December 6-án, szombaton, 10:00-18:00 óra között színes programok várják majd a látogatókat, a belépő egy saját készítésű karácsonyi dísz, amivel közösen díszíthetik fel a gyerekek a Minimax karácsonyfáját. A számos fellépő között olyan zenekarok is lesznek, mint a Kolompos, vagy az Alma együttes. A rendezvény napján ingyenes Minimax expressz vonatok indulnak a Nyugati pályaudvarról a helyszínre.

VIDÉK
Békéscsaba
A Csabai Ifiházban pénteken és szombaton Mikulás fesztivál lesz óriás sakkal, falfirkával, logikai játékokkal, babajátszóval, egyszóval oylan programokkal, amiket garantáltan kedvelnek a gyerekek.

Nagyvázsony, Művészetek Völgye
Adventi örömök elnevezéssel december 5-én 14:00 órától a település utcáit járja a mikulás. Vasárnap pedig a kisiskolások segítségével gyújthatják meg közösen az adventi koszorún a második gyertyát.

Debrecen
Szombaton 10:30 órakor Mikulásnapi Ünnepség lesz a Hármashegyalján. A Mikulásvonat 10:30 órakor indul a Debrecen-Fatelep állomásról. Fellép a Szeredás együttes, 13:30 órakor pedig a Mikulás osztja ki a kis csomagokat. A Mikulásvonat 14:00 órakor indul vissza a gyerekekkel.

Kecskemét
A Kecskeméti Ifjúsági Otthonban szombaton, 11:00 órakor Kisvakond előadás lesz, valamint a gyerekek találkozhatnak a Mikulással is személyesen. A zenés mesejáték a Holle anyó színház előadásában lesz látható, a belépő gyerekeknek 550,-, felnőtteknek 850 forint lesz.

Siófok
Aranyfenyő adventi vásár és ünnepváró szabadtéri programok lesznek a Fő téren szombaton, 16:00 órától.

Sopron
Adventi játszóház és Makám koncert lesz a Gyermek- és Ifjúsági Központban vasárnap 9:00 órától. Az adventi játszóházon kívül a Makám együttes Szindbád című cd-lemezének bemutatója is lesz a helyszínen, interaktív gyermek- és családi műsorral.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Vannak olyan hétvégék, amikor komoly fejtörést okoz, hogy mit is mazsolázzak nektek, amit nem linkelek ide minden nap. Most azonban felsikkantottam diszkréten (nehogy a papagájt felriasszam), mert azt hittem, hogy VHK koncert lesz. Aztán nagy csalódásomra félreolvastam a dolgokat, határozottan elkenődött a szám széle. Aztán találtam nektek Mega Fásy Mulatós programot a Corvintetőn Gipsy Sound System koncertet szombatra 21:00 órára. Egyébként szerintem most ne menjetek gyerekmentes övezetbe, mert Mikuláskor mindenki csak nézegesse otthon a gyerekek csillogó szemét, s hallgassátok legújabb kedvencemet!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.05 11:38:41Mafalda

  Subbantósdi,

  ennek megfelelően a spanyol gyerekek pl. tök szarul járnak, mert oda általában január 6-ára érkezik meg az ajándék, ráadásul nem a Jézuska, de nem is a Mikulás hozza, hanem a Három Királyok!!! :-)))

 • 2008.12.05 11:51:32Subbantósdi

  Mafalda: és az orosz karácsonyról nem is beszélve... :o) GYED MARÓZ!

  www.unnep.eu/europa/mikulas-nyugaton-telapo-keleten.html

 • 2008.12.05 12:05:21háromnegyed

  nekem eddig életemben egyszer nem jött a Mikulás 6-a reggelre. abban az évben, amikor az első poronty megszületett. azt hitte, akkor már nem kell.  hát állatira besértődtem és a Mikulással legközvetlenebbül kapcsolatot tartó nevelőapámnak szóltam, hogy ez így nem mehet. következő évben már nem volt probléma :D

 • 2008.12.05 12:08:07zskoncz

  hát sztem is 5-ről 6.-ra virradóan jár a Miki! legalábbis én igy tudtam....

  hozzánk még csak látszat miki jön.... a pocok nem ehet még csokit!!! a legnagyobb örömömre, mert a vállalati mikicsomagot férjemmel kettesben falhatjuk fel.....

  de asszem jövőre már csak megcsócsált csokimaradék jut nekünk.....vagy még az sem..... :-)))))

 • 2008.12.05 12:15:13Subbantósdi

  www.nlcafe.hu/otthon/20081205/eheto_karacsonyfadiszek_inyenceknek/

  Egy kicsit már karácsonyra készülve, így Mikulás tájékán, találtam Nektek, sütögetni szerető lányoknak, asszonyoknak pár ötletet, hogy még mit készíthettek a karácsonyfára dísznek, ami aztán ehető is, a gyerekek számára! :o)

  Sok sikert a "sütigyártáshoz"! :o)

 • 2008.12.05 12:16:35Subbantósdi

  www.nlcafe.hu/aktualis/20081204/linzerformak_-_nem_csak_hazitundereknek/ és egy érdekesség, bár vannak benne "korhatáros" darabok. :o)

 • 2008.12.05 12:18:07Zsákos ember

  nalunk akkor jon a miki, amikor megvesszuk a csokit hozza, mert kulonben 12 oran belul valahogy elszublimal a csoki, ha nem adjuk a gyereknek.

 • 2008.12.05 12:21:23Veritas

  Hozzánk ma este jön. Nekem eddig is csak megcsócsált csoki v csokipapír jutott. Mire észrevettem az öcsémék benyomták az enyémet is. Anyukáméktól még most is kapunk csomagot (ilyenkor is összejön a család) és indul a cserekereskedelem (a csokivadászok csapatát erősíti a férjem és a lányom is): lenyúlják a csokimat és a pisztáciát, cserébe enyém az összes aszaltgyümölcs "Te úgyis fogyózol" felkiáltással. :))

 • 2008.12.05 12:24:02melcseee

  nálunk még tervezve sincs a gyerek, de vettem két kis zsákot, egyiket a párom ma megtölti nekem, a másikat meg én neki és reggelre meg fog jöni a Mikulás, én tudom ám...! :D

 • 2008.12.05 12:29:49Magenta

  veritas, az aszaltgyümölcs sem éppen diétás. :)

 • 2008.12.05 12:33:17Veritas

  Magenta!

  De az, ha én sem szeretem és nem eszem meg. :)) (kivéve az aszalt meggyet, de abból sem túl sokat)

 • 2008.12.05 12:39:48Subbantósdi

  Természetesen mi is a férjemmel, ahogy amióta ismerjük egymást, a gyerekek születése óta is, azért egymást is megajándékozzuk ilyenkor, sőt én még anyámnak és nagyanyámnak is adok finomabb édességeket, igaz, Ők már "csak" a gyerekeket halmozzák el, idén főleg ruhával. :o)

 • 2008.12.05 12:45:39Veritas

  A férjemnek én is szoktam venni: idén sapkát vadászok. Még nem találtam jót. :(

 • 2008.12.05 12:49:59Magenta

  Veritas, így valóban diétás. :) Nyugodtan add nekem, én imádom mindet, de főleg a mangót. :D

 • 2008.12.05 13:11:34Veritas

  Mangó nem szok lenni. Az aszaltgyümi sem vész kárba: apukám szokott jelentkezni érte 1-2 héttel később, mikor látja, h nem fogy. :)

 • 2008.12.05 13:15:43Magenta

  :)))  Bár idén nekem diéta van (sóhaj).

  Ha már tápszerezünk, legalább fogyózhatok, meg tornázhato nyugodtan.

 • 2008.12.05 13:19:05Veritas

  Lassan én is (bár most sem zabálom magam halálra. nincs is rá időm), mert sajnos kevés a tej. :(

 • 2008.12.05 16:18:34baud

  Zsákos,

  én erdélyi vagyok, semmi közöm a magyar átlaghoz. :)

 • 2008.12.05 16:20:09baud

  Egyébként pedig nem cm-mel, hanem cm-rel, bleee... :p

 • 2008.12.05 16:44:09Zsákos ember

  a helyesirason lehet javitani, a topszlisegen nem, beeee :P

 • 2008.12.05 17:18:29baud

  Hát én nem is akarok javítani rajta, nekem ez így megfelel, fehérnépből ennyi is elég. :) Ráadásul mindig találok megfelelő magasságú férfit. :)

 • 2008.12.05 17:59:35Zsákos ember

  mindig talalsz? azt hittem, mar valami csaladanya vagy.

 • 2008.12.05 18:12:26baud

  Nem vagyok családanya. Sem valami, sem másféle. :) Egyébként ez miért zárná ki azt, hogy az ember néha talál egy-egy megfelelő magasságú férfit?

 • 2008.12.05 18:15:13Zsákos ember

  baud, hat, en nem orulnek neki, ha az asszony neha talalna maganak egy megfelelo magassagu ferfit.

 • 2008.12.05 18:27:50baud

  Akkor szerintem nem ugyanazt értjük ezen. Nem flörtre és megcsalásra gondoltam.

 • 2008.12.05 18:40:37Magenta

  baud, alacsonyabb vagy, mint a lányom  :)))))))))))

 • 2008.12.05 18:43:43baud

  Magenta,

  sok embernél vagyok alacsonyabb. Pl. a páromnál is. :)

 • 2008.12.05 18:45:20Zsákos ember

  igazabol majdnem mindegy milyen magas egy csaj, csak a kedvenc magassarkujaban ne legyen magasabb nalam illetve cipo nelkul legalabb a vallamig erjen. de ebbe a magyar nok 90%-a benne van, meg baud is ;D

 • 2008.12.05 19:00:13baud

  Zsákos,

  én ráadásul nem is hordok magassarkút. :)

  Egyébként miért fontos, hogy ne legyen magasabb nálad? Ezt mondták már néhányan, de nem értem a jelentőségét.

 • 2008.12.05 19:13:27Magenta

  Egyébként a 163 nem olyan kevés. :)

 • 2008.12.05 19:23:16baud

  Ez nem kívánságműsor, de én elégedett vagyok vele. :)

 • 2008.12.05 20:21:56Felicitasz

  Hű de jó poszt, hű de jó kommentek, teljesen pihentető volt jgy a délutáni kávém mellé. Nálunk is reggelre jön a Mikulás. 5-én este kisuvikszolt cipőinket elhelyezzük az ablakpárkányra, erkélyra, ahová adódik, aztán reggel első dolgunk begyűjteni a csokit. A 14 hónaposunk valami kis játékot fog kapni (tavaly a Miku hozott neki fürdőkádban úszkáltatható játékokat, ilyesmi kaliberűre kell gondolni), bár szerintem idén már hagyni fogom, hogy egy kis csokit is megkóstoljon.  A férjemmel is veszünk egymásnak édességet meg valami apróságot, nehogymár a felnőttek kimaradjanak a jóból :-o

 • 2008.12.05 20:25:47Felicitasz

  Baud, vigasztalódj, mert nálam viszont magasabb vagy, még ha csak 2 centivel is... De sose gondoltam volna, hogy ez azért van, mert nálunk gyerekkoromban csak december 6-án este jött a Mikulás. Bár tulajdonképpen logikus, mert ha Win volt az, akkor tényleg nem tudott mindenhová olyan gyorsan odaérni. Vagyis, aki alacsony, az most utálhatja Wint?

 • 2008.12.05 21:02:21baud

  Felicitasz,

  nem tudom, ki volt, de utáljuk együtt. :)

 • 2008.12.05 22:13:23vikimanka

  Már vártam a hétvégi ajánlót, de csak most jutottam idáig a nagy mikuzásban. Holnap készülünk Pestre. Két lehetőség közül nem igazán tudunk dönteni: az egyik a Minimaxos rendezvény a másik az állatkertes. Vagyis én még tudnék is dönteni, én az állatkertesre szavaznék. Van valakinek esetleg tapasztalata korábbról? Az egyik nyomós érvem ami az állatkert mellett szól, hogy olvastam, hogy lesz/van babasarok is és nekünk van egy mindjárt egyévesünk is. Szerintetek?

 • 2008.12.06 01:55:22Zsákos ember

  baud "Egyébként miért fontos, hogy ne legyen magasabb nálad?"  mert en vagyok a nagy himallat o meg a vedeni valo kis nosteny. es ebbe a kepbe belerondit, ha egy no magasabb nalam :D

 • 2008.12.06 07:18:30vikimanka

  Ez a nap is "jól" kezdődik. Program lefújva, lázas lett a nagyobb lányunk. Már nincs min gondolkodnom, maradunk itthon.((((

 • 2008.12.06 09:36:06baud

  Zsákos,

  értem: szóval patriarchális berögződés, némi kisebbségi komplexussal, amit így kompenzálsz. Világos. ;)

 • 2008.12.06 12:11:31agi70

  Elöljáróban: én is csak 164 vagyok...kicsit gáz.

  A mi Mikulás történetünk igen egyszerű. Az én gyerekem (3,5 olyan kis okostojás fajta) le se sz..ta a Mikulást. Tegnap este még nagy dünnyögve hajlandó volt kipucolni a cipőjét, bár azt gondolom csak a pucolás -értsd vizes ronggyal kavarás- kedvéért. Aztán már azon is felakadt egy kicsit, hogy mi a fenének tesszük ki a cipőt az ablakba. Homályos érvelésbe kezdtem az ablakelőtt elröpködő szakálas emberről... hát jó, legyen ha anya úgy akarja. Reggel azért 1/2 7-kor felébredt, máskor 1/2 8-kor szokott (no jól van, gondoltam mégiscsak nem hagyta aludni az izgalom...). Aztán 1,5 órán keresztül észre sem vette az ablakban árválkodó csomagot (persze lehet, hogy nem szürkereggelbebeolvadós jutazsákot kellett volna választania a Mikulásnak csomagolásnak...) Eszébe se jutott odanézni a tegnap este rendellenes helyre állított cipőkre. Aztán 1/2 9-kor nem bírtam tovább és hatalmas meglepődéssel hívtam a gyereket a szobájába, hogy nézze nézze mi van az ablakban. És még akkor se vette észre a piros szalaggal átkötött csomagot. (Gondoltam hétfőre kérek egy időpontot a gyerekszemészetre). No jó kibontáskor azért a buborékfújó, a kalapáccsal szétgyalázható héjjas dió és a karalábé (elnézés a gyengébb idegzetűektől, nem elírás: ez egy karalábé faló 3,5 éves...) megtette a hatását, lelkes szemragyogtatás (mégis lemondom az időpontot), de azért igazából mégse értette, hogy minek jött erre a Mikulás éjjel, ha már tegnap volt az óvodában.

  Tavaly karácsonykor hatalmas sírásba kezdett amikor meglátta az asztalon pompázó karácsonyfát, mert az elfoglalta a távirányító helyét, amivel elindíthatja a kedvenc Kaláka CD-jét. Most akkor túl kicsi még az efféle varázslatokhoz, vagy ez egy ilyen racionális gyerek?

 • 2008.12.06 13:58:45dodóó

  Én 178 cm vagyok.

  De lehet hogy elérem a 180cm-t is.

  A párom 192cm.

  Tesóm 165cm.

  Párja 162cm.

  Én 3 évesem 110cm körül van.

  Tesómé 90cm.

 • 2008.12.06 14:10:54Cukrozott Fahéj

  Akkor én azért vagyok pici,mert engem a Mikulás hozott? :)

  Baud,a magasságod pont jó, még így is 5cm-rel vagy magasabb,mint én :)

  Dodóó, az én párom is 192 cm,csak annyi a különbség,hogy én 157 vagyok :)

  Ez is bizonyítja,hogy nem a centin múlik egy kapcsolat.

 • 2008.12.06 14:41:38baud

  Cukrozott Fahéj,

  a párom engem is a hóna alá kap, ha sietni kell. :)

  Mondjuk a centin is múlhat, de most nem a magasságra gondoltam. :D

 • 2008.12.06 18:55:29pepe

  Sziasztok, szeretném megosztani veletek mai "élményünket" melyet a mikulásszolgálat (bál-na produkció) szerzett nekünk, potom 10700 Ftért:

  Röviden, elküldtek hozzánk egy olyan embert, aki maximálisan alkalmatlan volt eljáttszani a Mikulás szerepét, mi több, ezzel meg sem próbálkozott. Az beígért "a Mikulás majd kedves mesét mond, majd személyre szólóan adja át az ajándékot" programból olyannyira nem valósult meg semmi, hogy a kedves Télapónak a jelen lévő két (!)gyermek neve sem jutott eszébe, és a köszönésen, meg a "jövőre is legyetek jók gyerekek" mondaton kívül az ég világon semmi nem hagyta el a száját! Én próbáltam menteni a helyzetet azzal, hogy előadtam a "télapó messziről jött a szánjával és nagyon fáradt mesét", hátha ezzel ráveszem a Mikulásunkat a további párbeszédre, de sajnos, mindhiába, mikulásunk csak ült kukán és nagyon bambán, semmilyen jelét nem adva annak, hogy bármilyen jellegű kommunikációba akarna bocsátkozni a gyerekekkel.

  A 10 perces kényelmetlen feszengés, mely ránk, felnőttekre kimondottan sokkolóan hatott, remélhetően nem vette kedvét gyermekeinknek és továbbra is szeretetteljes illúziókat táplálnak a kedves, öreg, bölcs Télapóval szemben. Hogy ezt az illúziót megmentsük, jövőre biztosan nem a mikulásszolgálat honlapjáról rendelünk Mikulást, és őszíntén tanácsolom, hogy Ti se tegyétek, ha jót akartok!

 • 2008.12.06 19:10:43noisette

  pepe: előre fizettetek?

 • 2008.12.06 19:41:42pepe

  Igen, ők kérték, hogy a program "gördülékenysége" miatt, előre fiezssek, akkor, amikor az ajándékokat is odadadom az emberüknek. az bosszant a legjoban, hogy annyira-de annyira vártuk már ezt a napot és ez a kretén mikulsruhás szerencsétlenség, a legminimálisabb kontaktusba sem került a gyerekekkel. Ezzel az erővel felrángatok valakit az utcáról, vagy veszek egy bábút.......annyira mérges vagyok...

 • 2008.12.06 19:59:30noisette

  A lényeg hogy urai voltatok a helyzetnek...

  Jövőre meg ha majd eljön az igazán jófej mikulás, már nem is fognak erre emlékezni...

  amúgy nem tudom mennyi idősek, de valószínűleg már sok gázos Mikivel alálkozhattak eddig...

  Fogtok panaszt tenni, ajtót letépni, pénzt visszakövetelni? Én nem hagynám annyiban a dolgot... Főleg azért hogy másokkal ne essen meg ez az eset.

  Így hát nem is tudom kit sajnálok jobban... a gyerekeket, vagy titeket, ha már ennyire készültetek...

 • 2008.12.06 20:46:55pepe

  Egyébként ez van fent a honlapjukon:

  Kedves Partnerünk, ne feledje, hogy ...  "a Mikulás a gondoskodás ünnepe, ahol a tél közeledtével a rohanásban picit megállunk, amikor közelebb kerülünk a gyermekek titokzatos világához, amikor felidézzük, hogy milyen is volt, amikor még mi magunk lestünk várakozva az ablakra, hogy megláthassuk a mindentudó Télapót...

  A Bál-Na Produkció munkatársai hosszú évek tapasztalata alapján tudják, hogy a Mikulásszolgálat hivatás, és nem munka, szolgálat, amelynek fontos pedagógiai és emocionális jelentõsége van. Tudjuk, hogyan õrizzük meg a misztikumot, és hogyan tegyük élménnyé a találkozást a Mikulással a gyermekek számára.

  Maximális körültekintéssel, pszichológus és pedagógus szakértõi csapat bevonásával válogatjuk és készítjük fel kollégáinkat, akik gondosan tervezett öltözékben tökéletes illúziót teremtenek."  Személyes tapasztalatom alapján, elmondhatom, hogy a fenti marketing rizsából egy szó sem igaz!!!! Kérlek benneteket, ha valaki tudja, hogy hol tehetek hivatalos reklamációt (természetesen a cég felé már megtettem), esetleg szankciókat a Bál-na céggel szemben, jelezze ezen a fórumon.Köszönöm

 • 2008.12.06 20:58:09noisette

  "Tudjuk, hogyan õrizzük meg a misztikumot, és hogyan tegyük élménnyé a találkozást a Mikulással a gyermekek számára."  Hát a Ti Mikulásotok a misztikum megőrzésére koncentrált igen erősen úgy látom :D

  Írj fel a homárra, az biztos szíven üti őket...

  esetleg fogyasztóvédelem, etc...

 • 2008.12.06 21:04:36noisette

  gondolom ismered a homárt, de azért itt a link:

  homar.blog.hu/

 • 2008.12.06 21:16:35pepe

  Köszönöm, Noisette! írok neki

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta