A gáti keringés fenntartása fontos a terhesség alatt

Sok nő azért próbálja ki szülés után az intim tornát, mert olyan problémáira keres megoldást, mint a vizelettartási nehézség, a terhesek pedig a gátvédő vajúdástechnikát szeretnék elsajátítani. Miért jó az intim torna? Szakértőnk válaszol. 



A testünk természetes formaváltozáson megy keresztül a várandósság idején. Így medencei szerveink is másképpen helyezkednek el, ha a baba a pocakban van: a harmadik harmad már nagyobb működésbeli változást jelent a mamának. Az izmok sem olyanok, mint baba nélkül. "Érdemes elfogadnunk, hogy a hüvely maga terhelt, a hólyag nyomódik a mellső falba. Ilyenkor egy hirtelen mozdulat nem várt tüneteket okozhat. Bárhol kerülhetünk ilyen kellemetlennek gondolt helyzetbe, erre jó felkészülni. Az altest kontrolljára ilyenkor jobban érdemes figyelni" - tanácsolja Tóth Andrea intim torna oktató. A kontroll nem állandó ellenőrzés, sokkal inkább az izmok tréningjének megtanulása, a lehető legerősebb gáti erő megtapasztalása.

"Üljünk egyenes derékkal, figyeljük a 3-4 csigolya közötti területet, amit úgy könnyű megérezni, ha a két lapockánk közötti szív mögötti testterületre gondolunk. Ott képezzünk egy képzeletbeli támaszt. Alapvető tartási pozíció ez, amely kihat a gáti izmokra is, így kevésbé terheljük a medencei részt, a babát és a gáti izmokat. Sok gyakorlást igényel, ha ezt a figyelmet már minden mozdulatunkba bele akarjuk vinni.", tanácsolja Tóth Andrea.

A teljes gáti keringést a várandósság alatt is fent kell tartani. Álljunk négykézláb a földön és végezzünk nagy terpesztést hasi belégzéssel, majd a csípőt kissé a pocak irányába billentjük, összeszorítjuk a farizmot, összenyomjuk a térdet, kilélegzünk, és természetesen a gáti összes mozdítható izmot is összeszorítjuk. Ezzel biztosítjuk az egészséges medencei keringést: napközben többször is végezhető. A tréningen természetesen sok hasznos gyakorlatot megtanítanak, amelyek mind alkalmazhatók a várandósság alatt és után is, számol be az oktató.

Tréningek: 2x6 óra intenzív: Október 3-4 16-22 óráig. (Grafológiai elemzéssel, ez most speciális ajándék a résztvevőknek) Október 16 és 22-én. 18 ooo Ft. laza nadrág és felső ajánlott. Helyszín: VI. Benczúr u 5 sz.

A Porontyon beszámoltunk róla, mi minden történik egy foglalkozáson, Moon élménybeszámolójából kiderül, hogy az intim torna elsajátítása nem egyszerű feladat, mivel az erősíteni kívánt izmok rejtetten helyezkednek el. Az órák egyik legfontosabb feladata pedig az, hogy a nő elfogadja teste intim területeit.
Oszd meg másokkal is!
Mustra