SZÜLŐSÉG

Kétéves a Poronty!

2008. szeptember 18., csütörtök 15:45

Kétéves a Poronty, tipegőkorba értünk, születésnapot ünneplünk megint. De nem csak mi, hanem Ti is, kedves Porontyolók, hiszen nélkületek sehol sem lennénk. Lelkes kommentelésetekkel, és az annál is lelkesebb olvasásotokkal a Poronty az egyik legolvasottabb baba-mama oldal lett az elmúlt években, ezúton is köszönjük.Mit is jelent a Poronty tulajdonképpen? Nem, kedves olvasó, nem csak egy oldalt, ahol néha ellötyög az ember, annál sokkal többet! A Poronty egy közösség, ahol számtalan webkettes barátság született már, olyan is, amely in real folytatódott. A Porontyon nem csak okos vagy oktondi, vicces vagy erőltetett, tudományos vagy áltudományos posztokat olvashatsz, hanem a világ minden pontjáról beszélgethetsz olyan emberekkel, akik nyitottak arra a témára, amire Te is. És nem csak a terhességről meg a babázásról okosodhatsz, hanem olyan emberekkel is megoszthatod a bánatod, vagy az örömöd, akikkel történetesen egy hajóban evezel, akiknek hosszú hónapokig a net az egyetlen beszélni tudó barátja.

Tudjuk, hogy mindenkinek nem felelhetünk meg, így próbálunk mindenfélék lenni, ilyenek is, olyanok is. Tavaly bemutattuk, hogy mégsem ufók írják a Porontyot , most pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy az olvasók ufók-e, s van-e rólunk véleményük, az általánosságokon kívül (az úgy rossz a Poronty, ahogy van kezdetű kommentektől kíméljetek).

Most a Ti segítségetekkel keressük a Poronty legjobb vagy legviccesebb posztjait, valamint a legérdekesebbeket, vagy azt, amelyik a legjobban megmaradt az emlékezetetekben. Citromdíjat is adunk magunknak a legelbaltázottabb posztért. A kezdetektől lehet gyűjteni (olvir posztok is jöhetnek).

Köszönjük tehát, hogy olvastok minket, tegyétek ezt még sokáig, s reméljük, még sokszor megköszönhetjük nektek a sok szép (és sok ronda) kommentet is. A legjobban pedig a sok olvir cikket köszönjük, amitől még jobb és még színesebb lett a Poronty. Aki ma kétéves.

Tünde, Win, dexterke, Mother Mary, terabithia

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.18 21:04:34Párizs

  No, nekem meg ez a második hozzászólásom a Porontyhoz. Kb. féléve olvaslak titeket és eddig azért nem írtam, mert nincs még babám se kinn, se benn. De szívesen olvasnék (sőt akár írnék is - vidéki újságíró fotósként) olyan posztot, ami arról szól, hogy vállaljunk-e gyereket (naná) és ha igen mikor.

  Kedvencem Abigél (újabb naná) megszépíti a hétfőket. A fotók is klasszak róla. A páromnak is rendszeresen mesélek Abigélről és most már tudja is kiről van szó.

  Szóval a Poronty szuper és éljen soká!

 • 2008.09.18 21:45:03pomme-pomme

  Boldog születésnapot!  Én még ugyan nem rendelkezem saját poronttyal (de most már lassan elkezdünk dolgozni rajta), de nagyon örülök, hogy lehet titeket olvasni. Tényleg függőséget okoz.  Lehet, hogy kicsit csöpögős leszek, de nagyon szeretem a születéstörténeteket. És a végére mindig meghatódom kicsit, pedig hát lehet tudni, hogy hogyan végződik a sztori. Ez különösen akkor kellemetlen, ha eléggé el nem ítélhető módon munkaidőben olvasgatlak benneteket...  További sok sikert, lelkesedést és kitartást a Poronty-íráshoz! És még sokszor két évet. (Milyen lehet egy nagykorú Poronty?)

 • 2008.09.18 21:51:55Pandi

  Boldog születésnapot Poronty!:)))  (Ha a sajátom engedi, majd szemezgetek is az eddigi termésből.)

 • 2008.09.18 22:43:05Ritalanegrita

  Én még nem írtam eddig véleményt, hozzászólást a Porontyra, de olvastam sok régit.

  Összességében tetszik, csak azt nem értem, hogy ha látjátok, ti, szerkesztők, hogy egy poszt nagyon nem vonzó, minek erőltetitek az olyasfajta dolgokat. Rengeteg érdekes téma van, miért nem írtok olyasmikről, amelyekkel kapcsolatban sokaknak lehet véleménye, mert sokakat érdekel.

  Vagy rendben van, ha írtok is néha (?) dögunalmas posztokat, akkor legyen mellette aktuálisan valami pörgősebb, színesebb.

 • 2008.09.18 22:57:24Cobold

  Hát azért elsírom...

  Hiányzik nekem innen Hanna... Messzemenőleg az ő posztjait szerettem legjobban.

 • 2008.09.19 02:00:29bbence

  A sok érdekes közül, ha választani kell:  terabithia: Anya, engem megerőszakoltak  Nem csak a poszt, hanem a hsz-k is.....

  Még most is a hatásuk alatt vagyok. Időnként eszembe jut néhány mondat. Érintett vagyok, de nem bírtam leírni a saját történetemet.

  Boldog születésnapot!

 • 2008.09.19 07:21:54izi_dora

  Boldog Születésnapot Poronty!

  Win és Dexterke írásai minden mennyiségben!!!

 • 2008.09.19 07:31:54Subbantósdi

  GRATULA, GRATULA és mégegyszer GRATULA!!!

  Boldog születésnapot kívánok én is a Porontynak, a Szerkesztőknek és valahol minden Poronty-írónak és topic-ozónak, főleg akik már az elejétől Poronty látogatók!

  Éljen soká, éljen soká, éljen soká, soká és soká!!!

 • 2008.09.19 07:34:32Subbantósdi

  "És nem csak a terhességről meg a babázásról okosodhatsz, hanem olyan emberekkel is megoszthatod a bánatod, vagy az örömöd, akikkel történetesen egy hajóban evezel, akiknek hosszú hónapokig a net az egyetlen beszélni tudó barátja." És ez az egyik lényege, hogy mindenféle téma előkerül itt és sokan, akik négy fal közé vagyunk szorítva sokszor hónapokig, évekig, és nem nagyon találkozunk hét közben senkivel, reggel és este a férjünkön kívül, sokszor "felnőtt emberekkel való beszélgetés"-címen rendszeresen ez az egyetlen poszt. Persze lehet telefonálgatni és játszóterezni, meg játszóházakba járni és beszélgetni utcán, közértben és egyéb helyeken, de mégis, ez egy kultúrált helye annak, hogy az eszmék ténylegesen cserélődjenek.

 • 2008.09.19 08:09:37kele

  Boldog 2 éves szülinapot:)

  Hozzám Win írásai állnak a legközelebb, hozzászólásra is ő késztetett. Nagyon emberi, kicsit filozofikus, éppen ez tetszik benne.

  A legtöbbet pedig az Abigél-blogból tanultam, olyan témákat érint, ami nálunk még megoldandó probléma, 8 hónapos lévén a kisfiam.

  Egyszóval, jó Titeket olvasni. Ha néha meg eldurvul a vita, akkor gyorsan odébbállok:)

 • 2008.09.19 08:41:31plussbirka

  huhhh, azert en megjegyeznem, hogy a poszt minosege valoban nem jatszik szerepet abban, hogy ertelmes vita kerekedik-e? de azert mar csak az osszminosites, no meg az igenyesseg okan is eleg fontos szerepet kepvisel.  az en, nem annyira titkos, kedvencem: Win. a stilusa pont az, ami egy ilyen bloghoz illik, emellett bármilyen temahoz nyul igenyesen es korultekintoen teszi.  Tundet sokat kritizalom es elofordulhat, hogy fogom is, de gondolom nelkule nem is lenne az egesz olyan, amilyen.  szoval gratulalok a Porontynak! tovabbi sok sikert egeszseget, eszt es kitartast minden szerzonek!

 • 2008.09.19 09:01:28huhhh

  Plussbirka, szerintem tényleg nem nagyon játszik szerepet. Nézz vissza néhány olyan posztot, amit a közhangulat gyengén megírtnak értékelt. Ha egyébként izgalmas a téma, csak a tálalás sikerül gyengére, akkor a poszt minőségét fikázó hozzászólások úgy kb. a 40-50. poszt után teljesen elmaradnak, és onnan már csak a témáról folyik a vita. Sok példa volt itt már erre, de nekem most hirtelen terabithia megerőszakolós posztja jut eszembe, az elején szinte kizárólag terabithia stílusáról folyt a beszélgetés, aztán néhány óra múlva már senkit sem érdekelt, hogy tetszik-e a stílus vagy nem, sorban jöttek a témába vágó hozzászólások.

 • 2008.09.19 09:03:41huhhh

  Bocsi, mielőtt félreérthető lenne, terabithia posztja nem a gyenge tálalásról jutott eszembe, hanem arról, hogy a téma tálalása és stílusa csak az elején beszédtéma, ha egyébként izgalmas, sokakat érintő vagy érdeklő kérdésről szól.

 • 2008.09.19 09:56:43Pinpili

  Boldog szülinapot!

  Nekem a legmeghatóbb írás a következő volt: www.angyalokszulei.hu/

  Csak a honlapot találtam meg amiről szó volt.

  Nagyon megrendítő, néha-néha belenézek és a könnyeimmel küszködöm.Igazán fájdalmas, nincs kifejezés rá...

 • 2008.09.19 10:09:28KajsaBlack

  Nálam top a "Véletlenül teherbe estem" volt, a hozzászólásokon elképesztően meglepődtem, nem akartam elhinni h ilyen nők vannak :)

 • 2008.09.19 10:18:29KajsaBlack

  Másik kedvenc: Anyák, húzzatok dolgozni!

 • 2008.09.19 10:42:17Katarina

  Boldog születésnapot, Poronty!:-)

  A Poronty általában jó, ritkán unalmas, és néha tényleg kiveri a biztosítékot, de valóban függőséget okoz.  Az egyetlen igazán negatív élményem Terabithia azon megjegyzése, mely szerint Őt abszolúte nem érdeklik a kommentek, nem is olvassa őket, pedig a fent megfogalmazottak szerint: "nélkületek sehol sem lennénk. Lelkes kommentelésetekkel, és az annál is lelkesebb olvasásotokkal a Poronty az egyik legolvasottabb baba-mama oldal lett az elmúlt években, ezúton is köszönjük."

  Kérlek, legalább azt az illúziót hagyjátok meg nekünk, hogy nem csak saját magunkkal beszélgetünk!

 • 2008.09.19 10:50:02Vakmacska

  Én konkrétan emlékszem melyik poszt után lettem függő: velvet.hu/poronty/2007/05/20/lazadnak_a_targyak_a_ruharinglispil/

  Ezen aznap a munkahelyemen leröhögtem a sminkem....

  Én amúgy a Babanetről jöttem át, hála nekik is, hogy kitalálták a műfajt mint olyat, hogy szert tettem általuk egy barátnőre és dúlára (és így egy szép szülésélményre) kár hogy ma kevesebbek a "poszt" szerű cikkek ott (gondolom kevesebb rá a pénz vagy mi), viszont ha jól látom virágzik azóta is a Társalgó, hajrá netező kismamik. Ja és tőletek kaptam kedvet (sajnos időt nem) blogot írni néhanapján.

  Boldog szülinapot!

 • 2008.09.19 10:52:00háromnegyed

  és végre rájöttem, ki olvir :D  én bírom a britteket, különösen hogy utána bele lehet merülni a "mit is jelent akkor ez" kérdéskörbe  a hozzászólók közt meg vannak nagy kedvenceim és nagyon töki, hogy apák és babátlanok is megszólalnak  az írók közül nálam terabithia a csúcs. bár lelkileg minden nap nem bírnám. (mert igen, lassan minden nap benézek a teregetés utáni gyermekébredés előtti időben. úristen, mi lesz, ha kimarad a délelőtti alvás?)

 • 2008.09.19 10:52:44Subbantósdi

  Pinpili:ez a téma engem is nagyon elszomorított....o(

  Nekem a blogok tetszenek a legjobban, mert személyesek, a legkevésbé meg a külföldi tudósok újabb csodás felfedezéseit taglalók, melyektől - mint már említettem párszor - lábrázást kapok.

 • 2008.09.19 10:55:06sziszmo

  Az első nap óta olvasom a Porontyot. Mer'hogy egy hete voltam itthon szülszabon, amikor indult. Akkor azt gondoltam, hogy ezt a Jóisten küldte nekem. Bár biztosan voltak mások is hasonló cipőben. :)

 • 2008.09.19 10:59:29sziszmo

  Ja, ebből az következik, hogy hamarosan 2 éves lesz a gyerkőcöm!!! Ennek egyszerű folyománya: egyedül mászik bele a babakocsiba, becsatolja magát, és éppen most is következetesen figyelmeztet: "Annya, mennnyünk bótba!" Bár, ha éppen nem a kocsiban ücsörögne, akkor itt ülne az ölemben, és szorgalmasan kalapálná a klaviatúrát. Mert az jóédesanyjától' is ezt látja...

 • 2008.09.19 11:06:54KajsaBlack

  Egy témajavaslatom is lenne: Szülnék, de nincs kinek. :)

 • 2008.09.19 14:27:04pan77

  Gratula a Porontynak! Gyermektelen, de rákészülő némber vagyok, kb. 1,5 éve olvaslak benneteket. Egy kicsit hiányolom az interjúkat, mondjuk dokikkal, meg védőnőkkel, sőt egy-két szaki hozzászólása sem lenne rossz. Viszont örülök, hogy tök jól működik a tapasztalacsere, sztem nagyon sokat lehet belőle tanulni. Szval csak így tovább!

 • 2008.09.19 15:42:12AncsiPancsi

  2008.09.19 07:34:32 Subbantósdi

  Ezt baromi jól megfogalmaztad. :D  Egy hajszálra a megbolondulástól bekapcsolom a porontyot és máris otthon vagyok.

 • 2008.09.19 15:46:25AncsiPancsi

  2008.09.19 09:01:28 huhhh

  Nekem meg a fiatal lány megerőszakolásáról szóló cikk jut még eszembe.

  Tünde stílusát vesézve kezdődött és sok megrendítő történettel folytatódott.

 • 2008.09.19 17:16:49peppermint

  Majdnem a születése óta olvasom a Porontyot. A kedvenc szerzőim Hanna és Dexterke. Nekem nagyon hiányoznak Hanna cikkei. Dexterkével vígasztalódtam mostanság...

  És persze happy birthday hölgyek és urak!

  Csak tovább a lenini úton! :-)))))

 • 2008.09.19 17:34:05Guruljka

  Én már csak ritkán jövök, de azért sok boldogot a Porontynak!

  Mostanában nem is tudom milyenek a cikkek összeségében, de anno bennem a legmélyebb nyomot Kökényszemű Katica hagyta.

 • 2008.09.20 11:36:32Békanőci

  háromnegyed :D  Még sok boldog szülinapot a Poronty-nak, hogy mi is még sokáig jól érezzük magunkat! :P  De ki találta ezt ki? A népességnyilvántartó?

  Mert szeretek bekukkantani, és ha még évekig belesek néha és aranyos kisgyerekeket láthatok és szüléstörténeteket olvashatok és még egy csomó mindent a gyerekvárás-nevelés szép és néha nehéz, néha pedig embertpróbáló oldaláról, egyből kisgyerekszag lengi körbe a laptopot, én pedig majd még ötven évesen is szülni akarok. ;)

  Csak így tovább!

 • 2008.09.20 13:57:13cseresznye

  Én szeretnék külön köszönetet mondani Tündének, mert nekem úgy tűnik, övé a posztírás leginkább munka része, ő az, akire az a szerep hárul, hogy ne annyira csak magát adja, hanem minden mást összeszedjen, és nem amikor éppen ráér, hanem mindig.

 • 2008.09.21 14:35:36mary75

  Boldog szülinapot a porontynak.

  A számomra legelgondolkodtatóbb poszt a "nagykéssel a párnám alatt.." címet viselte.Nem tudtam hozzászólást írni, nem volt hozzá erőm, de helyre tudtam tenni magamban a katasztrófális gyerekkoromat, legalább részben.

  A hozzászólások segítettek .

  A kedvencem Abigél, várom a hétfőket.

 • 2008.09.21 21:36:09glad az egyetlen

  Mondjuk most hogy így kinötte magát a poronty igazán elkellene a szerkesztői csapatban egy férfi.

  Úgye sokszor felmerült már az a kritika, hogy a papa részleg el van nyomva itt. ;-)

 • 2008.09.21 21:58:20kriszi

  Hátha megint megkapjuk, hogy húzzunk dolgozni :)

 • 2008.09.21 22:01:00cozumel

  Mondjuk en kifejezetten ertekelem a tudomanyos (alapu) postokat, Huhhh pl. mindig remek temakat talal.

  Kicsit ugy tunik azonban, mintha a vilagon csak britt tudosok lennenek :-)

  Pedig nyakam tennem ra, hgoy baba-gyerek temaban dolgoznak rendesen a nemet/francia/norveg/kanadai/indiai/uj zelandi okos emberek is :-)

 • 2008.09.22 08:53:07Kökényszemű Katica

  Több mint egy éve nem írtam a Porontyra. (Vhogy nem jöttünk ki egymással, mindegy.) Ez nagyon sok a neten, "földi időben" számolva kb 10 év. (Te jó ég, ki emlékszik egy évvel ezelőtti posztokra?)

  Ezért megható - bekönnyezett szem, ez van - h Guruljka és Vasmacska még emlékszik.

  Köszönöm

  Kökényszemű Katica

 • 2008.09.22 09:07:49Kökényszemű Katica

  Ja! Dexterke legjobb, Tünde korrekt, win végteleeeen dagályos, gyakorta unalmas, érzelgős és a "csúnya" szavak használata neki nem áll jól.(Kizárólag Dexterkének.) Hanna, moon hiányzik.

  Hogy ne csak a dicséret zengjen, építő kritika is. :-)

  K Kat.

 • 2008.09.22 10:05:21Kiskunsági Cuvee

  Bevallom, abszolút nem emlékeztem, de rákerestem, megvannak még a cikkeid. • 2008.09.22 11:59:57monsterwoman1

  Abszolút favorit win és terabithia.Nem vagyok régi motoros, de Hanna posztjait visszaolvasva valóban minőséget közvetített.

  Jó a Poronty. Nekem a gimis évek hangulatából hoz vissza sok mindent. Ott folytattunk ilyen egetrengető, világmegváltó, "bonyolult" traccspartikat.

 • 2008.09.22 13:03:08buborék

  Kökényszemű Katica! Én is emlékszem és pont pár hete jeleztem itt, hogy hova tűntek az írásaid mert azt nagyon bírtam.

 • 2008.09.22 13:13:56buborék

  Amúgy engem egy dexterke féle cikk - kb. 10 dolog ami felesleges a gyerekneveléshez - hozott ide. A férjem küldte át nekem a cikket 2 éve kb amikor a Samut vártam, akkor vettem egy Tracy Hogg könyvet és ez igencsak fájt neki és örült az írásnak- dexterke ezt is besorolta a 10-es listára.

  Dexterke nem lelépni!

 • 2008.09.22 14:46:13Guruljka

  Ó, Katica! Írjál még, akkor gyakrabban jövök én is! Mostanában tele vagyok idővel, vissza is olvasgatlak ;)

 • 2008.09.22 20:41:08színezüst

  Én akkor szerettem naponta ide járni, amikor a "régi" hozzászólókat olvashattam: eszter, Alvomacko, marcangoló, Hicudzsi, jidele, B-, kovvacs, manci, katampusz, p.eszter, druantia, Guruljka, TJuca, és sokan nem is jutnak most eszembe... - hova tűntetek?  Nekem is hiányzik, hogy nem tudok normálisan keresni a régi cikkek között. Pedig végigolvasnám mindet, ami a koraterhességgel, kismamaruha-vásárlással, babakocsi választással, apás szüléssel kapcsolatos. Túl sok a címke (soknál 1 db bejegyzés van csak), és nem mindenki használja ugyanúgy, ez alapján hiába keresek. Nagy, de egyszeri munka lenne rendszerezni minden cikket.  Nagyon szeretem a szüléstörténeteket, a nem szenzációhajhász, de mély írásokat. Most sehogyan nem találom, de mély nyomokat hagyott bennem egy interjú egy 4-5 fiúgyereket nevelő anyáról, aki szőnyegeket sző és több fogást főz. Sokan hozzá is szóltak.

 • 2008.09.22 21:03:48Guruljka

  Színezüst, azt a bizonyos interjút is Kökényszemű Katica követte el:) és nekem is nagyon emlékezetes. Küldöm neked sok szeretettel:

  velvet.hu/poronty/2007/07/02/a_no_aki_kilenc_evig_nem_aludt/

 • 2008.09.22 21:50:02Békanőci

  színezüst, Guruljka, a Porontyon nekem is ez volt az első olvasmányom! Ezután úgy gondoltam, érdemes lesz visszatérni.

 • 2008.09.23 18:30:02Memme

  Boldog napot.

 • 2008.09.25 10:36:59nutika

  A mostaniak közül nekem is Win a kedvencem. Lehet, hogy én is dagályos vagyok, igy az ő stilusa nekem pont bejön ;-)

  Nekem is hiányzik Alvómackó, Marcangoló meg a többiek. De jó látni, hogy vannak olyanok is, akik a kezdetektől hűségesen kommentelnek.

  Ha belegondolok, az én valódi életembe is belefolyt néhol a Poronty: egy halotti toron kiderült, hogy Hanna a rokonom, itt olvastam a VANDA programról, aminek azóta lelkes-szorgos résztvevője vagyok, és ott szinte az első ember, akivel összefutottam, az angyalokszülei.hu készitője volt - amiről szintén itt olvastam tavaj halottak napján. Kiderült, hogy éjszakánként, a családjától elcsent időben, anyagi háttér nélkül szerkeszti a honlapot, és sokszor kishiján feladta már, de valaki mindig jött, aki azt mondta, ne tegye, mert fontos, amit csinál.

  És én is blogolni kezdtem (www.papas-mamas.blogspot.com) - nem kis részben a Poronty biztatására és példamutatására.

  Kösz mindent!

 • 2008.09.25 10:38:28nutika

  inkább tavaly :-)

 • 2008.09.27 15:56:04Hicudzsi

  Azt csiripelték a verebek, hogy emlegetve lettem itten. :)

  Elbúcsúztam, mert egy időben erős mélyrepülésben volt a Poronty és a horoszkópos cikknél végleg bedobtam a törülközőt.  Viszont valamit én is köszönhetek ennek a blognak - nagyon erős barátságokat.

  Köszönöm :)

 • 2008.09.27 16:00:29Hicudzsi

  Kökényszemű Katicát emelném ki én is, emlékezetes volt a "Játszóterek népe" című cikke amit még el is loptak "egyesek"... :)

 • 2008.09.29 08:20:31Leona

  Csatlakozom Hicudzsihoz: már nem emlegetettségben, hanem barátokban :) Köszönet érte!  És boldog szülinapot!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta