Kilencszáz grammos korababa túlélőcsomagban

A 24 hétre született skót kisfiúnak, Gregor Craignek nem sok esélyt adtak az orvosok a túlélésre, de persze mindent megtettek érte. A Daily Mail beszámolója szerint a baba mindössze 900 grammot nyomott, amikor megszületett, és olyan aprócska volt, hogy édesapja jegygyűrűje olyan volt a karján, mint egy nagyobb karperec. A csöppséget műanyag csomagolásba bugyolálták az orvosok – ez ránézésre olyan volt, mint a pukkasztós fóliák, amikbe a törékeny árukat szokták csomagolni. Ehhez hasonló melegítő fóliákat gyakran használnak koraszülött csecsemőknél, mivel ezek megakadályozzák, hogy a baba kihűljön, de ez volt az első alkalom, hogy az orvosok a levegőbuborékos változat mellett döntöttek. És jól tették, ugyanis a boldog szülők hónapokkal később végre hazavihették a megerősödött és 3 kilósra hízott kisfiút.



Gregor Craig esetében a szülei is és az orvosok is kisebbfajta csodát emlegettek, már a fogantatása és a túlélése kapcsán is. Édesanyjának Gregor Craig előtt már volt egy vetélése, így attól félt, hogy ez a terhessége is problémás lehet. De nem így történt: egészen a 23. hétig rendben zajlott minden, amikor az asszony elviselhetetlen alhasi fájdalmakkal került kórházba. Az orvosa megállapította, hogy egy súlyos urológiai fertőzése van, ami sajnos koraszüléshez vezetett. A baba világra jöttekor az orvosok 10 százalék esélyt jósoltak neki a túlélésre.

17 héttel később viszont a szülei legnagyobb örömére a szakemberek is kijelentették, hogy Gregor Craig felépült és hazamehet. A most 6 hónapos kisfiú komolyabb egészségkárosodás nem szenvedett, leszámítva azt, hogy most még naponta adnak neki oxigént, és a hallásával feltehetően lesznek problémák. De ez, a szülei szerint már semmiség ahhoz képest, hogy egyáltalán életben maradt.

Mafalda
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek