SZÜLŐSÉG

Ki legyen a Poronty kismamája?

2008. szeptember 29., hétfő 13:00

Felhívásunkra igen sok várandós nő jelentkezett, alig győztünk válaszolni a sok bemutatkozó levélre. Szerkesztőségi tanácskozás után végül heten maradtak. Szeretnénk az olvasók kezébe adni a döntést: szavazzátok meg, kinek a terhességét szeretnétek végigkövetni, kinek a története érdekel a leginkább. Nincs egyszerű dolgotok: első babás, kétgyerekes, külföldön élő, fővárosi, huszonéves, harmincas is megtalálható a választékban. Döntsetek ti: Ki legyen a Poronty kismamája?

 

nun:
"Hello, nun vagyok, budapesti gazdatest. A dokik szerint 18 hete osztódom. 32 éves elsőbébis vagyok, a kis parizer apukája pedig 35, szóval tervezett, természetes úton fogant, de nem túlstresszelt a projekt. Épp ma voltam az első 4D ultrahangunkon, ahol minden kétséget eloszlatva tájékoztattak: punija van. Még sosem jelentkeztem ilyesmire, úgyhogy dióhéjban ennyi, mert utálok feleslegesen szócsépleni. Ha kiválasztatok cséplek tovább erről az új világról, ha pedig nem, nincs harag, mindenkinek további kellemest."
 

Panzej
Kedves közönség! Egész napos várakozásomat a pár perc nyugalom után, amire nagyon-nagy szükségem volna a 15 mondatos bemutatkozó és mindent eldöntő irásom sikeres megalkotásához, ezennel feladom.

32 éves, budapesti lakhelyű, két és fél gyermekes anya keresi a kegyeiteket, aki a nyugalom és pihenés szavak hallatán előhúzza az értelmező kéziszótárt. Illusztrációképpen a következő jelenet zajlik jelenleg a lakásunkban: Mici (a kislányom, 2 éves) hisztizik, mert a Lackó elvette az autóját, Lackó ( a kisfiam, 4 eves) ordít, mert a Mici nem adta kölcsön neki az autóját, feledik utódommal pedig épp az előbb látogattuk meg a klotyómanót, akivel mostanában naponta többször is randizunk rókavadászat céljából. Hogy még véletlenül se sikerüljön két mondatot egymáshoz illesztenem, a férjem áll az ajtóban (kábé 5 perce van itthon) és gyászosan szemrehányó hangon közli, hogy nincs kenyér és elfogyott a vaj. Magamba zuhanok, már megint rossz anya, és rossz feleség vagyok, mi lesz ezzel a poronttyal, még csak kilenc hetes, és már nem kap enni, nem is beszélve a másik kettőről. Találunk egy negyed kilós veknit a spájzban, három ember megmentve, a negyedik (aki valójában kettőt ér) vissza a laptophoz. Próbálok koncentrálni, miközben az ebédlőből hallom ahogy a paradicsom a Lackó szájába Ford GT hangon, Mici szájába pedig Pöfi vonat hangon zakatol. Férjem a helyzet magaslatán, azt meg kell hagyni. Vajon a kis Minimanó milyen hangon fogja kérni a Papájától a paradicsomot?

Igen, harmadszorra is vannak ábrándjaim, csöppnyi vágyaim és apró boldog rezdüléseim a "félgyerkőccel", hiába rántanak vissza az immáron beszélni, járni és feleselni képes többi gyerkőceim a másodperc töredéke alatt a valóság sziklaszilárd talajára. Pénteken például randizunk, Vele, a Félgyerkőccel. Első ultrahang, megint el fogom sirni magam, harmadszorra is. Pedig valószinűleg csak az orvos fogja látni, ahogy integet, mi pedig csak egy foltot simogathatunk majd a szemünkkel, amiről jó esetben tudjuk majd, hol az eleje meg a vége. És remélem, nem fognak a rókák mászkálni sem a klinikán, sem a buszon körülöttünk, mert ez az első trimeszter nálam bizony erről szól. Nem a sugárzó anyaságról, és a boldog, kiegyensúlyozott, az angyalok hárfázásától kisért kismamalétről, hanem a két és félgyerekes, hányós kalandtúráról, ahol a túlélés a cél. Kíváncsiak vagytok? Szavazzatok rám! 

macskaszemű
"...ott a recept, egy hónapja hányódik a táskámban, én meg nem váltom ki. Értitek, ennyi, be kellett volna mennem egy kva gyógyszertárba, jó napot kívánok, ezt szeretném, hat rugó lesz, tessék, köszönöm, én köszönöm, viszontlátásra. De, nem, én nem mentem be. Ez és még rengeteg dolog fut végig rajtam, nézek ki az ablakon, sokkot kaptam, bakker. Gyere már ide, mondja a kedves, az arcán a borosta alatt az öröm pírját látom. Persze, tudom, hogy ő ezt akarta. De én.. én mit akarok?? ..."

28 éves nő vagyok, rendelkezem egy élettárssal hét éve, egy gyerekkel tavaly szeptember óta, valamint egy spontán terhességgel nyolc hete. Budapest mellett lakunk, erdőszélén. Fenti idézet az újdonsült naplómból való.


mollyqueen
Azon szerencsések közé tartozom, akik percre pontosan tudják, mikor és hol fogant a babájuk. Erről majd egyszer szívesen mesélek, szerintem nagyon izgi történet. Egy hete kezdtük meg a 10. hetet. 27 éves éppen hogy elmúlok a szüléskor, de őszintén megvallva, mondjuk 1 évet még vártam volna. Amikor bebizonyosodott, hogy a legolcsóbb dm-es terhességi teszt nálam sem tévedett, és másnap valóban kis apró pontocskákat, azaz az én leendő porontyomat lehetett látni az ultrahangfelvételen, a meglepettség még mindig erősebb érzés volt bennem, mint az öröm. De a nagyszülők és szűk környezetünk örömujjongása riasztóként hatott, így ma már úgy gondolom, hogy félre a nem várt eseménynek köszönhető anyagi és egyéb jövőbeli nehézségekkel, anyuka leszek vagy mi!!!

Párommal 3 éve élünk együtt, megismerkedésünk első napjától, de házasságot nem tervezünk kötni a baba születése előtt, ami mi tagadás, a leendő nagyszülők körében némi ellenérzésnek adott hangot, de már sikerült megértetni velük, hogy ez manapság egészen normálisnak számít. Azért mint nőnek nekem is kellett egy kis idő, amíg elhittem, hogy nem baj, ha majd a szülészeten vagy a játszótéren az apukáról érdeklődve kiderül, hogy nem is a férjem. Az lesz egyszer, s addig azt a kis időt meg majd csak kibekkeljük valahogy! Első babánkat várom -ezidáig csak kutyanevelésre futotta-, ezért csak úgy falom a könyveket, az internetes babaoldalakat, fórumokat, bár néha az az érzésem, sokkal jobb a tudatlanság. Komolyan. Hiába tény, hogy a babák 97 százaléka egészségesen jön a világra, mégis naponta megtanulok egy újabb rendellenességet, szülési komplikációt vagy bármit, ami görcsöt okoz a gyomromban.

Mivel nem vagyok tősgyökeres budapesti, a nagy kérdések között ott van még a hol és kinél fogok szülni, természetesen a hogyan is felmerült már párszor, de számos újabb kérdés és cselekedet várat magára, aminek jó részéről még fogalmam sincs. De milyen jó, ha az ember lányának van társa is, akinek rágnivaló fülét lehet ráncigálni, hogy a felmerülő aggodalmakat elhessegesse.


BékaRóka
BékaRóka vagyok (nem rokon), Budapesten élek. Egyszer régen akartam gyereket, akkor beszereztem egy babusgatni való, szőrös házikedvencet, és ez évekre megoldotta a problémát. Az utóbbi években hevesen tagadtam, hogy valaha is gyereket szeretnék - tudtam, ha egyszer is kimondom, néhány hónapon belül megérkezik. Aztán jött a tipikus fordulat: 30 körül egy végtelennek tűnő kapcsolatból kilépve, egy éven belül új pár, házasság, gyerek. Na jó, a házasságot mi kihagytuk, lévén eddig még nem kérte meg a kezem...

Szóval a gyerkőcöt nem terveztük, de akartuk. Utólag belegondolva, már a szeretkezés alatt tudtuk, hogy ez az a pillanat, amikor megfogan. Mivel a menstruációm az utóbbi hónapokban késett, és a nőgyószász megnyugtatott, hogy ez normális, eleinte nem is gyanakodtam. Egész addig, míg egy éjszaka megálmodtam, hogy pozitív lett a terhességi tesztem. És láss csodát, a másnap elvégzett teszten (és a következő napin is) két csík jelent meg. A következő héten, az ultrahang vizsgálat előtti éjszakán pedig azt álmondtam, hogy a két petefészek között egy kis fekete pacát mutatott ki a szerkezet - és a következő napon a kis fekete paca ott volt a kijelzőn.

Most arra várok, hogy megálmondjam a nemét. Bár ébren is biztos vagyok benne, hogy fiú lesz. A Lény jelenleg 10 hetes. Két pozitív teszten, egy ultrahang felvételen és a tudaton kívül semmi más nem bizonyítja, hogy létezik. Létezésére egyetlen kifejezés illik rá: helyénvaló.  
 

Lilla Bebben
Miután írtam nektek, izgatottan meséltem férjecskémnek, hogy bizony, ha úgy alakul, sok sok olvasóval fogom megosztani milyen érzés is, mikor egy élet alakul bennem. Jelenleg a kilencedik hétben járunk. Többes számban terveztem, hogy fogalmazok a jövőben, mert éreztetni szeretném az olvasókkal, hogy bizony mellettem egy leendő apuka sürög, forog, és viseli el időközönkénti hangulatváltozásaimat. Bizony nekik sem könnyű.

Szőke, erősebb testalkattal megáldott, 26 éves első babás kismama vagyok. Szerelemet tekintve is szerencsésnek mondhatom magam, egy nyugodt és figyelmes férjjel az oldalamon, és a fogantatással is, hiszen természetes úton elég hamar sikerült /teherbe/ áldott állbotba esnünk. Svédországban, Stockholm városában élünk, egy kellemes kertvárosi városrészben. Ezért is írtam a szerkesztőségnek, hátha érdekli az olvasókat, miként boldogul egy kismama egy külföldi egészségügyi intézet hálójában.

Egy általános iskolában dolgozom mozgássérült gyerekekkel. Elég megterhelőnek érzem most a munkát így az első hetekben, hogy a testem hatalmas változásokon megy keresztül, de remélem ez a második trimeszterben nem lesz ennyire nehéz. Jelenleg csak a főnököm és két közeli munkatársam tudja, hogy ha minden jól alakul, akkor április elején bizony meg kell válniuk tőlem.


Mafalda
Ez az első terhességem, a baba természetes úton fogant. Október 3-án lépek a 12. hétbe, akkor kell ultrahangra mennem. Abszolút terveztük a babát, bár a legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy szinte elsőre (szó szerint) összejön. Én a magam részéről bő egy évre készültem. Gondoltam, ha ennyi idő alatt sikerül, akkor jó, ha nem, akkor majd ráérünk aggódni. Szóval nem paráztattam magam, és azóta sem aggódom túl a dolgot. (Természetesen felelőtlen sem vagyok.)

Abszolút jól érzem magam, semmi hányás, semmi reggeli rosszullét, és szerencsére komolyabb problémák sem adódtak. Az első heteket konkrétan átaludtam, néha a munkahelyemen is a klasszikus bólogatós jelenetet játszottam az asztalnál ülve. Mindig is sportos életet éltem, így ezt - amennyire lehet - a terhességem alatt is folytatom. Ja, és még egy fontos infó: idén töltöttem be a 30. évemet. Párommal 3 éve vagyunk együtt, idén áprilisban házasodtunk össze. Még az is lehet, hogy a gyermek a házassági évfordulónkra érkezik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.30 13:34:54e_e

  de miert, de miert az eroltetett stilusu PANzEJ?

  brrrrrrrrrrrrrr.

  en kb.ugyanolyan helyzetben vagyok most, mint MACSKASZEMŰ, de LILLA B-re szavaztam, mert nagyon erdekelne a svedorszagi, hipergyermekbarat kismama-let.

 • 2008.09.30 13:35:56Pandi

  Monsterwoman, akkor neked, különleges esetedre tekintettel megszavazzuk, hogy hívhatod "A Bélá"-nak.:)))

  Normi, nem rossz ez az udvarló, de így 11 év után én már jócskán "meg vagyok udvarolva", szóval mégsem az igazi, mert nekem az is olyan kiinduló státusz.:)  Hűbele, légy szíves és foglalkozz végre a gyermekeddel, ne rontsd itt tovább a Poronty színvonalát, velem együtt (b+)!:D:D:D

 • 2008.09.30 13:38:13Hűbele

  OFF

  Anyuszika, ironizálhatsz, az még nem változtat azon, hogy szimplán butaságot írtál, ami élből cáfolható. Furcsa, hogy ezek után még neked áll feljebb.  Tudod, azon mindig felhúzom magam, amikor valaki elkezd nyávogni, hogy fúj, a Poronty megint milyen trágár stb. és ha ezt ráadásul pont olyankor teszi, amikor erről szó sincs, akkor az gáz. Célszerű kommentelés előtt elolvasni, hogy mihez is szólunk hozzá.  Ennél csak az a nagyobb gáz, hogy amikor valakinek nincsenek érvei, akkor jön azzal, hogy a másik milyen jól ráér, fúj.

  Amúgy a hozzászólás - lehet, neked sokkal több idő kell hozzá, nem tudhatom - és a statisztika elkészítése legalább 2 teljes percet vett igénybe, hűha!

  A depis hangulathoz nem készítek statisztikát, feltételezem, magad is tudsz olvasni. Az első helyezet spec. a "boldog rezdülésieről ír", nyoma sincs benne depressziónak. A második helyezetnél egy, az adott helyzetben természetes emberi reakció, a kétkedés jelenik meg (az anyák jó része tervezett terhesség esetén is bepánikol, mikor kiderül, hogy terhes), hogy valóban ezt akarta-e, no ez sem depresszió. A harmadik helyezet szövegéből a lazaság süt, semmi nem utal rá, hogy lehangolt lenne.

  Esetleg még utánanézhetsz, mi is az a depi, ha már ilyen szívesen dobálózól a kifejezéssel...

  Nos, ez ismét nem jött össze.  Hú, most 3 percen keresztül sikerült kommenteznem...

  ON

 • 2008.09.30 13:39:36Hűbele

  Pandi, most csináljak, ebéd után alszik a kölyök, de mindjárt felrángatom, ha ettől leszek JÓ ANYA;-))

 • 2008.09.30 13:54:08Pandi

  Hűbele, most, hogy mondod, én is elcsesztem, mert ebéd után letettem aludni, de, bakker, inkább megyek és felráncigálom, hogy játszhassak vele, esetleg odaülök az ágya mellé, hogy nézhessem.:)

  De itt essek össze, ha értem, miért kell egy ilyen szavazásból Poronty stílustanulmányt készíteni!:)  Amúgy csak megjegyezném, hogy az olvasók/szavazók jó része soha nem ír egy büdös mukkot sem, se trágárat, se ájtatosat, se tudományosat, se... semmilyent.

  De tökmindegy.:D

 • 2008.09.30 13:58:30anyuszika

  Látom, nagyon szíveden viseled az első helyezettek sorsát, de az én hozzászólásom lényege az volt, hogy én személy szerint leginkább mollyqueen történetét olvasnám, mivel mint már írtam, hasonlóan éreztem én is, hasonlóak voltak a körülményeim anno. De te kezdtél el kötözködni, mint egy anyatigirs, aki féltve őrzi kicsinyeit, az első három helyzettet. Amúgy én is szoktam csúnyán beszélni, néha kifejezetten élvezem is, de per pillanat nem ilyen anyuka naplóját olvasnám. Ez az én véleményem, elmondhatom, demokrácia van, vagy mi, kritizálhatsz, támadhatsz, csak elég átlátszó, hogy mq-ről véleményed nincs, csupán az első helyezetteket védelmezed. Na végül én is szántam rád pár percet, csak hogy nem unatkozz, amíg a "kölyök" alszik.

 • 2008.09.30 14:07:19Hűbele

  "Na végül én is szántam rád pár percet, csak hogy nem unatkozz, amíg a "kölyök" alszik"  Köszönöm a megtiszteltetést:-)))  Légy erős, Mollyquenn írásával semmi bajom nincs, sőt, még jobban bejön, mint az 1. és a 3. helyezet, de ha olvasod a kommenteket, akkor tudod, hogy tegnap bizony már leírtam, nekem ki a kedvencem és mi bajom a többiekkel. Szóval, hogy az első 3 helyezettet védelmezném, az márcsak azért is vicces, mert bizony az egyikük stílusától kiráz a hideg. De ettől még nem foguk róluk valótlant állítani.  Amit én kritizáltam, az a következő mondatod volt: " a szavazatok szerint a trágárkodós, depis anyukák a nyerők.". Na, ez bizony nem vélemény, és abszolút nem igaz. Még demokráciában sem:-))  A véleményedet (Mq tetszik neked) egy árva szóval nem kritizáltam, olvass vissza, mert megint sikerült valótlanságot állítanod.

 • 2008.09.30 14:08:16huhhh

  Anyuszika, ha ennyire közel érzed magadhoz mollyqueent, akkor kérd meg szépen, hogy írja le időnként a nem depis és nem trágár történetét egy-egy posztban. Tünde, javíts ki, ha tévedek, de attól, hogy esetleg nem mollyqueen lesz a befutó, posztot írnia ugye még nem tilos??? :))

 • 2008.09.30 14:08:44Pandi

  "2008.09.30 10:08:37 anyuszika  mint első babás, mollyqueen nekem elég kiegyensúlyozottnak tűnik. De úgy tűnik, a szavazatok szerint a trágárkodós, depis anyukák a nyerők."  "az én hozzászólásom lényege az volt, hogy én személy szerint leginkább mollyqueen történetét olvasnám"  Anyuszika, akkor biztos csak az én monitorom csal.LOL

 • 2008.09.30 14:09:18monsterwoman1

  úúúúúúristen, még ez a vérremenő vita  Múltkor írtam, azért szeretem a porontyot, mert a gimis évek hangulatát hozza vissza. Javítok.Időnként az ovis évek hangulatát...Az is jó, habár én épp annyira utáltam az ovit, mint a fiam.

 • 2008.09.30 14:13:25Hűbele

  "Amúgy csak megjegyezném, hogy az olvasók/szavazók jó része soha nem ír egy büdös mukkot sem, se trágárat, se ájtatosat, se tudományosat, se... semmilyent."  Pedig tényleg tök jó lenne néha többfélét olvasni. Én a felsorolásból többek történetére is kíváncsi lennék, mondjuk heti váltásban:-) Külföldi, vidéki, első babás, sokadik babás, szépelgő és káromkodó...

 • 2008.09.30 14:13:36anyuszika

  bocs, de én nem olvasom el mind a 140 kommentet és főleg nem jegyzem meg őket és kötöm egy nappal később felhasználónevekhez. én mindössze arra reagáltam, ahogy te elkezdtél engem zrikálni. ennyi. kösz, de erre a vitára nincs több időm, sem energiám, keress mást, aki jobban ráér.

 • 2008.09.30 14:14:42Pandi

  Monsterwoman, ez vérre menő vita?:)))  Ááá, dehogy, akkor kukkants be egy-egy régebbi otthonszülős poszt kommentjeibe, netán a mennyit ér a házimunka, vagy a miért kell a pasiknak félrelépni témájú posztokba.

  Sőt, ennél komolyabb vita is alakult ki bizonyos könyvek hányingerkeltő hatásáról is úgy tavaly év vége felé.:))

 • 2008.09.30 14:15:02Hűbele

  Monsterwoman1:-)))

  Vigyázz, mert meghúzom a hajadat;-)

 • 2008.09.30 14:19:35Hűbele

  Monsterwoman1:-))

  Vigyázz, mert meghúzom a hajadat;-)))

 • 2008.09.30 14:20:03Hűbele

  Na, ennyire azért nem vagyok agresszív:-))))

 • 2008.09.30 14:20:53Hűbele

  Pandi, ne hagyd ki az Anyák, húzzatok vissza posztot se:-) Meg ott volt Vidék, b.meg...

 • 2008.09.30 14:21:08monsterwoman1

  Pandi!

  Akár idézőjelbe tehettem volna a vérremenő szót. Persze hogy láttam én már cifrább dolgokat itt a porontyon. Sőt időnként aktívan részt is veszek a szájtépésben.;-)

 • 2008.09.30 14:23:02Hűbele

  "bocs, de én nem olvasom el mind a 140 kommentet és főleg nem jegyzem meg őket és kötöm egy nappal később". Semmi gond, erre van a ctrl + F billentyűkombináció, 1 mp alatt megtaláksz vele bármit.  Vitának meg inkább nem nevezném, mert érvelned, cáfolnod most sem sikerült.

  Az pedig, hogy vk nem ért veled egyet, még nem zrikálás. Könnyen lehet, hogy egy másik osztnál pont azonos lesz a véleményünk.

 • 2008.09.30 14:23:19monsterwoman1

  Pandi!

  Akár idézőjelbe tehettem volna a vérremenő szót. Persze hogy láttam én már cifrább dolgokat itt a porontyon. Sőt időnként aktívan részt is veszek a szájtépésben.;-)

 • 2008.09.30 14:24:17Pandi

  Jól van, jól van, értettem, értettem!:D

 • 2008.09.30 14:25:18monsterwoman1

  :-))))))))))

 • 2008.09.30 14:25:29monsterwoman1

  :-))))))))))

 • 2008.09.30 14:31:09mpbm

  Én szerelmemnek aposztrofáltam a férjem, amíg nem voltunk házasok, és most is szívesen. Szerintem ez tök jó. A párom idegesítő télleg. Nyálas. És én is utálom a manó, manócska, babuci, meg ilyen béna szavakat. Pedig én enm is vagyok az a nagyon laza-szétesős szülő.

  Tudom, kicsit elkéstem a témával...

 • 2008.09.30 14:38:59Hűbele

  Mpbm, de legalább a témáról írsz:-)))

 • 2008.09.30 14:44:51Pandi

  Mpbm, jé, tényleg, a hétvégén voltunk "A Zoli"-val és a gyerekkel őszi-téli nagybevásárláson (természetesen a gyereknek), s akkor többször mondtam neki, hogy:

  "Szerelmem, ugye milyen csodaszép, ugye megvesszük?":)))))))))))

 • 2008.09.30 14:49:22Sanima

  Normi,  az udvarlóm szóval az a baj, hogy friss szerelmeseknél, meg fiataloknál elmegy, de akinek már van mondjuk 2 gyermeke A Zolitól:), akivel 10 éve együtt él, háááát..az már nem udvarlás.Ott már befigyelt a vonat az alagútba:)))

  Az udvarlás nekem azt jelenti, hogy együtt kézenfogva andalgás, randi, lopott csókok...a szex az nekem ebbe már nem tartozik bele, mert az udvarlás nekem egy ártatlan dolgot jelent.

 • 2008.09.30 14:52:24Sanima

  Különben én magunk közt úgy hívom A Zolit, hogy " kicsim", vagy " szivem".

  Nem tudom miért.

  A kicsim az aranyos, de hát egy 26 éves ffit( akkor is, ha nem benga állat) kicsnek hívni....szóval, tényleg: minek nevezzelek???????!!!!  Ja, este elmeséltem a viháncolásunkat a témában A Zolinak, és jót röhögött....

 • 2008.09.30 14:54:02mpbm

  Pandi! Arra gondoltam, hogy így mutattam be mindenkinek, és nem arra, h így szólítom. Bér szoktam így is, hehe.

 • 2008.09.30 14:58:12monsterwoman1

  Sanima!

  Én pont nemrég röhögtem halálra magam, mert az iwiwen az egyik nőnemű ismerős feltöltött egy képet, amin a száztíz kilós kétméteres férjével látható. Kép alatt a szöveg: KICSIMMEL.

 • 2008.09.30 14:59:38Pandi

  Sanima, az én Zolim is.:)  Mpbm, tudom, csak móka volt, ha valamit meglátok, akkor különben is ezt mondom:

  "Na, akkor ez kell és megvesszük!":)))

 • 2008.09.30 15:02:09Pandi

  Monsterwoman, hát ez az!

  Az egy dolog, hogy magunk közt hogy híjuk egymást, az megint más, ha másoknak beszélek Róla.:)

  Igen, az iwiwen feltűnően sok a mókucim, nyuszikám, mackóm, kicsim, biztos az állatvédők miatt.:)

 • 2008.09.30 15:04:59Hűbele

  Pandi, nálunk Bogaram van, igaz, nem az iwiwen, csak privátban.

 • 2008.09.30 15:12:32kriszi

  Panzejre szavazok, bár Mafalda is komoly jelölt volt (más okból).

 • 2008.09.30 15:14:51Sanima

  Ejnye, Okoska, mivé lenne a világ, ha a méltán nagybecsű férfiak nevét KISBETŰVEL írnánk???!!!!  Hát ennyivel sem tiszteled meg A Zolidat??????:))))))))))))

 • 2008.09.30 15:28:56Sanima

  Okoska,  Hogyhogy?:)

 • 2008.09.30 15:56:58dodóó

  #

  2008.09.30 14:44:51 Pandi  Mpbm, jé, tényleg, a hétvégén voltunk "A Zoli"-val és a gyerekkel őszi-téli nagybevásárláson (természetesen a gyereknek), s akkor többször mondtam neki, hogy:

  "Szerelmem, ugye milyen csodaszép, ugye megvesszük?":)))))))))))

  Ezt olyan jó volt olvasni.

  Mi lett a válasz??

  Igen drágaságom??

 • 2008.09.30 16:31:33generator

  Én aszerint szavaztam kinek az írása volt a legszórakoztatóbb, kinek volt a legjobb stílusa.

  Én is szívesen olvasnék olyan történeteket, amik pont az én életem eme korszakára vonatkoznak, de mit érek vele, ha maga az írás kissé lapos?

 • 2008.09.30 16:42:03hoel

  Hajrá macskaszem. A többi olyan mint egy felsőtagozatos olvasókönyv: irjatok fogalmazást a családról. Lehetőleg cuki-mukit ami mindenkinek bejön.

 • 2008.09.30 16:48:23madz

  hihetetlen, hogy a középiskolások közt mennyire elterjedt a "kicsim". vicces...

  én a Zuramat néha a Zemberemnek aposztrofálom, egymás közt meg van egy csomó bejáratott becenév.

  amúgy most már férj, úgyhogy én könnyen dumálok, de előtte nekem is gond volt, a 'párom' valahogy olyan operettes, a kedvesem-szerelmem nem igazán illik olyan környezetbe, ahol 3. személyben hivatkozok rá (és szerintem nyálas is, csak ezzel nem akartam itt senkit sem megbántani), a 'barátom' így 30 év tájékán már mókás, az 'élettárs' meg majd a bíróságon. szal ha hivatalos volt a helyzet, akkor vőlegény volt, amúgy meg a pasim. sőt a fickóm

 • 2008.09.30 16:52:12Különálló

  "#2008.09.29 18:59:57 Inferno

  Egyértelmű, Macskaszemű:)

  Friss, egyéni stílus, teljesen más megközelítésből mutatja be az általa átélt nem mindennapos eseményt, mint az átlag..

  Hajrá!!!!!!!!!!"  Tényleg nem kötekedni akarok, de a stílus nem "friss és egyéni", hanem kicsit bridzsitdzsonszos, kicsit terézanyus, kicsit lazaszinglis... Csak az a baj, hogy éppen ezért nekem nagyon mű, sőt - gonosz leszek - erőltetett. Ráadásul a fölösleges, trendi trágárság, a helyesírás-központozás elhagyása - mert az is trendi - kifejezetten irritáló. Nekem. Ettől persze lehet, hogy másnak bejön, de a "friss és egyéni" kitétel ellen tiltakozom! :-P

 • 2008.09.30 21:12:55greencurse

  Nem lehetne, mondjuk kettő párhuzamosan? Egy külhoni és egy belhoni? Az úgy érdekes lenne :)

 • 2008.09.30 21:32:30hoppit

  Engem is jobban érdekelne elsöbabas kismama. A túl trendi szövegek meg már unalmasnak hatnak. Mama napló legyen egy kicsit erzelgös. Szerintem:)

 • 2008.10.01 15:13:51nouvelle

  Szavazat Nunra. Ne legyen szócséplés. Nekem inkább az a fontos, hogy izgalmas legyen, vagyis legyen benne ő maga is, ne csak a terhesség sztorija, így érdemes lesz olvasni azoknak is akik:

  - nem épp vele nagyjából párhuzamosan várnak gyereket

  - már van gyerekük

  Szóval ne a klasszik idétlen csacsogás legyen, amiből tucatnyi található a neten. Legyen formás, tartalmas, rosszul kitett vesszőktől mentes, az a valami kis plusz legyen benne, amitől a porontyon a helye és nem egy házi blogban. Tisztelet a kivételnek, vannak isteni kölykös házi blogok. • 2008.10.01 15:36:01Nilüfer

  Még mindig Békaróka:D

 • 2008.10.01 15:51:41Pandi

  Nilüfer, te aztán kitartó vagy!:)

  (Nincs új képed a gyönyörűséges unokádról?)

 • 2008.10.09 09:09:38Normi

  Sanima! Igaz, egy hete írtál, de sose késő reagálni. Az udvarlót azért nem komolyan gondoltam, volt ott smiley is...(Elképzeltem, egy 50 éves pár nőtagja így hívja a Zoliját.:))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta