Hétvégi programok: négy nap, négy ütem

Ugye, milyen öröm, hogy alig öt nap elteltével ismét az ajánlón akadt fent a szemetek? Persze nem azért, mert nem tudtok meglenni nélkülem (dehogynem, csak nem tudjátok), hanem mert hála a magasságosnak, egy rövid hetet taposunk éppen. S bár október 23. nem éppen örömünnep, ne feledjük, hogy nemzeti öntudatunk egyik szép pillére, még ha egyesek szeretnek ilyenkor kockakövet hajigálni kapucnis pólóban.



Gyerekkel azonban nem érdemes ilyesmibe belefogni, sokkal jobb program, ha meglátogatjuk a nagymamát, legalább ő sem a tévé előtt izgul, miközben megy fel a cukra, meg a vérnyomása. Az sem baj, ha azoknak a táborát gyarapítjuk, akik hosszúhétvégéznek valahol messze a várostól, nehogy kicsípje a szemüket a könnygáz, s a wellness nevű népi játékkal mozgatják a válságban vergődő gazdaságot. Most azonban rendhagyó programajánlót olvashattok, egy fiktív menetrend formájában, mintha mi szerveztük volna meg a hosszú hétvégéteket. Mivel Budapestiek kerültek ezzel előnybe, a vidéki olvasóinktól elnézést kérünk szűklátókörűségünkért. Külföldi olvasóink pedig már úgy is megszokták, hogy nincs ajánló a Broadway-ről.

Csütörtök
Tudjuk, hogy Kedves Olvasóink nem szándékoznak egyik rendezvényen sem rendbontani, s mivel az ördög nem alszik, ezért olyan programot választottunk erre a napra, ami viszonylag biztonságos, vagyis zárt ajtók mögött zajlik. Ráadásul csütörtökre esőt is mondanak, szóval, ha mozi, akkor 23-ára érdemes belőni. Például fogjuk a retyerutyát és menjünk el a Cinema City Arénába és nézzük meg a Galapagos című filmet 3D-s szemüvegen keresztül. Az előadások 10:00, 12:15, 14:30, 16:45, 18:00, 19:00 órakor kezdődnek. A jegy ára 1.350,- forint, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek részére) 3.990,- forint, diák, gyerek (12 éves korig)és nyugdíjas jegy pedig: 990,- forint.
Ha nem szeretnénk gyermekünket a 3D-vel felizgatni, vigyük el egy sima moziba, és nézzük meg a WALL-E-t, s gondolkozzunk el együtt a film üzenetén még akkor is, ha esetleg a gyerekünknek még nagy falat.

Péntek
Ha nem oszolnak el a felhők (sem), akkor a legjobb, ha pénteken is zárt keretek között szórakozunk. Ajánlásunk szerint azonban ne passzívan, hanem aktívan töltsük el a napot, sportoljunk egy kicsit családosan! Vegyük elő a korcsolyát a gardróbszekrény aljáról és menjünk el korizni valahová. Nézzetek körül itt , s találjatok egy nektek szimpatikus helyet, mi például ide járunk,ami lehet, hogy kicsit bonyolultabb, mint gondoltam, mivel tavaly óta legalább két általam látogatott pálya zárt be. A zalaegerszegi jégcsarnok tönkrement (téli programunk biztos pontja volt), úgy látszik még kevesebb pénzből gazdálkodnak a létesítmények, mint gondolnánk. Ha pedig valakinek van kölcsön egy elfekvő, 26-27-es korcsolyája, hogy Első Bandika kipróbálhassa magát a jégen, nagyon megköszönném, mert sehol nem találok ekkora lábra céleszközt (mail ott fent), köszönöm.

Szombat
Mivel szombatra ismét jó időt ígértek a hozzáértő emberek, itt az ideje, hogy kiengedjük a gyerekeket a levegőre, hadd rohangáljanak egy nagyot. Ízlés szerint válasszunk egy nagyobb játszóteret, s arcizmunk se rezdüljön, amikor az előzetes nedves időjárás nyomait véljük felfedezni a ruházatukon. Menjünk ki az Óbudai szigetre, s sok csúszda között rohangáljunk és keressük a folyton mozgásban lévő gyereket, vagy sétáljunk ki a ligetbe és a két nagyobb játszó egyikénél parkoljunk le velük egy időre. Ha már múzeum-kompatibilis a gyerek, akkor a ligettel talán jól is járhatunk, s megnézhetjük együtt a Szépművészeti Múzeumban november 9-ig a Reneszánsz a fáraók Egyiptomában című kiállítást.

Ha a Millenárisban játszóterezünk, akkor 16:00 órakor az Alma együttes koncertjére is bejuthat, ami a Millenáris Fogadóban lesz. Amennyiben úgy jön ki a lépés, hogy mégis játszóházazni szeretnénk, ne csak a nagy helyekre gondoljunk, menjünk például a Pöttöm Panka játszóházba a Reitter Ferenc utcába, 10:00 órától bűvészbemutató lesz.

Vasárnap
A negyedik nap végére lehetséges, hogy sokan vágynak majd irányított programra, mert addigra minden kreativitásuk ki lett játszva. Menjünk el tehát a Gödör Klubba 11:00 órára, amikor a Cellux-csoport kézműves foglalkozást tart az újrahasznosítás jegyében. 16:00 órakor a Kolompossal szüretelhetünk egy jót szőlőőrző dalokkal, muzsikával, mókával. Ha pedig valaki olyan szerencsés, hogy valóban eljut egy szüretre, elsősorban örüljön, másodsorban pedig vigyázzon a musttal, s ne járjon úgy, mint a sorok szerzője, aki két napja étcsokoládén él.

Mindezek mellett pedig vegyük elő a társasjátékokat, Catanozzunk egy kicsit, meg Cludózzunk, verjük meg apát römiben, a gyereket meg UNO-ban, az írni, olvasni tudókkal betűtornyozzunk, s ha végképp kimerültünk, olvasgassunk szép és izgalmas könyveket.Ha pedig felnőtt szórakozásra vágyunk, nézzünk szét itt .
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek