Zavar a gyerek? Vegyél tévét!

Unod, hogy folyton téged nyúz a gyerek? Használj tévét! Túl sok közöttetek az interakció? Ültesd a villogó doboz elé! Fizess elő minimum három gyerekcsatornára, de a legjobb, ha négyre, vegyél hetente egy akciós dvd-t, de ha 950-ért kapsz Winx-et, ott ne hagyd! Ezzel az adaggal egy ideig meg van oldva a szórakozása a kölyöknek, s egy csöppet se legyen lelkiismeret furdalásod! Még akkor sem, amikor a játszótéren a bölcsésznek öltözött anyuka azzal ámít, hogy náluk otthon nincs tévé, érted, még készülék sem. Te pironkodva letagadtál a napi három óra filmezésből két és felet, nehogy megszóljanak, aztán kiröhögted a mamát a háta mögött. Nem tévéznek, mi? Ezt mondta a múltkor a Manyi is, aztán kiderült, hogy ha hazajönnek az oviból, két órát fekszik a gyerek a tévé előtt, mert szegény annyira fáradt. Másra nem alkalmas, egész nap nyúzzák a nagyot is a suliban, lefárad az agyuk, hadd pihengessenek. Onnan meg csak jön az inger, hát istenem, biztosan tanulnak abból is valamit.



Hogy hurkás a kisebbik lányod derékban? Ugyan, ebben a korban mindegyik ilyen, nézd csak meg! Persze, hogy nincs időd különórákra elhordani, neked is annyi dolgod van, meg amúgy is, ki fizeti meg azt a sok különórát, igazad van. Úgy is mindenki tévézteti a gyerekét, ha véletlenül szóbahozod a szomszéd, nagyképű menedzser kölyke előtt a legutolsó sorozatot a Minimaxon, élénk szemekkel meséli, hogy hol tart most a történet. Amúgy meg ez a jövő, nem? Lassan minden dobozon keresztül jön, megéred még azt is, hogy suliba sem kell mennie. Persze, hogy nem jó, mert nincs, aki vigyázzon rá, amíg te három műszakban melózol, de hát erre is kitalálnak majd valamit. Nyalókát nyalatnak velük, vagy chipset kapnak jó válasz esetén, ahogy abban vicces filmben is volt, emlékszel.

Amúgy hallottad, hogy a múltkor mi történt a 23/b előtt? Igen, a Kovalecs fiú verte majdnem agyon a Mohácsi kisebbik gyerekét. Nem, nem tudom, hogy miért, valami bandázásról beszélnek, tudod, az a nevük, mint a Kemény kölykök című sorozatban, abban, amelyikben a rendőrnek olyan feszes a segge és narkósokról szól. Na, a Kovalecs fiú állítólag még pisztolyt is szerzett, az apja vette ki a szekrényéből, a hülye rendőrök meg, amikor elkapták őket, azt mondták az anyjának, hogy a mai fiatalok nem tudják eldönteni, mi a következménye a tettüknek. Jó mi?

Persze, menj csak, nem tartalak fel. Én is nézem, megyek is, mert már el is kezdődött a film. Remélem a gyerek nézi már, legalább van, aki elmeséli miről maradtam le…
Oszd meg másokkal is!
Mustra