SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: denevér nap, borfesztivál

2008. szeptember 12., péntek 10:00

Milyen jó lenne, ha minden kívánságunk úgy teljesülne, mint a múlt heti strandok esetében! Mert tévedés volt részünkről azt állítani, hogy zárva vannak, amikor ellenkezőleg, tárt karokkal várták a lubickolni vágyó népet. Ebből kifolyólag most azzal kellene kezdenem, hogy a tej és kenyér alapvetően drága, nem beszélve a benzinről, de az mégsem tartozik ide, így csak annak adok hangot, hogy a mozijegy is sokba kerül. Sőt, a színházjegy is, meg a vonatjegy és a buszjegy. Drága a büfékben a mignon és a kávé, a könyvek sem két fillérbe kerülnek, az ég nem elég kék, s a fű sem olyan zöld, mint kéne. Mindezek fényében, holnap reggelre várom a csodát, bizonyára varázsütésre szebb és jobb lesz minden, a neten egy aranyhal fülel, hogy teljesítse óhajom, sóhajom. Addig is programajánlok!BUDAPEST
Fővárosi Állat- és Növénykert
A hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezi az Állatkert a Denevér Napot. Az egész napos rendezvényre szeptember 13-án kerül sor. A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek, és egészen délután négyig tartanak. Az Állatkert több pontján „denevéres” állomáshelyek várják az apróbb és nagyobb érdeklődő látogatókat, családokat. A programok között lesznek játékos fejtörők, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, és természetesen lehetőség lesz arra is, hogy a közönség egészen közelről is megismerkedhessen néhány mentett denevérrel. A szakemberek bemutatják a denevérvédelmi eszközöket, beszámolnak az Állatkert denevérvédelmi tevékenységéről, sőt, azt is elmagyarázzák, mi a teendő, ha egy „bőregér” épp a lakásunkba találna berepülni. Természetesen az Állatkert gyümölcsevő denevérei, a nílusi repülőkutyák, valamint a Thaiföldön őshonos Lyle-repülőkutyák is várják az érdeklődőket. Szeptember 15-én tartja a EFOESZ és az állatkert a Sérült Gyermekek Napját, amikor a fogyatékkal élő gyermekek ingyen látogathatják a parkot, sőt, a szervezők még külön programokkal is kedveskednek nekik.

Mesefesztivál a Pataky Művelődési Központban
A Pataky Művelődési központban hétvégén rendezik meg a II. Országos Mesefesztivált. Az eseményhez kapcsolódóan két pályázatot hirdettek idén: egy meseírót gyermekeknek és felnőtteknek, valamint egy rajzpályázatot gyermekeknek. Ez utóbbinál a tavalyi és idei mesékhez vártak illusztrációkat. A látogatók szavazhatnak is a beküldött alkotásokra. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, óriáslabirintus, meseolvasás, színházi előadás és diafilmvetítés, s ez csak néhány azok közül a programok közül, amelyek a hétvégén várják a látogatókat.

Millenáris Park
Szombaton 10:00 órától 17:00 óráig játékos évadnyitóra vihetjük el a programra kiéhezett kölköket a Millenárison, a Szabadtéri színpadhoz. Lesz mesterségek bemutatója, szalmakötéssel, Tipegő-Topogó (10:00-11:00), Méta táncház (15:00-16:00), s még számos látványos program.

Közlekedési Múzeum, Minimax Tanévnyitó (múzeum előtti parkoló területén)
Igen, tudom, az ember lánya, fia nem minden esetben szereti a színes-szagos rendezvényeket, főleg azokat, amiket országosan beharangoznak. A valószínűsíthetően nagy tömeg ellenére, egészen biztosan érdemes lesz elmenni szombaton 10:00 és 15:00 óra között a Közlekedési Múzeumhoz, ahol a Minimax tartja a Tanévnyitó buliját. A sok program közül a teljesség igénye nélkül válogatva ajánljuk az Alma együttes 10:15 órakor kezdődő koncertjét, 13:00-kor kezdődő Hevesi Imi és a Zűrzavar zenekar műsorát, valamint a Kolompos 14:15 órakor kezdődő koncertjét. Mindezek mellett lesz minden, amit a fantáziadús szülők el tudnak képzelni egy gyerekrendezvénnyel kapcsolatban. Kézműveskedés, vásár, sőt, akit felizgat a kérdés, még igazi rendőrautóba is beülhet tét nélkül.

Gödör Klub
Vasárnap, 11:00 órai kezdettel Versműhely és rímfaragó délelőtti móka lesz a gyerekeknek három költő részvételével, Lackfi Jánossal, Tóth Krisztinával és Varró Dániellel. Verséneklők a Kaláka együttes tagjai lesznek.

VIDÉK
Szentendre
Jövő hétvégén nem csak a Megyeri híd nyílt napja miatt érdemes Szentendre felé venni az útirányt, hanem azért is, mert a Skanzenben Szüreti Sokadalom lesz szombaton és vasárnap a 17. Budapesti Nemzetközi Pezsgő- és Borfesztivál programjainak keretében. A Szüreti Sokadalom idején felpezsdül az élet a múzeum területén: a régen nem használt és feledésbe merült tárgyak kezdenek el újra élni, mozogni, és hozzájárulnak ahhoz, hogy felelevenítsék a szüret és a szőlőpréselés hagyományait. A látogatók előtt elevenedik meg a tokaji szüreti felvonulás minden résztvevőjével: szedő lányok, szüreti király, maskarások mint pl. bíró és bíróné, medvetáncoltató, cigányasszony és kellékével: szüreti koszorú, baksus bábu, kapáscímer és még sok érdekes dolog.

Pécs
Szombaton 10:00 órától „Színház születik” címmel gyermekprogramot rendez és vezet Varga Anikó a Művészetek és Irodalom Házában 6-12 éveseknek.

Szombathely
A Gyermekek Házában, az MMIK-ban, évadzáró programra mehetnek a szórakozni vágyó kicsik és nagyok szombaton 15:00-18:00 óráig a Nyárbúcsúztató Játékdélután elnevezésű rendezvény keretében. Helyszín: Sportliget.

Debrecen
A Tímárház- Kézművesek házában szombaton, 10:00 órakor „ Őszi éjjel, izzik a galagonya…”játszóház lesz a gyerekekenek termésképek készítésével.

GYEREKMENTES ÖVEZET
Már csütörtöktől találhatunk magunknak programot Székesfehérváron a FeZeN Fesztiválon ( Fehérvári Zenei Napok), mondjuk 19: 300 órakor Supernemmel a Kodolányi színpadon. Pénteken 21:00 órakor Belga lesz ugyanitt.
Vasárnap a Tűzraktérben, amit hónapokig Tűzrakétának hívtam, sőt, talán még le is írtam, ezúton bocs, szóval szept. 14-én Tilos DJ-k lemezeznek Reggea a kertben címmel.
Hogy Lovasit se hagyjam ki, s most tényleg ide való ráadásul, vasárnap a Gödörben Lackfi János verseit énekli, Lovasi és a véletlen címmel. Zene: Heidl György.
Ha pedig csak arra vagyunk képesek, hogy 48 órán keresztül úgy csináljunk, mintha élnénk, pedig titokban nyitottszemmel alszunk a nagyinál, gondoljunk rá erősen, hogy az oviból-suliból egészen biztosan van még bruttó kilenc hónapuk.

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta