SZÜLŐSÉG

Terhes vagyok, nem dagadt!

2008. szeptember 12., péntek 14:00

Van már egy-két ötletem, hogy mit szerzek be feltétlenül a második terhességemre, és ez is köztük lesz. A kitűzők most úgy is divatosak, az ötlet pedig zseniális. Mikor szülsz? Hányadik hétben vagy? Csak? Tényleg? Pedig sokkal nagyobbnak tűnik a hasad? Nem ikrek? Ezzel a kitűzőkészlettel ezek az idegesítő kérdések elkerülhetők, egyszerűen minden héten a ruhánkra tűzzük az aktuális dátumot, és büszkén vonulgatunk a városban. A kitűzőkkel a másik terhes nőket érintő probléma is megelőzhető, hiszen az elején, amikor még nem vagyunk bálnák, azon aggódunk, hogy mindenki azt hiszi meghíztunk. A kitűzők viselésével elszáll az aggodalom, hiszen mindenki látja, nem zsírpárna az ott, hanem kisbaba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.14 18:21:52yukikoka

  Baud, nahát, milyen kicsi a világ:)  Szoliban megfordultam már néhányszor életemben, persze csak épp hogy egy kis színt szerezzek habtestemnek, de nem gondolnám, hogy erre a várandósság a legalkalmasabb időszak:)

 • 2008.09.14 19:20:39mary75

  2007-ben volt.

  Mellesleg én sem érzem magam öregnek, sőt.

  Kiakadni azon akadok ki mostanság, hogy a három gyerek miatt megjegyzéseket kapok.

 • 2008.09.14 20:09:44Sanima

  Gyermektelen lévén hadd osszam meg én is a gondolataimat:  Az tényleg idegesítő lehet, ha ilyen hülye kérdéseket tesznek fel a várandós kismamáknak, de sajnos az esetek egy részénél én azért kérdeztem ilyeneket, mert pl. tényleg érdekelt, hogy mi lesz a baba neve. Miért is ne kérdezhetném meg?

  Az esetek többségében meg sokszor azért kérdeztem hasonló hülyeségeket, mert most mégis mit kérdezhetnék? Általában sajnos tényleg leszarom, hogy az illető terhes, de ő meg láthatóan beszélni akar róla...akkor meg muszáj az udvariassági köröket lefutni, annak ellenére, hogy mondjuk kurvára nem érdekel az, hogy gyereket vár.  A másik oldalról viszont egy olyan kérdésem lenne a kismamákhoz: miért van az, hogy a kisgyermekes anyukákkal semmi másról nem lehet beszélni, mint a gyerekükről?? Miért érzem úgy, hogy - bocs a szóhasználatért- a kismamák elbutulnak?

  5 percig érdekes, hogy "kukucs!", de a 30. alkalommal már szerintem kissé ideges a mosolyom.

  Egy kicsit el is gondolkoztam ma, hogy való-e nekem gyerek, mert egyszerűen nem bírom elviselni, hogy a családi összejöveteleken is az a legfőbb téma, hogy az 1 éves már miket tud csinálni. Remélem, én nem leszek olyan kismama, akivel csak a babáról lehet beszélgetni.  Úgy érzem, hogy a saját gyerekem majd nyilván érdekelni fog :)))), de egyszerűen hülyét kapok, hogy folyamatosan bájologni kell a rokon gyerekekkel, nem tudok én még ilyen kicsikkel mit kezdeni, és különösebben nem is érdekelnek, sőt, kifejezetten fárasztanak.  Nyilván bennem van a hiba.

  Volt vkinek hasonló tapasztalata?

 • 2008.09.14 20:29:30eino.

  2008.09.13 05:13:21 drc  a NATO gépei érted is bombáztak, mert a népirtás csúnya dolog. Az albánok úgy várták már őket mint a mennyei mannát. Ezt remélem azért a gyerekednek is megtanítod.  ........

  Drc , ne oktass népirtásról meg hogy mit tanítsak a gyerekemnek, mert nagyon hülyén veszi ki magát, hogy nem ismersz, mégis úgy érzed, bele kell pofáznod, észt kell osztanod.

  A katonai tömbök (és egyes országok is) mindig megválogatják, kinek segítenek, és azt is, mit nevezhetünk segítségnek, netán békefenntartásnak. Nem megcáfolva, hogy időnként még igazuk is lehet , szabad átéreznem egy bombázás hatását? Sokszor nem csak a gonoszok bűnhődnek a jogosnak vélt megtorlás alkalmával, hanem az ártatlanok is - már amennyiben képesek vagyunk messziről az egyénekre is gondolni.

 • 2008.09.14 20:29:49cozumel

  Sanima  nincs Benned hiba, csak a durva altalanositas maradt volna ki a hsz-dbol!  Nem minden kismama hulyul el, bar az termeszetes, hogy az elso idok, mivel fizikalisan/szellemileg/lelkileg faraszto (reszben pont a monotomia miatt) ezert nem akkor ulsz neki a piejcsdinek, de meg egy egyseru sorozaton is barmikor elveszted a fonalat...  Masreszt, az elso egy-masfel ev annyira dobja az uj helyzeteket, hogy kenytelen vagy arra koncentralni.

  Mert az ugy nem megy, hogy en bezzeg leszarom, hogy a gyerekem mar ot napja nem szart, nehogyma' beszukuljek, inkabb belekezdek az uj Spiro novellaba...nem, hidd el, hogy akkor es ott a "szar" lesz a kozponti kerdes, es errol fogsz ertekezni, na vajon kivel? Bingo, masik kismamakkal! Vagy gyerekorvossal, vagy vedonovel...

  Tehat olyanokkal, akik gyerek temaval foglalkoznak, es nem mondjuk egy kozlekedes mernokkel vagy egy filozofus-kozgazdasszal, pedig veluk nyilvan erdekesebb lenne a tema, csak toluk nem kapsz majd segitseget, hogy mitol fog vegre trottyantani a gyereked...

 • 2008.09.14 20:32:54cozumel

  Folyt. kov. Sanimanak  Persze ez ahogy no a gyerek, ugy fog csokkenni, es a masodik (tobbedik) gyereknel meg a fele dolgot ugyis rutinbol kirazod majd.  Gugyogni meg nem kell, de a csecsemot a kellemes emberi hang nyugtatja, nem a rikacsolas, szoval az sem veletlen alakul ki, hogy az anyak elkezdenek gugyoreszni...

  Tudod, ha siros a baba, eljon az a pont, amikor nagyjabol barmit megtennel es barmelyik elvedet feladnad, csak hogy hallgasson mar el :-)

 • 2008.09.14 20:38:42eino.

  Couzumel :))))))))))))))))) • 2008.09.14 20:40:49MsDoki

  hihi, Sanima, semmi gond, é is kicsit (néha nagyon) így éreztem, mint te most. Aztá most itt vagyok az 5 hónaposommal, megveszek érte, de azért három hónapos korában elmentem felvételizni a doktori képzésre, fel is vettem magam és már be is iratkoztam, tehát az elhülyülés sem volt teljes, még ha a részlegest kénytelen vagyok is belátni:))

 • 2008.09.14 20:42:17MsDoki

  hihi, conzumel, látod, van, aki még ilyenkor ül neki pijécsdínek, de beirmerem, félek tőle:))

 • 2008.09.14 20:42:57cozumel

  Meg valami:

  Sokszor elmondtam mar, hogy nem szeretem a csecsemoket, az egesz parazos, nem alvos, iszonyuan fuggo elso masfel evet.

  Nekem ugy 2 es fel eves korukban jott el az, hogy imadom, elvezem a gyerekeim.  Lehet, hogy Te is ilyen tipus vagy.

  Minden anyanak mas korszak jon be (azert arra kivancsi lennek, aki a kamaszkorra szavaz :D:D:D) es minden gyereknek van nehezebb korszaka (aki angyali csecsemo, az meg lehet iszonyu dacos 3 eves, problemas kisiskolas, elviselhetetlen kamasz stb).

 • 2008.09.14 20:44:18cozumel

  Tessina  en az ikrek mellett az elso evben nemhogy egyetemi tankonyvet, de meg egy Sztori magazint se tudtam volna vegigolvasni :-)))

 • 2008.09.14 20:49:03MsDoki

  egye fene, nem kövezlek meg, ha még pár évet halasztasz:P

 • 2008.09.14 20:52:39yukikoka

  Tessina, hajrá!

  A másoddiplomát (jog) a nagyobbik lányom mellett fejeztem be, és két éve (kisebbik születése óta) nyomom a PhD-t:) Nyilván tudományterülettől, a szakirodalom elérhetőségétől, a rendelkezésre álló (családi) segítségtől is függ, mennyi idő alatt csinálod meg. Én még sehol nem tartok:)) De bízom benne, hogy előbb-utóbb meglesz

 • 2008.09.14 20:56:47MsDoki

  kösz:)) szerencsére apa itthon tud maradni heti egyszer, és még a nagyszülők is itt laknak alattunk... szóval a lehetőségekhez Hawai az élet, de azért mégsincs elég időm sose olvasni... gondolom, ismerős:)

 • 2008.09.14 20:58:14MsDoki

  na jó, néha porontyozom is... sokat:)

 • 2008.09.14 22:01:04yukikoka

  Elterveztem, hogy a nyáron majd mennyit olvasok (szakirodalmat). Nos, ehhez képest, a két gyerek és a pocak, no meg a háztartás mellett ami szabadidőm volt/van, azt a poronyton töltöttem:( Csak júniusban kapott el a poronty láz, de nagyon addiktív dolog ez:) És PhD-t sajnos nem lehet írni belőle

 • 2008.09.14 22:18:19MsDoki

  sajnos:)... bár média vagy szociológia tanszéken talán meg lehetne oldani:D

 • 2008.09.14 22:36:41yukikoka

  Háááát... lehet. Ahol én vagyok, ott sajnos nem:) Gondolom neked sem sok esélyed van rá

 • 2008.09.14 23:04:14Hanoma

  Három gyerekem van. Mikor az elsőt vártam mindenki gratulált. Mikor a másodikat, akkor még jobban gratulált. Aztán onnan kezdve, hogy a harmadikkal látszott már a hasam, és mentem az utcán a 3,5 évessel, a 8 hónapos babakocsissal, meg a hasammal, mindenki elkezdett sajnálni, meg szörnyülködni. Én igazából azt untam, hogy folyton meg kell magyaráznom, hogy miért kell nekem a mai világban három gyerek.

  Érdekes viszont, hogy egy ideje - most a kicsiket is már 4 éves - mindenki azzal idegesít, hogy mikor szülöm a negyediket. Pillanatnyilag eszem ágában sincs, de most meg azt kell állandóan magyaráznom, hogy miért nem akarok még egyet, ha már van 3, akkor elfér 4 is.

  Néha tényleg nem értem az embereket.

 • 2008.09.14 23:15:48yukikoka

  Hanoma,

  nekem még meg sem született a harmadik, de már többen azzal ugratnak,hogy na mikorra tervezzük a negyediket (mert hogy biztosan akarunk egy fiút is, ugye?)

 • 2008.09.14 23:25:22MsDoki

  yukikoka, nekem sem:)

  ami a gyerekszámot illeti, szerintem tök mindegy, mennyi van, mindig lesz, aki számonkéri, hogy miért nem több/kevesebb. Lassan már az ideálisnak tartott kettőnél is "kötelező" lesz megkérdezni, hogy mikor jön a harmadik. Lehet, hogy ez is csak udvariassági kör, csak mi érezzük tolakodónak? Mondjuk ha az is, udvariasságból akár be is foghatnák... én aaannnyyiiiirraaa unom kedvesen mosolyogva 15 féle indokkal elmagyarázni, hogy miért nem szeretnék egyelőre többet (az egynél).

 • 2008.09.14 23:36:27Hanoma

  Mint 3 gyerekes, tökéletesen meg tudom érteni, ha valaki nem akar egynél több gyereket. Meg azt is, ha elég kettő. De azt is ha valaki hármat-négyet-többet szeretne. Mindegyiknek sok előnye-hátránya van. Ez abszolút a szülőpártól függ. És ehhez senkinek semmi köze.

  Éppen ezért én sosem teszek megjegyzést, és nem teszek fel ilyen jellegű kérdéseket senkinek. Hasonlókat várnék el magammal szemben is.

 • 2008.09.15 05:51:55Magenta

  "2008.09.14 16:44:37 mary75

  Én a harmadik gyereket 32 évesen vártam. Az orvos megkérdezte hányadik terhesség, hányadik gyerek, majd meg akarom-e tartani. Igenlő válaszom után "ilyen öregen?"

  Az ajtó nagyot csapódott miután távoztam."  Nálam majd' szó szerint ugyanígy játszódott.

  :(

 • 2008.09.15 07:53:33mucika

  Engem nagyon meglepett amikor megtudtam, hogy aki 25 évesnél idősebb korában szüli az első gyerekét, azt már késői első terhességnek nevezik. Egy héttel ezelőtt láttam egy műsort, amiben Ranschburg Jenő arról beszélt, hogy az lenne az ideális, hogy ha a nők 25 éves korukig megszülnék az első gyereket, és akkor még vállalhatnának többet is. Igen ám, csak pl. én 26 éves voltam amikor megszereztem az első diplomámat (évvesztes vagyok, 5 éves gimibe jártam, egy évig jártam olyan egyetemre, amihez semmi kedvem nem volt) - szóval kérdem én, ki nevelte volna fel azt a gyereket?

  Ráadásul visszagondolva 5- 6 évvel ezelőtti önmagamra, nem tudtam volna mit kezdeni egy gyerekkel - nyilván elláttam volna a lehető legjobb tudásom szerint, de azért mégiscsak jobb így (szerintem), hogy úgy lett gyerekem, hogy igazánvágytam rá.

  Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem rohadtul nem késő, ha valaki 30 éves kora körül szül - legyen az akár első, akár többedik gyerek.

 • 2008.09.15 08:36:51catus

  Én elég nagy darab csaj vagyok , vagyis a szülés előtt sem voltam vákonyka, de a szüléps után is maradt rajtam jócskán. Na szóval konferencián voltam Bécsben a hetedik hónapban és egy kedves volt évfolyamtársamon nagyon láttam hogy nem tudja hogy akkor most basszuis ennyire meghíztam, vagy terhes vagyok e?( terhes-e vagyok? :) ) Élvezkedtem pár percig aztán mondtam neki hogy ne gondolkozzon annyit kérdezze meg amit akar, erre kinyöhi hogy babát várok? Mohdom : IGEN, de miből gondoltad? :))) Ja és kitűző téma! BÉcsban úgy vettem érszre magasról leszarják hogy mekkora vagy van e kezed lábad,, vagy terhes vagy e, mert nekem 1* nem adták át a helyet sehol, pedig 1 hétig masszívan tömegközlekedtem a bálna méretű hasammal.

  Kor téma: nem értem én a dokikat sem. Amikor úgy alakult hogy egyedül maradtam terhesen 26 évesen a pesti dokim( aki egyébként sztk-ban rendelt) nagyon vígasztalt, meg mondta hogy tartsam meg fiatalabb nem leszek, most kell szülni , mert később ki tudja tudok e még? A végül Békéscsabán szültem , az ottani doki meg először majd leette a fejem mert ilyen fiatalon szülök, ráadásul egyedül.Aztán beugattam neki hogy had döntsem el én hogy mit mikor és hogy, erre behúzta a farkát és utána kenyérre lehetett kenni.

 • 2008.09.15 08:38:18catus

  na a helyesírás így reggel kv előtt még nem az igazi BOCS!

 • 2008.09.15 09:00:33zskoncz

  :-) csak ismerősöknek engedtem a tapizást! azért akárki ne tapizza már össze a hasamat! de az tényleg zavart amikor 500an kérdezgették hogy fiu?lány?? mondtam vagy-vagy!-nagy választék nincs! meg az is hogy alig hiztál!! nem baj majd fogsz!!! (hehehee az utólsó honapokban sem hiztam sokat.)  hát ha jólesik a pocakosoknak a mosoly a pocaknak akkor én szivesen vigyorgok minden pocakosnak! :-)  és másutt: a kitüző tök jó!!!!!

 • 2008.09.15 09:28:35csepszon

  én erre a hány hónapos vagy (mert többnyire így kérdik, nem hétben) kérdésre, aki érti a viccet annak úgy szoktam feleleni hogy: ééén? 304. :) amúgy én érzem a különbséget hogy ki az aki csak beszélgetni akar, és kit érdekel valójában, ez utóbbi nem fáraszt, válaszolgatok.

 • 2008.09.15 09:38:37Sanima

  úgy tűnik elszállt a hosszú hsz, amit írtam...:(  A lényege a köv volt:  Cozumel,  nem akartam általánosítani, bocsánatot kérek! A poronty számomra pont azt bizonyítja, hogy a kismamák többsége nem butul el.

  Azokra értettem az elbutulást, akikkel konkrétan személyesen szoktam találkozni...  Tényleg gáz lehet, ha a terhes nők hasát tapogatják! Nekem sosem jutna eszembe.  Sajnos kezdek megijedni attól, hogy ugyan milyen anya leszek én, mert amint kisbabák közelébe kerülök, rájövök, hogy én még nem akarok gyereket.

  Lefárasztanak, kiakasztanak, de leginkább nem is ők, hanem az anyjuk, aki kizárólag a gyerekekről szóló történetekkel tudnak traktálni, mert azt hiszik, hogy érdekel. Hát nem.  Főleg mikor mindenki elvárja tőled, hogy elragadtatott fejjel nézd a babát, hogy ó, de bájos!

  Közben pl. azt gondolom, hogy hú, de ronda ez a gyerek...

  Mert bizony, van egy ilyen borzasztó tulajdonságom: nekem nem minden kisbaba gyönyörű..  Tudom, tudom, ezek szörnyű dolgok, és írnék még többet is, de nem lehet most.  A problémám az, hogy válságba kerültem magammal, és eléggé megdöbbent, hogy rájöttem: ha jó anya akarok lenni, nekem nem szabad így gondolkodnom a kisbabákról!  A porontyot meg mégis szívesen olvasom, és nagyon tetszik, és mindig elkap a baba-láz!  De ha ténylegesen kisbabákkal találkozom, akkor nagyon gyorsan megállapítom, hogy nem akarok még gyereket!  Nehéz ez nekem, szó szerint marcangolom magam emiatt...:(

 • 2008.09.15 09:57:39catus

  én gyakran azt tapasztalom hogy hiába akarok végre másról beszélni és nem a gyerek témáról oda lyukadok ki mindíg mert nem hagynak másról beszélni...tudom hogy gáz, de néha direkt nem a játszóra megyek a gyerekkel hanem csak sétálni valahova hogy végre ne a kaki, pisi, pú, kaja,mennyit, miből és hogyan legyen a téma....

 • 2008.09.15 10:46:05Sanima

  Nekem sajnos a sógornőm olyan, hogy úgy érzi, mindenről részletesen be kell számolnia a gyerekeivel kapcsolatban, és hogy megfelelően rögzüljön bennem, hogy a kicsi már tud kukucskálni a tenyere mögül, ezért 40szer megmutattatja a gyerekkel.  Volt, hogy épp náluk voltunk, és nekem be kellett mennem vele a fürdőbe megnézni egy peluscserét, és egy fürdetést.  És mindig csak arról tud beszélni, hogy már ezt tud, azt tud a gyerek, és szó szerint elvárja, hogy csodálkozva, örömmel kijelentsem, hogy hú, meg há, milyen ügyes, azta, nem semmi..stb.

  Mintha nekem tudnom kéne, hogy egy 11 hós gyereknél mi számít nagy kunsztnak.

  A kedvencem az, mikor vég nélkül mutogatja a legújabb babaruha-szerzeményeit. Kiveszi a szekrényből, kihozza, és egyenként megmutatja, hogy milyen édes ruhák, és nekem mindig egyet KELL értenem...

  :(

 • 2008.09.15 11:07:25MsDoki

  Sanima, részvétem a sógornőd miatt:) nekem anyám csinálja ezt az unokájával... szegény ismerősei:)

  Amúgy akkor, attól tartok, én sem vagyok jó anya, mert nekem se gyönyörű minden gyerek, sőt...

  Ne parázz ezen, amiket leírtál, mind normális emberi reakciók az udvariassági körítés mögött.

 • 2008.09.15 11:39:39Naughty

  Sanima, ugyan nem tudom milyen korú vagy, de én is sokáig nem akartam gyereket és én sem voltam elragadtatva a babáktól, sőt! Nem volt betervezve, de megtörtént. Megszületett a kisfiam és attól fogva Ő a legszebb (legalábbis nekem és az apukájának, aki szintén nem ugrál a gyerekekért-kisbabákért). Tudom, hogy elfogult az ember a saját gyermekével kapcsolatban. Mi is azok vagyunk, tudom, de nem terhelem ezzel a környezetemet.

  Az pedig, hogy milyen anya leszel nem az határozza meg, hogy miként vélekedsz más babákról. Ha egyszer eljön az ideje és szülni fogsz, úgyis gyönyörűnek fogod látni a sajátodat!

  (remélem nem sikerült túl 'csöpögősre' ez a hsz. :-D)

 • 2008.09.15 12:58:55Sanima

  Naughty,  nem volt csöpögős.

  :))))  Arra jöttem rá, hogy nagyjából 3 éves kor felett baromi jól el tudok lenni a gyerekekkel, még számomra is hihetetlen, hogy egy kis barátkozással mit el nem lehet érni a gyereknél.

  Pl: 1 órája ül a kaja felett, dacból nem eszik, erre én odaülök mellé, 5 percet beszélgetünk, és simán megeszi a kaját.

  De az olyan kicsikkel, mint a sógornőm gyerekei, nem tudok mit kezdeni.  Azt tudom, hogy mindenki elfogult, a saját gyerekével, 100% biztos, hogy én is az leszek:)))  De ezért abban nem vagyok biztos, hogy gyönyörűnek fogom látni a sajátomat:)))

  A legtöbb újszülött szerintem csúnyácska...utána meg azért fogok drukkolni, hogy csak nehogy az én orromat örökölje:).....

 • 2008.09.15 15:04:56Naughty

  Sanima

  Nagyon ismerős ez az érzés a kicsit nagyobbacska gyerekekkel, pedig sosem kedveltem őket nem gügyögtem nekik (és meg lehet kövezni, de most sem teszem, csak kicsit más érzést váltanak ki belőlem):-).

  Ami pedig az orrot illeti... hm, terhességem alatt rengeteget poénkodtunk, hogy milyen lesz a pici orra, mert hát a családjainkon végignézve nincs sok esélye szegénykémnek, hogy aranyos vagy szép orra legyen :/. Most nagyon aranyos, de mi lesz belőle... majd meglátjuk.

  Mikor megszületett a kisfiam, a párom látta először. A reakciója az volt, hogy olyan csúnyácskák az újszülöttek, de ez a gyerek szép! Úgyhogy aggodalomra semmi ok, a tiéd is szép lesz majd...!

 • 2008.09.15 15:17:29cozumel

  Sanima  amikor meglattam a fiam, az elso gondolatom az volt, hogy khmmm...nem baj, majd okos lesz :-)))

  Olyan kamposorru, oreg feje volt, probaltam valami olyan szoget talalni, ahonnan nezve szep, de nem sikerult :-)  A lanyom viszont szep volt, szinte felnott holgy benyomasat keltette az arca.  Szoval az ujszulottek nagyon nem egyformak...

  Ja, ma mar a kishapsi is igen jokepu, termeszetesen :D

 • 2008.09.15 15:34:16madz

  miután sietve leszögezném, hogy az én gyerekem gyönyörű, és már szülés után a kórházban is az volt :) elmondom, hogy én is féltem, hogy mi lesz ha nem lesz szimpi... engem soha nem tudtak meghatni a babák, láttam rajtuk, ha szépek, de nem voltam elolvadva tőlük, meg nem nagyon udtam mit kezdeni velük. elég nehezen barátkozom, és nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a baba is ember, nem pedig kisállat. szóval valami tiszteletből fakadó távolságtartás...

  az pedig nagyon kínos, ha a baba nem egy szépség, de anyukának mondani kell valamit...

  de ez annyira megoldódott :)

  arra próbálok vigyázni én is, hogy ne mindenkinek mindig erről dumáljak, bár mondjuk mázli, hogy szinte az összes barátnőm most szült/szül/fog szülni

 • 2008.09.15 15:35:37másutt

  Naughty

  nekem ugy 12 eves koromig csodaszep orrom volt!

  amint a pubertas hormonok utottek, nagy lett, ronda, es horgos! olyan is volt 15 evig.

  most mar megint szep, egyenes, kicsit posze.

  heppi ending.

  hogy a gyerek MELYIK orromat orokolte? majd meglatjuk!! (az apjae szep)

  :D

 • 2008.09.15 15:40:59Magenta

  :)))  Sanima, nyugi.

  Én már most poénkodom vele, hogy bármelyikünk orrát örökli a gyerek, mindenképp megszívja. Valamint, hogy egyikünk sem egy karcsú lábú típus, nekem sajnos kimondottan vastag bokám van, ellenben a lábam többi része normális, a férjem családjában viszont mindenkinek oszloplába van, a nővére viszont olyan szép, hogy a kutya nem nézi a lábát. :)))  Bármi lehet. De ennél nagyobb baja sose legyen.  Ja! És nagy félelmünk (mivel van pár a családban), hogy igazi égővörös hajú, pulykatojás arcú lesz... (bár én azt remélem a szívem mélyén, hogy a férjemre és a tesójára fog hasonlítani - fekete haj, zöld szem).

 • 2008.09.15 16:47:00Sanima

  OFF:  Magenta,  ha ez vigasztal:egyszerűen igazi égővöröshajúnők-buzi vagyok!

  Ez nem vicc!

  :)))

  Én barna haj-zöld szem snassz europid típus vagyok, de -annak ellenére, hogy nem vagyok leszbikus- egyszerűen megőrülök a tűzvörös hajú nőkért.

  Ha ilyet látok, tisztára idiótán viselkedek: csak bámulom, bámulom megkövülten, irigykedve.  A Született feleségekben is azért Marcia Cross a kedvencem, mert szerelmes vagyok a hajszínébe, bár tudom, hogy neki speciel festett, de az a szín valami csodás számomra!!!

  Én is olyat akarok, és el is indultam már az úton:))), de félek, nekem nem állna jól, mert nem tejfehér bőrű vagyok, hanem kifejezetten könnyen barnuló....most épp meghatározhatatlan színű a hajam, de nekem már ez is tetszik:)

  "karamell szőke" elvileg, de gyakorlatilag kicsit szőke is, vörös is, barna is:)))))  Ha férfi lennék, én lennék a Parfüm-ös csávó, csak az öldöklés nélkül.:)))))))

 • 2008.09.15 17:55:57Yakamoz

  Én vörös hajú és szeplős vagyok és valahogy mégis férjez mentem... Sőt! Gyereket is vállalunk és örülni fogunk, ha vörös hajú lesz! :) (Ha nem, akkor is!)

 • 2008.09.15 22:01:12Békanőci

  Yakamoz :)  Vörös voltam én is, sárgarépaszínű. Napon még most is, máskor inkább már csak rezes. Annyi szeplőm volt, hogy szinte összeértek... az arcomon már alig van, de a térdem még pöttyös.

  A lányunk szintén vörös hajjal jött a világra, ami mostanra kunkorodik, narancssárga a szemöldöke, hozzá fehér a bőre és világítós kék a szeme.

  Egyszerűen tökéletes. :)))

 • 2008.09.15 22:22:57Yakamoz

  :) Nekem csak 1 vágyam van. Mivel nekem szögegyenes a hajam, a zembernek viszont göndör, göndör vörös hajú kislányt szeretnék. :)

  Azt elhiszem, hogy tökéletes kislányotok van. :)

 • 2008.09.16 08:52:46Sanima

  Yakamoz, Békanőci,  most nagyon sárgulok az irigységtől!!!:))))

 • 2008.09.16 09:11:48catus

  Vörös haj...nekem az van gyárilag ilyen vagyok, állítólag a dédnagyapámtól örököltem. és most a nővérem kisfia vörös hajú...mondom is mindíg hogy tudom ki az apja de az anyja biztos te vagy? :)))

  nekem olyan világosvörös a hajam, egysek szerint olyan szalmavörös, de nem is ez a lényeg, utálom amikor megkérdezik hogy ez természetes vagy festetem? Mondom természetes? erre: "igen? nem is gondoltam volna" pedig olyan fehér a bőröm mint a fal, szeplős is vagyok kicsit és az szempillámtól kezdve a szemöldökömön át minden vörös....

 • 2008.09.16 09:56:48Sanima

  catus,  van, hogy egy természetes vörös ráfest, hogy csillogóbb, élénkebb legyen a hajszíne. Talán ezért kérdezték, hogy természetes-e. • 2008.09.16 10:04:22Yakamoz

  Mondjuk én sosem festenék rá, amíg nem őszülök. Engem mindig a fodrászok támadnak le, hogy "jééé, ilyen színt nem is lehet festeni, ejha!" Ez is egy kicsit olyan, mint a "de szép a pocakod, megfoghatom?"...

 • 2008.09.16 10:17:30Sanima

  Nekem is van egy barátnőm, aki azt mondja, csak akkor festi majd a haját, ha őszül.  Én nem vagyok a festés ellen. Az én hajam alapból olyan fénytelen ürgebarna, eddig barnára festettem, azért, hogy fényes, és csillogó legyen, de most ugye karamell szőke:)  Szerintem sokféle természetes hajszínt feldob egy kis festés, még akkor is, ha csak hasonlóra fested be, persze, van, akinek természetesen is szép csillogó.  Ja, mellesleg én 26 évesen már őszülök.....

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta