Mennyibe kerül az idei karácsony?

A múlt heti kérdésünkre adott válaszokból és szavazatokból kiderül, hogy az anyák többsége nem fog hitelt felvenni azért, hogy a karácsonyfa alá több ajándékot tudjon tenni. Most azt vizsgáljuk, mennyit fognak költeni idén. Heti kérdés.

„Ha a karácsony hitelből oldható meg, akkor nem lesz karácsony. Ugyanis senki nem kötelezhet engem arra, hogy valami idiótaságot megvegyek neki és ezért még hitelt is vegyek fel. A karácsony nem erről szól. Ha már ide is hitelt kell felvenni, elég szomorú. Addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér.” – írta kisbibe. De mekkora az a takaró?



Los Alamuszi szerint ajándékot akkorát kell venni, amekkorára jó érzéssel futja a családi büdzsé bevételi oldalából: ha egy doboz saját készítésű kekszre, akkor tessék azt adni (legalább meg lehet tanulni újra örülni az apróságoknak!), ha egy könyvre, akkor adjon azt, és csak az vegyen gyémánt nyakéket, akinek van miből.

Vajon idén előtérbe kerülnek az olcsóbb, saját készítésű ajándékok, vagy ragaszkodunk a „jól bevált” , számítógépes és konzolos játékokhoz, méregdrága beszélő babákhoz és egyéb nem túl pénztárcabarát termékekhez? Mennyit költünk az idei karácsonyra?
Oszd meg másokkal is!
Mustra