SZÜLŐSÉG

Babával ne akarj mobilt venni!

2008. szeptember 13., szombat 11:40

Alapvetően én is utálom az ordító gyerekeket az áruházakban, de van, amikor muszáj magunkkal vinni őket. Sőt azt vettem észre, hogy egy bizonyos ideig még le is köti őket a kaland. Most olyat szerettünk volna, amit ritkán tesz az ember: mobiltelefon előfizetést venni. Nem akarom részletezni az okokat, de első körben a Pannonhoz indultunk a Camponába. Tudtam, hogy megmérettetés lesz, ezért az ikreket babakocsiba ültettük, és úgy óvakodtunk a szalon felé. Bent egy csomó ügyfél egy szabad szék, egy értékesítő. Számot húztunk, a várakozók száma: 6 fő. Na, én körülbelül erre számítottam. Egy darabig billegtünk az ajtóban, és mivel tíz perc alatt nem történt változás, a hely sem volt túl bababarát, ráadásul az ikreket sem kötötte le a dolog, úgy gondoltuk, sétálunk egy kicsit.Pár perc múlva benéztünk: a számláló ugrott egyet, tehát aggodalomra nincs gond, indultunk egy másik körre. Ám amint abból visszaértünk, láttuk, hogy megjött még egy értékesítő, így megindult a menet, a mi számunkat már kettővel elhagyták.

Kati odasétált a pulthoz, és vázolta, mi a helyzet, annak ellenére, hogy mi nem voltunk ott, amikor hívtak, legyenek szívesek kiszolgálni. A hölgy viszont szigorú, szó sem lehet róla, kérjünk új számot. De hát miért? Senki elé nem tolakszunk, hivatalos sorszámmal rendelkezünk, bár az - vesztünkre - lejárt. Az új sorszám szerint megint előttünk vagy hat várakozó. A gyerekek már egyre idegesebbek, az ebédidő is közeleg. Azért két ügyfelet még végigszenvedtünk a boltban.

Csongorral végignéztük az összes vitrint, Huba meg négykézláb mászott néhány kört. Egyetlen érdekesség volt, hogy elkezdett csöpögni a víz a plafonról - gondolom a klíma hibája miatt - és az egyik értékesítő elszaladt feltörölni. De ennek a szórakozásnak hamar vége lett, és jött az ordítás. Az értékesítők robot módjára rezzenéstelen arccal tűrtek, nem hatotta meg őket a sírás.

Na én ekkor elégeltem meg. Nem akartam tovább sem a gyerekeket, sem a várakozókat büntetni, így amíg a Kati elkérte a vásárlók könyvét és rögzítette a történteket, én rendbe szedtem őket az üzlet előtt a padon. Közben érkezett egy család, bementek majd tétován kijöttek, és ezt hallom a családfőtől: Na itt sincs már kinyalva a vásárló segge, nincsenek már székek, állhatunk, mint a lovak.

Persze én vagyok a barom, miért megyek gyerekkel telefont venni. És bizonyára jogszerűen járt el az alkalmazott, nem kötelessége kiszolgálni azokat az ügyfeleket, akiknek a sorszámán már túlhaladtak. Talán valahol van erre egy apró betűs hivatkozás is. Én csupán a segítőkészséget hiányoltam. Hiába van akadálymentesítve az üzlet, ha ilyen a fogadtatás.

Hazafalé menet a T-mobile üzlet előtt mentünk el, addigra lenyugodtak a gyerekek, ott is tettünk egy próbát. Sorszámot húztunk, de nem volt rajta a várakozók száma. Mondom, akkor inkább ne kísérletezzünk, menjünk a fenébe. De ahogy kifordulnánk, már hívtak is a pulthoz, ahol azonnal két segítőkész ember is termett, és pillanatok alatt kitalálták, hogy az a papír, amit vittünk, nem elég, kell még valami más is. Jaj, de kár, hogy nem vártunk erre a hírre a Pannonnál még egy órát.

Ákos

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.16 18:31:29ani2

  Heatherette:

  Valahogy lehet olyat csinalni, hogy jelszoval vedeni reszeket es csak akinek adsz hozzaferest az tudja megnezni.

 • 2008.09.16 18:31:33cantaloupe

  O maga tette ki ide a blogja cimet, akkor szamoljon vele, hogy van, aki belenez.  Arra nem vagyok kivancsi, hogy mi a vezetek-es utoneve, hol lakik, nem is erdekel. Itt is ugyanazt a nicknevet hasznalja, ugyhogy nem ertem, mi a gond.

 • 2008.09.16 18:33:06Sanima

  ugyanmá' Heatherette!  Írj azt, ami kikívánkozik! Úgysem tudják, ki vagy, különben meg ne törődj vele, ha valaki a blogod miatt szól be.Ha nem tetszik, ne olvassa.  Ha lesz időm, én majd azért végigcsemegézem, mert csak kutyafuttában olvastam bele.( dolgozni kell, ugye:)))) • 2008.09.16 18:33:24Heatherette

  Elvileg csak a blogot lehet titkosítani, külön részeket nem.

 • 2008.09.16 18:34:19Heatherette

  Sanima! Köszi, amit írtál oda! :)

  Értékelem :)

  Team Heatherette :)

 • 2008.09.16 18:34:54Sanima

  egyébként hedörett-nek kell ejteni?

  :)))

 • 2008.09.16 18:35:33Heatherette

  Igen.

 • 2008.09.16 18:37:28Sanima

  akkor fasza vagyok.  :)  na megyek haza.Lehet, még jövök este, bye

 • 2008.09.16 18:58:30Monica.K

  OFF

  A titkárnőkről: én próbáltam titkárnősködni fél évig, és elmondhatom, iszonyú kemény meló, foggalmam sincs, hogy tudják csinálni azok, akik jók benne... leborulok a képességeik előtt... A titkárnőséghez komoly tehetség képességek kellenek, ami az én programozói/grafikusi agyamnak egyszerűen túl sok. Én ehhez nagyon kevés vagyok. Szóval lehet leszállni a titkárnőkről..:))

  ON

  Heatherette, a blog az voltaképpen nem egy nyilvános napló?? a nyilvános szó akárhogy is nézzük, nyilvánosságot jelent, azt hogy bárki olvashatja :)) és véleményezheti is, akárhol, akárkinek... titkos célokra ott van a "titkos napló", amit el lehet dugni a fiókban..

 • 2008.09.16 19:08:14Heatherette

  Jó. Akkor nyugodtan szedjétek ízekre.

  Aztán ha kiszórakoztátok magatokat, megszüntetem.

 • 2008.09.16 19:11:53boszor

  Szerintem az, hogy Heatherette kérte, hogy szálljanak le a blogjáról, már éppen elég ahhoz, hogy leszálljanak róla. És már látom, hogy erre az lesz a válasz, hogy nem érdemli meg, ami elég szomorú.  De nem kell sokat elvárni olyanoktól, akik szerint az, hogy valaki drogokkal él, egyenértékű azzal, hogy nem vehet észre valamit, ami nincs rendben.  (Heatherette, közben vettem, hogy te már nem, és ennek örülök:) remélem, lejött, hogy nem ellened írtam. Mint ahogy a hülyés részeket se, épp ellenkezőleg.)

 • 2008.09.16 19:17:48Heatherette

  Tudom, hogy te nem vagy ellenem :)

  A blogomat elsősorban azért kezdtem el írni, hogy megértsenek azok, akik körülvesznek. A családom, a barátaim. Nekik adtam meg a linket. Az, ha valaki rátalál, mert előfordulhat, nyilván nem baj, de hogy megkövezzenek azért, amit írok, mégis csak túlzás. Az építő jellegű kritikát mindig elfogadom, de itt még egy olyat nem olvastam, csak hogy mivel én drogos vagyok, ne mondjam meg neki, hogy bánjon a gyerekével.

  Csak egy példa.

  Jó barátaim, egy fiatal házaspár, fél éve már, hogy szenvedtek a babával. A kicsi sosem aludt el, amíg bírta, üvöltött a kiságyban. Az anyósok persze zengték kórusban, hogy csak el van kapatva, és hagyni kell. Nekem ez gyanús lett, és rájöttem, mi a baja, amikor én vigyáztam rá. Egyszerűen gyűlölte azt a szobát. Nagysoká kipróbálták az unszolásomra, hogy megcseréljék a két gyerek szobáját, és azóta nincs semmi gond, pedig mindent ugyanúgy csinálnak, mint előtte, egyedül a helyiség más.

  Tehát néha nekem, mint a társadalom szemétjének is lehet jó meglátásom, nem kell csípőből elutasítani.

 • 2008.09.16 19:20:42boszor

  És ne szüntesd már meg a blogodat egy ilyen vita miatt. Nem ér annyit egy adag rosszindulatú hozzászólás.  Annó életem első fórumos vitáján kb. a harmadik hsz-em után kitalálták, hogy én valakinek a sokadik nickje vagyok, és le nem szálltak volna a témáról, bárhogy próbáltam igazolni a magam önálló létét.  Na, kábé egy évig hozzá se mertem szólni semmihez sehol, olyan szar élmény volt.  Azóta megtanultam a kifejezést az ilyenre: ne etesd a trollokat ;)

 • 2008.09.16 19:26:21Monica.K

  Heatherette, nem szedem ízekre.. nem olvastam, bár nincs kizárva hogy fogom... De nem is célom hogy támadjam a személyedet, max azt, amit itt írsz. Nem próbálok új témát nyitni, (közvetlenül) arra reagálok, amit írsz. Azaz fura, hogy valaki csinál egy célzottan nyilvános dolgot, azután a nyilvánoságot letiltja az élvezetéről... mintha én telenyomnám óriásplakáttal a várost aztán felháborodva tiltakoznék, hogy megnézik, netán véleményezik...

  Egyébként abból indíttatásból is írtam, hogy zavart a sok sértegetés amit itt a "csordának" (ami a helyi közösségi szellem :))) szántál... Bepöccentem, na. De most leállok :)

  Szerintem pozitívabb lenne a fogadtatásod, ha kevesebbet személyeskednél és általánosítanál, függetlenül attól hogy mások mennyit tesznek ilyesmit. Sokan egyetértenének veled, csak a stílus kiveri náluk a biztosítékot. Nyugi, a többségnek nem a személyes bántásod a célja, de ha az is lenne, a visszasértegetés elmérgesíti az ilyen helyzeteket, míg ha figyelmen kívül hagyod, máris lehet értelmesen vitatkozni. Nem az itt kommentezők az ellenségeid.

 • 2008.09.16 19:27:51Heatherette

  Dehogy szüntetem meg! A blog nagyon sok emberhez eljutott már, és egyre többen látogatják, én kapok egy statisztikát róla. Azokhoz jut el, akikhez el kell jutnia, akiknek segíthet ez a blog. Van jópár ilyen témájú, köztük a legismertebb "drogos" blogja, de az övé egyre negatívabb, és anno emiatt kezdtem bele. Furcsállom, hogy a drogkérdéssel soha nem foglalkoznak sehol. Amikor itt legutóbb téma volt, akkor is csak vmi statisztika eredményét közölte a szerző, és hozzátette, hogy az ő gyerekével ilyen biztos nem fordul majd elő, mert majd ő tesz róla. És engem végtelenül idegesít, hogy a drogkérdés ennyi ma Magyarországon. Csak hát nem nagyon lehet beszélni róla, tabutéma. Úgysem tudom megváltani a világot, de ha egy kis haszna van, már nem volt hiába.

 • 2008.09.16 19:29:16boszor

  És meg lehet közelíteni úgy is a dolgot, hogy tízből hány fiatal, még nem családos pasinak jut egyáltalán eszébe, hogy milyen hatással van egy kisgyerekre a légkondi? És hány hajlandó vállalni, hogy kisgyerekre vigyázzon? Hm? :)

 • 2008.09.16 19:45:08boszor

  A drogokkal kapcsolatban épp azt furcsállom, hogy az a része tabutéma, hogy hogyan lehet ezt megélni és túlélni. Statisztika van, ismertető, hogy melyiktől mi lesz a szervezeteddel van...csak azt mulasztják el közölni, hogy a helyzet soha nem csak fekete vagy csak fehér.  Amikor valaki azzal hajigálózik, hogy fúúj, függő, eszembe jut egy jó barátom, aki kemény alkoholista volt. Hogy folyton emlékeztetni kellett magamat, hogy a részegségei alatt egy nagyon értelmes és jólelkű ember rejtőzik.  Egy idő után tudatosult az egész, azóta nagyon másképp állok hozzá mindenféle függőséghez. És bánt, ha valaki csak a feketét, vagy a fehéret látja.

 • 2008.09.16 19:48:47Heatherette

  Miért változnának meg az emberek? Az alkeszok egész más kategória, mert alkoholt szinte mindenki fogyaszt, min. egy pezsgőt szilveszterkor. De a drog tök más téma, a legtöbb embernek egy misztikum, és rettegnek tőle. A média meg erre rásegít. Nincs helyén kezelve a téma, és nem is lesz szerintem soha.

 • 2008.09.16 19:56:12Monica.K

  Heatherette : igazad van :)

 • 2008.09.16 19:56:56boszor

  Asszem, itt Európa keleti végén védett zónában élünk még egyelőre. Itt még könnyű elzárkózni és rettegni. De napról napra több embernek lesz közeli ismerőse drogfüggő. Gondolom, Nyugaton is ezzel indult, hogy elzárkózás, misztikum, aztán egyszer csak ott volt mindenkinek az arcában. Mint az AIDS vagy a rák.

 • 2008.09.16 19:59:20Heatherette

  Amíg az a hozzáállás, hogy egy kis vicces cigiért dutyiba dugnak, semmi nem fog változni.

  Láttad a Traffic-et? Na, az nagyon jól bemutatja az egész helyzetet.

 • 2008.09.16 20:09:09boszor

  Nem láttam, de az IMDB-s tartalom alapján már lejön, hogy miről beszélsz...amerikai (meg úgy álatlában) képmutatás, that is.

 • 2008.09.16 20:15:03Heatherette

  Engem megfogott a filmben az a jelenet, amikor a lány ül a szüleivel szemben és magyarázkodik, miután kiderült róla, hogy cuccozik. Az apja a drogellenes hivatal feje. Vicces, ahogy magyarázza a csajszi, hogy "nem is ismerem azt a srácot, csak távolról, de nem velünk lóg általában" (közben a pasija, együtt szívnak), és a többi kamuduma. Ez annyira jellemző a droggal kapcsolatban. És közben szerintem nincs, akinek ne az jutott volna eszébe, hogy végülis mi rosszat tett? Példás tanuló, mintadiák, jól viselkedik, versenyeredményei vannak - és néha cuccozik. Ennyi. Nem tett semmi rosszat, csak ráfogták, hogy rosszat tett.

  Ma a szülő nem tud semmit ezekről, igen ritka, amikor mesél a gyerek róla. Mert a szülőt megüti a guta, amint meghallja azt a szót, hogy drog. A gyerek védi a szülőt, mert tudja, hogy nem képes megemészteni. De ezzel a szülő gyenge lesz a szemében. Erről már írtam egyszer az adott blogon (és persze kellőképpen le is lettem osztva).

 • 2008.09.16 20:50:43boszor

  Gondolom, akkor is többet foglalkoztak egyes emberek a megfogalmazással, mint a lényeggel...pedig jó lenne ezeket a dolgokat is az anyukák-apukák eszébe vésni. Nem tudom, hogyan lehet elérni, hogy a gyereked bízzon benned annyira, hogy te ki fogod bírni, nem kapsz frászt és nem taszítod el, bármit csinál. Talán ha az ember nagyon őszinte, és a kudarcait is felvállalja. Nekem akkor lett igazán a barátom az anyám, amikor tudatosult bennem, hogy ő is eltolt jó néhány dolgot.

 • 2008.09.16 21:12:57Heatherette

  Ha érdekel, keress rá arra a blogra: "A drogosok korán halnak" volt a címe

 • 2008.09.16 21:25:06boszor

  Olvasgatom, köszi

 • 2008.09.16 23:55:00cozumel

  H.  en tuti nem turtalak ki a drogos posztrol, sot, nekem nagyon fontos es erdekes volt, hogy lassak egy szemelyes "elmenyt".

  Sot, most utolag meg is koszonom, hogy ennyire reszletesen beszeltel a dologrol, tanulsagos volt.  A tobbirol nem kivanok tovabb vitazni.

 • 2008.09.17 11:55:41catus

  Heatherette

  Ki is ő?

  Friss hús vagyok én még itt, de nekem nagyon úgy tűnik hogy mindenkit hülyének néz valami matt...

 • 2008.09.17 12:19:30háromnegyed

  catus

  Heatherette egyszer egy droggal kapcsolatos írás kapcsán nézett be a porontyra és nagyon érdekeseket írt érintettként. (legalábbis én sokat tanultam akkor)És ajánlotta a blogját is.

  velvet.hu/poronty/2008/07/15/a_drogosok_koran_halnak_1/

  A mostani hozzászólásai nekem szúrósak voltak, de legalább tudom, hogy mit csinál egy vizsual mörcsöndájzer :)

 • 2008.09.17 12:42:14Heatherette

  "vizuel"

 • 2008.09.17 12:45:23catus

  mörcsöndájzer?

  Mircsöndájzer?  na ez nekem sok(k)..... :)))

  Akkor én meg nyuroszájensz riszörcsör vagyok, oszt?

  Mégsem osztom az észt mindenkinek...

 • 2008.09.17 13:02:23háromnegyed

  catus

  hát mostanában ez van:

  humánerőforrás menedzser - személyzetis

  visue(a)l merchandiser - dekoratőr

  logisztikai menedzser - raktáros  de ezt a nyúroszájenszet nem ismerem

  ?

 • 2008.09.17 13:08:55Heatherette

  a visuel merchandiser az "látványeladó" magyarul... vagy nálunk "arculatos" a megnevezés, ha már magyarosítunk  ezt a nyuroszájenszt én se hallottam még

 • 2008.09.17 13:33:54yukikoka

  neuroscience.  Catus, hol ríszörcsölsz, itthon vagy külföldön?

 • 2008.09.17 13:44:00catus

  amíg készen nem lesz a doktorim itthon, de utána pattanok valahova mert nem akarok éhenhalni....

  errőj jut eszembe volt pasim a (gyerek apja)

  taxis volt , na err mondtuk mindíg hogy az olyan snassz, legyen inkább "humánlogisztikai transzport menedzser" :)

  Én is azt mondom hogy nyuroszájensz riszörcsör, a biológus olyan snassz....és különben is attól még hogy biológus vagyok lehetnék pl ökológus is..az meg milyen gáz már :) bocsi minden ökológusnak....

 • 2008.09.17 13:50:15yukikoka

  Igazad van, poszt doktori ösztöndíjjal le kell pattanni, a nyúrócucc kint jól fizet, itthon semmit:( Az ökológusok meg gondolom éhen is halnak, végképp nem éri meg.

 • 2008.09.17 13:52:53Heatherette

  Mit jelent a "nem fizet semmit"? Minimálbér? Mert az éhenhalás nekem azt jelenti.

 • 2008.09.17 13:53:20catus

  Én azt hallom mindenhonnan, hogy szeretik a magyarokat mert leleményesek meg tudnak dolgozni...leleményesség alatt azt értem hogy 3 ceruzaelemből meg egy kis grafitból, atomreaktort csinálnak....hát igen...a pénztelenség leleményessé és furfanfossá teszi az embert

 • 2008.09.17 13:57:49yukikoka

  Heatherette, az éhenhalás azt jelenti - természetesen képletesen - , hogy qrva sok tanulás után, kemény melóval, jó nagy agyi kapacitással végzett tudományos (tehát többek között kreatív is) munkáért minimálbért vagy annál esetleg valamivel többet kapsz, de ez semmiképp nem áll arányban a befektetett tanulással, energiával.

 • 2008.09.17 13:58:25yukikoka

  Catus:)

 • 2008.09.17 13:58:30catus

  Heatherette

  Azt jelenti hogy ha nem állami szekrorban dolgozol akkor talán keresel valamit ami a középosztályban tart

  Ha állami alkalmazott vagy kutatóként akkor éhen halsz, de tudod mit nézzd meh a hivatalos közalkalmazotti bértáblát....

  Elég szomorú hogy én amikor kinn németoban dolgoztam "szaros kis PhD hallgatóként" havi 1000 ajrót kaptam( 1250-et de 250 volt a lakbér) el sem tudtam költeni...és ez komoly....  Az a szomorú hogy termelném én a tudományos eredményeketés abből kifolyólag a pénzt hozó dolgokat, de nem hagyják...akkor meg megyek, hiábba feccölt belém az állam 8+4+5+3 év oktatást....ennyi pénzért szégyen ambert alkalmazni, mondjuk nem csak én vagyok így most vonatkoztassunk el hogy ki mit csinál , meg mennyit tanult...

 • 2008.09.17 14:10:31Heatherette

  Én ezt megértem, nem is emiatt kérdeztem vissza, csak az éhenhalás szó nem tetszett, mert azért az erős.

 • 2008.09.17 14:17:28catus

  Heatherette  Úgy látszik ma mindenki rád száll, csatlakozok akkor én is....  "visuel merchandiser" létedre az , irónia, cinizmus , pikírt szavak ezek szerint nem mondanak neked semmit...

 • 2008.09.17 14:22:08Heatherette

  Rendben. Hagyjuk.

 • 2008.09.17 14:23:20catus

  egyébként amit írok annak nem tetszenie kell hanem ez egy megfogalmazás, egy vélemény volt, amit vagy el lehet fogadni vagy el lehet utasítani ....

 • 2008.09.17 14:39:14Pandi

  Heatherette  Ez az "arculatos" óriási, nekem nagyon tetszik.:)

  A szó első része legalábbis stimmel.:D:D:D

  (Ne haragudj, nem tudtam kihagyni, annyira megkapott ez a szó.:)))

 • 2008.09.17 15:40:43MsDoki

  Heatherette, csak, hogy én is beszálljak: a látványeladó szó azt jelenti, az, aki eladja a látványt, te, ha jól értettem, a látvány segítségével adod el a terméket. A kettő nem ugyanaz.

 • 2008.09.17 22:11:36Heatherette

  Örülök, hogy nyolcféle módon magyarázzátok meg, hogy mennyire ostobaságokat is beszélek a saját munkámmal és a munkám megnevezésével kapcsolatban.

  Remek, hogy Tessina is rávilágított arra, hogy nem vagyok látványeladó. Köszönöm. Ezentúl ennek sem hívom magam. Ezentúl sehogy sem hívom magam, mert mindenbe bele tudtok kötni.

  Pandi, felvillanyoz, hogy ilyen szót nevetsz a néven, örültem, hogy derűt válthattam ki belőled!

 • 2008.09.17 22:44:25Pekár Szabi

  ha bemegyek ügyet intézni akármelyik céghez is, akkor azt mondjuk az ebédidőmben teszem, vagy munka után. és igazából baromira nem érdekel, hogy asor azért nem halad mert a kölök szaros, vagy sétáltatni kell. és igen, húzzanak csak akkor szépen másik sorszámot. ha valaki gyerekkel van, akkor állandóan körbe kell ugrálni? meg persz az öregeket is, meg a terheseket, meg a kuytával érkezőket, meg az egészségügyieket, meg a sját forgalmazókat, meg a rendőröket stb. hát menjen mindenki a p.cs.ba, de előtte szépen várjon a sorára!

 • 2008.09.18 10:07:46háromnegyed

  hát szerintem meg aki valami miatt rászorul a segítségre-támogatásra, az érdekelhetne másokat. különösen azokat, akik erősek és jutna az energiájukból.  sorszámot nyilván húzzon mindenki és várja ki a sorát. de ha én látom, hogy valakinek szüksége van rá, majd előreengedem.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta