Hétvégi programok: kint is vagyok, bent is vagyok

Ismét egy hétvége, juhéjj, nem kell agyonütnünk a vekkert, ami pontosan 6:15-kor veri ki a legszebb álmunkat a szemünkből. Jöhet az édes nyújtózkodás a paplan alatt, egészen, őőőő, 7:00 óráig. No, igen, a gyereket ezért mégsem üthetjük le. Mellesleg, s szigorúan csak a sorok között leírva, arra az örök igazságra jutottam, s nem most, hanem már évekkel ezelőtt, hogy a hétvége alapvetően átverés. Mert egész héten úgy várjuk a szombatot meg a vasárnapot, mint a messiást, visszaszámolunk, péntek kora délután pedig már egyenesen örömittasak vagyunk. Aztán kiderül, hogy hétvégén még annyit sem szusszanunk, mint hétköznap, ugyanis hivatásosan biztosítjuk az összes gyerek szórakozását, bemeneti és kimeneti higiéniáját, telítettségét, valamint a háztartás egész heti feltorlódását abszolváljuk. Jó, tudom, hogy ha nagyi leszek, útban 80 felé, majd béke lesz mindenhol, de akkor majd a köszvény gyötör, hiába, soha nem jó az, ami van. Mi azonban programoljunk rendületlenül!



BUDAPEST
Fonó Budai Zeneház
Elindul az év itt is, s a régi rendszeres vendégek mellett, mint például a Kolompos zenekar, új előadókkal és fellépőkkel találkozhattok, kiváló színházi társulatok és bábelőadók is lesznek műsoron ismét. Belépődíj: 600 Ft Nagycsaládos: 500 Ft

Reneszánsz búcsú Kispesten - Egy nap Mátyás udvarában!
Szeptember 27-én, szombaton, a hagyományos búcsú a reneszánsz jegyében telik a Templom téren. Ha nem fog esni az eső, remek szórakozást nyújthat a vásári komédia és forgatag, lovagi torna, mesék forgataga és a táncmulatság. A fogadóban korabeli ételeket kóstolhatunk, s az állatbarátok a simogatóban dögönyözhetik az állatokat.

Mi újság a Pagonyban?-Varrjunk Cipelő cicát!
Havonta két szombat délelőtt, Mi újság a Pagonyban? címmel indul programsorozat változó helyszínen (hol a Pozsonyin, hol a Kispagonyban). Könyvújdonságokat ismerhetünk meg, találkozhatunk kedvenc szerzőnkkel, sőt, beszélhetünk is vele, s megtudhatjuk, mi újság Ruminivel.

Marczibány i Téri Művelődési Központ
SziaMarczi! Családi játszószombatok-Mesefolyam indul minden szombaton 10:00-13:00 óráig. Szeptember 27-én Színjátszó Tér családi játszóház lesz, ahol a színek megszületnek, összekeverednek, majd új formát alkotnak. Belépő: 500 Ft/fő; családi jegy 1600 Ft/4 fő.

Millenáris Teátrum
A Varrósuli évnyitón szombaton, 10:00-17:00 óráig leszenk folymatosan a programok. 10:00 órától Tipegő-topogó lesz, s számos program után 16:00 órától a megújult Alma-klub lesz látható a Szabadtéri színpadon. Jegyárak: Gyerekjegy: 500 Ft ; Felnőtt jegy: 700 Ft ; Családi jegy: 1800 Ft.

Pöttöm Panka Képességfejlesztõ Játszóház
Ingyenesen látogatható a játszóház szombaton, ahol a nyílt nap alkalmával megismerkedhetünk, s ki is próbálhatjuk a gyerekekkel együtt a játékokat a Reitter Ferenc utcában.

ARSAM Jóga Központ
Ingyenes gyermekjógán vehetünk rész vasárnap 10:00 és 13:00 óra között. Három korosztályban vehetnek részt a gyerekek a jógán, Ovi, Suli és Tini jóga címszó alatt.

Corvin Művelődési Ház, Erzsébetligeti Színház
Miénk a liget címmel kerül megrendezésre az ügyességi kalandjáték, mely vasárnap, 10:00 órától 14:00 óráig látogatható. 13:00 órakor Takáts Botond, alias Boti bácsi koncertezik a Kertvárosi Vígasságok ünnepén, s elénekli nekünk a Vadgesztenye Esztert. A részvétel díjtalan.

VIDÉK
Pécs
Örökség Fesztivál-Pécsi Napok lesznek már szeptember 25-től egészen vasárnapig, azaz csütörtöktől. A sok program mellett (mely lehetőséget ad arra is, hogy bemutassa Pécs jelentőségét, világörökségi és leendő kulturális fővárosi helyszíneit) minden nap 16:00 órától lesz gyerekprogram a Séta téren.

Székesfehérvár
Vigasság lesz itt is, azaz Fehérvári Vígasság(ok), ahol a felnőtt programok mellett a gyerekek is találnak szórakozást, a kirakodóvásárban, táncos felvonulásban és a sárkányhajó fesztiválon. Szombaton 11:40 órakor Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekműsora látható a Városház téren.

Balatonfüred
A Tagore sétányon vasárnap egész nap régi korok játékai elnevezéssel, gyerekprogramok lesznek.

Biatorbágy
A Faluházban szombaton, 10:30 órakor a 100 Folk Celsius együttes koncertje lesz látható és hallható, együtt énekelheti kicsi és nagy a Paff a bűvös sárkányt.

GYEREKMENTES ÖVEZET
A múlt hétvégére sorozatokat ajánlottam, s remélem senki nem esett a hálózat, akarom mondnai a sorozatfüggés csapdájába. Amikor nem jár máson az agyunk csak azon, hogy vajon hogyan bonyolította a forgatókönyvíró kedvencünk életét, no de mindegy is. Ezen a hétvégén merüljünk el az éjszakában, már rögtön pénteken, a Gödörben ugyanis nagy parti lesz. 21:00 órakor Zagar kezd, lesz Anima, Vad Fruttik és Irie Maffia .
A Fehérvári Vígasságokon szombaton, ne hagyjuk ki Korda Gyurit és Balázs Klárit, ha tehetjük, vigyük az all in tábláinkat is.

A Papp László Sportarénában Hobo 30. Jubileumi koncertjén nosztalgiázhatunk. Ne hagyjuk elnyomni magunkban azt az emléket, amikor gimiben minden hétvégén elmentünk a Nagyvárad térre Hobo-klubba, ezek is mi voltunk. Mi sem bizonyítja jobban az idő múlását, mint hogy Hobo azóta inkább irodalmi vonalon jeleskedett, igaz, nem saját tollából, így új Hobo Blues Band dalokkat nem nagyon hallhatunk majd a koncerten. De a Vadászat miatt mindent megbocsátunk neki.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek