SZÜLŐSÉG

Beteltek a pécsi bölcsődei helyek 2009-re is

2008. szeptember 16., kedd 08:50

Szinte kizárt, hogy az eddig felvetteken kívül idén még bekerülhetnek újabb gyerekek a pécsi bölcsődék valamelyikébe, jelentkezők pedig lennének szép számmal, számol be a Független Hírügynökség a Dunántúli Napló nyomán. Várólistán van még csaknem 70 kisgyerek, akiknek csak akkor van esélyük a bejutásra, ha valaki a mostani bölcsődések közül betölti a harmadik évét és fejlettségi szinte megengedi, hogy óvodába menjen.Az eddig befutott igények alapján már 2009 szeptemberére is telített a létszám. A jövőben rászorultság alapján, nem jelentkezési sorrendben döntik el, kiket vesznek fel, előnyben lesznek a rosszabb helyzetű családok, akiknél különösen fontos, hogy a szülők dolgozhassanak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.16 13:55:05Vakmacska

  Jut eszembe, ez amiről mi panaszkodunk itten, ez a viszonylag jólszituált emberkék gondja, akik viszonylag lakható településeken (Zuglótól Németországig) laknak. Erről eszembe jutott egy pár éve megtörtént történet. Akkor még egy nyugati ország nagykövetségén dolgoztam, egy olyanén, ahol adnak a szociális érzékenységre. Na az ottanról való nagykövet egy ilyen szociálisan érzékeny (de azért gazdasági-kulturális kapcsolatépítésre is használható) vidéki túrán vett részt. Eljutott valami faluba Ózd vidékén. Míting a polgármesterrel, hát igen, ez sincs, az sincs, jóformán reménytelen helyzetben a település. Mégis, mennyi kellene ahhoz, hogy fellélegezzenek, és valahogy gondolkodjanak a továbblépésen? Polgármester gondolkodik, láthatóan nem meri kimondani a félelmetesen nagy összeget. Hm, hárommillió forint. Nagykövet számol. Átszámol, budapestire, londonira, de hirtelen úgy érzi valami nem stimmel. Hárommillió, egy alsóközepes Opel Astra ára? Ez kéne? Ennyi nincs itt egy falunyi népnek, amikor Pesten tízmillió alatt nincs lakás és kétmillió alatt autó? Nagykövet magába zuhan, mond valami nem túl épületes, de biztató mondatot, kocsiba ül, hazaér, és azt mondja nekünk, ő szégyellte magát. Persze, körbegründolt ezt-azt, ruhaadományt, nyelvtanfolyamot, könyveket, használt számítógépet, némi publicitást hogy visszakerüljön a hely a térképre, miközben ő maga jelentette ki, hogy ilyen esetben ez annyi, mint fingra gombot varrni. Na ezeken a helyeken milyen ovi vagy bölcsi lehet?

 • 2008.09.16 14:00:12catus

  nálunk van a bölcsis díj napi 272 forint ha nem tévedek és ezen felül lehet adományjegyet venni amivel egy alapítványt támogatunk, ebből lett pl sószoba meg ilyesmi, minden évben más bölcsi kapja a lóvét, így tudnak nagyobb dolgokat is venni, így lehet mondani hogy nem az én gyerekem élvezi az adományjegy gyömölcsét az idén, de jövőre majd ide jut megint.Szerda gyümölcsnap amikor mi viszünk gyümölcsöt( már ha el nem felejtem), ha pzs meg szalvéta kell, minden mást a bölcsi ad, persze a ruha meg a pelus kivételével.Azt nem értem még hogy anyám azt mondta annó 1/2 6-tól 1/2 6-ig volt bölcsi mert ugye építjük a cocializmust és 6-2-ig meg 2-10-ig dolgozunk, ma már igaz ha kevesebb esetben is de előferdül ilyen. Na most nálunk azt hiszem hattól fél hatig van bölcsi,de negyed ötkor a gyerek szinte az utolsó..én ha össza szarom magam sem érek oda haramabb negyed ötnél, télen fél ötnél....akkor miért néznek rám csúnyán?

 • 2008.09.16 14:00:29catus

  hogy én mennyire nem tudok írni....

 • 2008.09.16 14:02:15ruju

  Vakmacska, igazad van. Én is akartam írni, hogy jó, hogy nincs bölcsi errefelé, de azért egy fizetéésből is beficcen a 2 autó családonként 2 évente cserélve meg normális lakás, még ha béreled is... 3 éves kortól azonban MINDENKINEK jár az óvoda, akár júliusban, akár decemberbebn tölti a gyerek.

 • 2008.09.16 14:03:20catus

  igaza van Vakmacskának....mi még ne szóljunk semmit mert van legalább bölcsi vagy ovi,ha nem is veszik fel a gyereket....de van remény...és mint tudjuk az hal meg utoljára...

 • 2008.09.16 14:11:57Borcsika

  Vasmacska, ha van ott ovi, meg bölcsi, akkor hidd el nekem, hogy biztosan nagyon jó, mert ott a nevelők szívvel-lélekkel teszik a dolgokuat fillérekért. Nincs pofahúzogatás, meg a kedvenc szavam: kellene hozni..., ott szerete van, békeeség, és a gyerekeknek határtalan szabadság, míg a mi remélhetőleg majdan jólszituált kölykeink járnak a panel közé a műintézményekbe, a besavanyodott nyanyák közé, és akkor az udvar, hogyha az egyik csoport kijön, a másiknak be kell menni. És mindezt a szmogban.

  Itt csak egy a probléma. Nem az intézmények, hanem a munkahelyek hiánya azon, és az ahhoz hasonló vidékeken.

 • 2008.09.16 14:17:52sziszmo

  vakmacska, catus, ruju: így van, azt hiszem köztünk azok vannak kevesebben, akinek tényleg az éhezés határán kell ügyesen lavíroznia a gyerekkel. ezért hálás is vagyok Istennek (ezt most a lehető legkomolyabban írom).  ugyanakkor, ha szolgáltató állam van a szociális helyett, akkor hadd éljek a lehetőséggel, de ha csak frázisok vannak, akkor sem mi (dolgozó, dolgozni akaró nők), sem a szolgáltató kis államunk nem fog semmire menni.

 • 2008.09.16 14:26:10ditakai

  Az a görénység ebben az egész várólista meg túljelentkezés mizériában, hogy ha egyszer a gyereket felveszik magánintézménybe - miközben az önkkormányzati dugig van - akkor ugyan miért nem jár a magánbölcsi/ovi felé ugyanaz a fejkvóta, ami megilleti az államiakat??!! Engem megesz a méreg, amikor arra gondolok, hogy sávos adózás mellett pont azoknak a gyerekeit hárítják magánintézményekre, akik teszem azt havi többszázezret fizetnek adóba. Logikus, hogy egyedülálló és szociálisan rászorult szülők esetleg előnyöket élveznek az állami bölcsikben, de a végén meg épp az nem részesül az ellátórendszer szolgáltatásaiból aki viszont havi 300ezret adózik.  Annyira kusza a helyzet! Gyűlölöm a nyugat-európai szuperkimutatásokat a női munkavállalási hajlandóságról, mert a számok nem tükrözik, hogy ott részmunkaidőre/ flexibilis munkaszervezésre/ távmunkára van lehetőség, miközben az állam oda fizeti a fejkvótát, ahol "tartod" a gyereket, és ha ez még mind nem lenne elég, nem kell bankigazgatónak lenned ahhoz, hogy megengedhess magadnak egy bejárónőt/ dadust/ au-pairt.  Olyan megalázó, hogy itthon vagy 8 órában elhúzunk dolgozni, vagy otthonvakarhatjukaseggünket - bár ez utóbbit sem tudom ki gondolja komolyan :-)

 • 2008.09.16 14:34:13Vakmacska

  Csajok, ez az egész elindított bennem egy gondolatkísérletet. Mint a múltkor az "anyák húzzatokdolgozni" posztnál, most azt fogom megkísérelni kiszámolni, hogy lehet-e civil kezdeményezésből bölcsit-ovit, családi napközit gründolni, kik és mik kellenének hozzá, megérné-e nekünk, és van-e olyan pont, ahol esetleg még a most nem partner önkormányzatnak is megérné.

  Pontatlanabb lesz mint az előző számsor, de valamit talán mutat. Ha el nem alszom este. Kiteszem a blogra, vagy ha Tündéék akarják, ide a Porontyra.

  Nekem ugyanis néha az a véleményem, hogy van akiknek addig jó, míg mi férőhelyekért verekszünk meg álláshelyekért, ahelyett, hogy megpróbálnánk ezt-azt megteremteni magunknak. De ha meg nem megy, akkor is kevésbé fogjuk elhinni, ha valaki más rózsaszínű vattacukorfelhőket ígérget nekünk, a megvalósulás halvány reménye nélkül.

 • 2008.09.16 14:35:18másutt

  ditakai:

  a magyar helyzet szegyen es gyalazat.

  Mgyarorszag tobbet kolt a GYES-re mint barmely mas Europai orszag... pedig ha ennek a penznek a reszet arra koltenek, hogy a nok foglalkoztatasat fejlesztik, tobb lenne a gyerek, a boldog csald es kevesebb a segelybol elo.

  Szar ugy.  Utalom ezt mondani, de ha Magyarorszagon elnek, valszinuleg meg mindig gyermektelen lennek, mint minden mas ottani baratnom.  Minek lonem labba a karrieremet, a kapcsolataimat es a boldogsagomat?

  Ahol vagyok, ott mind3 lehetseges, csalad mellett is.

 • 2008.09.16 14:37:07catus

  ez a baj ezzel az állammal, ha magadnak arasz valamit elintézni akkor nem teheted mert neleüztközöl állambácsiba, ha meg várod hogy valami történjel lecsesznek hogy miért nem csinálod te magad....

 • 2008.09.16 14:44:04ditakai

  Másutt,  jó neked :-) Én is éltem külföldön három évet, és ismerem a különbségeket. Sajna itthon találtam meg a párom :-)))  Most pedig már gyerekkel nincs kedvem a törökvendégmunkás meg a pakibevándorló szintjén kezdeni az egészet előlről. Ha külföldi lenne a férjem, mindenképp meglépném, de így, hogy mindketten magyarok vagyunk, nem tartom kivitelezhetőnek :-)

 • 2008.09.16 14:51:01ditakai

  Vakmacska, dícséretre méltó az ötlet, de sztem catus borúlátása nem megalapozatlan. Ma már az oviba sem vihetsz be házi süteményt, hacsak nem mellékeled a felhasznált összetevők nyugtáit. Tartok tőle, hogy semmilyen önkormányzat nem támogatna olyan összefogást, ahol nem konkrét oviról lenne szó, annak minden modern követelményével, úgymint mozgáskorlátozott vécé etc. etc.

 • 2008.09.16 14:54:18Borcsika

  DEHÁT MEGMONDTÁK, HOGY HÚZZUNK DOLGOZNI.... CSAK NEM ADTÁK MEG HOZZÁ A PONTOS PARAMÉTEREKET :-o

 • 2008.09.16 15:00:02catus

  sok helyen úgy van hogy a szülő nő támogatása egy fix összeg mondjuk 8000 gutyifitty. És te döntöd el hogy ezt 3 hónap 6,12,24,36 hónap alatt akarod e felvenni. Támogatott a részmunka, a távmunka, szóval azt szorgalmazzák hogy termeld a nemzeti vagyont és menj dolgozni

 • 2008.09.16 15:00:36cidre

  Vakmacska, ha netán Kőbányán nekiállnál gründolni, szóljál! :)

 • 2008.09.16 15:02:24másutt

  Vakmacska

  ismerosom nyit most maganovit.

  lehetseges az, Magyarorszagon is.

  csak kezdotoke kell hozza... kenopenz es osszekottetesek.

  es nagyon vastag bor.

  HAJRA!

 • 2008.09.16 15:11:56buborék

  Ez egy akkora kreténség, hogy nem adhatom bölcsibe a nagyobbik gyereket mondjuk fél napra, ha megszületik a kistesó. Itt Pécsen ezért be sem adtam a jelentkezést - bár alapjáraton sem biztos, hogy megtenném, mert állítólag folyton hozná haza a bacikat és mindketten betegeskednének. Az én generációm most szüli a gyerekeket és mi 43-45-en voltunk még gimiben is az osztályban el lehet képzelni, mennyi kiskölyök marad bölcsis hely nélkül.

  Legalább lenne magánbölcsi, most elolvasom a kommenteket, hátha valaki írt erről.

 • 2008.09.16 15:17:58ditakai

  Buborék, van magánbölcsi rengeteg, nem azzal van a baj, hanem az összeggel amit elkérnek egy hónapban. Nyilván nem hülyék, alapvetően nem érdekük a félnapos ellátás, ezért itt a XII.kerületben általában az a módi, hogy kb a havi ár 75%-át fizeted akkor is, ha csak félnapos ellátásra lenne szükséged. Halvány zárójelben jegyzem meg, hogy a havi összeg ötnapos ellátással kajával egésznapos esestben 90.000 Forint. Nyilván vidéken más lehet a helyzet, de ott a fizetések is alacsonyabbak amiből ezt ki kéne gazdálkodni.

 • 2008.09.16 15:23:01Fredibácsi

  hali  pécsen tényleg ez a helyzet. de azért vállaljunk gyereket.

  a pécs környékieknek még rosszabb mert ha nem tud bejelentkezni pécsre papíron akkor még ennyi esélye sincs hogy bekerüljön a bölibe.

 • 2008.09.16 15:24:13fecske

  Csak részben érinti a témát, de itt ragadom meg az alkalmat, hogy ajánlatokat kérjek budapesti bölcsikre/családi napközikre/magánbölcsikre.  Egy év múlva szeretném beiratni kicsi fiamat, aki akkor már 2 éves és 4 hónapos lesz. Sajnos nem tudunk várni még egy évet az oviig, muszáj valami megoldást találnunk akkorra. Nagyon megköszönném, ha ajánlanátok jó helyeket, olyanokat, ahol tényleg rendesen foglalkoznak a gyerekekkel, ahol nincsenek túl sokan egy csoportban, és a kicsik szemmel láthatóan szeretnek odajárni. Konkrétumokat kérek, hogy megismerhessem ezeket a helyeket.  Előre is hálás köszönet érte!

 • 2008.09.16 15:32:05Lonca

  Sziasztok! Eddig csak olvasgattam, de ez a téma pont napirend nálunk. Kisebbikem 11 hónapos és próbáltunk beiratkozni bölcsibe (a Királyok városában). Közölték, hogy 2010-re tudják csak beírni (hónapot nem közöltek). Próbálkoztunk egy alapítványi bölcsivel is, ott 2010 szeptembert mondtak... Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a GYES-t is itthon töltsem, vissza kellene mennem dolgozni, hogy hogyan oldom meg még nem tudom. Egyébként a bölcsődevezető azt mondta, hogy jelentős a túljelentkezés, náluk is létszámon felül működnek a csoportok és hosszú a várakozó lista. Még próbálkozni fogok a többi bölcsivel is bár nem bíztattak semmi jóval. Készülök levelet írni a polgármesterünknek is (bár sokat gondolom nem érek el vele).

 • 2008.09.16 15:32:25Leharcolt

  ditaktika

  vidéken sem sokkal olcsóbb. Fent már írtam, hogy itt Győrben 500ft/óra a magánbölcsi. Ezt 8 órával és 20 munkanappal számolva 80000Ft / hó. Na most nekem 2 bölcsiskoru gyerekem van. Azért ezt már nem tudjuk kigazdálkodni, pedig nem a periférián élünk. Ha jók az infóim, akkor győrben csak ez az 1 magánbölcsi működik, a többi mind önkormányzati. Persze ott meg nincs hely.

 • 2008.09.16 15:35:13szövetszöcske

  A lányom egy kis magánoviba(+bölcsi, van mini csoport is) jár, agglomeráció, Pesttől északra, 65k havonta. Este 6-ig nyitva tart, kb. 15 körüli csoportlétszám, nyáron 4 hétre zár csak be, az összegben benne van minden kaja (reggeli, gyümölcs, ebéd, uzsonna, jó kajákkal), minden óvodai felszerelés, úszás/korcsolya (a korcsolya télen az úszás meg nem télen), gyógytorna, logopédus, havi 1 kirándulás v. szervezett esemény. Ja, és türelmes és nem genyózó ovónénik.  Nagyjából korrekt is lenne, egyedül azon háborgok, hogy egyrészt igazságtalannak tartom, hogy ugrik a fejkvótája (pedig az asszonnyal együtt talán egy kisebb óvoda teljes fenntartására elegendő adót fizetünk havonta), másrészt pedig soha nem kaptunk még semmilyen számlát a befizetésről, tehát biztos van a dologban sumákság, amit pedig nem kedvelek túlzottan.

 • 2008.09.16 15:35:27Leharcolt

  ditakai ( bocsi, de már írni sem tudok)

 • 2008.09.16 15:43:06kéksárga

  Nem tudom, hogy tudjátok-e, de az alapítványi és a magán bölcsi/ovi a Magyar Állakincstártól ugyanúgy igényelheti a gyerekek után a lehívható "fejkvótát", ahogy az önkormányzati. Az ovi szíve-joga, hogy kéri-e. És ezen felül szedi a havi díjat.

 • 2008.09.16 15:43:32kéksárga

  mármint Államkincstár

 • 2008.09.16 15:44:45ditakai

  szövetszöcske

  Uggggyyanezt észrevételeztük mi is a férjemmel. Mivel így se úgyse kap állami fejkvótát a magánbölcsi, általában elteszik sz egészet zsebbe, és nem szívesen papíroznak - megjegyzem a német/szlovák stb. rendszámú Range Roveres szülők se rolleroznak nagyon a papírmunkáért :-|

 • 2008.09.16 15:45:39ditakai

  Kéksárga, én ezt nem így tudtam, de most felkeltetted az érdeklődésem..

 • 2008.09.16 15:47:25fülemüle

  Leharcort, érdemes konkrétan utánakérdezni, mert ezek az óraárak azokra a gyerekekre szoktatak vonatkozni, akik csak alkalmanként járnak (pl heti két délelőtt). A többieknak fix havidíj szokott lenni. Na ez is szép nagy összeg, Pesten a legolcsóbb is 60e/hó, amiről tudok. De azért csak nem 80.

 • 2008.09.16 15:49:47Vakmacska

  Szöcske, teljesen igazad van. A feljebb szólóaknak meg annyit, hogy én nem forprofit intézményben számolnék, mert a mai árak mutatják, hogy mennyibe kerül kb. egy ilyen szolgáltatás havonta úgy, hogy némi nyereség is legyen rajta és a szolgáltatás minősége (visszautalok a Szöcske által írt körülményekre) még valahogy indokolhatja, hogy mi a fenéért kerül ennyibe. Erre baromi szűk a kereslet attól tartok, még ha kínjukban többen azok is igénybe veszik, akik alig-alig engedhetik meg maguknak (lévén hogy más opció nincs, és ha nem dolgoznának akkor még rosszabb volna).

  Én azt számolnám ki, hogy lehet-e valami effélét közösségi összefogásban gründolni, úgy, hogy a gründolók nem halnak éhen (egyik feltétel a fenntarthatóság, és hogy legyenek elegen, akik folyamatosan fenn tudják az intézményt tartani), viszonylag sokaknak lenne-e ez elérhető, mi kell hozzá, vagy miért hiú ábránd az egész. A forprofit azért nem érdekel, mert azt a piac megteremti, ha van rá fizetőképes kereslet. Kocsma minden xar faluban van, mert egyet eltart a legcsóróbb közösség is, és fenntartani - szégyen! sokkal könnyebb mint egy bölcsit vagy ovit.

  Cidre, a forprofit csődje szélesebb körre alkalmazva pont a kőbányai próbálkozás, most épp megélnek valahogy, de ez a környék erre a business modellre nem nagyon jó. Az előző modelljük még rosszabb volt (sokat beszélgettem velük, nem teljesen, de nagyjából tudom miért), abba kis híján belebuktak, amit meg most csinálnak abból éppen elvannak, de az pont arról szól, hogy meg kell keresni azt a szűk fizetőképes keresletet (és az elsősorban nem KŐbányán van) ami eltart egy ilyen minden költséget és nyereséget az igénybe vevővel megfizettető intézményt.

  Az "állambácsi költsön többet" szöcske sztem neked sem célod, az a baj, hogy ROSSZUL KÖLTI EL, de én nem vagyok politikus, tehát ezzel már megint nem foglalkoznék a számok szintjén, engem az érdekel, hogyha állambácsi nem, a piac nem, akkor van-e bármilyen más megoldás - legalább addig, amíg a másik kettő elérhető vagy megfizethető lesz.

 • 2008.09.16 15:51:50kéksárga

  ditakai, pedig lehívható. Oviban a 3. évüket betöltött gyerekek után. Csakhááát, meg kell feleni a MÁK előírásainak, amit ellenőriznek is. Így sok óvoda inkább magasabb díjat kér és nem számol ezzel (az egyébként nem túl magas) összeggel, mert akkor lehet sunnyogni.

 • 2008.09.16 15:52:11ditakai

  fülemüle sokszor még jön a díjra 15-20000 kaja, és így mindjárt fel is ugrott 80-110000-re, aztán lehet számolgatni, hogy inkább olcsóbban több benzinnel a világ végére, vagy ide a szomszédba méregdrágán, vagy inkább mégiscsak kibírom fejenállva itthon plusz távmunka mert úgyis vállalunk még egy gyereket  off

 • 2008.09.16 15:53:59Vakmacska

  ...ha a fejkvótát bárki igényelheti akinek engedélye van az nagyon gáááz....elvileg igazságos, de egy idő múlva az lesz mint az egyetemeknél. Persze település-lélekszám alapján én is szorgalmaznám h kapja meg minden intézmény aki ott közfeladatot ellát és tényleg szükség van rá - de ez hihetetlenül veszélyes folyamatokat indíthat el, magyarul az isten pénze se lesz elég...

 • 2008.09.16 15:55:30ditakai

  kéksárga

  te oviról beszélsz, pedig a legnagyobb hiány sztem a 2-3 éves bölcsis ovi-előkészítős csoportok esetén van  a MÁK előírásai pedig valsz annyira érik meg a magánintézmény működtetőinek, mint bármely kisvállalkozásnak bejelenteni az alkalmazottait full fizetésre - végeredményben meg a kisgyerekesek szívják meg

 • 2008.09.16 16:03:49Vierre

  Már írtam de ide is kívánkozik, nekem oriási mákom volt. Sima budai kerület mezei bölcsije, munkáltatói igazolás ígéretével egyből felvétel. Bementem és még nem is szept, hanem tél közepe, lehete e- egy kis szépen nézés, meg a munka és a csíra bölcsis volt. Ovinál még ennyi sem és még mellé világszám óvónők, pedig az is állami.  Nemtom hogy csinálom. :))  De tény. Agloban két év a várakozás, kérdeztem és a fél lábam van és egyedül nevelem? Akkor is. Tehát aki most gyártja a klambót és nem Pest-nagyobb kerületi, az robogjon feliratkozni.

 • 2008.09.16 16:13:25fülemüle

  ditakai, ebben a kaja is benne volt 2008 januári adat (Észak-Pest). 110e....az már majdnem bébysitter árban van.....

 • 2008.09.16 16:16:44ditakai

  ez így van, tényleg bébiszitter árban - különösen, ha agglomerációból jár be a néni  na nem 110 a minimum, de van rá példa  átlagban 90, és aktuális ár Budán

 • 2008.09.16 16:17:44szövetszöcske

  Igen, én is a sunnyogásra gondolok, valószínűleg zsebbe kapott ovidíjból jobban kijön a magánovi mint ha felvenné a fejkvótát és frankón leadózott lenne minden bevétel...

 • 2008.09.16 16:19:01fecske

  Vierre, melyik ez a bölcsi/ovi?

 • 2008.09.16 16:58:38Vakmacska

  Cide, Bohar meg a többi környékbeliek:  www.kobanya.hu/tart/farticle/1/2144/1  ami arról szól, hogy az önkormány családi napközik beindítását tervezi 2009-től, és ahhoz megfelelő körülmények esetén támogatást nyújt.  Már csak modellkísérletnek is érdekes volna, hogy működik-e és hogyan.

 • 2008.09.16 18:13:29futballistafeleség

  Kincs kérdezte a budaörsi helyzetet. A gyerek 4 hónapos volt, amikor feliratkoztunk (elsőként), hogy 16 hónapos korától felvegyék. Őslakosok vagyunk, nem csak az ideiglenes lakcímünk szól ide. A nagyobb is itt járta a bölcsit, az ovit és most az iskolát. Még nyáron adtam le a munkáltatóm igazolását, hogy szeptembertől visszavárnak.

  Júlsusban értesítettek, hogy helyhiány miatt nem vették fel. Fellebbeztünk. Szeptember elején kaptam a fellebezésre a választ, hogy akkorsenem. De nekem akkor már dolgoznom kellett volna, úgyhogy már előbb kezdtem körülnézni, mitévők legyünk. Itt is működik Családi Napközi, de az itteni bölcsik nagyon jók, oda akartam járatni. No, végül olyan levelet kaptam az Önkormányzattól, hogy szívesen látják a gyereket októbertől... a Családi NApköziben, és adnak hozz térítést (mert budaörsi lakosok vagyunk).

  Tehát: én dolgozom októbertől fél nap (hála hála, hogy csak ennyi) a régi munkahelyemen, ezzel ugye elvész a GYED (max), amit még kb fél évig kapné. Helyette fizetem az egész napi Csanát (58.000 + 700 Ft/nap étkezés), és a Város támogat 25.000 Ft-tal. Nincs más lehetőségem.

 • 2008.09.16 21:55:11levendul

  Vakmacska,  ha esetleg nem itt jelenik meg, azért linkeld be ide is lécci

 • 2008.09.16 22:18:37cidre

  Vakmacsak, megnéztem, már lejárt a határidő. Kíváncsi vagyok, hányan jelentkeztek.

 • 2008.09.16 22:39:26cidre

  hm, bocsánat: Vakmacska természetesen

 • 2008.09.16 23:54:52Vierre_

  Valaki kérdezte. A harmadik ker és egy pillanatig sem kellett sorba sem állnunk, lefizetnünk sem senkit vagy régi jól ismert csemegosárral megörvendeztetnünk :DDDDD  A panelfiling és a nagy-ker előnye. Bölcsi - ovi simán, gond nélkül.

 • 2008.09.17 21:39:35bovaryné

  Nem olvastam végig a kommenteket, ezért bocs, ha ismétlek vkit.

  Pécsi vagyok, így tudom, hogy a hír igaz. Tényleg hónapokkal előbb be kell jelentkezni, akkor talán van esélyed. De ha protekcíód van, akkor nagyobb. Egész egyszerűen nevetségesnek, felháborítónak tartom, ami ebben a városban ( országban) megy. Megszüntetik a bölcsődéket, miközben sorbanállás folyik a helyekért. Arról nem beszélve, hogy rendeteg pedagógus van munka nélkül.

  Miközben az a tendencia, hogy a nőknek egyre korábban kell munkába állniuk az anyagi helyzetük miatt. (Egyébként ebből a szempontból eléggé el vagyunk kényeztetve a nyugat-európai anyákhoz képest. Ott nincs 3 éves korig otthon maradás.)

  Ocsmány! Undorító.

 • 2008.09.17 22:39:18Pekár Szabi

  biztos a sok szaros c.g.nykölköt akarják felvenni....azok a rászorultak mindenre, nemde? a szüleik meg majd mehetnek dolgozni (hahahahaha)

 • 2008.09.18 21:45:05autibaba

  Vierre_!  Szintén III. ker, hosszas könyörgés, protekció után heti 3 napra vették fel a kislányomat bölcsibe, pedig orvosi javaslatom volt és úgy kötelező felvenni( autista).

  Mellesleg borzasztóan bánnak a gyerekekkel, nem törődnek velük, no mese, no odafigyelés. Sírnak, verik egymást,láttam. Nem merem ott hagyni egyedül a lányomat, mert ő sérült, de

  egészségesen is meggondolandó.

  Egy anyuka elmondta, tudják milyen áldatlan állapotok vannak, de senki nem mer szólni, féltik a gyerek helyét...

 • 2008.09.18 22:54:11Ritalanegrita

  Pekár Szabi: nem vagyok roma, de rohadtul b*szák a csőrömet az ilyen beszólások!!!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta