A kismama szülni megy – hatodszor

Nem, nem arra gondolok, hogy a hatodik gyerekét szüli a nő, bár ez is egy érdekes téma lenne, hanem arra az esetre, amikor a kismama hatodszor csattog be a szülészetre teljes harci felszereléssel, a földre szegezett tekintetű férjébe kapaszkodva. A nővérek már a járásáról megismerik. Nem, anyuka, ma sem szülünk még!



Nem egy pánikos kismamát ismerek, aki riadóztatta az egész családot, hogy márpedig ő ma szülni fog. A család haptákba állt, az előző gyereket (ha volt) biztonságba helyezték, hogy a kismama nyugodt legyen. Az orvos természetesen hazaküldte a fájások nélkül, a kiírt időpont előtti héten érkező anyukát. Néhány nappal később megismétlődött a jelenet, bár ekkor már némi fájástevékenység mutatkozott és a terminust is túllépték már. Ismét hazakullogtak – gyerekkel a pocakban.

Elsőterhes kismamák gyakran követik el azt a hibát, hogy idő előtt mennek be a kórházba, mert nem tudják biztosan, hogy elkezdődött-e a szülés vagy csak rendszertelen méhösszehúzódásaik vannak-e. Nekik ajánlom Win posztját, amely segíthet eldönteni: szülnek-e vagy sem. Aki a harmadik gyerekét várva azt hiszi, hogy besétál a kórházba és a gyerek varázsütésre kipottyan belőle, csak mert ő eldöntötte, hogy aznap szülni fog, az jobb, ha utánaolvas a dolgoknak.
Oszd meg másokkal is!
Mustra