SZÜLŐSÉG

Otthon szülés helyett kórházon kívüli szülés?

2008. szeptember 30., kedd 11:30

Otthon szülés - a szabad szülésválasztás hívei már csupán idézőjelbe tennék e módszert: most elkészített jogszabály-tervezetükben már nem a hely, hanem a módszer és a szemlélet szabályozásához ragaszkodnának. Kórházon kívül, így szól a meghatározása a szülési alternatívának - írja az MTI a keddi Népszabadság nyomán.Az alternatív szülés pártolói most elkészített jogszabály-tervezetükben bevezetnék a tervezett szülés fogalmát. Lenne független szülészeti szolgálat, illetve tervezett kórházon kívüli szülés és háttérkórház. A most elkészített koncepció alapeleme, hogy komplikáció esetén elérhető távolságon belül kell lennie háttérkórháznak - olvasható a lapban.

A Népszabadság szerint egyelőre nem lehet tudni, mit szól ehhez az egészségügyi tárca. Egy nemrégiben közzétett sokatmondó álláspontjuk: "A tárca vizsgálja az otthon szülés szabályozásának jogi és szakmai lehetőségét. Otthon szülés alatt természetesen azt értjük, mikor az édesanya csecsemőjét otthonában, saját lakásában hozza a világra."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta