SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Abigél szerelmes

2008. szeptember 22., hétfő 10:10

Itt az ideje, hogy beszéljünk egy kicsit Maciról. Van, amelyik gyerek cumizik, vagy az ujját szopja, van, amelyiknek pelusa van, vagy takarója, vagy nyuszija, vagy macija, és van, amelyiknek mindez együtt, és persze olyan is van, amelyiknek egyik sem, bár ez a legritkább.Kezdtedben volt a pelus, de anya valamiért azt gondolta, hogy a pelusnak mindig szép tisztának kell lennie, ezért mindig kimosta, úgy meg már nem kellett. Nem volt se cumi, se ujjszopás, nem volt nekem senki és semmi, míg meg nem jelent Nagyfejű Kitti. Nagyfejű Kittibe azonnal beleszerettem, de anya ezt a szerelmet és széttörte, sosem engedte be ugyanis velem Kittit az ágyba, mert túl nagy volt, és félt hogy nem férek el mellette. Milyen szerelem az, amit sosem hálnak el? Meg attól is félt, hogy ráállok a nagy fejére, és kiesek a kiságyból. Ezt mondjuk nem értem, mert anya se áll rá soha apa fejére, de mindegy. Varázsolt helyette egy Kisfejű Kittit, de az nem volt jó, mert az nem volt igazi Kitti. Így megint maradt a nagy semmi, és jó is volt úgy.

De aztán már nem aludtam el a cicin, mert nem vagyok már olyan buta, mint négykilósan, és rájöttem, hogy a cici, az nem az én részem, akkor anya meg apa mindenféléket bepakolt a kiságyba, hogy ne legyen rossz nekem este egyedül. Volt ott cica, meg kockás nyúl, meg patkány, meg piros boci, meg nagyon sok medve. Próbálkoztam barátkozni a patkánnyal sokáig, mert jó puha volt, és érdekes szeme, de nem jöttünk ki, és akkor egyszercsak megjelent ő, Maci.

Macit nem engedem el most már soha sem. Alig várom, hogy ágyba menjek, és újra találkozzunk, azonnal bekapom a mancsát, és szopni kezdem. Anya és apa szerint Maci ezért borzasztóan büdös, hát van valami szaga az tény, de én bírom. Különbözőképpen alszunk, vagy ráfekszem, és kitolom a fenekem, vagy oldalt fekszem, és átkarolom őt, vagy a mancsát szopogatom és szépen álomba merülök. Mégsem sosem estem annyira kétségbe, mint tegnap, amikor anya megpróbálta kimosni Maci mancsából a nyálat, hogy ne legyen büdös, már az is borzasztó volt, hogy Macit egyszer csak elnyelte a mosdókagykó, de a legszörnyűbb utána jött, mert anya a hangos hajszárítóval fújta Macit, hogy estére megszáradjon. Próbáltam megmenteni szegény Macit anya kezéből de nem sikerült. Folyamatosan zokogtam.

Tegnap este apa felolvasott anyának és mivel Maciról volt szó, nagyon figyeltem. Szerencsére a könyvben csupa jókat írtak Maciról, hogy például Maci jó, mert Macit anya adja nekem, és ezáltal felhatalmaz és bátorít arra, hogy másokat is szeressek rajta kívül, és kicsit elszakadjak tőle. És Maci anyát is helyettesíti, ha ő nincs ott, arra emlékeztet, hogy egyszer majd visszatér, és addig is segít az érzelmeimet gyakorolni. Olyankor ugyanazt csinálom Macival, amit anya velem. Beszélek hozzá, ölelgetem, csókolgatomn, és néha, amikor nem akar aludni, veszekszem vele.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.22 10:25:07Kiskunsági Cuvee

  De aranyos!!!!

 • 2008.09.22 10:47:33töröttszárnyú angyal

  :)

 • 2008.09.22 10:53:23MsDoki

  :)

 • 2008.09.22 11:02:45kaktuszvirág

  Én vagyok ma ritka érzékeny hangulatban, vagy ez volt minden idők legmeghatóbb - aranyosabb Abigélje? Teljesen elérzékenyültem :-) Ééééédes!!!

 • 2008.09.22 11:05:19Galaxya

  Ez annyira aranyos volt, köszönet a cikkért. :)

 • 2008.09.22 11:07:19AncsiPancsi

  A repertoár nálunk.2 szürke, 1 barna ,egy kicsi szíves maci.Egy plüss kutya és egy műanyag verzió ,hogy sétáltatni lehessen.

  Amúgy alvás előtt a lehetőségek száma végtelen ,hogy melyikkel mikor és hogyan alszunk. :D

 • 2008.09.22 11:07:56Yakamoz

  :) Eszembe jutott az én kis pandamackóm! Mennyire szerettem!

 • 2008.09.22 11:12:21muzsa

  Az én gyerekem nagyszülői nyomásra megtanulta, hogy kell macit szeretgetni, azóta szeret és ölel ő mindent, mobiltelefont, rumbatököt, macit, egeret, kutyát és lufit, meg xilofont is, de igazi szerelme nincsen még neki... vagyis de. Cici1 és Cici2. Pedig már 13 hónapos...

 • 2008.09.22 11:52:56kriszi

  Nálunk egyiknek sem volt és most sincs egy (vagy akár több) darab, többé-kevésbé állandó átmeneti tárgya. Van, amikor a millió cucc közül egyet-egyet előszednek, és pár napig az a kedvenc, de ennél tovább sosem tart, aztán váltanak. Ami viszont fix: a lányomnál ez a kedvenc plüss, apróság, könyv vagy fénykép (igen, azzal alszik, be is takarja!), a fiamnál pedig kisautó vagy könyv (igen, a Trabantot a múltkor beletette egy füles szerszámos ládába és betakargatta :) Eleinte kicsit aggódtam, de úgy néz ki, ők ilyenek, nem nagyon kötődnek tárgyakhoz.

 • 2008.09.22 11:53:20kriszi

  Abigél pedig valóban tündéri aranyos... ahogy elképzelem, hogy Macit hurcolja :)

 • 2008.09.22 11:54:35oreille

  nagyon édes! korán indult a nap, de ez teljesen kikapcsolt.  az én lányomnak (1 éves lesz szombaton) csak titkos szerelme van, mert lakik az ágyában néhány ez-az, de számunkra még nem derült ki, ki a kedvenc. Volt egy rövid fellángolás egy vajszínű maci iránt (amit ezúton is köszönök az ajándékozónak, hahaha), de azóta semmi. Ujjszopi is csak elalváshoz.

 • 2008.09.22 12:40:23Hűbele

  17 hónapos kisfiamnak kb. 2 hete elmentünk kismotort venni, bíztattuk, hogy válassza ki melyiket szeretné, de nem nagyon izgatta a dolog. Aztán az egyik polcon meglátott egy szürke plüsscicát, levette, és többet nem volt hajlandó elengedni, csak szorítota magához. Így motor helyett cicát kapott. Még a pénztárnál sem adta ki a kezéből, úgy tartottuk oda a pénztárosnak a cicát, gyerekestül, hogy le tudja húzni:-))))

  Azóta is ez a nagy kedvenc.

 • 2008.09.22 12:50:50Békanőci

  Zozónak kacsái vannak.

  Puha, sárga mindenféle kacsák, mindenhol ott vannak. Közöttük a legnagyobb, a Szent Kacsa ami akkora mint a gyerek, és jóban-rosszban hű társa. Alig férnek el a kiságyban: állandóan megy a birkó, hogy ki feküdjön kényelmesen, és kinek jusson takaró. Hápogott, de alattomos módon megműtöttem, mert Zozó éjjelente többször felébredt mikor ráfeküdt és a Szent Kacsa őrült hápogásba kezdett, amitől az éjszakai csöndben még mi is a frászt kaptuk. De nem is ez a lényeg. Úgy szereit...!

 • 2008.09.22 12:55:33anyatájger

  Abigél egy tündér!  A kisfiamnak még a pelus megy alvásnál (4 darab van belőle és szerencsére frissen mosottan is elfogadja), de már szerelme is van: egy ikeás puha focilabda. Ez olyan lehet neki, mint Abigélnek annak idején Kitti, ő is ölelgeti, gyömöszöli, de sajna én sem engedem be a kiságyába.

 • 2008.09.22 13:56:23Veritas

  IKEÁs patkányuk nekünk is van. :D A nagylány este azzal aludt el. szereti, mert jó puha. :)

 • 2008.09.22 14:30:58madz

  nekünk is van ikeapatkány! de nálunk a breki a menő. pelus is van, csak én parázok, mert Albi már többször belecsomagolta a fejét...

 • 2008.09.22 15:23:55mucika

  csak halkan jegyzem meg, hogy nekem a mai napig van Rongyim (születésem óta azzal alszom), amit a mai jóslófájások alkalmával is rögtön a hasamra helyeztem - és sokkal jobb lett tőle.

 • 2008.09.22 16:02:46Veritas

  :)

 • 2008.09.22 19:20:05nyuszimanó

  Javaslom Maci sürgős beszerzését 1-2-3 extra példányban :)

  Mukika kizárólag Egerentyűvel hajlandó aludni, akinek az orrát szopja kb. 1 percig és már szundi is van. Összesen 4 példányunk van belőle. Így nem gyanús, hogy mit is csinálok, hogy ne legyen büdi az állat; mindig van frissen mosott, szolgálatra készen. Hátha ez a csel Abigélnél is beválik!

 • 2008.09.22 21:42:30Paramami

  Nálunk is pontosan megjelent Maszita (Macika), mint első szerelem. Mikor elmegyünk itthonról, Macikát leülteti a kétéves a cipőspolcra, hogy ott várja őt. Ahogy belépünk, első dolog, hogy Maszitát átkarolja, puszilgatja, becézgeti (ajanos Maszita). Nagyon édesek együtt! Jó dolog ez a maci, nekem is az volt, örülök, hogy Blanka is azzal játszik. Nálunk viszont jóval később kezdődött a szerelem, mint Abigélnél, csak úgy egy-két hónapja, tehát már jóval a másfél éven túl.

 • 2008.09.22 23:05:25Moira

  Nekem megvan még a gyerekkori takaróm, Rózsi Bálna, aki azért kapta ezt a nevet, mert akkor hatalmasnak tűnt, mint egy bálna, meg a színe miatt.

  Most már kissé szétszakadva, de még van.

  Sosem felejtem el, hogy utáltam, amikor anyám kimosta :-)

  Ráadásul egyszer amíg táboroztam,(magyarul megvarta) szegényt.

 • 2008.09.22 23:06:27Moira

  utolsó mondat helyesen

  Ráadásul egyszer amíg táboroztam megműtötte (magyarul megvarta) szegényt

 • 2008.09.22 23:11:32Mifi

  Ez eddig a leglegleg -Édesebb Abigél Sztori:-)))igazán jól jött egy fárasztó nap végén, köszi!!!

  9 hós kislányomnak nem cumija van , hanem Nyula. Ő nem cumizik, hanem Nyuli-zik... NYULI egy alvókendő, 2 nagy puha füllel, 4 végén ,4 puha szopogatni való bojt, már ami még megmaradt belőle. Cumit bepróbáltuk de nem fogadta el, nem igazán tudott vele mit kezdeni. Múlkor rátalált játékai között, szemlélődve nézegette mi a fene lehet ez, rágcsálta, ( persze nem a jobbik felét) majd egy édes mosollyal a háta mögé hajította.

  3 hós lehetett, mikor betoppant életébe Nyuli. Sajnos csak egyet kaptunk, ami nagy hiba, mert pótolhatatlan, így állandóan résen kell lennem, megvan- e. Igaz nagy nehezen beszereztem még egy olyant, azaz csak majdnem ugyanolyat. Betettem a kiságyba Nyuli mellé, hátha átveszi a szagát, de nem jött be. Játszani lehet vele, na de aludni az kizárt.

  Nyuli sokmindenre jó, pl.tűző napsütésben szem elé húzva nap ellenzőnek. Séta indul ,bojt bekap, fülek a szem elé húz, és baby 2 perc múlva szunyál.(Igaz a védőnő mikor séta közben belesett a babakocsiba és viccesen megjegyeztem, ó csak 1 nyulat sétáltatok, nem vette a lapot) Lefekvésnél ugyanez a szitu, szopi, jóéjtpuszika, irány a kiságy. Nyuli bekap, baby oldalra fordul, kiválasztja a legfinomabb bojtot,esetleg morgolódik vele pár percet és alszik.

  Nyuli finom, nyuli jó, nem veszik el éjjel mint cumi,mindig kéznél van. Csak egy aprócska gond van vele, iszonyúan büdi, néha azt hiszem megdöglött. Élő rokonainak több napos összezártság esetén is kellemesebb az illatuk. Ilyenkor a recept: végy 1 fazekat, 10 perc főzőprogram után 1 gyors centrifugálás, majd mehet 200 fokos sütőbe 5 perc villám szárításra. Az eredmény még nekem is tetszik, a következő alvásig…

  A lényeg hogy baby nagyon boldog vele:-)))

 • 2008.09.22 23:11:32Mifi

  Ez eddig a leglegleg -Édesebb Abigél Sztori:-)))igazán jól jött egy fárasztó nap végén, köszi!!!

  9 hós kislányomnak nem cumija van , hanem Nyula. Ő nem cumizik, hanem Nyuli-zik... NYULI egy alvókendő, 2 nagy puha füllel, 4 végén ,4 puha szopogatni való bojt, már ami még megmaradt belőle. Cumit bepróbáltuk de nem fogadta el, nem igazán tudott vele mit kezdeni. Múlkor rátalált játékai között, szemlélődve nézegette mi a fene lehet ez, rágcsálta, ( persze nem a jobbik felét) majd egy édes mosollyal a háta mögé hajította.

  3 hós lehetett, mikor betoppant életébe Nyuli. Sajnos csak egyet kaptunk, ami nagy hiba, mert pótolhatatlan, így állandóan résen kell lennem, megvan- e. Igaz nagy nehezen beszereztem még egy olyant, azaz csak majdnem ugyanolyat. Betettem a kiságyba Nyuli mellé, hátha átveszi a szagát, de nem jött be. Játszani lehet vele, na de aludni az kizárt.

  Nyuli sokmindenre jó, pl.tűző napsütésben szem elé húzva nap ellenzőnek. Séta indul ,bojt bekap, fülek a szem elé húz, és baby 2 perc múlva szunyál.(Igaz a védőnő mikor séta közben belesett a babakocsiba és viccesen megjegyeztem, ó csak 1 nyulat sétáltatok, nem vette a lapot) Lefekvésnél ugyanez a szitu, szopi, jóéjtpuszika, irány a kiságy. Nyuli bekap, baby oldalra fordul, kiválasztja a legfinomabb bojtot,esetleg morgolódik vele pár percet és alszik.

  Nyuli finom, nyuli jó, nem veszik el éjjel mint cumi,mindig kéznél van. Csak egy aprócska gond van vele, iszonyúan büdi, néha azt hiszem megdöglött. Élő rokonainak több napos összezártság esetén is kellemesebb az illatuk. Ilyenkor a recept: végy 1 fazekat, 10 perc főzőprogram után 1 gyors centrifugálás, majd mehet 200 fokos sütőbe 5 perc villám szárításra. Az eredmény még nekem is tetszik, a következő alvásig…

  A lényeg hogy baby nagyon boldog vele:-)))

 • 2008.09.22 23:11:33Mifi

  Ez eddig a leglegleg -Édesebb Abigél Sztori:-)))igazán jól jött egy fárasztó nap végén, köszi!!!

  9 hós kislányomnak nem cumija van , hanem Nyula. Ő nem cumizik, hanem Nyuli-zik... NYULI egy alvókendő, 2 nagy puha füllel, 4 végén ,4 puha szopogatni való bojt, már ami még megmaradt belőle. Cumit bepróbáltuk de nem fogadta el, nem igazán tudott vele mit kezdeni. Múlkor rátalált játékai között, szemlélődve nézegette mi a fene lehet ez, rágcsálta, ( persze nem a jobbik felét) majd egy édes mosollyal a háta mögé hajította.

  3 hós lehetett, mikor betoppant életébe Nyuli. Sajnos csak egyet kaptunk, ami nagy hiba, mert pótolhatatlan, így állandóan résen kell lennem, megvan- e. Igaz nagy nehezen beszereztem még egy olyant, azaz csak majdnem ugyanolyat. Betettem a kiságyba Nyuli mellé, hátha átveszi a szagát, de nem jött be. Játszani lehet vele, na de aludni az kizárt.

  Nyuli sokmindenre jó, pl.tűző napsütésben szem elé húzva nap ellenzőnek. Séta indul ,bojt bekap, fülek a szem elé húz, és baby 2 perc múlva szunyál.(Igaz a védőnő mikor séta közben belesett a babakocsiba és viccesen megjegyeztem, ó csak 1 nyulat sétáltatok, nem vette a lapot) Lefekvésnél ugyanez a szitu, szopi, jóéjtpuszika, irány a kiságy. Nyuli bekap, baby oldalra fordul, kiválasztja a legfinomabb bojtot,esetleg morgolódik vele pár percet és alszik.

  Nyuli finom, nyuli jó, nem veszik el éjjel mint cumi,mindig kéznél van. Csak egy aprócska gond van vele, iszonyúan büdi, néha azt hiszem megdöglött. Élő rokonainak több napos összezártság esetén is kellemesebb az illatuk. Ilyenkor a recept: végy 1 fazekat, 10 perc főzőprogram után 1 gyors centrifugálás, majd mehet 200 fokos sütőbe 5 perc villám szárításra. Az eredmény még nekem is tetszik, a következő alvásig…

  A lényeg hogy baby nagyon boldog vele:-)))

 • 2008.09.22 23:11:33Mifi

  Ez eddig a leglegleg -Édesebb Abigél Sztori:-)))igazán jól jött egy fárasztó nap végén, köszi!!!

  9 hós kislányomnak nem cumija van , hanem Nyula. Ő nem cumizik, hanem Nyuli-zik... NYULI egy alvókendő, 2 nagy puha füllel, 4 végén ,4 puha szopogatni való bojt, már ami még megmaradt belőle. Cumit bepróbáltuk de nem fogadta el, nem igazán tudott vele mit kezdeni. Múlkor rátalált játékai között, szemlélődve nézegette mi a fene lehet ez, rágcsálta, ( persze nem a jobbik felét) majd egy édes mosollyal a háta mögé hajította.

  3 hós lehetett, mikor betoppant életébe Nyuli. Sajnos csak egyet kaptunk, ami nagy hiba, mert pótolhatatlan, így állandóan résen kell lennem, megvan- e. Igaz nagy nehezen beszereztem még egy olyant, azaz csak majdnem ugyanolyat. Betettem a kiságyba Nyuli mellé, hátha átveszi a szagát, de nem jött be. Játszani lehet vele, na de aludni az kizárt.

  Nyuli sokmindenre jó, pl.tűző napsütésben szem elé húzva nap ellenzőnek. Séta indul ,bojt bekap, fülek a szem elé húz, és baby 2 perc múlva szunyál.(Igaz a védőnő mikor séta közben belesett a babakocsiba és viccesen megjegyeztem, ó csak 1 nyulat sétáltatok, nem vette a lapot) Lefekvésnél ugyanez a szitu, szopi, jóéjtpuszika, irány a kiságy. Nyuli bekap, baby oldalra fordul, kiválasztja a legfinomabb bojtot,esetleg morgolódik vele pár percet és alszik.

  Nyuli finom, nyuli jó, nem veszik el éjjel mint cumi,mindig kéznél van. Csak egy aprócska gond van vele, iszonyúan büdi, néha azt hiszem megdöglött. Élő rokonainak több napos összezártság esetén is kellemesebb az illatuk. Ilyenkor a recept: végy 1 fazekat, 10 perc főzőprogram után 1 gyors centrifugálás, majd mehet 200 fokos sütőbe 5 perc villám szárításra. Az eredmény még nekem is tetszik, a következő alvásig…

  A lényeg hogy baby nagyon boldog vele:-)))

 • 2008.09.22 23:13:23Mifi

  1000 bocsi, az első elszállt, ez meg 4x ment el ...ma ilyen béna vagyok ,nagyon gáz:-)

 • 2008.09.23 11:08:07mary75

  Abigél tündéri!

  Nálunk nincs kedvenc, a babaágyban van több állat, de a lányomat nem igazán érdekli.A 4 éves fiam viszont kamionokkal alszik, akikat betakar és együtt hallgatják az esti olvasást.

 • 2008.09.23 21:29:10piszeorr

  Ez a cikk nagyon jó volt!

  Nekünk 2 szundikendőnk van, egy kék maci és egy zöld béka. Lehet mosni, mert mindig van mivel aludni.

 • 2008.09.23 23:09:20zsubb

  Nálunk egyszerűbb a helyzet... a kisfiam "anyapólóval" alszik el. Igen, olyan pólóval, ami már volt rajtam. 1-2 éjszakára jó, 3. napon lefekvéskor én is vetkőzőm, pólót a fiam átölel, oldalra fordul, és alszik. :-) Azért praktikus, mert mindig rendelkezésre áll az aznapi pólóm, lehet mosni és nem veszik el.. :-) Van szundikendő is, meg próbáltunk cumit is, az nem érdekli.

 • 2008.09.24 22:28:35verkaverka

  Patkanyunk nekunk is van, es milyen eredetinek ereztuk magunkat vele :)))))) Marmint a pasi meg en, a gyereket nem izgatja. MInt ahogy a macik se, a kutya se, pedig azt azert vettem mert megfogtam a fulet a boltban es nem akartam elengedni, naivan azt gondoltam hatha o is igy lesz vele. Hat nem. A gyerek egy alvosmacit ismer: engem. Lehet hogy kiprobalom a beviszem a jatekboltba figurat, hatha kismotor helyett o is valaszt maganak valami plussmacit, bar ahogy ismerem ketkereku biciklit akar majd inkabb. :)

 • 2008.09.24 22:53:57B-

  Nálunk nem nagyon van ilyen ragaszkodás, csak átmeneti fellángolások voltak. Kismotor illetve játékbabakocsi a nyerő - természetesen nem a sajátja, mindig a másoké. Így amikor lemegyünk a játszóra, indul a bartarelés a cuccokkal :-)

 • 2008.09.24 23:22:55verkaverka

  Ja nalunk a jatszoteren mindenki csak azert hord motort/biciklit hogy legyen cserealap. A legritkabb esetben latni gyereket a sajat jarmuven. :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta