Készíts kakinaplót és szoptatós karkötőt karácsonyra!

Akinek a környezetében van terhes nő, lassan elkezdheti törni a fejét, mivel fogja meglepni karácsonykor. Ha eleged van az unalmas bébinaplókból, de babacuccokat és könyvet sem akarsz venni, készíts meglepetést saját kezűleg vagy csináltasd meg egyedi ötleted. Olvasónk, Mafalda ad néhány tippet: a kakinapló és a szoptatós karkötő tuti befutók.

1. "Input/Output" napló

Várandósoknak a ráhangolódás kedvéért, vagy azoknak a szoptatós anyukáknak, akik még nagyon az elején járnak: etetési napló egyedi dizájnnal. Szinte minden barátnőm pontosan jegyezte az első hónapokban, hogy mennyit evett a babája, mennyit hízott, hányszor volt pisi, kaki, milyen minőségű, stb. Bár ezt meg lehet oldani egyszerűen is egy A4-es lapon vagy egy üres füzetben, de ha már ajándékozunk, miért ne készítenénk egy ilyet szép színes kivitelben a barátnőnknek. Egy ilyen oldal megszerkesztése nem egy nagy ördöngősség, Power Pointtal, Adobe-ban vagy egyszerűen Word-ben is készülhet. Ráadásul gyorsan elkészíthetjük, hiszen egyetlen címoldal és egyetlen napló oldal kell, amit aztán annyi példányban sokszorosítunk, ahány oldalas füzetkét szeretnénk ajándékozni. A lefűzést pedig bármelyik fénymásoló szalonban megcsinálják pár száz forintért.



2. Autós matrica  

A "Baby On Board" mintájára készíttethetünk olyan matricát is, amire egy szép grafika kíséretében ezt írjuk: „Kismama a kocsiban” vagy angolul Mum-To-Be On Board vagy Bump On Board. A magyar közlekedési morált ismerve, nemcsak vicces és egyedi, de még hasznos is lehet. Ugyanilyen alapon természetesen a kisgyermekeseket és a frissterheseket is meglephetjük saját tervezésű autós matricákkal. Egy oldal, ahonnan rendelhetünk: http://www.babyonboard.hu.

2. "Következő cici" karkötő 

Inkább vicces, mint praktikus ajándék. Ha szeretünk gyöngyöt fűzni, a frissterhes barátnőnket vagy a szoptatós kismamákat meglephetjük egy egyedi karkötővel. Első sorban feledékeny szoptatósoknak ajánljuk, akik szétszórtságukban vagy a fáradtságtól már azt sem tudják, a bal vagy a jobb cici van-e soron. Ez a karkötő segíthet, hiszen az „Ez az oldal következik” felirat egyértelműen jelzi a bal vagy a jobb csuklón, hogy melyik ciciből lesz a következő szopi. Más kérdés, hogy ha a kismama elfelejti egyik csuklójáról a másikra tenni, akkor nem sok hasznát látja, de azért nyugodtan próbálkozhatunk egy ilyen vicces ajándékkal. A szóközöket a színes gyöngyök adják, a feliratot pedig körben helyezhetjük el. Hobbiboltokban egy csomag műanyag gyöngy kb. 400 Ft, és ugyanennyiért kapunk betűs gyöngyöket is. Ha valaki inkább megrendelné a hozzávalókat, itt megteheti.

3. Pólók, bodyk, ruhák egyedi dizájnnal 

Akik szerint bájos látvány, amikor a pár hónapos csecsemő egy vagány bodyban feszít a babakocsiban, amit egy Rolling Stones nyelv vagy egy vicces felirat (My Dad Is Cooler Than Yours, stb) díszít… nos azok feltétlenül lepjék meg várandós rokonaikat, barátnőiket egy-egy ilyen ruhácskával. Egy egyszerű fehér body 1000 forint alatt kapható, a feliratot megszerkeszthetjük mi is, és külön erre a célra kapható nyomtatható rávasalható matricát készíthetünk, vagy leadjuk a rendelést a legközelebbi pólódizájnnal foglalkozó boltban, ott, ahol Dávid szobros fütyis kötényeket is árulnak. Mi magunk az első megoldást választottuk: „Team Szabó 03” feliratú bodyt ajándékoztunk a barátainknak, amikor megszületett az első babájuk. (Mi úgy vettük, hogy anyu és apu a 01 és a 02 számú játékos a csapatban.) Ötletek a feliratokhoz itt. Akinek tetszenek a provokatív babacuccok, innen is rendelhet például egy olyat, amely Lujzán okozott közfelháborodást nemrég.

4. Pocakos ajándékkísérő  

Az ajándékutalvány mindig jó megoldás. Sokan fantáziátlannak tartják, én személy szerint jobban örülök egy ajándék bónnak, mint egy az ízlésemmel szöges ellentétben álló ajándéknak. Nem kérdés, hogy nagy örömet szerezhetünk várandós családtagunknak, barátunknak azzal, ha meglepjük egy baba-mama áruházban beváltható utalvánnyal – főleg, hogy mindenki tisztában van a babakelengye és bababútor-árakkal. Egy kényeztető masszázsnak pedig valószínűleg minden várandós örül. Nos, ha mindezt ízlésesen és szépen szeretnénk átadni, akkor azért készítsünk mellé ajándékkísérőt, és rejtsük el ebben az utalványt! Egy jó kép, egy szép rajz vagy egy szép felirat máris feldobja az amúgy „csak” praktikus utalványt.

5. Bögre, hűtőmágnes, egérpad és társaik  

Hűtőmágnes-fanatikus családokban biztosan osztatlan sikert arat egy sorozat, amellyel minden napra valamilyen jó tanáccsal látjuk el a várandós szülőket. Én ugyanebbe az ajándék- kategóriába sorolom a különböző egyedi feliratú bögréket is, bár láttam egy vicceset itt. Az mindenesetre biztos, hogy ezek egyszerűen és olcsón kivitelezhetők, és egy kis fantáziával valóban egyénre szabott ajándékot készíttethetünk. Tipp a bögréhez: Tegyünk bele egy csomag különleges kakaót, forró csoki port vagy ízletes gyümölcsteát, amiről tudjuk, hogy várandós ismerősünk kedvence! Ezzel máris feldobjuk az amúgy elég közhelyes ajándékot! Póló-, egéralátét-, hűtőmágnes és egyéb tárgyak díszítésével rengeteg cég foglalkozik, itt például kapható Teddy mackó, amelynek pólóját lehet díszíteni, de partedlire is nyomtattathatunk bármit.   

6. Visszaszámláló naptár várandósoknak

Olyan várandósoknak ajándékozhatunk ilyet, akik még a terhesség első hónapjaiban járnak. A naptáron hetekre vagy napokra bontva, a kiírt szülési időpont felé haladva minden hétre vagy minden napra egy-egy jó tanáccsal, kedves üzenettel, idézettel, képpel, bármivel üzenhetünk a kismamának, ezzel is hangsúlyozzuk, hogy lélekben vele vagyunk.

7. „Kettő helyett eszem”-jelvény


A karácsony a nagy lakomák ideje, mikor egyen a kismama kettő helyett, ha nem most. A mókás jelvények elkészítése nem jelent anyagi csapást, ezért bátran próbálkozhatunk ilyen jellegű meglepetésekkel. Vicces apukák pedig nyugodtan viselhetnek jelvényt a következő felirattal: „Ő terhes, én kettő helyett iszom”. Egy jelvény elkészítése pár száz forintba kerül, nagyságától függően, bár a legtöbb helyen minimum 10 darabot kell egyszerre rendelni!

Mafalda

Oszd meg másokkal is!
Mustra