Sütőtökös csirkét süt a gyerek

Zanza!

A karácsonyi hajtásban sokszor az embernek nincs ideje órákat álldogálni a konyhában és van, hogy kedve sincs. Megosztunk egy olyan receptet, ami nem időigényes és még a gyereket is be lehet vonni a készítésbe.



Hozzávalók:

1 sütőtök
50 dkg csirkemell
rozmaring (friss vagy szárított)
szójaszósz
feta sajt


A sütőtököt vágjuk ketté, a gyereket ültessük az asztalhoz, tegyük elé a sütőtököt és adjunk a kezébe egy karalábévájót. Szuper és élvezetes feladat a sütőtökből apró gombócokat vájni, amíg mi a csirkét elkészítjük, ami egyébként nem tart öt percnél tovább. A csirkemellett nagyjából kétujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk és megforgatjuk szójaszószban.

Ha készen vannak a sütőtőkgombócok, beleöntjük egy tepsibe, vagy egy római tálba, és megszórjuk friss rozmaringgal. Aztán a gombócokra fektetejük sorban a csirkemell csíkokat, és a tetejüket megszórjuk feta sajttal. Római tálban 20-30 perc alatt megpuhul. (Ha a sütőtököt magában túl száraznak találjuk, önthetünk rá egy doboz joghurtot is.)

Blogmustra