SZÜLŐSÉG

Mit kíván egy kétéves a fa alá?

2008. december 3., szerda 15:10

Nem könnyű ennek a korosztálynak ajándékot venni, hiszen az egy-kétéves még nem érti az ajándékozás aktusát, magát a karácsonyt sem, és nincsenek kívánságai. Az óvodásokkal ellentétben egy kétéves nem fogja megmondani nekünk, hogy mit szeretne, a szülő azonban érthető módon mindenképp szeretné meglepni valamivel a gyermekét. Bármilyen nagy a kísértés a játékboltban, nem árt észben tartani, hogy ebben a korban a gyerekeknek kifejezetten egyszerű játékokra van szükségük, minél egyszerűbb, annál jobb, hiszen az fejleszti legjobban a fantáziájukat.

Egy egyéves például az egymásba rakható dolgokat szereti a legjobban, amikkel pakolászni tud, fölösleges ezért neki például favonatot venni. Ha már jól tudnak menni, nagyjából másfél éves korban jön a tologatós korszak, szeretik a babakocsikat és minden tologatós játékot. Hosszabb koncentrációt igénylő, kézműves dolgokkal, zsírkrétával, gyurmával, nyomdával kétéves kor körül érdemes próbálkozni, kiskonyhával, boltos játékokkal és babaházzal meg hároméves korban, könyvvel, főleg kemény lapozókkal meg persze bármikor. Összeszedtünk néhány ötletet mi is.

Állatkerti bérlet

Ha valami igazán hasznosat szeretnék, vagy rokon gyereknek nem tudunk mit venni, érdemes egy állatkerti bérletbe beruházni. Az egy évre szóló gyerekbérlet 10 ezer forint. Decemberben egy felnőtt bérlet (15 ezer forint) vásárlásakor egy másikat is adnak ajándékba, amely lehet gyerek-, felnőtt-, nyugdíjas-, vagy diákbérlet is lehet. Így akár két legyet is üthetünk egy csapásra, anyának is lesz bérlete és a gyereknek is, mehetnek sétálni meg elefántot etetni az állatkertbe egy éven keresztül, akár minden nap. Robeez kiscipő

Színes, csinos, kényelmes, és nem tudja lerúgni a gyerek. Ideális benti cipő, kapható vékony és vastagtalpú változatban is. Ára elég borsos, 7000 forint körül van. Olcsóbb alternatívája az itthon gyártott Liliputi cipő, amiért 4500 forintot kérnek. A Liliputi.hu oldalon még számos más érdekesség is van. Liliputi kiscipőt a Mamazon.hu oldalon is rendelhetünk, ezt az oldalt is mindenképpen ajánljuk ajándékkeresőknek, nagyon édes horgolt állatok és takarók kaphatók.

Talicska

Nincs éppen szezonja, de zseniális ajándék lehet a kicsi fémtalicska. Motorja, biciklije és dömperje mindekinek van, de talicskája? Az ára 4900 forint, de van építkezős szettel kiegészített változata is, kicsit drágábban, aki meg szezonális ajándékot szeretne, annak ott a szánkó.

Babzsákfotel

Minden gyerek imádja, így igazán ideális ajándék, egy tarka huzatba gyömöszölt, vidám babzsákfotel. Ez mondjuk nem egy olcsó ajándék, egy gyerek babzsákfotel 11 és 20 ezer forint között van, viszont hosszú távra szól, nem kell jövőre feltenni a szekrény tetejére.

Névre szóló takaró

Szebbnél-szebb névre szóló és állatos takarók találhatók a Takoo.hu oldalon, 4400 forintért. Talán nem késő még megrendelni őket, de ha igen, biztosan találunk hasonló, kedves takarókat. Persze ha valaki nagyon személyes ajándékot szeretne, és van kézügyessége meg varrógépe, akkor a legjobb, ha elkészíti maga.

Kisvakondos bőrönd

Nálunk valamelyik gyerek a családban biztosan ilyet fog kapni, kicsiknek is ideális, lehet bele ki-be pakolászni. A nagyobb méret 2990 forint, a kisebb papírbőrönd pedig 2490.

Lehet kapni 1800 forintosat is, amely 25x18x9 centiméteres. 

Hintaló

Ennek a korosztálynak egy tuti ajándék, ráadásul a választékkal sincs gond, tiszta fa, nyihogó plüss, sőt még Micimackó formájú hintaló is kapható. Egy színes, fa hintaló 8-9000 forint, (az ikeás hintaszarvas 7000) a plüssök ennél pár ezerrel drágábbak.

Szék

Nem hangzik éppen divatos ajándéknak, de az egy-két évesek legtökéletesebb ajándéka a kisszék. Imádnak ugyanis a székre felmászni, és ücsörögni, és persze ki lehet egészíteni a kombinációt egy kicsi asztallal, vagy ha igazán menők akarunki lenni, beszerezhetünk egy gyerekhintaszéket is.

Fa játékok

Ezt szinte fölösleges is megemlíteni, rengeteg féle kapható szinte bárhol. Egy aranyos, ritkán látható fajta ez a a Noé bárkája készlet, bárkával és sok sok állattal. Minden pakolászós gyereknél garantált siker!


A drága külföldi fajátékok ragyogó alternatívája a fakopancs.hu weboldal, rengeteg fajátékkal.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.03 17:43:50dodóó

  ŐŐŐŐ az E.M-ba vettem és a lányom a boldog :-)

 • 2008.12.03 18:18:36Subbantósdi

  A takoo.hu weboldallal csak az a baj, hogy nem enged be, nem működik.

 • 2008.12.03 19:13:30druantia

  Az én gyerekem igaz, hogy már két és fél lesz karácsony után, de ha nem is mondja meg, mit sezretne (illetve mindig mást mond és irdatlan nagy hülyeségeket), azért lehet tudni, hogy minek örülne. Ezt fogja kapni (ömlesztve írok mindent, nem csak az én ajándékaimat):  kalózos szett

  esernyő (szerintem ez lesz az adu)

  vár + "hős lovagok" + király

  Colorama

  egy újabb (fa) puzzle

  ősemberes-mamutos könyv (nagyon érdekli ez a téma - többek között)

  Betlehemes könyv (ez a téma is érdekli)

  köntös (imádja a köntösöket, a régit kinőtte, ez pedig különlegesen szép)

  rajzeszközök

  csörgős zokni

  plusz valószínűleg lesznek kiegészítő elemek a Wader autópályához.  Karácsonyra én valami olyat szeretnék, amitől ragyog az arca és cipelgeti magával napokig. Az apró műanyag figurák ilyenek, ha az ember jól eltalálja az ízlését. Szerintem ő bárminek örülne, ami vukos, finduszos, hőslovagos, kalózos, vadászos vagy mamutos. De tavaly nagyon értékelte pl. az ezerpárszáz forintos szobasátrat is.

 • 2008.12.03 19:19:20druantia

  Ja, és tavaly nagyon nagy sikere volt a barkács-szerelős készletnek meg a kirakóknak is. Plusz ugye a könyvek, de azzal folyamatosan ellátom. Mostanában rengeteg mondókás- és verseskönyvet kapott, mesekönyve, nézegetőse is rengeteg van, úgyhogy azt most nem kap tőlem. De én azért még most is tartom, hogy karácsonykor nem az ajándék a legnagyobb élmény, még neki sem :).

 • 2008.12.03 19:22:17dodóó

  Aaaaaaaaaaaaajj!

  A gyerek összekarcolta a monitort!

  Előbb azt hittem a macska.7 helyen. :-(

  :-( :-(

 • 2008.12.03 19:45:31mspoppy

  A talicska jó ötlet, meghagyjuk a nyuszinak! :):)  Eddig a Jézuska beszerzett:

  - (rajz)asztalt + kisszéket

  - járműves labirintust

  - állatfigurás montesszorit

  - mesekockát

  - mágneses könyvet

  - fogantyús formaberakót

  - pálcás formaberakót

  - formaillesztős toronyépítőt  és keres még egy tuti fa xilofont olcsóér'. :) :)  Aki nem ismeri, annak jó szívvel ajánlom az I'am toy márkát, a hazai piacról pedig a Fajankót.

 • 2008.12.03 19:50:31undokmano

  Subbantósdi, itt egy másik, én innen rendeltem.  gportal.hu/gindex.php?pg=15393729

 • 2008.12.03 19:51:59mspoppy

  A másfél éves kisfiunk nemrég kapott egy babakonyhát. Egy váróteremben játszott ilyennel és roppantul érdekelte. Gondolkoztunk, hogy inkább barkácsasztalt vegyünk neki, mert az mégiscsak "fiúsabb", de azokon nincs ajtó, amit nyitogatni-csukogatni lehetne és szekrényke/sütő, amiből ki-be lehetne pakolászni. Meg aztán: apuci és a nagypapa is "ínyesmester", ismerkedjen csak a gyerek az alapokkal... :D :D  - ja, és az előbbi listához jön még egy edénykészlet :) :)

 • 2008.12.03 19:55:13mesianyu

  dodóó akkor nálatok monitort hoz a jézuska?  ditakai köszönöm az ajánlást de konkrétan felnőtteknek szánom a nappaliba kanapé helyett. De néztem, hogy két felnőtt fotel árából már 3-4 személyes kanapét kapok. Szóval egyenlőre nem lesz babzsák fotelem semekora :(  Ugyan nem karácsonyra kapta de nagy sikere volt a porszívónak! Akkor 1,5 éves volt, legalább két hétig az volt a csúcs játék. Meg erősen gondolkodom, hogy veszek neki kicsi mázoló ecsetet /ha jól emlékszem a legkisebb a Tescoba kemény 60ft/, az apja számítógép tisztító ecsetjét rendszeresen elcsórja, és az én pogifestős ecsetemet is gyakran lenyúlja.

 • 2008.12.03 19:59:34Meni

  Jopar klasszikus eszembe jutott meg:  - orvosi keszlet

  - domper

  - kisvonat sinekkel

  - autopalya kisautokkal

  - gyurma (Play-dooh szeru, amivel kesz figurakat tud csinalni egyedul is)

  - mininyomda

  - labda (puha, lakasba valo elonyben)

  - domino

  - horgaszos jatek (tudjatok, amikor mennek korbe a halak, es kis horgaszbottal kell kihalaszni)

  - puzzle

  - diafilm (persze vetitovel egyutt)

  - furdoszobai jatekok (nyaron strandra is oke)

  - szerszamkeszlet (Bob the Builder peldaul)  Na, sok sikert es csillogo gyerekszemeket mindenkinek! :)

 • 2008.12.03 20:05:02Dortje

  azért én vitatkoznék azzal, hogy egy egyéves csak pakolni szeret. És másfél évesen tologat. Lehet, hogy csak az én gyerekem ilyen, de nálunk -16 hónapos a fiam- a tologatás már egy éves korában elkezdődött, egy hete voltunk IKEÁban és a favonatról le se lehetett vakarni. Megvettem, azóta csak azzal játszik. Na mindegy.

 • 2008.12.03 20:06:50ditakai

  mesianyu

  ne bánkódj, kanapé helyett egyébként sem alkalmas, mert használaton kívül nem igazán esztétikus a kinézete; nem lenne a nappali dísze :-)

 • 2008.12.03 20:07:43undokmano

  Olvasom, ahogy írjátok, mi köti le a gyerkőceiteket, mikkel játszanak, és én kezdek aggódni... Nekem karácsonykor lesz 22 hós a fiam, és a kilincsekért, szerszámokért, ajtócsapkodásért, kávésbögrékért, klaviatúráért, flakontömörítésért, mosásért van oda. Normális gyerekjátékok közül meg minden, ami állatos. Tehát állatos figurák, könyvek, zajos játékok. Imádja, ha verset mondok, vagy énekelek neki. Nemrég kapott tőlünk kisvonatot sínnel, egész egyszerűen felrúgta. Tavaly egyik rokontól kapott karácsonyra kisvonatot, akkor odavolt érte. Tavaly 2 hét alatt megtanulta, hogyan kell a búgócsigát pörgetni, most kb én játszom a búgócsigával, ő meg fülig érő szájjal nézi és követeli, hogy újra és újra indítsam.

  Amúgy elkezdtem osztani az ötleteket a családnak, hogy kb mi az, aminek örülhetne esetleg a kiscsávó, egyenlőre amit tudok, hogy öcséméktől kap barkácskészletet, így végre talán nem az apja cuccát fogja ellopni. Kb amiket Meni írt, nekem is ez jutott az eszembe, hátha...

 • 2008.12.03 20:44:33mesianyu

  ditakai ezzel szoktam vigasztalni magam én is, meg hogy úgysincs időm benne heverészni, és különben is berakom a nappaliba a járókát és a kanapé el sem fér, így a babzsák fotel sem. A járókára meg előreláthatólag még egy évig szükségünk lesz.

 • 2008.12.03 20:47:59Meni

  Undokmano, ne aggodj semmi ilyesmin, ha a gyerek el tud jatszani kreativan, tobbe-kevesbe onalloan, szeret verseket hallgatni, enekelgetni, akkor sokkal de sokkal jobban rendben van, mint a tarsai nagy resze. Enyem 25 honapos, es a fentieken kivul imad porszivozni, a mosogepet jobban tudja elinditani, mint az apja, es legujabban mindig o akar mosogatni. Mindemellett aggodom erte, mert idegbajos lesz, ha piszkos lett a keze, az autoit magatol novekvo sorrendbe rakosgatja, es ha a huga vagy az apja nyitva hagy egy szerkenyajtot, megy becsukni. Nemileg rendmanias szegeny gyerek, remelem kinovi majd :) Amugy neha o is csak rugdossa es dobalja a traktorjat, meg alagutat epit a konyveibol, meg lopkodja a konyhai cuccokat. Szoval teljesen normalis kiskrapek :)

 • 2008.12.03 20:48:52Meni

  Undokmano, ne aggodj semmi ilyesmin, ha a gyerek el tud jatszani kreativan, tobbe-kevesbe onalloan, szeret verseket hallgatni, enekelgetni, akkor sokkal de sokkal jobban rendben van, mint a tarsai nagy resze. Enyem 25 honapos, es a fentieken kivul imad porszivozni, a mosogepet jobban tudja elinditani, mint az apja, es legujabban mindig o akar mosogatni. Mindemellett aggodom erte, mert idegbajos lesz, ha piszkos lett a keze, az autoit magatol novekvo sorrendbe rakosgatja, es ha a huga vagy az apja nyitva hagy egy szerkenyajtot, megy becsukni. Nemileg rendmanias szegeny gyerek, remelem kinovi majd :) Amugy neha o is csak rugdossa es dobalja a traktorjat, meg alagutat epit a konyveibol, meg lopkodja a konyhai cuccokat. Szoval teljesen normalis kiskrapek :)

 • 2008.12.03 21:09:45kisbibe

  Mi a hintaló fíling helyett rodi lovacskát vagy csacsi vagy minekmondjákot rendeltünk a kislányunknak. 21 hónapos lesz karácsonykor, ő is kap kiskonyhát, imád főzőcskézni, bár most még a mélynyomó tetején dolgozik. És már mindenfélét dugiszált is bele, szóal muszáj a konyha neki. ;) Vízijátékot is kapott már, öntözni kell és kisvirágok nőnek ki belőle. Imádja. Bár kap még duplot, már próbálkozunk vele, de még nem nagyon érdekli, kicsi még. Azon nevettünk, hogy a duplot magunknak vesszük, a többi a gyereké... Ja és a könyvek elengedhetetlenek nálunk is.

 • 2008.12.03 21:17:41Normi

  Kisvakondos mesekönyv, hátizsák, nyomda, puzzle, ami kisfiamnál nyerő volt 2 éves korában, ja és papától kapott egy farmos duplo készletet. Imádja most is.

 • 2008.12.03 21:28:12undokmano

  Meni ne is mondd, a porszívózással és a mániákus ajtóbecsukásokkal már nagyon tele van a hócsukánk... ;D Képes bármilyen ételt szétszórni a lakásban, akár még össze is tapossa, csak azért, hogy utána kiabálva jöhessen, hogy nézzük, kosz van, és már rohan is a porszívóért.... ;D Köszi, hogy megnyugtattál, lehet, mégis normális a kölköm... :D

  Bocsi mindenkinek az offért. :)

 • 2008.12.03 21:43:00kri.

  20,5 hónapos most a gyerkőc (lány). A kedvencek:  - Lego minden mennyiségben, főleg az állatfigurák és az emberek

  - Babák. Babák, babák... ja, és plüssök

  - Minden ami mütyűr (most épp az évtizedek óta gyűjtögetett kindertojás-gyűjteményem a kedvence... néha megkapja a hatalmas doboz kacatot és azzal órákon át elvan...) Mondjuk ez hivatalosan 3 éves kor alatt nem ajánlott:)))

  - vízfesték, ecsetek, gyurma (gondolom a kézzel festés is bejönne neki de azt a nagyszülőknél inkább:)))))

  - könyvek, könyvek, könyvek  Amit kapni fog:  - Tőlünk: hintaelefánt

  - Szüleimtől: baba szintetizátor, imádni fogja az tuti:) (nagyon szereti az ilyen kütyüket ez meg olyan mint egy nagy zongora amit imád) meg még nem tudom mit kap de az tuti, hogy túl sok mindent aminek a felét el fogjuk dugni és majd máskor adjuk oda

  - Nagymamámtól: Lego, hatalmas Ikeás krokodil (na ezeket mi vettük meg neki persze:)

  - Anyósomtól: valszeg valami használhatatlan baromságot  Én szívem szerint még vennék egy szobacsúszdát is (imádja), de nem fér el sajna :(

 • 2008.12.03 21:50:37psyché

  nagyon jo meg 2 eves kor körül az aqua doodle-t. több fajta van belöle, de erdemes az XXl-t venni, mert az eredeti kicsit kicsi. ami jo benne, h vizzel lehet rajzolni, igy nem lesz kosz + rendetlenseg. mi ecsettel es vizzel is szoktunk ra "alkotni". utana pedig kb fel ora alatt megszarad az alap, es ujra lehet kezdeni a festest.

 • 2008.12.03 21:53:03psyché

  es a magneses rajztablanak is sikere szokott lenni.:-)

 • 2008.12.03 21:54:51psyché

  meg 1X:

  szinten jo meg a magneses rajztabla

 • 2008.12.03 22:02:12Veritas

  Nem tudom írta-e már vki: gyerekhátizsák. Enyém imádja a táskákat (2 évesen is szerette). van csajsis, sportos, farmer, csini...

 • 2008.12.03 22:19:15Judit

  Tegnap vettem az ASKO-ban 2150 Ft-ért (!)nagyon helyes fa hintalovat. Nem gagyi, nem béna, egyszerű festetlen, de lakkozott tömor fa, szemmel, szájjal, sörénnyel, kantárral.

 • 2008.12.03 22:24:07Border

  4 évesem szobai trambulint kap. Azon aztán pattoghat eleget.

 • 2008.12.04 00:13:53tollseprű

  Biztosan írtátok már páran, de nálunk a Brio/Eichorn/Ikea/Tesco/stb fa kisvonat és kiegészítők a tuti befutók. Meg a Duplo (lego is lehetne, de azt a 9 hós miatt nem merek még venni). Ja, és FUTÓBRINGA!!! Komolyan, a legkirályabb találmány! :)

 • 2008.12.04 00:24:45KisGomba

  Katica fajátékok, Liliputi cipők, saját készítésű ajándékok. Nálunk ez lesz idén a menő!

 • 2008.12.04 09:19:04Kísérletinyúl

  kösz a tippet györgyi

  azon a fajátékos honlapon annyi jó dolgot láttam,gyorsan regeltem is :-)

 • 2008.12.04 10:07:57babó

  1. Duplo készlet (alap, meg esetleg egy figurás)  2. Fakopáncs vagy Ikea. lányom 2,5 múlt már, ő is kap néhány edénykét a fakopáncsból kezdő készletnek, meg néhány ügyességi meg kirakós játékot. már vidéken is forgalmaznak, úgyhogy a nagyszülők is onnan mazsoláztak.  3. Thomas. de annak örülök, hogy a háromrészes fa vonatáról (amin rudakra lehet felfűzni a fakockákat rakománynak) simán kijelentette, hogy egy db Percy és két darab Thomas. hát akkor nem kell venni :))  4. rajzeszközök, papírok, gyurma. most nem kep, mert előbb be kell már szerezni neki asztalt meg széket. :(( de nem vagyok benne biztos, hogy karácsonyig összejön.  5. valami szerelőkészlet. nemtől függetlenül. teljesen leakadtam, hogy a lányom hétvégén két órán kersztül egy hang nélkül segített apának összecsavarozni az új székeinket, és azóta a csavarhúzóval (szejszám) akar aludni. sajnos nem engedjük. :))  6. valami egyszerű baba. mi most nem adunk, nem látjuk az érdeklődést.  7. könyvek. nem baj, ha még nem jó neki, jó lesz később is, amikor hirtelen megnő az igény. az évszakos böngésző sorozat bármikor.

 • 2008.12.04 10:08:21babó

  8. ha lenne energiám varrni, akkor valami jópofaság...

 • 2008.12.04 11:14:00Mamszi

  Csak jelzem, mert benne vagyunk a "Noé Bárkája-projekt"-ban nyakig, hogy per pillanat ahol eddig láttam, hogy forgalmazzák, a Semiole és a Ramazuri webáruházak, nincs készleten, egy helyen próbálkoztam eztán, a www.kreativjatek.hu weblapon, innen rendeltem, remélem, itt nem lesz nemleges válaszuk.

  Amúgy a www.tulli.hu-n van ha nem is fából, de pár tetszetős műanyag Noé bárkája, csak a keresőbe kell beírni, ha mindenképp tetszene ez a dolog, kicsit más kivitelben.

 • 2008.12.04 11:23:50Subbantósdi

  Mamszi=Subbantósdi, valami gond volt itt, mert a használt emailcímemre a régi nevemet lőtte fel, de mostmár megjavult. :o)

 • 2008.12.04 11:37:27Subbantósdi

  Helyesbítek, nem Semiole, hanem Seminole a webáruház, ahol most raktáron sincs a Noé bárkája a Plan Toys-tól.

  Viszont korlátozottan kapható a Kreatív Játék III. kerület Bokor utcai boltjában, mint megtudtam.

 • 2008.12.04 12:11:06kockpit

  2 éves szülinapra (január) majd innét szeretnék valamilyen fogaskerekes játékot:

  www.kwhjatek.hu/usr_cikkek.php?session=&nyelv=hu&keres_nev=&keres_kateg_id=45&keres_marka=&keres_min_ar=&keres_max_ar=&lap=1  A karácsonyi ajándék már megvan, és mi úgy ajándékozunk, hogy 1 db játék/ 1 alkalom és a nagyszülőket is erre kérjük, így nem veszik el a gyerek a játéktengerben.

  Karácsonyra dupló állatkertet kap - és lehet, hogy ciki, de használtat. Szerintem a duplo az a játék, ami nem tud tönkremenni, már ki van mosva, semmi baja.  Szerszámos-konyhás ötletek jók, bár én azt tapasztalom, hogy úgyse a játék kell neki, hanem az igazi. Kapott szerszámkészletet már, de nem nagyon izgatja, ellenben a duplo toolo nagyon, mert azt élesben tudja használni. Ezt is használtan vettük, úgy tudom, már nem gyártják. ha mégis, és tudjátok, hol kapható, szóljatok!

 • 2008.12.04 13:21:28felhasznalo

  Nálunk két évesen a játékkonyha volt a kívánalom. Most már nyolc éves, társasjátékokat kap, meg ruhát (mert most már örül neki), és mesekönyvet is. Érdekes módon kiskorában nem volt annyira oda a mesékért, most viszont, mióta önállóan is olvas, nagyon rákapott!  Ja, egyébként itt találtok egy Karácsonyi könyvajánlót az innnen is ismert hanna tollából:  gyermekszoba.blog.hu/2008/12/04/konyvet_a_gyereknek_karacsonyra

 • 2008.12.04 13:44:52AncsiPancsi

  Undokmano  Akkor egyidősek a srácaink és tökre ugyan azt csinálja mint a tied.

  Mos,tereget,felmos és porszívózik,becsukja az összes ajtót és szekrényt.

  Hozzáteszem a porszívót nem lehet elmozdítani a nappali közepéről ,mert akkor olyan ,de olyan hiszti van.

  Most a Pumukliért van oda youtube-on fent van.

  Meg a Vuk teljes terjedelmében.

  Sajna hiába van saját játékarzenál egyáltalán nem érdekli.

  Kivéve azt a hatvan maci és kutya gyűjteményt ,amit folyamatosan ölelget és szeretget.

  Még nem vettünk neki karácsonyra semmit.

  Azt hiszem nagy fejtörés lesz,mert még egy játék talonba már nem hiányzik. • 2008.12.04 13:49:04brummadzag

  Azért a hintaló, lego, építővár trió még mindig a legjobb választás - gazdasági helyzet ide, szegénység oda, a gyereknek a legszebb és legjobb kell.Nálunk a ruhát a nagyszülők veszik majd...

 • 2008.12.04 17:26:38Bato

  Nálunk a sátor is nagyon bejön. Eddig én takargattam le az asztalt plédekkel. Oda bújtak be a csöppök. Most karácsonyra találtam nagyon jó sátrat. Van hozzá alagút is. www.tulli.hu. 3990.-

 • 2008.12.04 18:25:37pazz

  szerintem nézzétek meg ezt a játszóházikót! nekem 3 éves ikreim vannak és egy éve ez a sláger!

  www.mylittlehouse.eu

 • 2008.12.04 19:08:18ditakai

  ez nagyon aranyos ötlet, és tök jó élmény lehet a lányokkal együtt kidíszíteni :-) • 2008.12.04 19:29:22Sway

  "vásárlásakor egy másikat is adnak ajándékba, amely lehet gyerek-, felnőtt-, nyugdíjas-, vagy diákbérlet is lehet."  Kedves szerző a mondatban egy "lehet" felesleges szerintem:)

 • 2008.12.04 22:49:08Border

  Tapasztalataim a következők:  - Brio favonatos márka horrorisztikus áron adja termékeit,

  - normál bicikli is átlalakítható futóbiciklivé, a pedálok leszerelésével, így nem kell fél év múlva pedálos biciklit is venni,

  - tesz-vesz város könyvek 30%-os kedvezménnyel a Bookline-on vasárnapig,

  - gyermekem tavaly kapott IKEA-s süti készítő szettet, azóta ha sütit sütök, akkor készít a saját formáiban is, és csak azt eszi meg, a többihez hozzá sem nyúl :-)

  - igaz, hogy nagyobbaknak de nagyon tetszik a téglás/malteros házépítő játék, amit vízbe téve lehet újra szétszedni tégláira,

  - gyermekem szülinapjára kapott egy távirányítós autót, amit csak előre felé lehet tolni, alapjáraton hátrafelé halad, nagyot mókáztunk ma

 • 2008.12.05 01:47:34verkaverka

  Mult heten megvettem a gyereknek a harmadik ezerforintos barkacskeszletet- csak hogy ha jönnek a haverjai mindenkinek jussom. Azóta egyfolytában azzal játszik, többször a fúróval aludt. Két és fél éves.  Amúgy ő is a takarítós típus, ha vennék neki három saját porrongyot, alighanem zajos sikere lenne. Nem is rossz ötlet. :)  A Brio nálunk bevált nagyon, de tény hogy lehet névtelenből kb ugyanolyat kapni. Az IKEÁst en nem szerettem volna, a kisebb összekötő darabok miatt.

 • 2008.12.05 01:47:51verkaverka

  Mondom jusson

 • 2008.12.05 07:33:47undokmano

  AncsiPancsi, én eljutottam arra a pontra, hogy könyvet kap a drágám, méghozzá állatosat. Könyvet a családtól úgyse kap, mert a család egyik része nem értékeli az ilyesmit, tehát ha magának nem, akkor másnak sem vesz, a másik része szerintm meg túlfoglalkoztatom a gyereket, ezért nem kap könyvet, bár ez a része a családnak meg szeret olvasni. Családtól szerintem úgyis kap egy halom - szerintem - felesleges holmit, amivel, ahogy ismerem, nem igazán fog játszani, úgyhogy csepp a tengerben lenne, ha mi is vmi "kacatot" vennénk neki. Meg mi minden hónapban, amikor intézzük a nagybevásárlást, valami aprósággal mindig meglepjük, legyen az könyv, vagy egy kisautó, vagy más jópofa játék. :)

 • 2008.12.05 13:15:25hegyilany

  Nem tudom, írta-e már valaki, szintén fakopáncsos játék: zöldségesbolt vagy mi. Fazöldségek és - gyümölcsök, fel vannak szeletelve, a szeletek tépőzárral összeragasztva. Egy kis fakéssel lehet "felszeletelni és kimérni". Imádják a kölkök, bár akkor az igazi, ha ketten vannak, mert akkor nem anyát nyaggatják, hogy jöjjön vásárolni. :)

 • 2008.12.23 11:30:35balibaa

  duplo lego rulez - a nyolchónapos kislányunk is azzal "játszik" - dobálja, rágcsálja. vég nélkül fejleszthető és bármi kirakható belőle. Szokott lenni garázs, pénztárgép, űrhajó (a kétévesnek)  a másik, amit mindig fejlesztünk az a favonat készlet (ikeás, teszkós) van mindkettőből bőven, és még biztos sokáig használható lesz. sőt! van olyan ismerősünk, aki a saját gyerekkori duplo legójával játszik a gyerekével.

 • 2008.12.23 12:02:31Warsoft

  szerintem 3 éves kor elött és után: SZÁMOK és BETŰK ami érdekli nagyon és ami zenél stb.

  egy 2 éves háát olyat jó venni amivel késöbb is tud játszani!

 • 2008.12.23 12:05:04Warsoft

  ja és még annyi ha van gép és net www.egyszervolt.hu -t mutassátok meg 1-7 éves korig TÖKÉLETES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  pl: az én öcsém már azon nyomul EGYEDÜL játszik rajta zenét hallgat ! segítség nélkül!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta