SZÜLŐSÉG

Ferencvárosban is betiltanák a játszótéri dohányzást

2008. december 2., kedd 15:15

Magától kellene értetődnie, hogy játszótéren senki sem gyújt rá, de mivel ez nincs így, Ferencváros képviselő-testülete rendeletben tiltaná be a dohányzást kerületi fenntartású játszóterein - közölte kedden Hardi Róbert, a IX. kerület alpolgármestere.Az alpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint szabálysértési eljárást lehetne indítani a játszótereken dohányzók ellen és a hatóság háromezertől húszezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhatna ki. A ferencvárosi képviselő-testület szerdai ülésén dönt a rendeletről, írja az MTI. Ferencváros az I. kerületi önkormányzat példáját szeretné átvenni - ott már betiltották a dohányzást a játszótereken.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.03 15:09:43Kibou no Hikari

  Elnézést a kifakadásért, megyek kiszellőztetem a fejem, de hirtelen nagyon felment a vérnyomásom ezektől a szavaktól: hogy csak kötözködés, meg trend.

 • 2008.12.03 15:24:10fatál natál

  Lehet, hogy trendi a cigit utálni, de akkor van már egyetlen egy dolog a világon, amiben trendi vagyok :-)))

 • 2008.12.03 15:25:31fatál natál

  Azért talán nem kötözködés, ha rászólok valakire a liftben, hogy a 6 hónapos csecsemőmmel egy légtérben ne gyújtson rá.

  Ha magától nincs ennyi esze a baltaarcú baromnak, akkor ennyit talán kötözködhetek, nem?

 • 2008.12.03 15:44:21szövetszöcske

  fatál, liftben cigizni egyértelműen genyaság (még rosszabb mint egy lakásban cigizni valaki nemdohányzóval). A határesetekről volt szó, mikor valaki egy emelettel feljebb cigizik az erkélyen, elmegy cigivel a játszótér mellett, kint cigizik és a ruháján behoz valamennyit a füstből, szóval azok az esetek amikor esetleg érezhető füstszag, de (szerintem)értékelhető mennyiségű füst nincs a levegőben. Minek összemosni dolgokat, van dohányzás, van passzív dohányzás(és ezek bizonyítottan károsak) és van a britt tudósok kutatása, nomeg a hozzá akpcsolódó para meg a hisztéria (szeretnék legalább 1 darab dokumentált esetet látni amikor valaki tényleg attól és csakis attól lett beteg, hogy néha megesett, hogy valaki tőle néhány méterre szabad téren cigizett, vagy esetleg valaki dohányzó rokon a ruhájához tapadt nikotinmolekulákat bevitte a lakásába).

 • 2008.12.03 15:56:17madz

  szövet, hidd el léccci, nem az egészségemet féltem, mikor bejön az erkélyen a füst, hanem k.rvára árt a komfortérzetemnek! érted már? békésen pecozol otthon, erre kapsz valamit az arcodba bele, ami baromira kellemetlen!

 • 2008.12.03 16:05:32szövetszöcske

  madz: De ha csak a komfortérzetedet zavarja , akkor ez mégiscsak a tolerancia/nemszeretem kategória. Egyenértékű azzal, hogy nem szeretem ha büdösek/izzadtak az utastársak a buszon, ha zajos-balhés kisbabával utazik valaki mellettem a repülőn, ha túl butaarcúak a celebek a tévében, ha a szomszédom jehova tanúja és nem köszön vissza mer én meg más tanúja vagyok stb. Szerintem az ilyet úgy lehetne megoldani, hogy ledumálod a szomszéddal, hogy mondjuk melyik időszakokban akar cigizni az erkélyen, és ő csak akkor cigizne, te meg arra az időre becsuknád az ablakot (persze, tudom, hogy ez utopisztikus megoldás, de az ilyen tolerancia-balhéknak így kellene működni...)

 • 2008.12.03 16:14:56boszor

  Szövetszöcske, én mindezt ugyanazzal magyarázom, mint a boszorkányégetést vagy a zsidóüldözést. Az emberekben mindig felgyűl egy nagy adag agresszió, amit aztán valahol, valamilyen formában le kell vezetni.  Régen emiatt gyilkoltak, ma már ilyent nem lehet (szerencsére), úgyhogy keresnek bűnbakot, akit legalább szidni és utálni szabad. A dohányos pedig éppen megfelel: attól, hogy utálod, nem leszel rasszista, nem leszel antiszemita, nem leszel még csak bunkó sem. Sőt, te vagy a jó fej, mert ügyelsz az egészségedre.  Még mielőtt megsértődne az, aki tényleg az egészségére ügyel: mindez azokról szól, akik attól is fulladnak, ha a tévében cigarettázik valaki. Szerintem ez már abszolút nem füstről, inkább pszichológiai jelenségekről szól. Pl. annyira intenzív düh, hogy az ember fullad bele.

 • 2008.12.03 16:22:49csutkababa

  Boszor  Ugye Te is Vavyan Fable fan vagy???

  Egyébként teljesen igazad van.

  Ma nem PC zsidózni, cigányozni, de dohányzózni veszély nélkül trendi.

 • 2008.12.03 16:22:52madz

  szövet, a különbség talán annyi a példáiddal szemben, hogy én a saját lakásomban vagyok, nem egy zsúfolt buszon. ez kb olyan, mintha hétvégén egész nap menne a szomszédodban zámbójimmy, nem kapsz tőle halláskárosodást, de nem tudsz tőle pihenni, és nagyon irritál. a ledumálással meg az a gond, hogy nyáron pl óránként ment ki a közvetlenül alattunk lakó, és ha nem ő, akkor pár emelettel lejjebb valaki más (tizediken lakunk...). tudom, én vagyok a finnyás :) de tényleg megérzem azt is, ha a negyediken áll kint valaki. szóval marad az, hogy ha megérzem, bejövök, ajtó becsuk.

 • 2008.12.03 16:26:48madz

  na azért ne forgassuk ki a dolgokat! nekem az apám is dohányzik, csomó barátnőm is, egyiküket sem utálom. azt utálom, ha valaki az orrom alá bagózik. azt meg abból tudom, hogy érzem, hogy büdös. ilyen egyszerű

 • 2008.12.03 16:27:35boszor

  Csutkababa, pironkodva bevallom, még semmit nem olvastam tőle:) írt ő is hasonlókat dohányzással kapcsolatban?

 • 2008.12.03 16:31:32szövetszöcske

  boszor: Én is valami ilyesmit látok a dolog mögött. A nemzetközi helyzet évről évre fokozódik, az élet gyorsul, az emberek frusztráltak. Kell mindig egy szellemi vezető/politikai vezető/britt tudós/sztárriporter/nagyvarázsló, aki megmondja kire kell haragudni. Elég egy riport a hiradóban, hogy hány kisgyerek vakul meg toxoplazmózisban évente, aztán bemutatni egy pár tróger macskatartót, aztán lehet is levonni a következtetést, hogy minden macskatartó potenciális veszély a társadalomra, a macska csak fogja magát meglóg egyszer huss, aztán a gyerekeknek annyi... Másnaptól meg is van, melyik szomszédot kell utálni.

 • 2008.12.03 16:32:27boszor

  Madz, ha téged tényleg maga a füst zavar, több emelet magasságból, akkor azt jelenti, hiperérzékeny a szaglásod, a tüdőd. De ha télleg erről van szó, akkor logikusan gondolkodva az is ugyanígy kellene zavarjon, amikor végig kell menned egy utcán, ahol percenként több tucat autó robog el. És ha ez így van, akkor te is a tisztelet a kivételnek kategória vagy, és ne vedd magadra.  Ha viszont csak és kizárólag a dohányfüst zavar ennyire, akkor fenntartom, amit írtam. Mindenféle harag nélkül, szerintem utóbbi esetben máshol kell keresni a gond okát.

 • 2008.12.03 16:36:52madz

  boszor, engem egyszerűen baromira zavar, ha mások bűzét kell szagolnom. főleg, ha a saját lakásomban. lehet, hogy hiperérzékeny a szaglásom, bár szerintem egyszerűen csak még nem tompult el.

 • 2008.12.03 16:51:17Chang Yai

  ha valaki érzékeny rá, olyan asztmás rohamokat lehet kapni egy kicsi füsttől is, hogy a fal adja a másikat.  még egy sztori: életemben először ültem körhintán, hét vagy nyolc éves voltam, és egy barom elpöckölt egy parázsló csikket bele a vakvilágba, ami beesett a nyakamnál a pólóm alá, összeégetett, a fájdalomtól elájultam és leestem a körhintáról.

  az ilyennek le kéne törni a kezét. sajnos senki nem verte meg, mert mindenki velem volt elfoglalva. (nem lett semmi nagy bajom, csak az égés nyoma maradt meg több mint egy évig.)  halálom, amikor mennek végig az utcán, hanyagul lóbálva a bűzbombát, lyukat égetve a tömegben mellettük elhaladók ruhájába, vagy a gyerekek arcába. pont gyerekarc magasságban van mindig a lóbált cigaretta.

 • 2008.12.03 16:56:45szövetszöcske

  Ilyenek ezek, csak mennek végig az utcán gonosz tekintettel, és a szembejövő gyerekek arcán nyomják el a cigerettát. Büdös a szájuk nulla az IQ-juk, sanda a tekintetük, görbe a tartásuk, romboló a hatásuk:)

 • 2008.12.03 17:03:30csutkababa

  Boszor

  Aszittem, tőle idéztél!

  Ha jó könyvet akarsz, olvass tőle!

 • 2008.12.03 17:04:21egyanyuka

  szövetecske talán menjél be egy kórház ujszülöttosztályára és az inkubátorok tele vannak dohányosok gyerekeivel. Az elég kézzelfogható dolog, nagyon megüti az embert a látvány. És ehhez nem kellenek brit tudósok.

 • 2008.12.03 17:04:57boszor

  Csutkababa, köszi:)

 • 2008.12.03 17:06:04egyanyuka

  Én nem mondom, hogy a dohányosok rossz emberek, 0 IQ-val. CSak azt hogyha gyereket vállal, vagy játszótérre megy, bírja ki hogy nem gyújt rá.

 • 2008.12.03 17:25:06Jedenew

  Ugyanaz a probléma nálunk is megvolt, mint madznál. Nyáron, a legnagyobb melegben nem lehetett nyitva tartani az ablakot, mert áradt be a füst a lakásba.

  Terhesen rendszeresen rosszul voltam tőle. Igen, pszihésen is biztosan, hogy a fene egye meg. Tombolnak a hormonok, nő a kisbaba a hasadban, nyomod az egészséges kajákat, hogy fejlődjön rendesen - közben biztos könnyű arra gondolni, hogy ez csak büdös, a gyereknek tuti jó így... Hát nem tudom.

  Azt hiszem, aki túlzást kiált, az nem látott még olyan bagósokat, mint mondjuk a mieink. Munkanélküliek. Az egyik egész nap reggeltől estig az ablakban lógott amíg nem volt ilyen hideg. Nem lehetett úgy kiemenni az erkélyre, hogy ne lett volna kint. A másik a lakásában nyomja. A redőny az egyik olalon azóta leegnedve, amióta itt lakunk, csak az erkély felé szellőztet. Áporodott büdös jön ki - ha nyitva van az ablaka(általában csak bukóra), akkor non stop bűz. Állott, áporodott, kosszal keveredett cigiszag.

  Szóval én nem az esténként egy-egy cigit elszívó hangulatdohányosokról beszélek.

  Nem mondom, hogy ettől fogok tüdőrákot kapni, és szeretnék hinni benne, hogy a babának sem lett semmi baja. De nagyon rossz napjaim voltak, vannak miattuk. És ezen az sem változtat, ha most meganalizáljuk, hogy beképzelem az egészet.

 • 2008.12.03 17:42:26hallohallo

  én utálom a bagószagot. a cigifüstöt. szó szerint hányingerem van tőle.

  gondolom ehhez annak is van köze, hogy az egy emelettel lejjebb lakó nagymamám egész gyerekkoromban (már amikor nem pont ő vigyázott rám, cigivel a szája sarkában) pont az én szobám alatt cigizett. nemhogy egész gyerekkoromban, de 19 éves koromig, és aztán még egyszer egy évet, amikor valamikor huszonévesen újra abban a szobában laktam.

  mindezt úgy, hogy kértük, könyörögtünk neki, hogy ne ott bagózzon. mivelhogy 120 (!) négyzetméteren lakott egyedül, bárhol rágyújthatott volna. de nemhogy nem tette, hanem letagadta (ami teljesen abszurd) és azt mondta, biztos azért lehet vágni a füstöt az én szobámban, mert én cigizek titokban. ááááá

  és a nagymamám kulturált dohányosnak tartja magát, csikket nem dob el, mindig engedélyt kér más jelenlétében, ha vendégségben van, kimegy erkélyre, ajtó elé, stb dohányozni. de attól még ha a kertben vagy az utcán beszélünk, simán az arcomba fújja a füstöt. mert eszébe sem jut, hogy nem kéne.

  na, én ezt látom a legtöbb dohányosnál, az ún. kulturált dohányosoknál is, hogy elfelejtik - már ha éppen egyszerűen nem tojnak rá - hogy mást zavar az ő szenvedélyük.

 • 2008.12.03 17:49:01Magenta

  2008.12.03 16:14:56 boszor

  Szövetszöcske, én mindezt ugyanazzal magyarázom, mint a boszorkányégetést vagy a zsidóüldözést. Az emberekben mindig felgyűl egy nagy adag agresszió, amit aztán valahol, valamilyen formában le kell vezetni.  Régen emiatt gyilkoltak, ma már ilyent nem lehet (szerencsére), úgyhogy keresnek bűnbakot, akit legalább szidni és utálni szabad. A dohányos pedig éppen megfelel: attól, hogy utálod, nem leszel rasszista, nem leszel antiszemita, nem leszel még csak bunkó sem. Sőt, te vagy a jó fej, mert ügyelsz az egészségedre.  Még mielőtt megsértődne az, aki tényleg az egészségére ügyel: mindez azokról szól, akik attól is fulladnak, ha a tévében cigarettázik valaki. Szerintem ez már abszolút nem füstről, inkább pszichológiai jelenségekről szól. Pl. annyira intenzív düh, hogy az ember fullad bele.

  ---------------  Hát drága, kívánom, hogy tapasztald meg, milyen fasza ez a "hiszti".

 • 2008.12.03 17:57:21Magenta

  2008.12.03 16:56:45 szövetszöcske

  Ilyenek ezek, csak mennek végig az utcán gonosz tekintettel, és a szembejövő gyerekek arcán nyomják el a cigerettát. Büdös a szájuk nulla az IQ-juk, sanda a tekintetük, görbe a tartásuk, romboló a hatásuk:)  ------------  Erre meg azt tudom mondani, az nem volt ám olyan poénos, mikor a négyéves lányomnak a homlokán verte ki a cigiből a parazsat a marha. Véletlenül.

  Jött szembe és lóbálta a cigit. Sűrű forgalmú utcán nem tudtuk elég messze kikerülni, mire észrevettem, hogy cigi van a kezében. Hú, milyen ordítást csaptam. Az Oktogon közönsége biztos élvezte.  Szövet, ha a te lányoddal történik, akkor is humorizálnál?

 • 2008.12.03 17:59:03Magenta

  Ja, kedves boszor, ha ez boldoggá tesz, fulladok a lakásban is, ha száraz a levegő, nyáron bárhol a melegtől, a dohányfüst ezt hatványozza.  Gondolom, élvezet lehet ilyen helyzetekben beszélgetni velem, mert kétszavanként tudok kinyögni egy mondatot.

 • 2008.12.03 18:00:04Magenta

  A szagról viszont: utálom a cigiszagot. De tény sajnos, hogy amikor a férjem hazaér a munkából (én meg nem mászkáltam odakint), döbbenetes büdös "gyárfüst" szaga van. Az utcától.

 • 2008.12.03 19:47:30Tessina

  szöcske, boszor, mélyen egyetértek

  madz: nemrég még én is társasházban éltem, ó, azok a jó kis kajaszagok!:P kb ugyanez a kategória lehet

 • 2008.12.03 20:22:21Jedenew

  Tessina, már látom is magam előtt, ahogy a rántott hal szaga eszi magát bele a tüdőbe, vagy ahogy a kis újszülött abbahagyja a légzést a kelkáposztafőzelék hatására.

 • 2008.12.03 20:25:41Jedenew

  Ráadásul láncfőzőről még nem hallottam, aki csak gyártaná megátalkodottan, félórás időközönként a karfiolos, káposztás, hagymás-pörköltalapos szagos remekeket.

 • 2008.12.03 20:55:16Diandra

  Jedenew,Magenta,hallohallo, madz

  Annyira a szívemből szóltok!

 • 2008.12.03 21:02:15Meni

  Másutt, még délután irtad, hogy bejonnek neked a sokk-reklámok (nekem is), és hogy ezt nem lehet ignorálni. Abszolut csak tájékoztatásnak szánva: a sokkolo reklámokkal bizonyitottan az ellenkezo hatast érjuk el (mi, hülye marketinges picsák:). Ugyanis az átlagember nem elgondolkozik, hanem zsigerből elutasit. Ez nem én vagyok, ez velem nem torténhet meg. Ignorál. Csak mondom... :)

 • 2008.12.03 21:05:42Meni

  Amúgy meg örülök a rendelkezésnek, csak nagyon sajnálom, hogy ott és ebben a kérdésben - ezek szerint - már megint nem müködik a társadalom. Ezek szerint ugyanis anyuka nem (mer) szól a másiknak, hogy ne bagozzon a játszon. Vagy szol, de le se szarja senki. Mázlim van, itt ha valaki rágyujt, huszan ugranak rá, hogy ezt talán nem kéne. Mondjuk ettől még a hülye kamaszgyerek a játszon dobalja el a fuves cigit sotetedes utan, amit aztan masnap szepen osszetapperol-nyalogat a gyereksereg, nem is beszelve a sorosuvegrol. Van hova fejlodni itt is, ott is. De attol ez még egy jo kezdemenyezesnek tunik...

 • 2008.12.03 22:15:36szövetszöcske

  Azér alakulnak a szekértáborok rendesen... Én részemről nem védem a dohányzást (de én nem látom hogy bárki is írta volna, hogy az aktív vagy passzív dohányzás az egészséges vagy támogatandó). Ráadásul nem is cigizek, nekem nem hiányozna ha eltűnne a dohány a föld színéről (illetve egy helyről, a kocsmákból hiányolnám mert szinte definíció szerint hozzá tartozik, egy krimó füst nélkül olyan nekem mint az alkoholmentes bor vagy a plátói szerelem).

  Szerintem összesen arról van szó, hogy dohányosok márpedig vannak, nem is kevesen, amennyiben betartanak mindenféle a passzív dohányfüstszívás elkerülésére egészségügyi okból hozott szabályt, akkor ne kelljen már az uránbányába költözniük, mert az utcán azért nem cigizhetnek mert az nyílt tér, szobában azért mer az meg zárt, a saját lakásukban meg azért mert valamennyi szaga annak is van, vagy ha nincs is szaga, akkor meg a tudat zavaró, hogy az ajtó alatt is beszökhet a dohányos szomszédtól 3 molekula nikotin. Most komolyan, azért mert a szomszéd köcsög módon a liftben cigizik, a nagymama meg annak idején befüstölt a szobába, ebből az következik, hogy tiltsa be és tüntesse el a föld színéről a dohányosokat jól a köztársasági elnök, aztán legalább végük lesz mint a botnak, meg is érdemlik?

  (ebben az egészben az az aggasztó, hogy egyre több és több kérdésben látom, hogy az emberek nem a kompromisszumot keresik, hanem hergelik magukat és az érveket sorakoztatják mért is kéne betiltani, elűzni, megrendszabályozni esetleg elnöki rendelettel meggumibotozni az adott kérdésben szembenálló másik tábort, az ilyen közhangulathoz már csak pár főuszító kellene, aztán lehetne egymást belezni az utcákon...)

 • 2008.12.03 22:22:58madz

  szövetszöcske, hol láttad te, hogy bárki is ezt a következtetést vonta volna le?

 • 2008.12.03 22:26:35baud

  szövetszöcske,

  minekutána a szüleim füstjét kb. 16 évig szívtam, és ennek következtében kialakult egy jó kis porallergiám (az autók füstjéről most nem is beszélve), én meg tudom érteni hallohallót. Ne menjenek a dohányosok uránbányába, dehogy. Részemről a kompromisszum ott kezdődik, hogy nem füstöl bele senkinek az orra alá. Ha erre képes, akkor beszélgethetünk.

 • 2008.12.03 22:30:15monsterwoman1

  baud,

  én mindig úgy képzeltem, hogy a lelkészek nem cigiznek.:-)(vagy rosszul emlékszem a családi hátteredre?)

  Amúgy én szorgalmaznám, hogy szüntessék meg a dohányipart.

 • 2008.12.03 22:41:53szövetszöcske

  baud: És ez, hogy senki n érezze, hogy az orra alá van füstölve, hogyan kivitelezhető szerinted? Konkrétan mindig akad valaki akit zavar, és aki megindokolja, hogy őt az is zavarja ha valaki a szomszéd házban, vagy az utca túl felén szíjja a bagót... A kompromisszum ott van, hogy nagyjából megnézzük, mi az ami egyértelműen egészségtelen és árt másoknak, és azt betiltjuk (bár ez sem teljesen fair, mer én akkor például simán kitiltanám az autósokat is a városból, ne csak a cigisek ellen legyen már hecckampány, és még lenne pár ötletem, mi az ami legalább akkora kárt okoz az emberiségnek mint a cigisek). Marad az a dohányzás ami max. kényelmetlenség és komfortprobléma, na ott jönne a tolerancia, csak bizonyos órákban lehet erkélyen cigizni, a kék cégéres kocsmák szigorúan nem dohányzók, a pirosak szigorúan dohányzók és nem megyünk ki az utcára tüntetni ha a mi utcánk sarkára piros cégéres kocsma került...

 • 2008.12.03 22:56:33baud

  monsterwoman,

  akkor nem foglak kiábrándítani, hanem meghagylak a naiv hitedben. :)

  Nem emlékszel rosszul egyébként. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy apám 40 év után egyik napról a másikra abbahagyta a dohányzást. Nőtt is a szememben egy nagyot.  szövetszöcske,

  ha biztonságos bicikliutak lennének a városban, én is támogatnám az autók (vagy legalább az áthaladó forgalom) kitiltását. Ha nem is az egész városból, mert az képtelenség, de a belvárosból mindenképpen. Sőt, biciklivel járnék. Így marad a BKV meg a gyaloglás, mert konkrétan félek attól, hogy valami hülye sofőr magával sodor, és nem szeretnék egyelőre közúti balesetben meghalni. Mondjuk a dohányipar betiltását sem bánnám, csak az sem működne, hanem szépen felvirágozna a csempészet...  Egyet is értek veled a komfortprobléma és a megoldás kapcsán, de mit csinálsz egy olyan nénikével, aki leszarja? Megmondom: előírod neki (ld. házszabály), és ha nem tartja be, akkor jó alaposan megbünteted.

 • 2008.12.03 23:03:32monsterwoman1

  köszi, baud :-) (hogy meghagysz...)

 • 2008.12.03 23:04:23Valleypond

  Pezsgővel és tüzijátékkal fogom ünnepelni a napot,amikor mi is felnövünk a külföldi dohányzástörvényekhez,és nem lehet rágyújtani buszmegállóban,étteremben,kévázóban,bárban,boltban stb.stb.

  Tudom,tök röhej,de én annyira utálom a füstöt,hogyha az utcán valaki dohányzik,és érzem a szagát,vagy lemaradok,vagy elmegyek onnan,vagy addig a pár másodpercig még levegőt sem veszek,amíg le nem előzöm mondjuk az előttem sétálót:)))

  Arról ne is bezséljünk,hogy mennyire utálok egy olyan szórakozóhelyen lenni,ahol látni sem lehet a füsttől.A kontaklencsém is imádja:/ Egy óra elteltével alig látok vele...

 • 2008.12.03 23:05:06Valleypond

  zs=sz;)

 • 2008.12.03 23:21:41Diandra

  Valleypond: Komolyan te is vissztartod a levegőt, ha bagós megy előtted?! Juhé! Nem vagyok egyedül :)))

  Majd (kb. 1000 év múlva) csatlakoznék a pezsgőzéshez.

  Én is nagyon szorgalmaznám az olyan szórakozóhelyek megjelenését, ahol nem lehet dohányozni. Én tuti törzsvendég lennék.

 • 2008.12.04 10:06:20sztroberi

  az olyan jó, h a dohányosoktól mindenki elvárja, h legyenek körültekintőek, de a nem dohányosoknak nem kell toleránsnak lenni, de nem ám. Nem egyszer, nem kétszer fordult elő, h vonaton a DOHÁNYZÓ vagonban (ami vonat végén van, jól elkülönítve a többitől) rágyújtott a párom (tök üres volt a vagon, rajtunk kívül 2en ültek ott, hozzáteszem, az egész vonat IS tök üres volt), és elkezdtek vele ordítani (szó szerint), hogy nyomja el a cigit, mer őket zavarja a füst. Mikor szóltunk, hogy bocs, de ez a dohányzó, van hely bőven a nem dohányzóban, és csak rágyújtana, üvöltöttek tovább, ezért jobb híján, elnyomta a cigit, mert elviselhetetlenül visítottak. EZ normális?

 • 2008.12.04 10:48:40Jedenew

  Sztroberi! Nyilván ez sem normális.

  Azt hiszem Zsákosnak lesz igaza - és vannak bunkó és nem bunkó emberek.

  Annyira különböző fajsúlyú esetekről beszélünk egyébként, hogy felesleges érvként egymás ellen szegezni őket.

  Mindenki toleranciát szeretne. A dohányos is meg a dohányfüsstől kiütést kapó is.

  Én, aki az utóbbiak közé tartozom, azokat az eseteket látom meg, ahol a bagósok magasról tesznek az egészre. Te, akinek dohányos a párja, a másik oldalról írsz.

  A tolerancia arról szólna, hogy valahol középen mozgunk. Ezt értem.

  A különbség az, hogy amikor a bunkó bagós nem toleráns, akkor dől a füst az ember képébe.

  Amikor a bunkó nembagós nem toleráns, akkor az csak szájtépésben merülhet ki. Én pl. a szarrábagózott lépcsőházra válaszul a porontyon puffogok. Kicsit igazságtalan a küzdelem. :)

 • 2008.12.04 10:54:34sztroberi

  de az ő szemszögéből is igazságtalan, nem? mindig baromira figyel, h ne zavarjon másokat, a buszmegállóban, ha vannak mások, 15 méterre áll meg, ha rá akar még gyújtani, lépcsőházban, liftben, játszótéren eszébe nem jutnak, a kocsiban, ha külön mondom, h engem nem zavar, akkor se gyújt rá, mert nem dohányzóval kis térbe összezárva nem gyújtunk rá, a kávézóban, ha a nem dohányzóba ülünk (mindig), nem a dohányzóba megy át bagózni, hanem ki (igen, most is), lakásban nem, csak a folyosón gyújt rá stb., és ezekután, mikor a dohányzásra kijelölt vagonban, helyiségben stb. rágyújt, akkor _mindig_ van valaki, aki minősíthetetlen hangnemben leüvölti a fejét, hogy hogy képzeli. Így kicsit nehéz a kulturált(an próbálkozó) dohányosoknak. És őszintén megmondom, ha én lennék az ő helyébe, nálam már elszakadt volna a cérna, úgyhogy mindenkinek mázlija, h nem dohányzom. :)

 • 2008.12.04 11:00:28sztroberi

  mielőtt még jönne, h ha a folyosón bagózik, az másokat zavar, a lépcsőház zárt ajtóval van elválasztva a lépcsőháztól, és csak a mi lakásunk ajtaja van a folyosón, régi bérház, tehát a felettünk lakó ablaka uszkve 6 méterrel van felettünk, nem 1,5-lel.

 • 2008.12.04 11:00:58sztroberi

  najó, dolgoznom kéne, nem tudok írni, a lépcsőház a folyosótól van elválasztva, nem önmagától. :)

 • 2008.12.04 11:04:32Jedenew

  Értem is, és sajnálom. Úgy tűnik, a te párod mintadohányos. Szerintem itt senkinek nem az ilyen cigisekkel van a baja. (Mondjuk a lakásban nem, csak a folyosón gyújt rá résznél bekapcsoltak a vészvillogók a fejemben.)

  De a te eseted nem cáfolja azt, hogy vannak nagyon kelletemtlen bagósok. Fordíts mindent az ellenétére, amit írtál, és megkapod a prototípust, akiről én beszélek.

  Amúgy pont az ilyen kulturálatlan dohányosok rontják a kulturáltan próbálkozók megítélését is.

  A legjobban egyébként akkor is azzal járnátok, ha elszakadna nála a cérna, és puszta dühből felhagyna a dohányzással. :)

 • 2008.12.04 11:06:05Jedenew

  Folyosós részt vettem. :)

 • 2008.12.04 11:10:57sztroberi

  azt hiszem, puszta dühből nehéz felhagyni a dohányzással. :)

  és értem, h vannak bunkó bagósok (hidd el, én is szoktam velük találkozni, és mivel nem dohányzom, nem szeretem, ha szó szerint az arcomba fújják a füstöt - bár szerintem azt a dohányosok se szeretik, legalábbis ha igen, akkor az elég perverz :)), de az általánosítással a nem bunkó bagósok életkedvét veszik/vesszük el, nem azokat gondolkodtatjuk el, akiket kéne. :S

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta